Dcérke sme prednedávnom zmenili denne spanky a to zo 4 na 3. Odvtedy zle spinka v noci, stále sa prehadzuje na bok ako keby chce ísť na brusko a v noci mrnci,tak musime douspavat. Nestretli ste sa s tým, že či to je kvôli zmene spankov, tak treba len vydržať alebo to môže byt niečo iné?
@54tinka54 nic ešte nevidim🙂
Ešte to nemusí byť vidno..
Alebo nespravila teraz posledné dni/týždne nejaký veľký pokrok v motorike? Potom tie detičky zvyknú v noci ako keby nacvičovať to nové čo sa naučili 😀
@54tinka54 môže byt, lebo asi týždeň robí, že ako sa da na brusko hneď pritiahne nozicky k brušku, da sa na štyri. Ale nestvornozkuje, ma 6 mesiacov
Tak to bude vyvinom/posunom. Ako uspavas v noci?
Tak asi máš odpoveď prečo je v noci nepokojná 🙂
@54tinka54 asi áno🙂
@diamond007 v kocari chvilku a hneď prekladame do postieľky
Fúha tak to držím palce. Aj ja mám 6mesacnu a našťastie zaspí pri kojeni a vyspím sa pri nej, i keď tiež pociťujem častejšie budenie v noci odkedy sa začala plazit už asi mesiac. Staršej to trvalo až do vyše roka a štyroch mesiacov.
Tak hlavne pokojnú noc želám 🙂
Len daj pozor aby si veľmi nezvykla že ju uspavate v noci v kočíku a nebude pohyb v noci očakávať do vyššieho veku.
Inak okolo tohto mesiaca sa im tuším aj lámu spánky a začínajú spavat inak.
Skus pozriet FB skupinu Lepsi spanok babatiek, tam to skor poradia
@diamond007 skusala som všetko, ale nechce a nechce. To taký plac je,že vždy ju aj tak dám do kočíka a je spokojna. Tiež sa bojim,že si na to zvykne až moc, ale čo mám robit😔 zasa o polnoci plakala a od 4:30 už nie a nie spat. Neviem čo sa dene
Aké má denne spánky? Koľko?
Aj moja vstáva okolo 5 😑
@54tinka54, @autorka. Tiez myslim ze je to tym ze sa naucila pretacat na brusko a chce trenovat svaly a dava si nohy pod seba.
U nas bol najhorsi spanok okolo 6-8 mesiaca, kedy syn v priebehu 2 mesiacov zacal stvornozkovat, sediet a chodit okolo nabytku. Bolo to take vzrusujuce ze spanok isiel bokom.
Moja dnes v noci nacvičovala gymnastiku od 3 do 5. Nie a nie spať, len sa chytá za bok postele, hľadá rukou, čoho sa chytiť a dvíha sa. Jednaj ju trápia zuby, ale tiež skúša, čo sa naučila. Zobrala som ju k sebe do postele (spí sama v postieľke), podržala ruky nohy, až tak zaspala. Dúfam, že to bude opäť len obdobie pár dní.
@domireb presne aj naša bok postele, stále chcela ako keby ten bok chytiť, zavrete oči a mrncala. Dufam aj ja,že len obdobie, lebo rozmyslam stále čo v tom môže byt. Zubky si myslim,že našej ešte nejdu. Ale to skusim jej chytiť ruky a nohy🙂
@54tinka54 vcera spala 3,5 hod. Snažím sa to dodržiavať
@andreatytler vyzera to tak, dufam,že to neskôr prejde. Je dost hyperaktivna, tak mozno to bude aj doho trvat 🙂
@diamond007 vcera aj predvčerom rano 30-45 minut, potom dve hodinky vonku v kocari a tretí hodinu do tej 16:30. Ale donedavna mala 4, len sa snažím jej to dat na 3. Len takéto vstávanie keď je skore,tak to ťažko vychádza
Treba to prispôsobovať danému vstavaniu. A zväčša ráno keď vstanú bábätká tak o hodinku už chcú zas spat, tak take rane dospavanie nerieš ako spánok. Moja dnes vstala o 5.50 a o 7mej uz zas spala 😒 ja to veľmi ako nerátam aj keď ma 4. Moja keď ma 3spanky len tak ma 2dlhsie (1hodinove) a jeden 20-30min. V noci spí Max tých 9-10h a to ju beriem ako dobre správe dieťa.
Otočí sa to keď sa jej skrátia spánky na 2 a dlhšie deti potiahnu v noci naraz
@diamond007 naša dnes 4:40😏 nerozumiem tomu.
autorka a @diamond007 baby nebojte sa myslím že treba len vydržať, my sme mali cca v tom veku tiež problematicky spánok (hocikedy zvykol byť v noci cca hodinu hore kým zas zaspal) a teraz má malý takmer 8 mes, už iba dva spanky zvyčajne doobedu 1,5h a takisto poobede a nočný spánok sa tiež zlepšil 🙂
@54tinka54 verim tomu🤗
@54tinka54 ja ani až tak nie 😀 nakoľko staršia mala katastrofálny spánok takze ja si užívam aj toto spanie, pre mňa to je práveže výhra 🙂
Tak podľa tejto tabuľky spí moje dieťa v noci veľmi málo a ešte sa aj často budí. Potom ma problém zaspať n epomáha cumlík ani prsník.😔 Kým znova zaspí trvá to pol hodiny aj hodinu
@murka2222 možno ho trápia ďasienka..
a náš mal tiež problém naspäť zaspať po nočnom kojení, časom sa to zlepšilo, teraz sa mu to stane len výnimočne.. ale my spíme spolu v posteli, neprekladam ho do postieľky ani s nim nijak nemanipulujem, tak v podstate sa len odpojí a spi ďalej
Nemôžu ju trápiť zúbky?