ahojte mám 8 mesačného chlapčeka a chcem kúpiť vodítko na dieťa od tommee tippoo - máte niekto doma a máte skúsenosť ?
neviem prečo ukameňovať - vieš myslím že je to dobrá pomôcka pre mna - netreba sa ohýbať a aj ked bude väčšie bude bezpečnejšie nikam mi neujde napr.cez cestu a v obchode- no chcela som poradiť o presne takomto kto ho má či je spokojný ale dakujem za upozornenie 😉
@lenkalienkam Vies co, skus si to vygooglit. Na nete je nenormalne vela diskusii na temu voditko pre dieta. Urcite najdes starsie temy aj tu na MK.
@lenkalienkam aj ja vážne uvažujem, že by sa mi zišlo také vodítko pre moje vnúčatko. Kedysi som nechápala, ako môže niekto používať niečo takéto na deti, ale veru teraz, keď už nie som najmladšia a nevládzem behať za vnúčikom som názor zmenila 🙂
u nás super vec,určite odporúčam používať 😉 pár krát by sme mali minimálne odreté kolená
@lenkalienkam my sme mali, ale bol to nejaky nesikovny model, pouzivanie bolo nepohodlne nam aj detom, tak sme ho nepouzivali. no myslim si, ze vseobecne je to dobra vec - bezpecnost je prvorada, a co si kto bude o tom mysliet, je jeho problem..
@lenkalienkam ja ho pouzivam...ale musim sa priznat ze reakcie okolia byvaju casto trapne...ale odhlidnuc od toho...je to dobra vec a neviem si ju vynachvalit 🙂
@lenkalienkam aj my sme pouzivali voditko. ked nas starsi syn objavil caro volnosti pohybu (naucil sa chodit), bol nezastavitelny a do toho pekne vzdorovity a tvrdohlavy. takze prechadzka vyzerala asi tak, ze muz behal za malym, resp. nahanal ho a mne vlsy dupkom vstavali, ked som ho uz videla pod kolesami auta, bicykla, ineho kocika a podobne... nam voditko posunula kamoska a ja som ho velmi neplanovala pouzit, ale nastal zlom,ked muz nestihol zachytit syna ked stoj co stoj chcel ist hore schodami aj ked tam nebolo zabradlie a treskol tak nestastne na roh schoda celom, ze som sa fakt zlakla ze to ideme dat sit.... a na druhy den borec kracal na remeni. nechalas om ho ist tak aby o mne nevedel a ked padal, zachytila som ho. a vyborna vec pri prechodochrpe chodcov... kaslem na to, co si o tom kto mysli, nam to velmi pomohlo. maly sa naucil nezdrhat a ja som bola spokojna. po3 mesiacoch siel bez neho. mladsi sa prave uci chodit a ja som voditko aspon pohladala, keby bolo treba... snad nebude 😉
My ho máme.Koupili jsme ho na první krůčky, protože má ale dcerka DMO tak jsme ho nevyužili. Posunu ti ho jak chceš 🙂
voditko na dieta?! co ste sa zblaznili?...to kam ten svet uz speje....aj manzela si teda doma priviazte, aby nechodil tam, kam nechcete aby chodil..a vas tiez nech uviazu...jezismaria jak ma to rozculilo...chapem, ze nechcete, aby vam dieta behalo po ceste..ale voditko?..to je uz moc..aj nahubok mu teda kupte, aby nezjedlo nieco zakazane...
vodítko na dieťa... ku*va veď to je človek nie pes!!!!!!!!!!!!!
@arwen88 voditko na dieta nie je ako na psa.. su to popruhy a myslim, ze ak ma niekto dvojicky, alebo deti s malym vekovym odstupom je to celkom dobra pomocka.. ked pojdes s dvoma detmi napr. do obchodu, pretoze nebudes mat inu moznost a tvoje starsie bude pobehovat tak, ze ho neuvidis, popripade stratis, naozaj by sa voditko nehodilo?
ja ho zatial nemam, pretoze mladsia nechodi.. ale ked zacne a starsi syn bude stale taky roztekany ako teraz, zrejme si ho zadovazim.. pretoze clovek nemoze byt na dvoch miestach naraz, nemoze nakupovat aj strazit dve deti, ktore sa rozutekaju na vsetky strany.. a nie, kocik sa neda pouzit vzdy a vsade..
zrejme by sa to malo volat inak ako voditko, pretoze ludia maju zvlastnu predstavivost..
no aj neviem, ale dieta beha vzdy pomalsie ako dospely...tak ak mate problem s dohonenim dietata, problem je vo vas.
na letisko a do obchodu - posadte dieta do vozika na tu chvilu a nemusite sa predvadzat tymto nezmyslom.
a ked je vase dieta uz velke na vozik a aj tak mate problem s jeho udrzanim vo vasej blizkosti, zle ste si ho vychovali 🙂
ale chapem, ze teraz je to in...a kto nema dieta na postroji, akoby ani nezil 🙂
uz len penovu helmu na hlavu a ste cool uplne.
@fidka79 no moja keď mala rok chodili sme všade s kočíkom a pri frekventovanej hlavnej ceste určite nepobehovala - a to tiež nie je typ dieťaťa kam ma posadíš tam som. ale je to každého osobná vec, ja len že je to obmedzovanie dieťaťa a myslím že na psychický vývoj to pozitívne nevplýva.
@fidka79 inak teda ja viem ako to vyzerá, ale ako písala nyusika, problém nie je v dieťati ale vo vás... zvláštne že naši rodičia ani starí rodičia to nepotrebovali... dnešné matky sú také pohodlné, je´mi z toho zle.
podla mna je to uzitocna pomocka napriklad aj pri vysokych rodicoch, lebo predsa len to nie je uplna slast kracat zohnuty.
Ja som ho kupila, ale nepouzila, nebolo treba. Ak by bolo, tak nevaham pouzit. Kupila som ho najma do frekventovanych prevadzok, kde by sa mi mohlo dieta lahko stratit alebo nieco rozbit.
inak, nase mamy a babky tiez pouzivali rozne svojpomocne voditka, takze nechapem tie udivene reakcie.
ja som prvykrat videla tuto pomocku na ulici, kde bol vynervovany tatko v tromi detmi. JEdno mal v nosici a dve na voditku a kazde tahalo inym smerom 😀
baby ja to idem okamzite objednat a nasadit,mne je jedno co si kto mysli,ide mi o bezpecnost mojho dietata
Klasika...rypalky 😄
ja mam len taky dotaz: a ked to dieta nahodou nebude chciet ist tam kam vy, tak ho za to voditko potahujete, alebo ako mu obmedzute ten pohyb? lebo predpokladam, ze ked zatiahnete prisilno, tak dieta oblizuje dlazku a ani nema sancu vyuzit reflex pri padani, lebo pad zapricinil niekto mimo neho..
@katey predpokladam, ze ziadna mamina tuto pomocku nevyuziva cele prechadzky a kazdy den, iba v pripade potreby - ako som uz napisala, napr. v obchode, na letisku, vlakovej stanici, pri hlavnej ceste atd.. tam, kde nevie rychlo zakrocit a zabranit najhorsiemu.. takze dieta sa urcite nauci vyuzivat svoj reflex pri padani.. zas netreba za vsetkym hladat extrem..
@lenka110611 ked to beries tak, tak to by som mohla tvrdit, ze aj pouzivanie kocika je obmedzovanie osobnej slobody dietata, pretoze musi sediet a nepustis ho tam, kam chce ono samo..
@jana_eyre a dokonca je v tom kociku aj priputane! 😉
@jana_eyre priznam sa, moje dieta so mnou denne nakupuje v obchode a k zaidnej tragedii nedoslo.. 🙂 fakt nerozumeim vyznamu tejto veci, ved aj tak musim byt uplne tesne pri nom, lebo ved google mi vyhodil len take obrazky, kde je ta snura asi 1,5 metrova.. takze trebars ja v obchode nakupujem, mam ho na voditku a on poslusne caka? 🙂
@lenkalienkam jooj dievca moje, uz teraz ta lutujem, ako ta tu niektore ukamenuju za voditko 😕 no ca tyka mna, nemala som to, ale neiektore si pochvalovali.. to je asi ako vo vsetkom, nieco niekomu vyhovuje a iným nie..treba vyskusať a uvidis, to je asi nejlepsie mat vlastnu skusenosť 😉