Ahojte pili ste pocas tehotenstva kavu? Mne gynekolog povedal ze mozem.. Ale vidim ze plno zien nepije pripadne si davaju tu cakankovu kavu.. Preco?
@aglaonema No mi gynekolog vobec nepovedal… Do akeho mnozstva je dovolene a preco viacz uz ne?
Ano, ale nie 20 salok denne
Nie som istá, ale tuším 2 šálky denne max
2 salky pila aj moja. Ale v tom pripade to neboli salky, ale litrove "šaly" 🤣🤣🤣 deti relativne zdrave 🤣
@aglaonema a kvoli comu?
Ahoj,
prvý syn mal niečo po 3 roku keď som rodila druhyckrat. Niekedy som vypila aj 4 kavy, keďže to naše staršie zlatíčko zvyklo vsravat o 04:00 ráno...
Druhý synček je zdravý, nic mu nechýba 😁
Kvoli kofeinu sa nesmie pit vela...
Pretoze kava moze sposobovat problemy, napriklad nespavost, podrazdit uz aj tak citlivy zaludok a ak sa to prezenie, tak napriklad busenie srdca a zvysuje riziko predcasneho porodu a tusim tam cosi bolo aj o nizsej vahe ALE vsetko s mierou, mne napriklad salka kavy pri tehu pomahala predchadzat migrenam, patrim k "nizsiemu tlaku". Je to aj o zvyku atd... kava "drazdi" nervovu sustavu a teda vie podrazdit aj babatkovu, v plnom vyvoji.
odporuca sa neprekrocit 200-300mg kofeinu denne. Takze zalezi od toho aku kavu pijes a kolko, a ci konzumujes aj ine zdroje kofeinu, ako je caj, cokolada, kolove napoje...
Pre predstavu:
šálka (asi 250 ml) filtrovanej kávy obsahuje v priemere 179 mg kofeínu;
30 ml espressa obsahuje 30 až 90 mg;
šálka (asi 250 ml) čierneho čaju vo vrecúšku obsahuje 50 mg;
šálka (asi 250 ml) zeleného čaju obsahuje 30 mg.
355 ml plechovka koly obsahuje 36 až 50 mg kofeínu;
28 g porcia mliečnej čokolády obsahuje približne 7 mg kofeínu;
28 g porcia horkej čokolády obsahuje 3 až 23 mg.
Ja som zvykla pit 1-2 expressa denne, skor doobeda.
Samozrejme ze mozes kavu akukolvek
ja som nepila, lebo mi z nej bolo na grc.
cakankova kava - melta by sa mala pit casto, bez ohladu na tehotenstvo, je velmi zdraviu prospesna. a napriklad podporuje tvorbu mlieka.
normalne som pila kavu. Nepijem 5 ci viac salok denne, takze som nic nemusela ani obmedzovat. V podstate mi aj viac chutila, ako normalne, ked som bola tehotna 🙂
Káva, cukor, čokoláda prekysľujú organizmus, oberajú telo matky o minerály a vitamíny, tak isto aj dieťa na svoj vývoj.
Preto ženy v tehotenstve trpia únavou, nespavosťou, úzkosťami, nepokojné nohy, kazia sa zuby, rednú kosti, vypadávajú vlasy ... deficit magnézia, vápnika, draslíka, železa .....
Nahradila by som kávu šálkou zeleného čaju a jedla viac zeleniny, pomáha alkalizovať telo a dodáva telu minerály a vitamíny.
Ja som velky kavopic, pred tehotenstvom som bezne davala aj 6 salok denne. Potom som sa zacala krotit, ako sme sa zacali snazit, tak som to zredukovala na 4. Pocas prveho trimestra mi kava nechutila, bolo mi z nej tazko, tak som ju nepila vobec (bol pokus nahradit to Carom, Meltou a pod, ale to mi vobec nechutilo). Od druheho trimestra pijem 2 cappuccina denne.
Ano, ale az po 4 m … predtym som ju nemohla 3 mesiace ani citit.
@vakatko konzumácia akýchkoľvek potravín nemôže ovplyvňovať pH krvi. O jeho reguláciu sa stará náš organizmus a skladbou jedálnička ho nie je možné zmeniť. Ak naozaj v tele dôjde k acidóze je zvyčajne spôsobená vážnymi poruchami.
A PH mocu sice ovplyvnuje co zjes, ale PH mocu nema nic spolocne s kyslostou organizmu. Prekyslenie organizmu je biznis. Nic ine. A to co spominas, su nasledky nezdraveho jedalnicka, malo pohybu, privela obrazoviek atd... Nezdravý jedálniček založený na polotovaroch, živočíšnych pokrmoch a sladených nápojoch, ktorému je veľmi často pripočítaný práve pôvod prekyslenia organizmu, vedie totiž k príznakom, ktoré sa v súvislosti s acidózou často uvádzajú: dlhodobá únava, preťaženie, znížená výkonnosť, bolesti hlavy, časté pálenie záhy, zažívacie ťažkosti, zlé trávenie, ale aj rôzne ekzémy.
cookie29 pri prekyslení organizmu zlou stravou, telo automaticky kyslú krv neutralizuje vyplavením minerálov vápnik, magnézium .... z kostí, svalov, orgánov ... čo spôsobuje rednutie kostí, deformáciu a bolesti chrbtice ... a veľa spomínaných diagnóz.
ja som pri všetkých troch deťoch pila tak ako som bola zvyknutá - ráno turka, cez deň cappuccino👍 žijú, nie sú hyperaktívne a ani nemajú iné dg 😉 Jedna sa už dokonca aj dospelosti dožila a študuje na Karlovke, tak asi v porádku 😀
Kávu môžeš v normálnom množstve, ak nemáš problémy s tlakom. Ja pijem dve denne a vraj je to úplne v pohode. Gynekológ mi povedal, že s mierou to nemá prečo ublížiť.
@vakatko moze "prekyslovat" zaludok. Nie cely organizmus. Prosim nepis sem hluposti.
1-2 salky mozes. Ak mas obavy existuje bezkofeinova.
@stanulienkat tak, kyselina močová v krvi a dna je hlúposť ??
@denithestrange1993 bezkofeínovú som pila aj ja, až kým mi nepovedali odborníci na kávu, ze je tam ešte väčší bordel.
@vakatko splietaš dve na tri. Kyselina močová a dna je to isté a nespôsobujú prekyslenie organizmu, dnu spôsobujú určité potraviny. Okrem iného veľa mäsa, mäsových vývarov, údeniny, strukoviny...
Pri prekyslení organizmu by si ležala na ARO a ratovali by ti holý život.
Prestala mi chutiť takže velmi nie.. ale neskôr som pila normalne ráno a naobed 🙂 mne osobne zakazali iba čierny a zazvorový čaj 😁 (tie našťastie ja nemam rada)
Pila som v kazdom tehotenstve, pocas dojcenia, 2 espressa denne, pri prvom a druhom este nescu, kym sme nemali stroj. Deti su ok. 4 kusy.
Lebo je dovolené len určité množstvo 🙂