Tehotenstvo a káva

miska7754
4. nov 2022

Ahojte pili ste v tehotenstve kavu late zo stroja?

vmiri
4. nov 2022

@miska7754 pila som normálne espresso zo stroja, ako aj pred tehotenstvom

chillibubble
4. nov 2022

pila by som, keby mi z nej nebolo zle. aj z bezkofeinovej. nastastie to preslo par tyzdnov po porode.

jaskolka
4. nov 2022

Pila som

viestta
4. nov 2022

Late nepijem, tehotná som si kávu dala. Občas to bola jediná možnosť ako presvedčiť žalúdok nech sa furt neobracia na ruby

kacena4
4. nov 2022

je jedno aku kavu pijes. ja som pocas vsetkych tehu pila. mala som nizky tlak

olivia1425
4. nov 2022
danica2711
4. nov 2022

samozrejme, len nechápem, prečo zdôrazňuješ, že "zo stroja". O iných druhoch kávy pochybnosti nemáš?

nevenka
4. nov 2022

Pila som pri vsetkych 4 detoch. Jedno je este v brusku. Mna strasne bolela hlava bez kavy a unavu som mala vzdy brutalnu.
Este po prvom porode sa ma sestricka pytala, ci som pila kavu, ked som bola tehotna a ja ze ano, tak mi povedala, ze mi maju z domu doniest a spravit si, ze preto ma ta hlava boli, ze mi to pomoze. A mala pravdu...Deti su ok.

nevenka
4. nov 2022

Sestra caka prve a nepocuva ma, lebo to by sa nemalo, tak by sa nemalo, no ma nizky tlak a trpi. A ma priklad, ze naozaj, ked by si dala obcas, nic by sa nestalo. Ja pijem 2 espressa s mliekom za den.

veronika3110
4. nov 2022

@miska7754 ja nie, len bezkofeínovú a zo stroja tiež bezkofeínovú...ale tak mne nebolo zle, ani som nemala iné deti, takže som nepotrebovala energiu a mohla som spať kedykoľvek... možno ked budem čakať druhé, potom si možno dám...
každopádne, je jedno či je to late alebo espresso.... podiel kávy je rovnaký, akurát v latte máš veľa mlieka a espresso je čisté.. aspoň môj stroj tak robí... 50ml kávy tu aj tu....

cimage
4. nov 2022

Zo zaciatku som nepila, lebo mi bolo z nej zle. Ked to odznelo, tak som si davala 2x latte denne. U mna to nema vplyv na spanok. Ja viem aj hned po kave zaspat.

hederamonstera
4. nov 2022

Pri prvom som nepila, ked som mala velku chut, tak som si dala bezkofeinovu. Teraz cakam druhe a pijem denne 1x espreso s mliekom. Bo som unavena ako neviem co

petamich
4. nov 2022

pila som kavu, lebo mi chuti a chutila 🙂 okej obmedzila som pocet na 1-2 denne (ci uz espresso alebo cappucino) ale neprestala som ju pit, lebo som tehotna

kliatana
4. nov 2022

kavu normalne mozes aj po cas tehotenstva, ale samozrejme v obmedzenom mnozstve. To ti ziadny gynekolog nezakaze.

lenkadenisa
4. nov 2022

@miska7754 pila som, aj pijem. zo stroja, z mekáča, z obchodu, z automatu. pijem koľko mi chutí

ivangeline
4. nov 2022

Pijem ale menej casto.

ropucha6
4. nov 2022

Pila som normalne espresso rano a jeden cierny caj poobede.

slavkadud
4. nov 2022

Jasne, ze si mozes dat. Pokial to nebude prehanat, tak mozes hocico.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pralinka25
4. nov 2022

pila hned ako mi z nej prestalo byt zle cize asi od 3 mesiaca

parcelka
6. nov 2022

@miska7754 ano, pijem cele tehotenstvo, jednu rano(bez toho som ako zombie 😁) obcas si dam aj jednu poobede ked ideme von. Predtým som pila tak 3-4 za den ☺️

rogana
6. nov 2022

Nepila ani pri jednom tehotenstve. Deti na prvom mieste. Kofeín sa dostáva aj do plodu. Deťom sa predsa káva tiež nedáva piť z určitých dôvodov, ktoré asi poznáme všetky

lenkadenisa
6. nov 2022

@rogana ani nechty si nelakuješ? Vlasy nefarbíš? Nevoniaš sa? Piješ iba vodu a bio šťavy?

miska7754
autor
6. nov 2022

@rogana trosku trapne a co pijes len bio stavy? :D ach jaaaaj

mikadooo
6. nov 2022

@miska7754 áno. Max dve denne mi dovolila gyn.

vevesh
6. nov 2022

@rogana ja len, kofein sa nachadza aj v zelenom a ciernom caji- co si myslis, ze piju ludia na litre denne smerom na daleky vychod a juh od nas??

rogana
6. nov 2022

@miska7754 čo je trápne na tom, že som v tehotenstve nepila kávu? Nepila som kávu preto, že som vyštudovaná biologička a viem, ako vplýva kofeín na plod...negatívne, pretože ho nedokáže metabolizovať. Chcela som pomôcť z odborného pohľadu. Majte sa a veľa šťastia pri pôrode❤

rogana
6. nov 2022

@lenkadenisa keď som bola tehotná, tak som si nelakovala nechty, ani nefarbila vlasy, ani som sa nevoňavkovala

rogana
6. nov 2022

@mikadooo 2 kávy sú limit, ktorý nespôsobí plodu závažné poškodenia

rogana
6. nov 2022

@vevesh a tomto to presne je. Tehotná vypije 2 kávy, dá si čaj, zje čokoládu a ten príjem kofeínu tak vzrastie, že sa výrazne zvýši tep dieťaťa. Je dokázané, že deti kávičkáriek sa rodia skôr a s nižšou pôrodnou hmotnosťou. Proste som si vedela kávu odoprieť, však ju môžem potom piť do konca svojho života