Ahojte,
Dcerka ma 9 mesiacov a uz nejaky ten cas jedava okrem mlieka 3 prikrmy denne ( doobedu ovocie, na obed zeleninovo-masovy alebo zeleninovy a na veceru kasu). Rano a na olovrant pila umele mlieko. Posledny tyzden nam ho zacala odmietat, nechce ho vobec na olovrant a najnovsie uz ani na ranajky ako prve jedlo po 10-12 hodinovom spanku. Nemenili sme znacku mlieka ani nic. Myslim, ze jej zacala vadit ta forma podania-ze je to z flase a tekute. Da sa umele mlieko uplne nahradit nejakou mliecnou kasou? Alebo nejako zahustit? Alebo ako jej to mlieko “zakamuflovat” do jedla ? Vzdy bola dobra ‘papkacka’, nikdy s niecim takymto nebol problem. Dakujem za vase rady.
Aj nam sa to stalo, len uz presne neviem kedy, uplny hysak pri mlieku, zistili sme ze to s najvacsou pravdepodobnostou boli zuby, bolelo ho asi to cucanie. Velmi ma to prekvapilo, lebo dovtedy uplny papkac, presne ako tvoja. Trvalo to asi tyzden a znova zacal pit. Potom sa to zase zopakovalo, uz sme to mlieko netlacili do neho. Aj som sa radila s doktorkou a ta povedala, ze ked ma mliecne davky vo forme napriklad jogurtu, tak to uplne staci. Teraz ma 14 mesiacov a pije v noci jednu davku, vynimocne dve, uz mu to uplne staci. Jogurt miluje stale na ranajky a obcas si da kasu, taku robenu z UM.
Nemusí ho vôbec piť, však má mlieko v strave
Moj maly tiez od 9m nepil mlieko…nechcel ani za nic, ani ako kakao neskor, ked som skusala…no co, dostaval jogurty, kase a ine….ma 3 roky a doteraz ho nechce
Moja tiež v 9m z ničoho nič začala odmietať um, pediatrička povedala, že sa jej prechodne zhnusilo mlieko, že to prejde čochvíľu má 18, ešte to neprešlo. Ale mliečne výrobky, tvaroh, syry, mliečne kaše zje.