Zlepšil sa spánok vašich deti po odstavení?

babulka82
11. feb 2014

zlepšil sa vam spanok po odstaveni ? prosim pište sručne. Mam 9 a pol mesačne babatko a v noci velmi často papa,obaja sme už z toho nervozny ,nemyslim že mu to je na prospech. dakujem

jamabe
11. feb 2014

Áno, prespala mi malá odvtedy celú noc - mala cca 12 m. Ale niektorým babám to nepomohlo, čo ja viem, deti sa aj tak naďalej budili..

iva87
11. feb 2014

U nas ano a to pri oboch, prvy ako 9 mesacny sa budil aj 10krat na prso, do dvoch tyzdnov po odstaveni sa budil len raz, mladsi kojeny do 6 mesiacov sa po odstaveni budil 2-3 krat.

orlik4
11. feb 2014

scasti - kedze sa budil aj 5-10krat, tak ano, zlepsilo na 2 razy a niekedy aj prespal celu noc, ale ma teraz 3 roky a budi sa doteraz zo spanku - asi zo sna. niektore deti hold maju lahsi spanok a su viac naviazane na rodicov. inak tak skoro, ze v 9tich mesiacoch by som ho neodstavila uplne, lebo mu pojdu zubky, takze to mas na dlho...

bezaz
11. feb 2014

nie, nepomohlo 🙂

alexmianina
11. feb 2014

ano, samozrejme, ked ju prso nevyrušovalo, tak začala spavat lepšie, až nakoniec cca po pol roku od odstavenia (odstavila som v roku) prespí krásne celu noc 10 hodin

maca_p
11. feb 2014

jednoznacne ano 😉

anshelia
11. feb 2014

áno, u nás sa spánok zlepšil postupne, z budenia 4 - 5 krát za noc po odstavení ako 12 mesačný prespal celú noc a aj mu to zostalo, veľmi sa ukludnil, zuby ani nič podobné nás nevyrušovalo 🙂

mona333
11. feb 2014

vobec nie

zuzka1008
11. feb 2014

nie

daniela242
11. feb 2014

U dcérky áno, po odstavení prespala celú noc bez problémov. U syna nie, odstavila som ho v 15. mesiacoch a spať začal až teraz keď už má kompletný mliečny chrup. Takže u mňa 50 na 50 🙂

lucinka144
11. feb 2014

zlepsil sa z budenia 8krat na dojcenie na 1 krat -ked sa presuva kumne 🙂

papucz
11. feb 2014

ked mala malá 9 mesiacov začala som ju učiť na umelé mlieko postupne, od roka som prestala kojiť v noci a prespala celú noc, samozrejme ak nám nešli zúbky

evening_star
11. feb 2014

U nás za zlepšil. Odstavila som ho v 15. mesiacoch. Hoci sa aj teraz zo dva-trikrát zobudí, stačí, že ho pritúlim, a spinká ďalej. Predtým bol hore celé noci. Ale podľa mňa ešte vydrž, 9 mesačné bábo je ešte malé.

praznakova
11. feb 2014

Ja som odstavila, ked mala 23 mes. Casto sme sa budili. Odvtedy prespi celu noc. Samozrejme ju zakryvam, nieco blaboce ... ale to uz nevnimam 🙂

maruskach
11. feb 2014

Ano, konecne som sa vyspala, pretoze deti zacali spavat celu noc.
Prve dieta sa odstavilo samo od kojenia upne samo v 13 mesiacoch. Druhe dieta som cielene za ucelom mojho nocneho spanku odstavila od nocneho kojenia niekedy okolo roka a pokracovali sme v dennom do 17 mesiacov.

a2303
11. feb 2014

Ano, zlepšil. Deti kojené do 9-10 mes, po odstaví prespali behom pár týždňov celú noc.

ichbinich
11. feb 2014

Nie. Potom som ho uz nemusela kojit, ale musela som ho hladkat, pritulit, drzat ruku,...
Ani prestahovanie do velkej postele do vlastnej izby na tom nic nezmenilo. Chodlia som k nemu niekolkokrat za noc, niekedy sa pytal zase do velkej postele.
Na prespanie celej noci dozrel, az ked mal 3 a 3/4 roka, teraz je uz prespanie celej noci pravidlo a nie vynimka...
(O tom, kolkokrat za noc kojim moju 10 mesacnu, radsej pomlcim 😖)

sasikas
11. feb 2014

ano, stopercentne zlepsenie, kojeny bol do 14.mesiacov a odkedy som odstavila tak prespal, da sa povedat celu noc, s 1-2 prebudeniami, ale to len chytim za ruku a vacsinou spi dalej.....zakial som kojila tak bol hore kazdu hodinu, obcas aj 2 x za hodku....na palicu... 😝

hanka_xy
11. feb 2014

U syna áno, odstavený bol v 2 rokoch, odvtedy spáva celú noc, u dcéry nie, odstavená v 11 mesiacoch, teraz má 17 mesiacov a každú chvíľu je v noci hore...

83lenka83
11. feb 2014

Pomohlo, cez den som kojila a v noci dostal len vodu, prespal mi celu noc, ked ochorel tak nechcel velmi papat tak som ho opäť začala kojit aj cez noc a znova bol každú hodinu hore, potom sme prešli na vodu a zobudil sa maximalne 1x za noc.

mirinka9
11. feb 2014

ja som napr. casom odstavila iba v noci, a hovorila som mojej dcerke, ze mliecko bude az ked rano vyjde slniecko. zvykla si a bola kojena iba cez den. nemala som to srdce odstavit uplne.

monika2606
11. feb 2014

@babulka82 u nás odstavenie pomohlo, ale ja som odstavovala neskôr až v 18 mesiacoch...a pomohlo to vo všetkom, v spaní papaní...

miku1
11. feb 2014

Odstavila som dcéru v 17tich mesiacoch, nakoľko som bola opäť tehotná. Dovtedy sa budila v noci aj 10-15x, večne chcela byť nacucnutá. Keď som ju odstavila, tak asi 8mu noc už prespala celú. Odvtedy krásne spinká celú noc.

marika_marika
11. feb 2014

Oboch synov som odstavovala cca. v 17tich mesiacoch a spánok sa im zlepšil. Kým na kojenie sa budili aj 4-5 krát za noc, po odstavení spali nepretržite do rána.

dejka77
11. feb 2014

Po odstaveni v 13 mes. sa to zlepsilo aj ked nie hned (separacna uzkost). Budila sa sem-tam v noci, plakala, stacilo pritulit, postielku mala pri nasej posteli. Ziadne krmenie z flase nebolo.

andel7766
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luciarobi
11. feb 2014

nas po odstaveni prvych 5 noci plakal, potom sa asi este 2 tyzdne budil v case, ked zvykol papat a potom zacal spavat celu noc, tak sme boli stastni 🙂

janage
11. feb 2014

1. dcéra nie vstávala do cca 6 rokov aspoň raz, ale tak, že sa prebrala
2. v podstate tiež nie - ešte je dojčená a prespí celú noc 😉

ivia25
11. feb 2014

100%

oblecenieavecicky
11. feb 2014

Ja som kojila 15,5 mesiaca, dovtedy sa budil malý veľmi! často. Po odstavení sa takmer ihneď budiť prestal a prespal krásne celú noc.