Veľký plač dvojročnej dcérky

qwer2019
17. okt 2021

Ahojte. Dcérka má 2r a 2m, poslednú dobu začala chodiť spávať ku nám do manželskej postele, ani po zaspatí ju nemôžeme preniesť pretože sa rozplače. Posteľ sme jej preniesli vedľa našej manželskej. No okrem toho, posledné dni každý večer, keď ide spať strašne plače. Chytí taký hysák, že sa ťažko ukludnuje. Musíme pri nej ležať buď ja alebo muž. Chvíľu vydrží sama a potom to začne a nezaspí inak, len pri nás a to bola zvyknutá zaspávať sama. Vyše mesiaca užíva sedáliu, ale nemám pocit ze účinkuje. Mali aj vaše deti takéto obdobie? Som už unavená. V noci sa poriadne nevyspím keďže z jednej strany dcerka a druhej synček.

mabenn
17. okt 2021

@qwer2019 2rocne dieta podla mna nie je zrele na samostatny spanok, ani ked bolo na to "zvyknute", toto moze byt praveze dosledok...ten plac je volanie o blizkost, neviem naco jej davas liek na " liečbu prechodnej nervozity a nezávažných porúch spánku" ked dieta potrebuje mamu a pocit ze je blizko...to ze ma dalsieho surodenca na tom nic nemeni a nevidim ine riesenie ako ju nechat pri sebe a zvyknut si na spolocny spanok...nenaplnena potreba sa bude vracat

hennyinnsbruck
17. okt 2021

Suhlasim s @mabenn 😊

meredith83
17. okt 2021

V tomto obdobi je spankovy regres a aj takto sa prejavuje. Po zopar tyznoch by sa to malo upravit. Inak preto sa aj odporuca v postielke mat dieta do 3 rokov kedze niekedy je priskoro presun do normalnej postele. Moja spinka sama od 8 mesiacov a v poslednej dobe sa budi castejsie v noci takze k nej musim chodit sa pomojkat..

janka987
17. okt 2021

@qwer2019 Aj nas to robi ma 2r.,4m. Boji sa aj tmy a pribehne k nam. A to ma 10r. brata v izbe. Robil to aj v postielke v spalni. V noci velky plac uprostred noci byval....teraz, ked ma uz vacsiu postel len dobehne k nam do postele a nemusim k nemu vstavat.

gelifil
17. okt 2021

Jednoznacne ste ju predcasne odlozili, zbavili ste sa jej.....To čo za doktorku toto urobi, že predpíše sedatíva namiesto materinskej lásky??

zuzkaa1991
17. okt 2021

@qwer2019 ja som mala postieľku pri manzelskej do 3r malej potom sme jej dali veľkú postel aj tak par mesiacov som s nou spala az teraz man3,5r spi sama cez noc ale uspavame spolu s manzelom v spalni bez nas nikdy nezaspi

amelie2017
17. okt 2021

Ale ake odlozenie, zacina sa jej rozvijat fantazia, vnima viac veci okolo seba, mozno niekde v rozpravke videla nejake strasidlo, pocula o bosorkach a uz to ide.

ivangeline
17. okt 2021

Jednoducho sa jej spytaj,kde je problem,nie?

qwer2019
autor
17. okt 2021

@mabenn odporučila mi to doktorka, keď som jej spomenula ako sa trápime.

qwer2019
autor
17. okt 2021

@ivangeline a ako mi odpovie? Veď ešte nevie hovoriť o tom co ju trápi. Jej slovná zásoba nie je dostacujuca

qwer2019
autor
17. okt 2021

A nemyslím si, že sme ju odstrčili. Skôr sme jej chceli dopriať pokoj, a vyhovovalo jej to. Spavala lepšie ako s nami.

gelifil
17. okt 2021

@qwer2019 vyhovovalo to hlavne vám ;)

gelifil
17. okt 2021

@amelie2017 pozri pojem "vzťahová výchova"

elizabet173
17. okt 2021

@mabenn súhlasím až na to, že dvojročné dieťa nie je zrelé na samostatný spánok, jedno áno, aj oveľa skôr, iné nie

elizabet173
17. okt 2021

@qwer2019 nedá sa vám dať ešte k manželskej posteli jedna posteľ? Ak by bolo miesto, bolo by to ideálne, vyspali by ste sa a boli by ste spolu.

sono2
17. okt 2021

@qwer2019 ja dojčim stále našu 27 mesačnú a 4,5 ročná spí stále pri mne v malej posteli bez bočnice ma ju pri mne prirazenu. Mladšia je v manželskej
Muž spí v detskej.
To je klasika aj deti čo sa v škôlke dobre rýchlo aklimatizujú zrazu nechcú.
Proste im dôjde že nechcú byť samé.
Je veľmi malá

ivangeline
17. okt 2021

@qwer2019 Hmm. A to mam ako vediet? Mozes to skusat aj tak..pytat sa jej na to cez den,ze v com je problem Pripradne vylucovacia metoda. Mozno ta prekvapi.

amelie2017
17. okt 2021

@gelifil nemusim nic pozerat. Ide o to, ze dievcatko doteraz pekne spavalo, vyhovovalo jej to. Nieco sa zmenilo. A chapem autorku, ze je unavena, ale treba teraz respektovat dieta. Ja som len reagovala na to odsunutie. Mozno sa naozaj zacalo bat, mozno ziarli na brata, ktory spi s mamou.
Nasa dcera spavala do 2 rokov s nami, ale bolo to narocne. Hodinu, kym zaspala, v noci sa milionkrat budila, o tom, ako nas kopala ani nevravim. Ked mala 2 roky, zariadili sme jej izbicku, postupne sme tam cez den travili coraz viac casu a jedneho vecera sme sa rozhodli vyskusat, ci tam zaspi. A napocudovanie zaspala za 5 min a spala celu noc. A tak to bolobaz dokym sme sa neprestahovali. Docasne sme 4 mesiace museli spavat v 1 izbe, a opat sa zacala v noci budit, vymyslat,..ked sme sli do noveho bytu, sla opat do svojej izby a vsetko bolo super. Aj pre nu, bola vo svojej izbe spokojna. Ale potom nastali 3 veci- rusni susedia, kamaratka v skolke jej povedala, ze o pol noci chodia do izby bosorky a strasidla a otehotnela som. Zrazu prisiel strach spat sama. Tak sla opat k nam, ale opat sa v noci budila stokrat. Po narodeni syna siel manzel spavat k nej do izby. Nie sme z toho nadseni, ale respektujeme ju, ze je este mala, ze nas potrebuje a ze moze mat realne strach. Alebo len ziarli, ze babo spi s mamou. Kazdopadne sa necitim, ze by som ju pocas toho skoro roka odsunula skoro, mala omnoho kvalitnejsi spanok, ked spavala sama.

janapeterjana
17. okt 2021

@qwer2019 jeminenku, tu sa zase zbehli maminy, ktoré vedia všetko najlepšie a hneď vedia, že matka dieťa odstrčila a dieťa sa trápi, má traumu a podobne... Žasnem občas! Ktovie čo sa dieťaťu honí hlavou, treba mu dopriať pocit istoty a ako to prišlo, tak aj odíde a bude spať zase normálne. Žiadne tragédie nevyrábajme, prosím Vás!

qwer2019
autor
17. okt 2021

@elizabet173 práveže jej posteľ sme presunuli ku našej do spálne aj tak v noci príde ku nám.

qwer2019
autor
17. okt 2021

@amelie2017 myslíš, že to môže byť sťahovaním? My sme sa presťahovali pred 2 mesiacmi. Ale na začiatku nemala problém spať v novej izbe.

qwer2019
autor
17. okt 2021

@ivangeline pýtať sa môžem co len chcem, aj tak sa nedostanem ku tomu co ju trápi...

qwer2019
autor
17. okt 2021

Očividne to tu stráca podstatu. Prečo ženy neviete byť milé a snažiť sa pomôcť ale musíte útočiť? Verím tomu, že každá z vás ktorá si myslí, že sme ju odstrcili spravila ako matka chybu. Každá jedna. A idete sa tu pretrhnúť, ake ste skvelé. Keď neviete sa na vec pozrieť objektívne tak radšej buďte ticho.

yoxinka
17. okt 2021

@qwer2019
Mám tri deti a s týmto sa fakt neoplatí bojovať, len to treba vydržať a prejde to. My sme teraz potrebovali najstaršiemu synovi dať vlastnú izbu, lebo už je štvrták a potreboval taký svoj veľkáčsky priestor a do izby, kde máme spálňu by sa nám nezmestila postieľka. V druhej detskej máme poschodovú posteľ s jedným vyťahovacím lôžkom navyše, presne pre tieto prípady, že deti sa boja, potrebujú niekoho. My sme si s mužom nikdy nevláčili deti do postele (okrem období, kým boli malinké bábatká a kojila sim trebárs), lebo ja obklopená deťmi spať proste nedokážem. Skúsili sme, nejde to u nás. A momentálne spím v 95% prípadov v detskej s babami kvôli 2,5 ročnej dcérke. Tá sa budieva, kričí, volá ma alebo má zle sny, hocičo. Vždy som hovorila mužovi, že keď tam som, spí celú noc, keď idem spať do spálne tak sa budí a mňa to labzovanie po dome v noci veľmi unavovalo. Muž mi na to povedal, že si myslí, že ona sa aj zobudí, ale kukne a vidí ma tam, tak ľahne a spí, ja ani neviem. Takže spím s deťmi. Už sme si prešli kadečím s deckami a vieme, že to skončí, takže neriešim a isto by som 2ročnemu decku nedávala lieky na upokojenie 🤷‍♀️.

adya
17. okt 2021

skúste si prečítať o spánkovej regresii 2-ročných detí, napríklad tu: https://www.lepsispanokbabatiek.sk/spanok-dvojr...

thoughtfulweirdo
17. okt 2021

Bez ohľadu na to, čo presne ju trápi, jednoznačne vás pri sebe potrebuje. Ešte je malá. Nerobí to preto, že vám chce robiť napriek a kaziť spánok. Potrebuje vás pre pocit bezpečia, takže ja ako jediné riešenie vidím vyhovieť jej potrebe. Pri 6 ročnom dieťati by som to riešila inak, ale 2 ročné by som si bez váhania vrátila k sebe. Ja stále spím s 3,5 ročnou, takže viem presne, že to nie je taký spánok, ako bez nej, ale čo už, nebude ma potrebovať navždy 🙂

fiafia
17. okt 2021

@qwer2019 úplne by som zrušila sedaliu nech je prírodná aká chce.... Je to obdobie. O našich obdobiach by som mohla napísať roman. Dcéra má bezmála 5ale tých celých prespanych noci zase toľko nebolo 😁 najskôr ruky, potom kočík deň,noc, potom bývalá každú noc od cca 1 do cca pol 4 hore, neskôr nočné desy to bol masaker riadny a teraz je to mami cikať, mami piť. Zaspáva neskoro a môžem povedať ,že som unavená tak ako keď bola malá 😂

qwer2019
autor
17. okt 2021

@yoxinka to som už začala aj ja zvažovať že sú kúpim posteľ a dám do detskej nech spím pri nich, nech sa muž dobre vyspí a relatívne aj ja

yoxinka
17. okt 2021

@qwer2019
Pokiaľ máš možnosť dať do deckej posteľ, to je za mňa, super riešenie. Kým bola malinká v postieľke v spálni a staršie deti chodili, lebo zlý sen, hocičo, chodil tam k nim spávať muž. Komu vyhovuje a dá sa tak, že spia všetci spolu v spálni ok. Ja tak neviem spať, potrebujem svoj priestor, ľahnúť si ako chcem. A im často stačí, že si s nimi v miestnosti. My sa občas držíme s malou aj za ruky, ale väčšinou jej stačí, že tam som.

elizabet173
17. okt 2021

@qwer2019 myslela som ale priraziť ju k vašej posteli, aby sa v noci mohla pritúliť