Vydrží 11 mesačné dieťa týždeň bez mami?

evka1590
7. feb 2021

Ahojte, prosim o radu.

Mam na koniec aprila naplanovanu operaciu, mam velku cystu na vajecniku a maju mi ju vybrat. Budem v nemocnici cca 5-6 dni.
Bojim sa ale ci to mala zvladne, bude mat vtedy skoro 11 mesiacov. Bojim sa ci to nejak nenarusi nas vztah alebo jej vyvin, predsa len dieta je na matke prve roky dost zavisle a tak dlhe odlucenie moze posobit negativne na psychiku.
Rozmyslam, ci nemam operaciu odlozit ak to nebude akutne.

Mare niekto skusenost s niecim podobnym?

Dakujem za rady.

nelca0510
7. feb 2021

@evka1590 kojenie už asi nie je, či? Ak je na teba veľmi naviazané, presunula by som operáciu.

ivca88
7. feb 2021

Kocka. Viem že je to ťažké, ale určite to bábätko zvládne.
Mojej mamine vyberali maternicu keď som mala 8 mesiacov - kvôli rakovine, a žiaden následok som nemala..
Ty sa nestresuj. Mysli na svoje zdravie.
Keď ťa chcú operovať v tejto situácií, tak je to potrebné .
Dcérka potrebuje najmä zdravu maminku ❤️
Drž sa

andrea_ff
7. feb 2021

@evka1590 tiez si myslim, ze tvoja dcerka potrebuje zdravu mamku.... ❤ Verim, ze to je tazke, ale treba trosku zatnut zuby. A verim, ze to prekonate. Nemyslim si, ze by to malo nejak vazne narusit vase vztahy.
Kopec zien ide rodit a nechavaju male deti doma. Musia to nejak zvladnut.
Drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo a boli ste znova iba spolu 👍

nyphadora
7. feb 2021

@evka1590 skusila by som, uz teraz dat na vikend babo strarym rodicom, aby si zacalo zvykat 🤷🏼‍♀️, resp. tomu s kym bude babo ked vy budete v nemocnici. Jednoduche to nebude, ale urcite zvladnete 👌🏻.

petrisa213
7. feb 2021

@evka1590 keď mal môj syn 11 mesiacov, narodila sa nám druhá dcérka. Aby som s nim doma nestresovala keď mi začne pôrod ak by bol muž v robote a aj počas pobytu v pôrodnici aby si muž pošetril dovolenku na čas keď už budeme doma, zobrali si malého moji rodicia. Bývame od seba 160 km tak som ho cely čas nevidela. Fungovali sme iba na video hovoroch. Boli sme bez seba 13 dní, príšerne mi chýbal, tešila som sa naňho strašne a keď sme všetci prisli domov nepamätal si nás. Plakal a nechcel byť so mnou, ťahal sa za babkou. Skoro mi srdce puklo. Plakala som strašne. Ale na 3-4 deň, už si presne nepamätám, sa všetko obrátilo a už nechcel byť pri babke ale so mnou 🙏 inak od toho dňa som vôbec nepocitovala ze by mal z tohto nášho odlúčenia nejaké následky alebo traumy. Je aj väčší mojkacik ako dcérka. Skôr ja na to neviem zabudnúť. Takto maličké deti bohužiaľ a aj chvalabohu rýchlo zabúdajú.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dzina007
7. feb 2021

ja som rodila ked mal syn 1 rok a bola som v nemocnici 10 dni... a znasal to v pohode kedze bol s tatinou ktory sa o neho vedel v poho postarat...

ivangeline
7. feb 2021

Ja som tiež rodila, keď mal syn rok a prišla na 5ty deň. Bol to pôrod, takže áno, cítila som veľkú priepasť medzi nami, a aj in bol spočiatku taký odtiahnutejsi odo mňa ale rýchlo sa to zmenilo nas5. Mal tata, ktorý sa dobre staral o neho a nemal žiadnu traumu. Ak dieťa nemá problém s druhým rodičom, tak kľudne choď na operáciu. Môj tata sa pripravoval, že nebudem doma a bude sa musieť o neho viac starať a tak sa staral už priebežne pred tým. Naučil sa s ním chodiť spať, čo bol základ a inak normálka, všetko zvládli.

deti95060810
7. feb 2021

jasné že vydrží.... ak nebude iné východisko tak bude musieť....
pri 4 pôrode som nechala doma manželovi 3 deti - najmenšie 18 mesiacov a dali to....

pininka1
7. feb 2021

Vydrzi, aj moja to zvladla, operovali mi nohu, aj som ju stihla ako tak odstavit a moja zlata ked som prisla z nemocky rovno ku prsniku, ale kedze som brala rozne lieky uz som jej nedala mliecko. Bola uplne v pohode, akurat ze ked som isla do nemocnice uz chodila a ked som sa vratila tak len po 4, no za par dni opat zacala chodit.

brona235
7. feb 2021

@evka1590 moj maly mal 3 mesiace, ked som z nicoho nic musela byt hospitalizovana. 18 dni som bola v nemocnici. A to som ( aj ) kojila. Takze z minuty na minutu bezomna, na umele mlieko... 11 mesacne vydrzi. Drzim ti palce a skore uzdravenie...

veronikavaneska
7. feb 2021

Ja som bola týždeň v nemocnici malý mal rok ❤️ dokozal zaspať a spávať len pri mne. Ale akoby to vycítil a upel sa na tatina odišla som on zostal z deťmi máme 4 😉 a super to zvládli malý spinkali s ním namackany ❤️ tatino šťastný aj on šťastný 💕 skôr bol problém že po týždni má nechcel ja som si myslela ako sa mi vyhne okolo krku a on sa má bal 😂 ale po pár hodinách si spomenul 😂❤️

veronikavaneska
7. feb 2021

Asi mesiac po skončení dojčenia..

ibrunova
7. feb 2021

Zvládne to, ani si to nebude pamätať. Nič neodkladaj.

martinkatinka
7. feb 2021

Podla mna ani tak dlho nebudes v nemocnici, max 4 dni, ak bude bez komplikacii. To mala zvladne

danka56
7. feb 2021

Úplne chápem ako sa cítiš. Mladšia ma len tri mesiace a budem musieť ísť čoskoro na operáciu. Hneď ako začnú operovať. Minimálne päť dní. Som z toho veľmi nešťastná a nervózna. Ale ono deti omnoho viac vydržia ako si myslíme. Aši pre nás to bude náročnejšie ako pre deti. Ale určite neodkladaj. Držím palce

tosomja
7. feb 2021

Moj bude mat rok a dva mesiace a ci chcem ci nie, budem musiet but bez neho minimalne 3-4 dni. Bude mat totiz sestricku 🙂
S ockom to zvladnu.

@petrisa213 mne by tiez puklo srdce 😕 ja by som sa asi zrutila. Ale nemozeme si to pripustit.

sissy27
7. feb 2021

@evka1590 jasné, že to zvládne a dokonca si to nebude ani pamätať.

babydesire
7. feb 2021

Ja som bola na kyretazi ked dcerka mala dva mesiace - bola som v nemocke 4dni aj s cestou,,ked mala 7mesiacov bola som na operacii s prsnikom..prec som bola 3dni ,,vzdy bola doma s bracekom ,varoval ich tatinko ..a zvladli to 🙂

evka1590
autor
8. feb 2021

@petrisa213 toho sa aj ja najviac bojim, ze ma nebude chciet :( dufala som, ze videohovory este mozu co to zachranit, aj ked na druhu stranu ci z toho nebude len zbytocne zmatena 🤷‍♀️ Bude doma s tatinom, takze aspon vo svojom prostredi.

evka1590
autor
8. feb 2021

@dzina007 super, u nas sa tatino tiez postara na 200%. Tak snad bude OK

evka1590
autor
8. feb 2021

@ivangeline ano hlavne ten spanok musime natrenovat lebo zatial spi len so mnou.

evka1590
autor
8. feb 2021

@pininka1 super, ze hned chcela, ja sa bojim, ze moja ma nebude chviku chciet ked sa vratim :(

evka1590
autor
8. feb 2021

@veronikavaneska 😂 tak snad aj nas tatino sa bude tesit zo spolocneho spania 😂 len asi ani oko nezazmuri lebo nie je zvyknuty, ale nechcem kvoli tomu malu zvykat na postielku. Nech sa aspon tulkaju ked uz mna nebude mat.

evka1590
autor
8. feb 2021

@danka56 ja kym som nemala presny termin, som neriesila lebo sak v nedohladne. Ale odkedy mam termin, tak v kuse stres, sak ma slak trafi za tie tri mesiace skoro 😂

evka1590
autor
8. feb 2021

@babydesire super, snad aj u nas bude dobre ❤️

zonjushe
8. feb 2021

Ja som bola tyzden v nemocke ked mal maly 3 mesiace..nastastie on bol uplne bezproblemove babatko,jedine coho som sa bala bolo kojenie..vybavila som si nadstandard a nosili mi ho kazde 3 hodiny na kojenie..v noci dostal raz UM..ale tak vtedy nebol covid,takze navstevy mohli byt kedykolvek..vsetci sme to zvladli v pohode..

bu1bu
8. feb 2021

Mala som 9m keď mamu zobrali do nemocnice a cca 14m keď ju pustili. Bolo to pred 30r a žiadne ZOOMy a podobne neboli. S ocinom sme to zvládli, chodili sme na návštevu vždy keď sa dalo. Nepamätám si to, len čo mi hovorili, prežila som to bez psychickej ujmy 🙂 S mamkou sme super kamošky celý život. Takže kľud, môže byť horšie 🙂 😀

misinka26
8. feb 2021

@evka1590 Ahoj, hlavne kľud... ja som bola na operácii cysty keď mal malý pol roka, ešte som kojila... nevedia ti to urobiť laparo??? Ja som bola len na 24 h ale upozornil ma lekár, že keď ma otvoria a zistia, že sa to nebude dať vybrať vyberú všetko aj s maternicou. Nakoniec chvála Bohu len pravý vaječník s vajcovodom... ale k veci, ak kojíš odsaj a daj do mrazničky, 11 mes už papá aj príkrmy, takže to bude ok... čo sa týka odluky sa neboj dieťa do cca 2 rokov si odluku nepamätá... hlavne ty musíš byť v kľude aby aj bábo bolo lebo to z teba cíti 🙂 držím palce nech všetko dobre dopadne 🙏

evka1590
autor
8. feb 2021

@misinka26 mali by robit laparo ak sa bude dat, ale sestricka povedala, ze pustaju na 5ty den zvycajne, ak je dobry stav, tak na 4ty pustia matku ak ma doma dieta. Doktora mam dobreho, tak verim, ze zoperuje dobre, o maternici nic nevravel, len ze druhy vajecnik je v poriadku. Tak dufam, ze nebudu komplikacie, chceli by sme este jedno dieta ak sa podari 🙏