Súrodenci - rovnaké/rôzne povahy

vazka1
18. dec 2023

Ahojte, ti co mate viac deti, maju vase deti rovnake alebo rozne povahy? Mate niekto tak ze jedno je pokojne, bezproblemove dieta a druhe presny opak (bez nejakej zjavnej priciny - viac menej rovnake prostredie a podmienky). A hlavne co ma zaujima, mate niekto tak, ze ked boli malicke, tak, jedno spavalo bezproblemovo a druhe nechcelo poriadne spavat?

beata_k
18. dec 2023

@vazka1 Ja mam rozdielne povahy. Su sice bez problemov a spia dobre, ale tym podobnost konci.

simsalabim
18. dec 2023

@vazka1 moje dievcata boli a su uplne rozdielne povahy.

annm81
18. dec 2023

Prvé dieťa katastrofálny nespavec. Prvé mesiace preplakal hodiny a hodiny denne - bez zjavnej príčiny. Druhé dieťa prakticky od narodenia spávalo pekne celé noci.

ejbyk
18. dec 2023

U nás tak dcéra od novorodenca temperamentná veľmi prevelmi....nespala ako dieťa takmer nič....
Syn úplne kľudne dieťa, aj povaha celkom iná....

januska12323
18. dec 2023

Ani pri dvojičkách nie sú deti úplne rovnaké nieto súrodenci.

ruzasipova
18. dec 2023

@vazka1 Uplne rozdielne povahy.

h2
18. dec 2023

Mám síce iba jedno dieťa, ale my so sestrou sme boli presne také. Snáď už rozdielnejšie sme ani nemohli byť. Aj, čo sa spánku týka.

slniecko5
18. dec 2023

5 deti, úplne rozdielne povahy.
Až posledná piata spí od narodenia celú noc, doteraz to bola pre mňa čistá utopia.

reanda
18. dec 2023

samozrejme.. povaha dietata nezavisi od vychovy a podmienok 🙂

mane01
18. dec 2023

@vazka1 ano, prve nespave, druhe spalo vkuse den/noc

rebrambora
18. dec 2023

Od manzela dve deti tiez uplne odlisne, dokonca aj teraz nas novorodenec je iny, ako starsie dvojicky, ktore su si tiez odlisne. 4 deti (teraz uz 5) vyrastajuce prakticky spolu, ine spravanie a povaha.

negymama
18. dec 2023

mam 4 deti, spavali rozne, horsie aj lepsie...ale to boli len docasne veci. Neskor typ ich spania nemal ziaden dosah na ich spravanie a povahu.
prva dcera bola nespava, precitlivena, vyrusil ju kazdy zvuk, vela x sa budila aj v noci, a cez den mala bud ziadne alebo kratke spanky po 20minut. Teraz je dospela slecna, v podstate od mala inak bezproblemove, mile sikovne dieta ako z prirucky.
Druha dcera bola ako batola hore do nocnych hodin, ale zase cez den pospala a nezobudil by ju ani granat. V mnohych ohladoch ale s nou mame problemy- to by bolo na dlho.
Treti syn mal spanok celkom OK, ale inak nepozorna hyperaktivna povaha... je to zabudac, stracač, neporiadnik.
Stvrty syn mal spanok dobry, ked nepocitam novorodenecke koliky. Mal aj v celkove kludny temperament, uvazlivy pozorny typ v case ked bolo vsetko OK, zato ale vedel najviac nervacit v strese a pri tlaku na nom.

Deti su proste originalny mix, nasich povah, vlastnosti, alebo aj z nasich predkov ziskavaju. Cakat ze aj dvojcata budu uplne rovnake, je nerealne.

nevenka
18. dec 2023

@vazka1 mam 4 deti, 2 chlapcov a 2 dievcata. Povahy rozdielne vsetci.
Ale zle mi spavali vsetci rovnako 😅🤣.

domininini
18. dec 2023

Moje deti maju skoro rovnake povahy 🙂

suzitok
18. dec 2023

mám tri deti, každé je úplne iné, vo všetkom

deti95060810
18. dec 2023

k tomu spávaniu - všetky do jedného úplne na figu. - to som teda vychytala... 🙄
u mňa naj. syn. žiadne problémy, žiadne ponosy na neho, žiadne problémy s učením, ... už je dávno dospelý , ale ja som si ani nevšimla že chlapec bol niekedy v puberte. Predpokladám že puberta príde niekedy v 40tke...
tie 3 slečny jedna katastrofa - nič sa im nechce, vymýšľajú ako nechodiť do školy, skrátka ani robiť - ani učiť. Len mobííííííl.

dankakuc
18. dec 2023

u nás dvojičky - dievčatá, povahy rozdielne, jedná kľudná až flegmatická, druhá je malý nervák, ale ja vravím keby mali rovnaké tak by sa asi večne bili. Takto je to dobre.

ivangeline
18. dec 2023

4 deti a kazde ine. Vsak su to individi bytosti. ;D Maju podobnosti. Maju rozdielnosti. Mozeme ich nazvat...zee intelektual,princezna,bojovnik a uvidi sa co. ;D Ale aj intelektual rad zapasi. A princezna sa rada zaspini. ;) Bojovnik sa zas rad uci i trpezlivosti pri pokojnych cinnostiach.

culienka
18. dec 2023

Moje dvojičky sú dosť podobné aj povahou zalubami, aj choré boli podobne. Podobne jedli a spali rovnako zle. Nevedeli zaspať, stale sa budili, takže keď sa trikrát v noci zobudili trikrát uspavat. A staršia úplne iná a spala úplne inak ta zase vedela sama zaspať takže keď sa náhodou v noci zobudila nebol to žiadny horor.

pukanec123
18. dec 2023

@vazka1 2 deti od rovnakých rodičov, navlas rovnaká vychova a obaja sú ako deň a noc, totálne 🙂 aj v škôlke kam už teraz chodí druhý povedali učiteľky, ktoré zažili prvého, že to nie je pravda, ako keby bol každý z inej rodiny😆 úplne rozdielne povahy

jarnajar
18. dec 2023

Aj moje deti su velmi rozdielne.

vilma7
18. dec 2023

Moje zas podobné.. Syn skoro 7 a dcéra 4.5.
Tichšej kľudnej a tichšej povahy obidvaja v škole, škôlke.. Zmysle pre humor tiež veľmi podobný.
Rozdiel bol hlavne keď boli po pôrode... Syn len v nosiči, v kočíku a v autosedačke len rev, dcéra kočík a sedačka v pohode.
Ja len ze asi ta moja dcéra všetko od brata odkukava 🙂. Syn ide na WC (veľkú potrebu), Dcérka ide tiež 🙂, syn povie ze mu stačí obed okamžite aj ona 🙂.
Skôr ako niečo urobí, pozrie sa, ako to ma veľký brat 🙂.

basska_b
19. dec 2023

Su rozne, dost rozne. Aj v knizke Teorie typů su vypovede rodicov, jedna ma dokonca 4 deti a su velmi rozne, kazde ma proste nieco take "svoje"

vulka
19. dec 2023

@vazka1 Presne toto máme doma a nepokladám to za nič neobvyklé. Prečo sa Ti to zdá čudné? Veď to aké sú neovplyvňuje len ich výchova. Majú svoj temperament, svoju osobnosť. To nezmeníš. Máme doma jeden kus flegmatický a jeden ako tajfún 🙂

vazka1
autor
5. jan 2024

@vulka iba sa nad tym obcas zamyslam, lebo deti v mojim okoli (nie je ich vela) su skoro vsetky kludne, kam posadis, tam ostanu a vacsina z nich prespi od narodenia alebo uplne skoreho veku celu noc. Jedna kamoska ma 2 deti a obe od narodenia prespia celu noc, cez den tiez ziadny problem so spankom, obe su uplne kludne. Moje dvojky nikdy a nikde neobsedia. No a v noci sa vzdy aspon raz zobudia a to uz maju vyse roka. Tak ma to len tak zaujima ako to maju ini ludia lebo moj okruh s detmi je pomerne maly. A v buducnosti by som chcela mozno este 1 ale rozmyslam, ze ak bude zas taky zivel, tak to bude dost narocne 😃 tak som sa zamyslala do akej miery ma na povahu deti vplyv prostredie, pripade genetika..

vazka1
autor
5. jan 2024

@basska_b dakujem za tip, urcite pozriem

vazka1
autor
5. jan 2024

@culienka moje dvojky su spankom, jedenim a temperamentom tiez podobne. A v buducnosti by som mozno chcela aj tretie, tak preto vlastne vznikli tieto moje uvahy ;) lebo teraz je to obcas riadny zaberak. A ked pocuvam svoje okolie a ich bezproblemove deti..

vazka1
autor
5. jan 2024

@ivangeline wau, tak u vas je naozaj pekne vidno, ze je to velka nahoda aky temperament deticky budu mat

vazka1
autor
5. jan 2024

@dankakuc aj moje dvojky su take, ze jeden je vacsi flegmos ale temperamentni su obaja, ani jeden neobsedi

culienka
5. jan 2024

@vazka1 ja napríklad som nikdy predtým než som mala deti nevidela také deti ako mám ja 😀. Keď málokedy som niečo aj zvláštne všimla tak teda som si myslela, že moje by to nerobili, že to je dáka výnimka 😀, Napríklad moje dvojičky hádam aj do 8 rokov nespali normálne, že celú noc. A keď mali 3 tak mi jedna kolegyňa hovorila, že jej dcéra nespala normálne do 10 rokov, ale to som už tušila, že aj u nás také dačo bude. A dokým som ich nemala som si nevedela predstaviť ako sa dá niekoho uspať 🙂)).