Ahojte pili ste v tehotenstve kavu late zo stroja?
pila by som, keby mi z nej nebolo zle. aj z bezkofeinovej. nastastie to preslo par tyzdnov po porode.
Pila som
Late nepijem, tehotná som si kávu dala. Občas to bola jediná možnosť ako presvedčiť žalúdok nech sa furt neobracia na ruby
je jedno aku kavu pijes. ja som pocas vsetkych tehu pila. mala som nizky tlak
@miska7754 ano
samozrejme, len nechápem, prečo zdôrazňuješ, že "zo stroja". O iných druhoch kávy pochybnosti nemáš?
Pila som pri vsetkych 4 detoch. Jedno je este v brusku. Mna strasne bolela hlava bez kavy a unavu som mala vzdy brutalnu.
Este po prvom porode sa ma sestricka pytala, ci som pila kavu, ked som bola tehotna a ja ze ano, tak mi povedala, ze mi maju z domu doniest a spravit si, ze preto ma ta hlava boli, ze mi to pomoze. A mala pravdu...Deti su ok.
Sestra caka prve a nepocuva ma, lebo to by sa nemalo, tak by sa nemalo, no ma nizky tlak a trpi. A ma priklad, ze naozaj, ked by si dala obcas, nic by sa nestalo. Ja pijem 2 espressa s mliekom za den.
@miska7754 ja nie, len bezkofeínovú a zo stroja tiež bezkofeínovú...ale tak mne nebolo zle, ani som nemala iné deti, takže som nepotrebovala energiu a mohla som spať kedykoľvek... možno ked budem čakať druhé, potom si možno dám...
každopádne, je jedno či je to late alebo espresso.... podiel kávy je rovnaký, akurát v latte máš veľa mlieka a espresso je čisté.. aspoň môj stroj tak robí... 50ml kávy tu aj tu....
Zo zaciatku som nepila, lebo mi bolo z nej zle. Ked to odznelo, tak som si davala 2x latte denne. U mna to nema vplyv na spanok. Ja viem aj hned po kave zaspat.
Pri prvom som nepila, ked som mala velku chut, tak som si dala bezkofeinovu. Teraz cakam druhe a pijem denne 1x espreso s mliekom. Bo som unavena ako neviem co
pila som kavu, lebo mi chuti a chutila 🙂 okej obmedzila som pocet na 1-2 denne (ci uz espresso alebo cappucino) ale neprestala som ju pit, lebo som tehotna
kavu normalne mozes aj po cas tehotenstva, ale samozrejme v obmedzenom mnozstve. To ti ziadny gynekolog nezakaze.
@miska7754 pila som, aj pijem. zo stroja, z mekáča, z obchodu, z automatu. pijem koľko mi chutí
Pijem ale menej casto.
Pila som normalne espresso rano a jeden cierny caj poobede.
Jasne, ze si mozes dat. Pokial to nebude prehanat, tak mozes hocico.
pila hned ako mi z nej prestalo byt zle cize asi od 3 mesiaca
Nepila ani pri jednom tehotenstve. Deti na prvom mieste. Kofeín sa dostáva aj do plodu. Deťom sa predsa káva tiež nedáva piť z určitých dôvodov, ktoré asi poznáme všetky
@rogana ani nechty si nelakuješ? Vlasy nefarbíš? Nevoniaš sa? Piješ iba vodu a bio šťavy?
@lenkadenisa keď som bola tehotná, tak som si nelakovala nechty, ani nefarbila vlasy, ani som sa nevoňavkovala
@vevesh a tomto to presne je. Tehotná vypije 2 kávy, dá si čaj, zje čokoládu a ten príjem kofeínu tak vzrastie, že sa výrazne zvýši tep dieťaťa. Je dokázané, že deti kávičkáriek sa rodia skôr a s nižšou pôrodnou hmotnosťou. Proste som si vedela kávu odoprieť, však ju môžem potom piť do konca svojho života
@miska7754 pila som normálne espresso zo stroja, ako aj pred tehotenstvom