Váha a výška 7-mesačného dieťatka

Včera o 20:52

Ahojte. Mali sme dnes poradňu. Dcéra má 7 mes. Váhu ma 8810g a 73cm. Pani doktorka ale povedala, že ma váhu príliš veľkú a ze aj výška je dosť. Vážne? Neprejedam ju, sme na UM 2 a spapa mi obed /mäsko a zelenina/ a po obede ma kašu s ovocím zatiaľ. Nekupujem nič s cukrom. Kaše ma len obyčajné, nesladené bez príchutí. Ovocie mam domáce, kupované výživy ani kapsičky nedávame. To isté aj maso mame od mojej babičky domáce. Prikrmu mi zje tak max 150 ml. A mlieka max 180ml. Som z toho znepokojena. Ja mam výšku 170 a muž má 183. Takže asi nebude mať 1,5m. 😞 neviem co si mam o tom myslieť.

petamich
Včera o 20:55

Tieto hlasky mam velmi rada, hlavne tu vysku vies ovplyvnit tym, ze jej nedas jest asi alebo co 😅

autor
Včera o 20:55

Som to blbo napísala. Samozrejme mi nevadí ze nebude mať 150cm ale vadí mi reakcia dr. A viac sa mi k tomu už nevyjadrila lebo sa ponáhľala.

petamich
Včera o 20:57

Nas maly mal v 7 mesiacoch 77 cm a 10 kg - tak asi tak, narodil sa a mal 4.5 kg, tak neviem, ci rovno na redukcku mal ist podla tvojej pediatricky, nasa je nestastie jedna z tych so zdravym rozumom a akurat sa smiala, ze mi tecie slahackova smotana 🙂 vobec sa tym netrap, nas uz rastie iba do vysky, v istom veku sa vaha zastavila a vsetko vybehal

marci987
Včera o 20:57

Absolutne take veci neries, dieta raz rastie rychlejsie potom pomalsie. Niekedy priberie viac inokedy menej. A hlvne ked dieta zacne chodit tak to vylieta. Pust to z hlavy mas normalne dieta .

majamat
Včera o 20:59

vysku neovpkyvnis a vaha musi byt umerna vyske, nie veku. moja dcera vazila 8200g pri vyske asi 65cm

majamat
Včera o 21:00

synovec mal okolo 75cm a 9kg

andrea2323
Včera o 21:01

Náš má v 5 mesiacoch 68cm a 8kg.. volám Marošovi Molnárovi!! 😂😂 vykašli sa na dr

petamich
Včera o 21:02

@andrea2323 😂😂

majamat
Včera o 21:04

hodila som to do grafu a dr by si mala skontrolovat tabulky. ako som pisala, vaha sa vztahuje k vyske, nie k veku, elbo logicky nemozu vazit rovnako stare deti, pokial jedno je vyskovo na spodku grafu a druhe an vrchu-.
tvoja dcera je na vrchu grafu a pomer vaha a vyska ma na 40%. cisty priemer je na 50% a pasmo normy je medzi 25-75%. cize nie je ani len v strede. keby si mala ratat cisty priemer ako ideal, potom jej este chyba pribrat na svoju vysku asi 200g

autor
Včera o 21:05

@majamat Prosím ta a kde si to pozerala?

majamat
Včera o 21:05

@andrea2323 no moja bola cisty michelin. 😀

majamat
Včera o 21:06

pouzivam graf RustCZ. je to program do PC. dam ti foto

autor
Včera o 21:06

@majamat ďakujem

majamat
Včera o 21:08
andrea2323
Včera o 21:09

Grafy máš aj keď si dáš do googlu “who growth chart” 🙂 https://www.who.int/tools/child-growth-standard...

majamat
Včera o 21:10

Tu je to zblízka , tie údaje a %

majamat
Včera o 21:12

Výškovo je na 95% a hmotnostnej len na 85%

majamat
Včera o 21:14

zlty stvorcek je aktualny udaj a zeleny stvorcek je udaj o tom, v akom veku sa taketo meranie vyskytuje na 50%, cize v akom veku je ta namerana hodnota na scistom priemere a teda tvoja dcera je vyskovo a hmotnostne asi ako 10,5m dieta.

colsami
Včera o 21:49

Moj prvy mal v 5,5 mesiaci 9,2kg. A to sa narodil ako 3,200g. Zdrave a stastne to dieta. Kazdy co ho vzal na ruky len skonstatoval "velke babo" alebo "moj vazil 9kg v 15 mesiacoch" 😃
Kazde dieta rastie/pribera inak. Daj si pohov.

gejb
Včera o 22:36

Moje dieťa má 8 mesiacov a 10 kg. Je úplne v poriadku...tipujem ze vaša pediatricka je pani pred dôchodkom, či?
A prečo riešite že je dieta dlhé? Obidve? Dajte sa trosku do kľudu...

ada510
Včera o 22:50

Nič to je genetika 🤷‍♀️ moja mala sitce takú veľkosť v roku a zjedla toho asi rovnako ale ono sa to môže všelijaké zmeniť ešte syn mal 46cm a ani nie 3kg ked sa narodil a dlho bol drobec i keď rad jedol to áno a teraz ma 11 rokov a je väčší ako ja 🙈

letfenixa
Dnes o 01:33

Mám syna opačnej strane krivky a takým mamam, ako ty, len závidím.

olivia_c
Dnes o 06:40

Ja mam dievcatko, ktore nema ani 6 mesiacov a ma 73 cm a vahu uz cez 9 kil a nie je tucna a nikto to neriesi. Iba poznamky od ludi, ze jej ake licka ma... pediatricka je s tym OK. Na to, ze mala porodnu vahu 3900 g a 51 cm dost narastla, ale ved aj take deti su. Ja mam 170 cm a jej otec 188 cm.

ronie338
Dnes o 15:40

Malý mal 10,5 kila a 74cm a doktorka ze on schudne keď bude behať a že je fajný. A ze pekne pribera, kilo za mesiac vtedy.

ema0000000
Dnes o 18:08

Som pediatrická špecializovaná sestra, takéto detičky vidíme denne každé dieťa je iné, keď začne aktívne behať tak to zhodí, netreba sa stresovať