Deci vína v 9. mesiaci

kristina2904
6. okt 2023

Ahojte neukrizujte ma tu som totálny abstinent ale neskutočnú chuť som dostala na deci vina neviem co ma to napadlo som v 40 tt niekde som čítala ze deci červeného aj pomôže no neviem každopádne viem ze alkohol a tehotenstvo dokopy nejdu ale od rána mam neskutočnú slinu. 🥲😃 Vedeli ste si niektorá dat takto raz za tehotenstvo ?

zuzulkika
6. okt 2023

Nie

mamamasama
6. okt 2023

Nestresuj a kľudne si daj. Určite by som sa nepytala matiek na MK, ci si mozem dat deci vina.

nyphadora
6. okt 2023

@kristina2904 jasne, ved deci nic nieje, a ked si das raz, tak v pohode, ja som si v 9 mesiaci dala deci burciaku 😂

macalau
6. okt 2023

Ja som týždeň pred pôrodom dostala chuť na pivo,tak som si pohárik dala a nič sa nestalo.chute v tehotenstve sú rôzne.

tosomja
6. okt 2023

@kristina2904 v pohode si daj. Mne napríklad sám gynekológ povedal, že mi naordinoval červené víno na nízky tlak 🫢 ale našťastie nepijem

beata_k
6. okt 2023

Deci sa ti ani do krvi nedostane a uz vobec nie cez placentu.

k47
6. okt 2023

Ani ked si das deci denne tak vo vacsine pripadov to nebude mat nasledky. Ale nie, nedala som si ani jedno. Mozes skusit hroznovu stavu, ak si nie si ista.

petronellla87
6. okt 2023

@kristina2904 jasne tiez som si ku koncu tehotenstva dala😉

simona20201309
6. okt 2023

Mne aj 1dc udrie. Alkohol rozprúdi krv. Nemôže spôsobiť komplikácie ak by bola napríklad nutná sekcia o 2....3....5hodin?

simona20201309
6. okt 2023

Mne na vzdycharen priviezli mamičku co si dala pohár vina. Pichli jej oxytocin, rozkrvacala sa tak, že ju zachranovali. Potrebovala transplantáciu krvi, toľko jej stratila. Chlapec je autista.
Súvisí?? Nesúvisí??
Autorka.... daj si vodu. Ešte deci vina nepomohlo porodu😉

ropucha6
6. okt 2023

Dala som si mozno trikrat proseco, ale len tak max poldeci, viac mi ani neslo na chut. Ale v 40tt uz by som si nedala, predsa len 🙂

syslik81
6. okt 2023

@simona20201309 samozrejme ze nesuvisi .. iste ma autistu z deci vina. to by otom bol pomaly kazdy druhy autista .. uz splietas co sa ani splietat neda

syslik81
6. okt 2023

@kristina2904 sestra nikdy alkohol nepila ani len rumove pralinky a v tehu jej strasne chutilo pivo..volala dr a ten jej to dovolil vraj ani za pol deci neuskodi ak je to len raz a je to lepsie ako by sa mala trapit chutami ... pol deci nerozriedi krv a uz vobec nevykrvacas

maryetta
6. okt 2023

Ja som brala zelezo. A na prijme mi dr hovori ze to som si mohla dat deci kvalitneho cerveneho.

joesvk
6. okt 2023

Nedala by som si,ani keby mi to lekár aj skúsené mamičky odobrili. O negatívnom účinku alkoholu na dozrievanie mozgu dieťaťa máme už množstvo štúdií.Mne by to za to riziko nestálo.

simona20201309
6. okt 2023

@syslik81 ja mam tvoj názor u prdele
Daj si aj fľašu borovičky v tehotenstve pre mňa za mňa

hennyinnsbruck
6. okt 2023

Ked mas na to chut daj si👌🏻

simona20201309
6. okt 2023
kikaaa03
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kristina2904
autor
6. okt 2023

@simona20201309 aj decivina vie spôsobiť FAS ae potom sú ženy co sú na drogách a deti majú zdravé za mňa alkohol isto v tehotenstve nie spravila som si strik z deci vina a asi 3 weci vody 😄😄. Je to individuálne tak isto ako každé tehotenstvo porod aj telo je ine

domiklik
6. okt 2023

@simona20201309 toto nemôžeš myslieť vážne 😃

rebrambora
6. okt 2023

Mozes jasne. Ale nebud prekvapena, ked budes po tak dlhom case aj z toho malinka pripita.
Ja mam tiez take obdobie momentalne, ale nedam si a potom ked porodim, odtlacim mliecko a uzijem so viac ako len jedno deci a uspokoji ma to ovela viacej ako teraz, dva mesiace pred porodom.
Ale nic sa ti nestane.

syslik81
6. okt 2023

@simona20201309 no po tvojom prispevku by si si asi mala dat ty za jeden na nervicky 😝

mamamasama
6. okt 2023

@simona20201309 autizmus z deci vína 🤦🏻‍♀️ Zaujímavá teória 😅

simona20201309
6. okt 2023

@mamamasama to nikde netvrdím pani domyslava
Nepoznala som tu matku a neviem ako často si dala. Ale dávala si ,,sem-tam"
Z deci možno nie.
A aký zmysel má dať si deci vina? Upokojí ta to?
Chuti ti to?
Naozaj nepochopím a trochu neverím ze pre deci vina niekto vôbec rozmýšľa nad tým v tehotenstve

alickapusinka
6. okt 2023

Alkohol a tehotenstvo nejde dokopy. Odpusť si radšej 40 týždeň môžeš ísť náhle už na pôrod aby nebolo zlé.

ketrint
6. okt 2023

Ja chápem, čo myslela pani, ktorá spomenula víno a autizmus… je nám jasne, že to príčina nebude, ale myslím si, že Ta žena na to mysli a určite ma v sebe vnútornú pochybnosť, že čo ak… alebo že nemala si ho dať (napriek tomu, že hlavou vie, že to nesúvisí, ale Ta vnútorná výčitka tam pravdepodobne je).

selena_luna
6. okt 2023

Alkohol prechadza cez placentu priamo do krvneho.obehu dietata. Dieta nevie alkohol odburat a po 2 hodinach ma vyssiu koncentraciu ako matka. Problem je ze mi nevieme ake mnozstvo alkoholu sposobuje fetalny alkoholovy syndrom. Nie je znama ziadna bezpecna davka alkoholu pre tehotne. Teda za mna - ani kvapku pocas tehotenstva. Aj sa toho drzim. A to si muz prave otvoril vyborne portske. Kludne si daj po porode, ale pocas tehotenstva je to ako ruska ruleta so zdravym dietata.

martinka13
6. okt 2023

V deci vína nevidím problém.

martinka13
6. okt 2023

@simona20201309 tak nie je pohár, ako pohár. Pohár môže mať aj liter. Deci, je deci.