Večerné zaspávanie

lutia
2. apr 2013

Ahojte potrebovala by som rady ohladom synovho vecerneho zaspavania....na obednajsi spanok ho davam po 4-5hod bdenia od ranajsieho zobudenia, zaspi krasne po par minutach spi, spanok trva od 2 do 3,5 hod ako kedy....najneskor ho vsak nechavam spat do 16.30 nakolko ak sa zobudi alebo ho zobudim o tomto case tak aby som ho mohla o 21 ulozit spat na vecerny spanok....za inych okolnosti ked sa zobudi skor ale spi viac ako 2hodky tak ho davam spat po 5hod bdenia...a zacina problem - v poslednych dnoch uz skoro 3tyzdne zaspava dlho - je este hore viac ako 2hodky...je v postielke a medzitym bud mu podavam dudky ked vyhadzuje alebo mu padnu na zem alebo pozriem plienku ci tam nie je dovod nespania....skusali sme aj lezanie pri nom - on v postielke a my na postely, zaznute svetla ci mu len osvetlovalo izbu alebo mal sam zazate v izbe...ale nic
dakujem

bella77
2. apr 2013

my sme mali s malou tiež problém pri večernom zaspávaní....stále si vyťahovala dudku z ust a tým sa preberala...kopala nohami,hlavou otáčala snád 1000 krát...po čase sme prišli na sposob...zamestnali sme jej ruky, hračkou alebo plyšákom..okolo krku plienku, čo jej držalo dudku.ked si chcela vytiahnuť dudku,šupli sme jej plyšakovu nožku a za 5minut spala...je to možno smiešne..ale u našej to funguje..proste zamestnať ruky...otočí hlavkou pár krát a buvá...
prajem nech aj vy prídete na sposob čo malého uspí...

xlucia
2. apr 2013

@lutia vstavat o pol piatej, ak ma syn len jeden denny spanok je velmi neskoro. kolko ma rokov? kedy vstava?

katren
2. apr 2013

@lutia no do pol piatej spat....tak sa necuduj, ze to je este tolko hore.....
moji vstavaju o osmej, Michal chodi spat o dvanastej, Dominicka vobec....Misko spava tak 2 hodky....a ak mi nezaspi do druhej, nedavam ho spat uz potom vobec....

adkasmolka
3. apr 2013

dlho spi cez den, potom Ti hned nezaspi. Skus si ho budit okolo 3 - pol 4 aby si si ho mohla ulozit na pol 8. Teda, ak tak chodi spavat. To je velmi dlho nechat do pol 5 spat.

lutia
autor
3. apr 2013

@xlucia mame 20mesiacov, a vstavame o 9 a tak ho na obednajsi spanok davam o 13...a zalezi kedy zaspi a podla toho sa casovo aj budi...ak mu to trva tak spi dlhsie ak rychlo tak menej pospi

lutia
autor
3. apr 2013

@adkasmolka no tak dlho spi ak zaspi okolo 13,30....on vzdy bol spachtosko a vela spaval ci uz cez den alebo v noci...

lutia
autor
3. apr 2013

ahojte, dnes som ho dala spat o 13 nakolko sme sa zas zobudili o 9 aj ked sme vcera zaspali pred 21hod...este som ho musela aj rano zobudit lebo by spal aj dlhsie a nerobilo mu ziadny problem ze nam prerabaju poschodie...zaspal mi az o 14 a tak som ho teda nechala spat do 15.30 a pomaly som ho budila....teraz som ho dala spat teraz az o 21 a uvidim....ja by som bola radsej keby sa budil o 8 aby sa celkovo den posunul ale zas sa niekedy stava ze ak ho budim nasilu tak je po cely cas mrzutyyyy.....este sme hore

kolinia
3. apr 2013

@lutia noo dlho spi cez den na jeho vek podla mna, este ked vstava az o 9, moju nechavam spat max. 2 hod, ale pred 14:30 budim, tiez vstava okolo 8, aj neskor, no spavat ide na obed okolo 12:30-13 najneskor, je naucena, keby spi do pol 17, nezaspi do pol noci! Treba budit skor rano a dat spat skor cez obed, potom sa to posunie. A ak nie budit rano, tak nechat spat max. 1 a pol hodinku, keby zaspi v pohode, tak netreba nic menit, no ked vam to nevyhovuje, co si myslim, ze ziadnemu rodicovi, aby dieta islo spat po 21, tsk treba budit cez den...

lutia
autor
3. apr 2013

@kolinia skusim najprv troska obednajsi spanok upravit teda ze ho bude mat max 2hodky, to az teraz zacal takto vstavat, predtym bol ten cas o 7alebo o 8 hod....

andryskam
3. apr 2013

No já nevím, ale jsem názoru, že bychom měli děti nechat spát tak dlouho, jak sami potřebují a nebudit je. Náš Alexek vstává v 8 ráno, odpoledne chodí spinkat okolo 13 hod. a večer pak mezi 20. a 21. hodinou. A rozhodně nebudím!

andryskam
3. apr 2013

A z toho, co tady píšete mi připadá, že jde o vaše pohodlí, aby dítě šlo večer brzy spát. Ale přece každý má jiný režim. Byly časy, kdy chodil Alexek spát až kolem 22. hod., dříve jsem ho do postýlky nedostala. Teď, když spí už jen 1x denně je to jiné. Ale vždy jsem to "nechala na něm". Je mi jasné, že se teď do mě některé obujete 🙂

alka61
3. apr 2013

@lutia ahoj, to trvanie zaspávania môže byť sposobené aj tým, že nechodí spať večer v rovnaký čas, mne to robila malá na obed,keď sme sme sa zdržali von v lete. Večer chodí spať najneskôr do 20.30. A samozrejme v 20.mesiacoch mi spala už len raz, tak skús zvážiť či mu nestačí už len jedno spanie. 🙂 A hlavne , keď si ho naučila spinkať samého nemeň to, on si na to rýchlo zvykne 😵

kolinia
3. apr 2013

@andryskam tak to ma potom super nastavene, to je akurat, my mame nieco podobne plus-minus, no ked niekto dieta musi uspavat hodinu, ci viac alebo po 21, tak s tym asi treba daco robit...

adkasmolka
4. apr 2013

@lutia ja si tirz myslim,ze radsej rano zobudit skor.Ale ak je to spachtosko a spi aj celu noc az do 9 rana,waaauw sa mas 🙂

lutia
autor
4. apr 2013

@andryskam ale nepises kolko ti dieta cez den spi..kolko hodin..mne maly dokazal spat aj 3,5hodky...a ja som toho nazoru ze take male dieta nema byt co do 22hodiny hore....

lutia
autor
4. apr 2013

@alka61 spavame cez den len raz ale dlho sme spavali...o rovnaky cas - ten bol vzdy ked aj ranne vstavanie bolo rovnake - teda v rovnaky cas ...ale stava sa stale ze kazdi den je o roznej hodine vstavania, raz je hore uz pred 7 alebo az o 9....

lutia
autor
4. apr 2013

@adkasmolka on vzdy spaval 12hodin v noci...ked som ho ulozila o 19, 20 sa zobudil o 8 rano ked mal menej ako teraz...

andryskam
4. apr 2013

@lutia Malý spí zhruba 3 hodiny. Nechala jsem mu jeho režim. Ano, chodil spát třeba až ve 22 hodin, teď, když spí 1x denně, večer usíná okolo 20. hodiny. A v životě by mě nenapadlo přerušovat dítěti spánek buzením!!! Nejsem tabulková maminka, že jedno dítě chodí spát v tolik, tak druhé musí taky a musí nebo nemůže jíst tohle a tamto apod. Hlavně, že je dítě šťastné a spokojené.

alka61
4. apr 2013

@lutia ale aj moja mala určité obdobie také ako popisuješ, keď nad tým tak uvažujem, potom sa to vytratilo. Vtedy som to brala tak, že skúša čo urobím, no a mama ju nechala tak 🙂 , skús vydržať uvidíš či to neprejde aj jeho - je to možno fakt len to obdobie

denaj
4. apr 2013

Ahojte nebudem zakladať novú tému iba sa k Vám pripojím.
Mám 10 mesačného synčeka, ktorému rastú zúbky od 4,5 mesiaca, ešte stále je kojený. Vždy mal problémy s papaním, pri prvých dvoch zúbkoch nechcel ani mliečko a mal hnačky. Postupne sa papanie zlepšovalo ale vždy ako začali bolieť a rásť ďalšie nechcel papať tuhú stravu ale iba mna. Keďže už má 10 mesiacov skúšam mu dávať papať všetko možné, zatial nie moc ochutené, a nemôžeme sa poriadne rozbehnúť. Odmieta mi tuhú stravu mixovanú, pretlačenú, aj kúsky ... sem tam si dá 3 lyžičky a hotovo.Potom si vypýta mlieko. Sedáva v stoličke na papanie, no skúšala som ho krmiť aj v chodítku, na sedačke.... menila som miesta.... a nepomohlo.
Pred 2 týždnami sme mali 6. chorobu (chvála Bohu slabší "odvar")
Už sa dostávam k veci: posledné 4 noci ťažko zaspávame, nič sme nezmenili. Večer sa napapá mliečka, položím ho na posteľ a vtedy sa začne kotúľať z boka na bruško a chrbátiť a naopak, ako keby napolovičku spinkal. Sadne si a zasa si lahne a zasa sa prevaluje, nemože mi poriadne zaspať a takto sa mrví asi hodinu a až potom zaspí. A so stravou je to zasa biedne.
Ked ho pložím do postielky alebo do ohradky začne moc plakať.
Ak by mala nejaká mamina podobý problém prosím o radu. Ďakujem

adrikat
5. apr 2013

@andryskam ja mam ten isty nazor ako ty. ziadne budenie,deti potrebuju spanok. to je ale dnesny trend budit deti ci uz na jedenie,alebo pre vlastne pohodlie. mne mala este stale dokaze spat aj 3-4 hodiny cez den a nechavam ju. len som sa musela zasmiat,ze si chcela poradit a este ta zakladatelka zjazdi,ze davas dieta spat neskoro 😕

andryskam
5. apr 2013

@adrikat Ahojky, tak to jsem ráda, že někdo se mnou souhlasí 😉 Zakladatelka diskuze ať si myslí co chce 😀 Alexek nedávno např. nechtěl skoro nic jíst. To období trvalo 14 dní. Jídlo jsem mu nabízela a když nechtěl tak nechtěl. Jednou začne chtít. No a teď baští jedna báseň 🙂 Je to prostě období jak píše @alka61 a musíme to nějak vydržet.
My, co to všechno nebereme podle tabulek a něco pořád neřešíme máme přece jen ten život jednodušší 😀 😀 😀

pucinda
5. apr 2013

Ahojte žienky a mamičky. my máme doma 3 mesačného Lukáška a máme problém s večerným zaspávaním. Normálne sa napapá napr. o 9 potom je ešte hodinku hore a potom začne byť mrzutý lebo je už unavený. tak si ho položím ku sebe na posteľ že ideme spať a on začne plakať niekedy nezaspí ani na cicke, niekedy mu pômôže fľaška s čajíkom ale niekedy strašne plače a koliky nemá tak neviem. dakujem za radu .

lutia
autor
5. apr 2013

@adrikat preco pises ze zjazdila ked som tiez len vyslovila svoj nazor na neskore spanie dietata...ja som mu vzdy dopriala spanku od zaciatku ako sa narodil, kazdi v okoli mi len hovoril ze co ho tak nechavam vyspavat atd a rozne reci o tom ze v akom mesiaci staci dietatu spanok ale nedala som sa....ale teraz ked uz zacina byt starsi a viem ze rezim o jednom spani za den je na viac ako len par mesiacov chcem aby si navykol na nejaky rezim....ja ako dieta som chodievala spat o takom case ktory bol mojmu veku...ziadne nocne....a to ze teraz riesim rezim spania....v skolke sa tiez teba ani inej maminy nebudu pytat ci dieta spi 3 alebo viac hodin a kedy chodi spat - tam ho jednoducho daju spat o 12 a o 14 ho budu budit...

lutia
autor
5. apr 2013

@andryskam ked pises ze chodil spat az o 22 ale teraz ked spi len raz tak o 20 spi, mne pri jednom spani cez den zaspaval o 22-23 hodiny...to ani ja tak dlho nie som hore a nebuntosim...

adrikat
7. apr 2013

@lutia nemyslela som to zle,ale len ma zarazilo,ze ked ti napisala svoj nazor,tak ty si jej obratom napisala,co sa tebe nepaci na tom co ona robi. ty si sa opytala cosi a ja nesudim nikoho,kto ma snahu mi odpovedat alebo pomoct. ja sa riadim pokial je to mozne len potrebami mojej malej. je pravda,ze ked bude v skolke,tak to budu robit ako pises,ale pokial neni,tak ju necham vyspat kolko chce. ved je zname,ze spanok lieci a deti ho potrebuju. jasne,ze ked chces mat urcity rezim,tak robis co mozes. ono je to aj o detoch,kazde je ine a mne napriklad mala nikdy nezaspi v tu istu hodinu,nech robim co robim. dufam,ze sa nehnevas,nechcela som ta urazit 😉

adrikat
7. apr 2013

@andryskam ahoj 🙂 , presne ako pises,aj mne mala nechce niekedy jedavat. nenutim ju,lebo ked je hladna,tak dojde aj sama a zje aj dva krajce chleba. kazde dieta je ine a pokial sa s tym matka nezmieri,tak sa bude trapit. ja som hlavne stastna,ze je mala zdrava a vesela a to je pre mna vsetko 🙂 . inac ja mam stastie aj na pediatricku,tiez neriesi tabulky ale deti.

lutia
autor
7. apr 2013

@adrikat nie nehnevam sa....ved viem ze kazda mamina chce pre svoje dieta to najlepsie a rozhodnut sa ako riesit situacie je tazke a zlozite aby sme nespravili chybu

diana_81
7. jún 2013

@lutia

Ahoj 🙂 Ako ste sa vyvrbili? My riesime nieco podobne tak ma zaujima, co zabralo. My vstavame medzi 7 a 8 a podla toho ukladam medzi 12 -13, nenecham spat dlhsie ako do 15:30. Na obed mi zaspi do 5-10 minut ale vecer??? Nevie sa ulozit asi 45 minut, casto dlhsie a casto zaspava okolo 21:30 - 22:00. Pokazilo sa to v poslednych tyzdnoch a neviem to ziadnou strategiou vratit spat na to aby zaspavala skor a aby jej to tolko netrvalo. Nejde ani tak o to, ze pri nej musim byt ale o to, ze je to zle podla mna pre nu, ze tak neskoro zaspava. Pritom ako pisem na obed zalomi bez problemov...

lutia
autor
8. jún 2013

@diana_81 ahoj, tak aj my vstavame o tom istom case, povacsine to je o 8 a ked sa nebudi budim ho ja...nenechavam ho dlhsie spat, co sa tyka obednajsieho spanku vzdy o 12 je v postielke a ako aj pises s obednajsim spankom nema problem, spi max do 15-15.15 inak ho budim ale povacsine sa zobudi sam do 15....co sa tyka vecera davam ho spat o 20.30-20.45 zalezi ako dlho mu trva do kym si odgrgne...a zaspavanie zo zaciatku bolo bezproblemove ale teraz mu tiez trva dlhsie do kym zaspi...nechavame ho sameho spat a popripade sme mu nechavali zazate svetlo naprotivej izby..aj mne sa zda ze dlho zaspava ale tiez neviem ci to je tym ze je dlhsie hore alebo az dlho spi poobede....