Výraz bábätka a lá "menťoško". Poznáte to?

modrofuzik11
5. feb 2012

ahojte dievčatá, chcem sa vás opýtať na výraz tváre vašich bábätiek. kubko má 7 mesiacov. nedávno začal vytŕčať jazýček tak, ako to robia mentálne postihnutí. neviem, čím to je. má aj nádchu a preto to môže byť tým, že sa mu zle dýcha a musí dýchať ústami. alebo si myslíte, že by to mohol byť nejaký zlý signál, že bude zaostalý? vyvíja sa zatiaľ dobre, podľa tabuliek... ďakujem vopred za vaše názory.

janka_pn
5. feb 2012

co si sisina 😀 😀 😀 😀 😀 ?? normalne xichtoobdobie.... 😉 tak som to u mojej malej ja nazvala 😅

wera.g
5. feb 2012

aj ja sem tam robím na môjho drahého grimasy, ale nemyslím, že by to bolo príznakom toho, že by som bola mentálne zaostalá... či? 😀 😀 😀

careamell
5. feb 2012

Veď máš už jedno dieťatko, ako sa môžeš na takéto niečo pýtať? Pokiaľ by bol zaostalý, tak by sa to prejavilo aj nejak inak ako len vyplazovaním jazýčka. Pravdepodobne sa mu zle dýcha, aj môj malinký to robil.

stardust
5. feb 2012

este je maly, ma na struhanie divnych ksichtov plne pravo 😉

janicka11
5. feb 2012

ja ked vidím len vetu vyvíja sa podla tabuliek"tak mi stačí ☹ ako može niekto sledovať dieťa podla neakých tabuliek?Ja som vživote také niečo nesledovala!!Ani tomu niesom podporca.A podla mna také malé bábatko robieva grimasy ved to je jasné..Naša ked bola malá mala jazyk furt vonku 😀 😀 A nikdy ma toto nenapadalo ž e by bola iná 😢 😖

chanel5
5. feb 2012

Moji rodicia mi vraveli, ze som to robievala a velmi sa bali ci som ok🙂 a som, dokonca som skoncila VS 8-

akika722
5. feb 2012

aj moj starši syn mal vkuse jazyk vonku ked bol maly 😅 a je to už skoro 4r.inteligentný chlapček,pozná niektoré písmenka,čísla ,vie počitať ,je rozumny..tak sa neboj 😀 deti to robievaju aj bez toho aby im niečo bolo 😉

mandragora22
5. feb 2012

prepac, ale fakt blba otazka. a uz vobec by som do verejneho fora nenapisala na adresu mojho dietata a lá "menťoško"ved tym urazas nielen svoje dieta, ale aj seba. nasa ma 2 roky a jazyk ma pomaly az pod bradou, co sa stale dookola oblizuje, akonahle je niecim zaujata, jazyk jej lieta okolo celych ust, proste je taka. je taky aj moj otec, cize jej dedo, mozno to ma v genoch, bohvie, neriesim. inak je uplne inteligentna, chapava, zdrava, totalne sidlo s rozumom a iq snad vyssim, nez sme my, jej rodicia a neriesim 😉

abbie
5. feb 2012

keby bol mentosko, ako si ho nazvala, tak by sa nevyvyjal podla oblubenych tabuliek! 😖 😖 😖

vinifred
5. feb 2012

..ešte že máme tie tabulky.. 😀 bez nich si človek ani neprdne.. 😵

sssimi
5. feb 2012

Neboj, to je dobré. Práve tým si cvičí mimiku. Je to skôr o skúšaní. Moja už ťahá na 3 ročky a teraz už cielene robí všelijaké grimasky aj sama na seba do zrkadla. Tiež keď mala okolo 7mich mesiacov som sa občas preľakla jej výrazom nakoľko sme podstúpli zvonový pôrod a teda mohlo sa stať čokoľvek. 😉

traktor
5. feb 2012

nad nazvom temy krutim hlavou 😖 ..grimasky, vyplazeny jazyk../este pridu aj ine veci /to patri k detom..je to normalne..neznamena to hned, ze dietatko ma zdravotny problem..niekedy treba trosku ubrat a necitat vela a hlavne, neriadit sa tabulkami 😉 ...mas krasne zdrave dieta..hoc teraz trosku nachladene / to vyplazovanie môze byt aj tymto spôsobene- tazsie sa mu dycha/..

jabadaba
5. feb 2012

som sa musela zasmiat. Jasne, ze je tvoj maly v pohode. Aj ten moj rad vystrkoval jazycek. Zacal napodobovat nase grimasy, objavil nepoznane a tak skusal. Takze klud. 🙂

kocko
6. feb 2012

Ved máš zdravé dieťatko. Toto je dosť hlúpa otázka. Už by si nemusela všetko riešiť podľa tabuliek
a mala nechať tomu voľný priebeh. 😉

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ajca123
6. feb 2012

Sorry ale keby sme sa riadili nejakými tabuľkama tak sme každý den u lekára a prame sa či je naše dieťa v poriadku.
A to že vyplazuje jazyk,hneď nenaznacuje že je postihnutý...
Náš maly má 23 mesiacov a nerozprava ako prvy syn a je zdravý... Len každé dieťa je ine..
A nas treti syn mal na pupocnikovej snure uzol a vyvijal sa v brusku pomalu a teraz čo je na svete nám pekne rastie.

veji
6. feb 2012

daj mu vyšetriť nosnú mandľu. možno bude potrebná operácia.

ikke
6. feb 2012

samozrejme, ze ma otvorene usta a vyplazuje jazyk, ked ma plny nos a sopliky. robi to aj moj sikovny, inteligentny, takmer 2-rocny syn.
a naopak, mnohe mentalne zaostale deti to vobec nemusia robit, netusim, ako si vobec prisla na takuto nezmyselnu spojitost medzi dvomi nesuvisiacimi vecami... 🙄

gaby21
6. feb 2012

A mentalne zaostale deti mavaju vyplazene jazyky? tak to pocujem prvy krat, ako vobec mozes pomenovat svoje babatko vyrazom mentosko, to akoze zase raz nechapem, nad hlupostou otazky sa mi chce plakat, ale aj smiat, neuveritelne 😝

usacek79
6. feb 2012

nemyslim, ze treba modrofuzika az tak kamenovat, ja chapem, co sa pyta, aj ked mozno pouzila nestastne slovo.. celkom jasne nim vsak podla mna naznacila, co ma na mysli...
Pravda je taka, ze neustale vyplazeny jazyk je jednym z prejavov Downovho syndromu (jednym z mnohych), kedze DS deti maju niekedy jazyk "privelky".
preto sa mozno modrofuzik trosku obava...
mozem ta ale modrofuzik upokojit, tych prejavov je ovela viac a samotny vyplazeny jazyk rozhodne neznamena, ze by nieco nebolo v poriadku - deti jazyk vyplazuju a slintaju, je to uplne normalne 🙂
tie prejavy, ktorych sa bojis su tu - (a predpokladam, ze by to lekari uz daaaavno objavili, keby sa ta to nahodou malo tykat 😉 )

Medzi hlavné príznaky DS patrí:
Šikmé očné štrbiny, kožná riasa pri vnútornom očnom kútiku (epikantus), široký koreň nosa, plochý vzhľad tváre, ušnice sú menšie, nižšie uložené, veľký jazyk, vysoké podnebie, odchýlky vo vývoji zubov, nadbytočná kožná riasa na krku, zvýšená pohyblivosť kĺbov, priečna ryha na dlaniach, široká dlaň, krátke prsty, znížený svalový tonus, menší obvod hlavy, nižšia pôrodná hmotnosť, vrodené chyby srdca, tráviaceho systému.
Všetky príznaky nemusia byť prítomné alebo môžu byť vyjadrené v rôznom stupni.

adri2211
6. feb 2012

a la mentosko 😠 nehambis sa ??? ako to mozes napisat na vlstne dieta. a na to nemyslis,ze urazas tym matky mentalne postihnutych deti ? ty ich tak nazyvas???
a teraz k otazke. moja mala robila strasne grimasy ( cudne otvarala usta) a furt vytrcala jazyk ked jej sli zubky.

feb13
6. feb 2012

Pravdepodobne je to kvoli zubkom + ze deti v tomto veku si objavuju svoj jazyk a hraju sa s nim.

teddynko
6. feb 2012

Bude to tým plným noštekom.
P.S. Myslím si, že toto fórum navštevujú aj mamičky mentálne postihnutých detičiek, ktoré tu hľadajú odpovede na svoje otázky alebo naopak sa zdieľajú so svojimi skúsenosťami... tak vyberajme slová, prosím!

priadka
6. feb 2012

...dcerka zacala posledny tyzden castejsie vystrkovat jazycek. Tesime sa z tohto pokroku prevelice a povzbudzujeme ju, aby to skusala dalej. Robi to najma vtedy, ked sa dobre vyspinka, ma dobru naladu a tvari sa pritom figliarsky 😉

inffinity
6. feb 2012

Když má dítě delší dobu plný nosík - zvětšenou mandli.. může mít "přiblblý výraz" unavený vzhled, kruhy pod očima s nevyspání - kvůli tomu že se mu zle dýchá.. a jazyk jako píšeš.. zkus toto jestli není v tomhle problém, ale jinak si taky myslím že jsi nesprávně zvolila slova ☹

petraw
7. feb 2012

ako, pobavila som sa na tejto otázke 😀 😀 😀 😀 😀 😀

liv1
7. feb 2012

Preco tym ludom nedate pokoj????? No a co ze sa to pyta? Urcite nechcela nikoho urazit len ma trocha strach. Ked nechcete odpovedat na otazku na co sem prispievate? Len kamenovat a kamenovat sa uvedomnte uz konecne poniektore "mile prispievatelky" a namiesto urazania sa radsej venujte svojim detom vy "dokonale" zeny. Uz je mi z takych ako vy na blitie viac a viac!!!

Pre modrofuzika, je to uplne normalne a bezne 😉

vejinka
7. feb 2012

akoze fakt by ste nemali byt na nu take krute. Same viete ze kazde dieta je inee a to ze ma viac ako jedno dieta neznamena ze sa bude chovat ako prve! Ma strach boji sa a vy ju takto zotriete! Troska pochopenia zeny!!
Vyplazovanie jazyka je uplne bezne. Moj mladsi ako sa naucil sam chodit jazyk ma vonku stale a to nieje nachladnuty. Takze netrap sa a uzivaj si svoje poklady🙂

katka1981
7. feb 2012

Preco na nu utocite? Mozno tak nazvala svoje dieta, lebo miluje cukriky Mentos 🙂 To ci je dieta mentalne v poriadku, to ledva vidi odbornik po druhom roku dietata, alebo o dost neskor. Necitaj tie hnusne tabulky, keby som mala druhe dieta, chcem zabudnut vsetko co som sa v nich docitala. mali by to zakazat. 🙂 Neboj je v pohode a nadcha je neprijemna.

mircalla
7. feb 2012

No comment.... Suhlas s @piacere