5 mesačný synček odmieta piť umelé mlieko

tamdia
20. máj 2015

Ahojte mamičky, synček má 5 mesiacov a ja mám už menej MM, ledva nám vystačí na celý deň, takže som dnes skúsila jedno papanie MM nahradiť UM Sunar. Malý to ale nechcel vypiť, čo je asi samozrejmé, len neviem ako ďalej?
Ako mám postupovať aby vypilo aj UM? Tie čo ste mali podobný problém, ako ste to vyriešili, aké finty zaberajú atď?
Pre úplnosť ešte uvediem, že malý pije MM z fľašky od narodenia, mlieko si odsávam.
Ďakujem za vaše rady.

3kolka
20. máj 2015

no my sme mali problém v tom že ked sme prechádzali z mm na UM nechcel sunar,aj ked bol hladný nevypil ho,nutrilon ho zapekal a nakoniec sme skončili na bebe...

lulu1981
20. máj 2015

My sme tiez skusili nutrilon ano ovonat nechcela poitom sme mali z DM drogerky to ich babylove to jej chutilo ale nakolko mali potom dlhodoby vypadok tychto mliek presli sme na hami. Musis skusit co mu zachuti lebo kszde ma inu chut.

pribinak
20. máj 2015

Snaž sa udržať mlieko a miesto UM mu skús radšej dat papat zeleninku, ma 5 mes, skús to miesto obedňajšej dávky mlieka

m.i.r.i
20. máj 2015

skusaj ine znacky urcite...tie mlieka sa chutovo lisia a niektore mu sadne..nam sa osvedcilo Hipp...

anit444
20. máj 2015

Ani naša nechcela UM, mala presne 5 mesiacov, keď som jej začala dávať. Nechcela najprv, no ja som potom skúšala tak, že som jej dávala kašu Nutrilon (vanilkovú) po ktorej bola dosť smädná a šup jej UM. Normálne sme sa čudovali koľko vypila a potom to už bolo ok. Dávali sme jej nutrilon, nič iné nechcela. Prajem veľa šťastia 🙂

zaneta123
20. máj 2015

@tamdia ja som MM tiež odsávala a keď sme prechádzali na umelé tak so ho musela klamať, začala som umelé miešať s materským a to tým spôsobom, že som postupne zmenšovala diel MM oproti dielu UM, Um sme mali hami, toto zabralo 😉

vedorka
20. máj 2015

bude skoda, ak budes nahradzat MM umelym... skus senovku a benedikt, pripadne costi. inak na mamile.sk najdes vsetky odpovede.

tamdia
autor
21. máj 2015

@zaneta123 normálne si ich pomiešala? No skúsim aj ja, ale len málo, tak 20ml, lebo ak to nevypije, aby som nemusela vyliať veľa MM...

lilimoni
21. máj 2015

Mne tiez dcerka vypila iba bebu. Ine nechcela 🙂

mamulka211
21. máj 2015

Daj mu kravske. Nase deti robili to iste a na UM mali dokonca alergie, aj ked to bolo HA mlieko. Tak som im dala obycajne kravske, prevarene, nie krabickove z obchodu, ale cerstve a velmi im chutilo, hned pili bez problemov, bez alergii. Kedze ma syncek uz 5 mesiacov, mozes ho dokrmovat ovocnymi a zeleninovymi stavickami, cize mu nic nebude chybat.

m.i.r.i
21. máj 2015

@mamulka211 prepac, nechcem aby sa to tu zvrtlo na nejaku diskusiu o kravske vs UM, ale kravske mlieko 5 mesacnemu dietatku velke NIE. Nas pil kravske ked mal 3 roky prvy krat, lebo sa priklanam k nazorom, ze do 3r nie je vhodne, ale viem, ze nazory ludi su rozne..kazdopadne do roka urcite v ziadnom pripade....moze to velmi uskodit tak malemu babatku....v UM je tiez kravske mlieko ale je upravovane co sa tyka obsahu bliekovin, zeleza a su aj hynienicke dovody preco kravske tak malemu babatku nie.....urcite je najlepsie MM, ale ak nie je dost, tak jednoznacne UM, podla veku a nech mamicka skusa rozne znacky, pripadne nejako kamuflovat..samozrejme aj pomalicky zacnu prikrmy zeleninkou, ovocim...

lilimoni
21. máj 2015

@tamdia skus mu tie kasicky od beba spravit, mozno na to sa chyti 🙂

mamulka211
21. máj 2015

@m.i.r.i to je len tvoj nazor, ja hovorim jednoznacne ANO. Mam na nom odchovane 4 deti a najstarsi syn ma 16 rokov. Takze nazor MODERNYCH mamiciek ma nezaujma.

tamdia
autor
21. máj 2015

@mamulka211 Ďakujem za radu, ale kravské určite nie. Tiež som toho názoru, že do 3 rokov nie. Ak to utiahneme finančne, budem mu dávať dovtedy UM.
Som rada, že u vás sa to predsa len osvedčilo, no ak by mal môj malý nejaké zdravotné problémy kvôli tomu, že som mu dala kravské, tak by som sa nevedela vyrovnať s vlastným svedomím 🙂

mamulka211
21. máj 2015

@tamdia a na com myslis, ze ludia odchovavali male deti do kedy sa nezacali vyrabat tie umele? to su tisice rokov odskusanych a vsetky deti prezili. Skor by som sa bala nasledkov, ktore moze mat dieta z toho svinstva a umelin, ktore umele mlieka obsahuju, ale vobec ta nepresviedcam o svojej pravde. Nech sa dari.

betunka39
21. máj 2015

@tamdia moje dve starie deti boli kojene 2-3 mesiace, nemohla osm koli chorobe kojiť dalej. Syn mal 3 mesiace a odmietal flašu a akekolvek mlieko, či Sunar, či kravske,. Nabehla som na polievky najprv zeleninove, potom aj vyvary, a čo mu naviac chutilo bol rožtek v mlieku., krupica mliečna kaša podomacky urobena. Znie to divne, ale musela som sa vynajsť, kedže pre 24 rokmi, nebolo tolko UM a SUnar a Feminar uplne zamietol. Dcera tiež odmietala, ale ona potom pila kravske asi od 4 mesiaca. Ja som ich však krmila varenou stravou usposobenou ich veku a tiež aby neboli hladne, ved ine som ani nemohla. Tvoj synček asi bude tiež ten typ, že ked nie je mamine mlieko tak nuijake. SKus mu teda začať podavať zeleninove prikrmy, kaše z bananov a jablk, a popritom ho ešte nakoj, ak ešte máš mliečko, aby si si ho udržala čo najdlhšie. Neskor mu možeš postupne pridavaťdo jedla aj masko. Ak nechce UM ako take, akus mu ho podavať v nejakom pokrme, recepty na to su, aby mu nechybal vapnik a železo. ALebo skus pozhanať kozie mlieko, ale to treba riediť vodou, lebo je silne.

brady1
21. máj 2015

@tamdia a ako často si odsavaš?

m.i.r.i
21. máj 2015

@mamulka211 prepac, ale to nie je nazor modernych mamiciek ako to ty nazyvas...ja to nemam z vlastnej hlavy...

Pre dojčatá do prvého roku života je absolútne nevhodné kravské mlieko. Pre vysoký obsah bielkovín a sodíka zaťažuje obličky, závažné sú aj možné dlhodobé následky, najčastejšie alergické prejavy. Ako vedci zistili z viacerých výskumov, u detí živených kravským mliekom do prvého roku života je vyššie riziko vzniku obezity, hypertenzie, cukrovky a poruchy funkcie obličiek v dospelosti.

Vascina prejavov je v dospelosti, ale verim, ze tak ako my sme boli odchovane na kravskom ( aj ked napriklad aj nasa generacia asi minimalne po 1 roku, kedze nam davali sunar) a sme tu tak aj tvoje deti budu ok...nikde nie je napisana, ze to skodi kazdemu rovnako...asi zavisi od viacerych faktorov..ale presne ako pise zakladatelka, aby som si potom vycitala, ze som poskodila synovo zdravie, to nie.

Teraz v poslednej dobe uz odbornici davaju stop naozaj az do 3r...pre kravske..ktore je urcene pre teliatka.....
Ono to je ako so vsetkym stravovanim, toto ano, toto nie..toto skodi, toto nie...kazdy sa inak stravuje, aj v dospelosti..a svojim detom davame to, co si myslime, ze je spravne..nijaky rodic im nechce zle..ale experimentovat na babatkach a malickych detoch mi je proti srsti...

mamulka211
21. máj 2015

@betunka39 presne aj my sme toto robili, od troch mesiacov riedku krupicku a ryzovu kasu rozmixovanu, polievocky, ovocne kase...a vsetky deti su zive a chore tak raz rocne na nejaku virozu, ziadne operacie, problemy s imunitou a zazivanim a podobne sme nikdy nemali.

mamulka211
21. máj 2015

@m.i.r.i ja ssa na vedecke vyskumy nespolieham, lebo nasi vedci vedia v priebehu 10 rokov 10 krat zmenit nazor na svoje vyskumy...

mamulka211
21. máj 2015

@m.i.r.i umele mlieka sa vo vysokej miere zacali detom podavat az niekedy v 70 rokoch. Do vtedy to skoro vobec neficalo, cize porovnaj generaciu nasu, nasich deti a stare generacie. Nemyslm si, ze deti odchovane na kravskom mlieku boli chore a tieto dnesne su zdrave. Ale vobec dalej o tom uz nepolemizujme, nema to cenu.

anina33
21. máj 2015

moja tiez nechcela,ked som chcela prejst z MM na UM lebo uz som tiez mala menej,skusila som Sunar,potom aj Francuzske a nic,,,kedze celkom mala rada kasicky od Hami skusila som teda aj mliecko a to hned vypila,a pije ho doteraz.inak co som si vsimla ma aj peknu farbu,neostava povlak alebo take hrudky malinke ako pri iných,krasne sa rozpusti a aj celkom vonia 😀

m.i.r.i
21. máj 2015

@mamulka211 ono je pravda, ze sa to meni, raz davat lepok skor, raz neskor..raz prikrmovat po 6 mesiaci, potom radsej uz po 4tom.....a aj celkovo, vajicka raz zdrave, raz skodlive, mlieko detto..ja chapem..tiez nejdem podla toho, co dnes napisu a riadim sa tym na 100%..respektujem ale aj to, ze veda sa posuva...ako pri vyvoji technologii tak aj v potravinarstve, zdravotnictve......a zas reci typu, ze pred 20-30 rokmi sa jedlo vsetko a ziadne BIO nebolo a pilo sa kravske mlieko, detom davala slanina ked im sli zuby a med na cumel, tak to budeme robit nadalej, ved sme tu...tu sme, ale kolki uz teraz maju zdravotne problemy a kolkym sa to prejavi neskor...teda never vedcom, ver instinktom ako sa vravi, len aby deti potom neboli pokusne kraliky...nikdy nevieme co robime spravne, ale ked mozem nieco obmedzit alebo zamedzit tak to spravim...
a UM nie je sajrajt...sice sa to dost hlupo vola "umele" mlieko, ale je to vlastne "nahradne mlieko"...a ma ovela viac vitaminov a prospesnych latok pre babatka ako kravske, ktore je skor skodlive ako prospesne....ale uz koncim k tejto teme..pretoze nemam rada ak sa debata zvrtne inym smerom ako sa spytala zakladatelka ...chcela vediet ako ma postupovat aby jej syn pil UM a nie cim ma to UM nahradit...

mamulka211
21. máj 2015

@m.i.r.i nas maly zjedol do pol roka tri flase medu, co sme mu cumlik donho macali a nema ziadnu alergiu, ja som napriklad citala nazor, ze dietatu do roka sa vyvyja imunitny system a tak cim skor pride do kontaktu s alergenmi, tym lepsie sa tomu jeho imunitny system prisposobi, cize nie je vraj dobre deti od alergenov vystrihat, ale , prave naopak, im ich pomalicky do roka do stravy pridavat.

tamdia
autor
21. máj 2015

@mamulka211 Tak ten malý je potom valibuk 🙂
Asi ťa niektoré mamičky budú ukrižovať za to, čo si tu teraz o tom mede písala 🙂
Ja nikoho neodsudzujem, rešpektujem, že máme každá svoj vlastný názor a pohľad na veci!

lubi40
21. máj 2015

skusila si, ci mu vadi mlieko alebo flasa? Lebo nas pil mm z flase bez problemov, ale umele najprv moc nechcel. mozno muvadi flasa. My sme tiez presli na DM mlieko-babylove. nutrilon je horky a niektore deti ho odmietaju.

zaneta123
21. máj 2015

@tamdia pomiešala, samozrejme začínala som na malých množstvách, aby som neplytvala MM. rozrobila som si jednu dávku UM a z nej som odliala do MM, po týždni bol len na UM

mamulka211
21. máj 2015

@tamdia ja pisem len to, co som si sama zazila s mojimi detmi. Ked sa mi tri zo 4 deti po umelom mlieku osypalo, mali az mokvajuce ekzemy, behali sme po vysetreniach, mali zelenu stolicu a po nasadeni kravskeho mlieka sa ich koza vycistila a stolica bola krasne zlta, tak ma ani neviem aky vedec nepresvedci, ze umele mlieko je pre dieta lepsie, ako kravske.

lilimoni
21. máj 2015

Mne zasa segra povedala, ze med je vo veku do 2 rokov nebezpecny a moze sposobit poruchu nervovej sustavy. Studila genetiku a biologiu, tak blud to asi nebude ale vsak co jednemu skodi, inemu nemusi. Ja som med malej este ani nedala, lebo ho radi nemame a kravske mlieko asi az po dvoch rokoch, kedze do roka bola cisto kojena a mlieka som mala habakolko 🙂 Ona bola nejedlik a v 13 mesiacoch sa chytila na jahodovy jogurt 🙂 ale toto nie je diskusia co skodi a co nie ale ako pomoct mamicke, ktora je na konci s mlieckom 🙂

Niekto robi z UM kakavko, niekto kasicky robi, ale myslim, ze uz mozes jednu flasku nahradit prikrmom 🙂

katrinka8
21. máj 2015

Med obsahuje určitý prvok (nepamätám názov), ktorý organizmus malého bábätka nedokáže tráviť, lebo nemá na to ešte vyvinutý enzým, tá látka v mede môže byť v prípade bábätka toxická. Preto by detičky minimálne do roku, ideálne roku a pol - dvoch, nemali konzumovať med. Okrem teda rizika alergie, ale hlavne kvôli tej toxicite - vo vážnych prípadoch to môže spôsobiť aj smrť. Ja som to tak neodborne vysvetlila, ale pointa ostala.