Viazanie ručičiek bábätka

mon1806
24. jún 2022

Baby kedy ste prestali viazať rúčky bábätku ? Moja má 2,5 mesiaca a stále ju viazem do plienky nechce žiadne zavinovačky a ulitku nič len do plienky ale stále v noci aj 5 krát ich samozrejme vyberie a budí sa 🙄

ikonica
24. jún 2022

Ani jednej z mojich dvoch dcer som neviazala ruky... Aj ked boli prvy mesiac v perinke, ruky mali von... Skor boli nepokojne, ked ich mali zviazane 🤔

ikonica
24. jún 2022

Mozno sa ti budi nie preto, ze si ich vybrala a rusia ju, ale preto, ze ich nechce mat zviazane a snazi sa z toho zovretia dostat, uvolnit... Mozno skus na niekolko dni nechat ju spat nezviazanu a uvidis, co to spravi.... Netvrdim, ze vsetky deti su ako moje (niektore asi naozaj potrebuju byt poviazane), ale za skusku nic nedas...

patka06
24. jún 2022

moja skúsenosť je tiež, že vadilo práve zviazanie, dcéra ak sa nemohla voľne hýbať, bola nervozna, neznášala ani zavinovačku
Zväzovala som ju 3 dni, čo sme boli v pôrodnici, potom už vôbec

nikol789
24. jún 2022

@mon1806 moja keď bola aj v perinke ručičky som nechávala vonku lebo bola z toho nervózna ...

nikasmile
24. jún 2022

@mon1806 ja som viazala do plienky asi do 4m...potom už sa jej tak nechcelo spať...ale nevyslobodila sa😀

bucko555
24. jún 2022

To dieťa tiež potrebuje pohyb skús neviazat a uvidíš aká bude noc.....moja nebola ani nikdy v zavinovačke

lejusinka
24. jún 2022

Deti by nemali mat zviazane rucky vobec 🤷🏻‍♀️ Je to len pohodlnost rodicov

viestta
24. jún 2022

Vôbec sme nezavazovali.

tani777
24. jún 2022

No u nas podobne,starsiu uz v porodnici mi doniesli s tym,ze nechcela mat rucky zviazane..a odkedy sme boli doma,sme ju ani do nicoho neviazali,az do satky..a mladsia bola v porodnici asi 3x v perinke 😁 ja som ju hned vyberala..
Inak,v brusku maju drobci sice obmedzeny priestor,ale hybat sa mozu..chapem,ak sa im nepaci byt poviazanym 🙂

nikpa
24. jún 2022

@mon1806 ani jedného som nezaväzovala, neviem prečo to robíš keď sa ti v noci toľko budí, zrejme nie je spokojná

marianarem
24. jún 2022

@mon1806 No moj az do 8m bol vo vselijakych ulitkach zviazany, ale jeho to praveze ukludnovalo. Bez toho nevedel zaspat a zviazany prespal celu noc. Robili sme priebezne pokusy, ci uz nezaspi aj bez toho, lebo uz nam to bolo blbe. No ale az v tych 8m zaspal.

dadis
24. jún 2022

Ja som zase tabor zavazovacov. Obe deti mi lepsie zaspavali, ked boli pevne zavite (mala som len rychlo zavinovacku) a potom ked z nej vyrastli, tak som ich uz len do tensej decky zavinula. Bol to taky uspavaci ritual, lebo mne nezaspavali na prsniku. Nakrmila som ich, odgrgla, prebalila, zakuklila, pustila zvonkohru a upokojili sa a zaspinkali .Ako rastli, mocneli, sami sa od toho odnaucili, ze si vedeli rucky vytiahnut, ale uz nepamatam v akom veku. Lebo predsa len to zavinutie deckou vydrzalo len chvilku pevne. Dcere som musela inak plienockou aj ocka prekryt. Az potom sa upokojila.

gladys_07
24. jún 2022

Maly spaval v ulitke kym sa nezacal pretacat, 5 -6 mesiacov mal

gladys_07
24. jún 2022

@lejusinka v com je to pohodlnost rodicov? Asi taka ako dat dudel alebo nekojit. Fakt pri kazdej teme treba ist do boja?

sweetdreams1
24. jún 2022

Ja som viazala (inak hrozne to znie) oboch, hlavne teda mladší vôbec nevedel spať s rukami vonku. Keď sa už pretáčal, tak som ho uspala s rukami v perinke a potom som mu ju rozviazala, aby ich mal voľné, keď sa náhodou pretočí. Nám to pomahalo velmi.

sweetdreams1
24. jún 2022

@lejusinka tu pohodlnosť rodičov myslíš ako? Nechápem....

dadis
24. jún 2022

Inak dlho im vydrzalo sj to, ze ked uz boli vacsi, tak som im paplonik okolo tela tak podsuvala/zasuvala, aby boli ako zakukleni, radi boli tak natesno aj neskor. Aj ked to iba na zaspatie, lebo sa potom odkopali. Ja som vobec nevyuzivala spacie vaky, dostala som jeden, ale nevedela som v tom syna uspat, zvykol si uz na to prikrytie paplonikom. Ja tiez nezaspim bez paplona. Musim si ho aspon k hrudi privinut, ked je horuco v noci 😀

asocial
24. jún 2022

@mon1806 a preco to robis?? neviazala som nikoho, podla mna je to surove. Evidentne dcerka nechce byt zviazana, ale potrebuje volnost.

dadis
24. jún 2022

@asocial Skor by som povedala, ze je normalne, ze sa 2,5m dietatko budi s ze to nema nic so zavinovanim

zuzahajdulka
24. jún 2022

Preboha, ved to je mucenie!

gladys_07
24. jún 2022

@zuzahajdulka 😂😂😂

btus
24. jún 2022

@mon1806 vôbec, teraz to čítam prvý krát, že sa niečo také robí.

veronika946
24. jún 2022

Vobec to nie je mucenie ani tyranie ani nic podobne. Dieta je z maternice naucene na tesny priestor, je mu tak pohodlne a bezpecne… Moro reflex, teda rozhadzovanie rucickami, ktore dieta zobudi, vymizne okolo 4 mesiaca cca… ked uz to dietatu nebude prijemne, ozve sa, no kazdopadne by som zacinala pomaly prestavat so zavinovanim, nech si zvyka… ked sa budi rucickami, skus mu dat chytit deku/plienku/prikryvku, mojej to pomohlo, drzala a potom nehadzala s nimi tak 🙂

veronika946
24. jún 2022

@btus akože doteraz si nepočula o zavinovani a zavinovačkách? 😄 ci ako si to predstavujete tie co pisete ze ste to este nepoculi, ze zaviaze ruky opaskom za chrbtom? 🙄
Moje dieta bolo v zavinovacke len vtedy ked ju chceli podrzat deti a mozno mesiac zavinuta v deke/plienke ked spinkala mimo mňa, ale myslim si, ze zavinovacku pozna kazdy…

elizabet173
24. jún 2022

@mon1806 môjho by asi roztrhlo, keby si mu viazala ruky, neznášal ani zavinovačku, žiadnu, takže od narodenia rozvalený v postieľke, ruky rozhodené vedľa hlavy. Ináč boli amoky

asocial
24. jún 2022

@veronika946 toto podla mna je teoria. Pretoze fenomen viazania je typicky najma pre krajiny vychodnej Europy. Je to skor kulturne podmienena vec.

kisskiss
24. jún 2022

@veronika946 tak napr. ja som počula o zavinovačkách, ale teda o zaväzovaní rúk do plienky som ešte nepočula, teda neviem ani, čo si pod tým predstaviť 😅
Inak v pôrodnici mi dávali dcérku do perinky, ale nikdy jej ruky nezviazali, ona si ich prvé dni, týždne rada držala v spánku pred tvárou ako taký štít.
Edit - mojtybože, ja som si znovu prečítala hlavný príspevok a predtým som to nejak zle prebehla očami a ja som si myslela, že viaže ruky do plienky, ale už mi došlo že celé dieťa viaže asi do látkovej plienky? Je veľa hodín, mala by som spať 😅

srferreira
24. jún 2022

Neviazala som. Od prveho dna spava vo vaku, rozvaleny na celu postielku 😉

adaale
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreatytler
25. jún 2022

@veronika946 Nam v porodnici ukazali ze zavinnut s ruckami dole popri tele, ale mne sa to nezdalo. Nema to logiku. Sice je pravda ze dieta je naucene na tesny pristor z maternice a povazuje tesne objatie za komfortne, ale v tej maternici predsa moze volne ruckami hybat. Nas syn mal stale rucky kade tade kym bol v bruchu.... hore pri hlave, pri tvari, palec v ustach. Mat rucky nasilu rovno vystrete dole popri tele mi pride neprirodzene.