9-mesačná dcérka odmieta umelé mlieko

17. nov 2024

Ahojte,

Dcerka ma 9 mesiacov a uz nejaky ten cas jedava okrem mlieka 3 prikrmy denne ( doobedu ovocie, na obed zeleninovo-masovy alebo zeleninovy a na veceru kasu). Rano a na olovrant pila umele mlieko. Posledny tyzden nam ho zacala odmietat, nechce ho vobec na olovrant a najnovsie uz ani na ranajky ako prve jedlo po 10-12 hodinovom spanku. Nemenili sme znacku mlieka ani nic. Myslim, ze jej zacala vadit ta forma podania-ze je to z flase a tekute. Da sa umele mlieko uplne nahradit nejakou mliecnou kasou? Alebo nejako zahustit? Alebo ako jej to mlieko “zakamuflovat” do jedla ? Vzdy bola dobra ‘papkacka’, nikdy s niecim takymto nebol problem. Dakujem za vase rady.

katica06
17. nov 2024

Moja tiež v 9m z ničoho nič začala odmietať um, pediatrička povedala, že sa jej prechodne zhnusilo mlieko, že to prejde čochvíľu má 18, ešte to neprešlo. Ale mliečne výrobky, tvaroh, syry, mliečne kaše zje.

lelelienka
17. nov 2024

Aj nam sa to stalo, len uz presne neviem kedy, uplny hysak pri mlieku, zistili sme ze to s najvacsou pravdepodobnostou boli zuby, bolelo ho asi to cucanie. Velmi ma to prekvapilo, lebo dovtedy uplny papkac, presne ako tvoja. Trvalo to asi tyzden a znova zacal pit. Potom sa to zase zopakovalo, uz sme to mlieko netlacili do neho. Aj som sa radila s doktorkou a ta povedala, ze ked ma mliecne davky vo forme napriklad jogurtu, tak to uplne staci. Teraz ma 14 mesiacov a pije v noci jednu davku, vynimocne dve, uz mu to uplne staci. Jogurt miluje stale na ranajky a obcas si da kasu, taku robenu z UM.

danielahamar
17. nov 2024

Nemusí ho vôbec piť, však má mlieko v strave

nttnnt
17. nov 2024

Moj maly tiez od 9m nepil mlieko…nechcel ani za nic, ani ako kakao neskor, ked som skusala…no co, dostaval jogurty, kase a ine….ma 3 roky a doteraz ho nechce