Ahojte, ti co mate viac deti, maju vase deti rovnake alebo rozne povahy? Mate niekto tak ze jedno je pokojne, bezproblemove dieta a druhe presny opak (bez nejakej zjavnej priciny - viac menej rovnake prostredie a podmienky). A hlavne co ma zaujima, mate niekto tak, ze ked boli malicke, tak, jedno spavalo bezproblemovo a druhe nechcelo poriadne spavat?
@vazka1 moje dievcata boli a su uplne rozdielne povahy.
Prvé dieťa katastrofálny nespavec. Prvé mesiace preplakal hodiny a hodiny denne - bez zjavnej príčiny. Druhé dieťa prakticky od narodenia spávalo pekne celé noci.
U nás tak dcéra od novorodenca temperamentná veľmi prevelmi....nespala ako dieťa takmer nič....
Syn úplne kľudne dieťa, aj povaha celkom iná....
Ani pri dvojičkách nie sú deti úplne rovnaké nieto súrodenci.
@vazka1 Uplne rozdielne povahy.
Mám síce iba jedno dieťa, ale my so sestrou sme boli presne také. Snáď už rozdielnejšie sme ani nemohli byť. Aj, čo sa spánku týka.
5 deti, úplne rozdielne povahy.
Až posledná piata spí od narodenia celú noc, doteraz to bola pre mňa čistá utopia.
samozrejme.. povaha dietata nezavisi od vychovy a podmienok 🙂
Od manzela dve deti tiez uplne odlisne, dokonca aj teraz nas novorodenec je iny, ako starsie dvojicky, ktore su si tiez odlisne. 4 deti (teraz uz 5) vyrastajuce prakticky spolu, ine spravanie a povaha.
mam 4 deti, spavali rozne, horsie aj lepsie...ale to boli len docasne veci. Neskor typ ich spania nemal ziaden dosah na ich spravanie a povahu.
prva dcera bola nespava, precitlivena, vyrusil ju kazdy zvuk, vela x sa budila aj v noci, a cez den mala bud ziadne alebo kratke spanky po 20minut. Teraz je dospela slecna, v podstate od mala inak bezproblemove, mile sikovne dieta ako z prirucky.
Druha dcera bola ako batola hore do nocnych hodin, ale zase cez den pospala a nezobudil by ju ani granat. V mnohych ohladoch ale s nou mame problemy- to by bolo na dlho.
Treti syn mal spanok celkom OK, ale inak nepozorna hyperaktivna povaha... je to zabudac, stracač, neporiadnik.
Stvrty syn mal spanok dobry, ked nepocitam novorodenecke koliky. Mal aj v celkove kludny temperament, uvazlivy pozorny typ v case ked bolo vsetko OK, zato ale vedel najviac nervacit v strese a pri tlaku na nom.
Deti su proste originalny mix, nasich povah, vlastnosti, alebo aj z nasich predkov ziskavaju. Cakat ze aj dvojcata budu uplne rovnake, je nerealne.
Moje deti maju skoro rovnake povahy 🙂
mám tri deti, každé je úplne iné, vo všetkom
k tomu spávaniu - všetky do jedného úplne na figu. - to som teda vychytala... 🙄
u mňa naj. syn. žiadne problémy, žiadne ponosy na neho, žiadne problémy s učením, ... už je dávno dospelý , ale ja som si ani nevšimla že chlapec bol niekedy v puberte. Predpokladám že puberta príde niekedy v 40tke...
tie 3 slečny jedna katastrofa - nič sa im nechce, vymýšľajú ako nechodiť do školy, skrátka ani robiť - ani učiť. Len mobííííííl.
u nás dvojičky - dievčatá, povahy rozdielne, jedná kľudná až flegmatická, druhá je malý nervák, ale ja vravím keby mali rovnaké tak by sa asi večne bili. Takto je to dobre.
4 deti a kazde ine. Vsak su to individi bytosti. ;D Maju podobnosti. Maju rozdielnosti. Mozeme ich nazvat...zee intelektual,princezna,bojovnik a uvidi sa co. ;D Ale aj intelektual rad zapasi. A princezna sa rada zaspini. ;) Bojovnik sa zas rad uci i trpezlivosti pri pokojnych cinnostiach.
Moje dvojičky sú dosť podobné aj povahou zalubami, aj choré boli podobne. Podobne jedli a spali rovnako zle. Nevedeli zaspať, stale sa budili, takže keď sa trikrát v noci zobudili trikrát uspavat. A staršia úplne iná a spala úplne inak ta zase vedela sama zaspať takže keď sa náhodou v noci zobudila nebol to žiadny horor.
@vazka1 2 deti od rovnakých rodičov, navlas rovnaká vychova a obaja sú ako deň a noc, totálne 🙂 aj v škôlke kam už teraz chodí druhý povedali učiteľky, ktoré zažili prvého, že to nie je pravda, ako keby bol každý z inej rodiny😆 úplne rozdielne povahy
Aj moje deti su velmi rozdielne.
Moje zas podobné.. Syn skoro 7 a dcéra 4.5.
Tichšej kľudnej a tichšej povahy obidvaja v škole, škôlke.. Zmysle pre humor tiež veľmi podobný.
Rozdiel bol hlavne keď boli po pôrode... Syn len v nosiči, v kočíku a v autosedačke len rev, dcéra kočík a sedačka v pohode.
Ja len ze asi ta moja dcéra všetko od brata odkukava 🙂. Syn ide na WC (veľkú potrebu), Dcérka ide tiež 🙂, syn povie ze mu stačí obed okamžite aj ona 🙂.
Skôr ako niečo urobí, pozrie sa, ako to ma veľký brat 🙂.
Su rozne, dost rozne. Aj v knizke Teorie typů su vypovede rodicov, jedna ma dokonca 4 deti a su velmi rozne, kazde ma proste nieco take "svoje"
@vulka iba sa nad tym obcas zamyslam, lebo deti v mojim okoli (nie je ich vela) su skoro vsetky kludne, kam posadis, tam ostanu a vacsina z nich prespi od narodenia alebo uplne skoreho veku celu noc. Jedna kamoska ma 2 deti a obe od narodenia prespia celu noc, cez den tiez ziadny problem so spankom, obe su uplne kludne. Moje dvojky nikdy a nikde neobsedia. No a v noci sa vzdy aspon raz zobudia a to uz maju vyse roka. Tak ma to len tak zaujima ako to maju ini ludia lebo moj okruh s detmi je pomerne maly. A v buducnosti by som chcela mozno este 1 ale rozmyslam, ze ak bude zas taky zivel, tak to bude dost narocne 😃 tak som sa zamyslala do akej miery ma na povahu deti vplyv prostredie, pripade genetika..
@ivangeline wau, tak u vas je naozaj pekne vidno, ze je to velka nahoda aky temperament deticky budu mat
@vazka1 ja napríklad som nikdy predtým než som mala deti nevidela také deti ako mám ja 😀. Keď málokedy som niečo aj zvláštne všimla tak teda som si myslela, že moje by to nerobili, že to je dáka výnimka 😀, Napríklad moje dvojičky hádam aj do 8 rokov nespali normálne, že celú noc. A keď mali 3 tak mi jedna kolegyňa hovorila, že jej dcéra nespala normálne do 10 rokov, ale to som už tušila, že aj u nás také dačo bude. A dokým som ich nemala som si nevedela predstaviť ako sa dá niekoho uspať 🙂)).
@vazka1 Ja mam rozdielne povahy. Su sice bez problemov a spia dobre, ale tym podobnost konci.