Caute, upozornili by ste pekne/slusne, ze sa bit ine deticky nesmie, ak jeho matka stoji a nic nepovie?
Samozrejme.ani bit ani strkat ani hadzat kamene ani brat hracku..vzdy som v dosahu mojho dietata a ked treba tak zasiahnem.
Jasne. Stale sa to sa to aj nam, teda moj syn buchol druheho chlapca a jeho mama ho hned upozornila. Jasne, ze mi to bolo neprijemne (stala som asi 3m dalej a nevidela som ked buchol), ale v principe minto nevadilo, ma na to pravo.
...samozrejme. a ak je od našich väčšie, zakerné a pod. tak vzdy dodám, že sa budem na neho pozerať. Nenechám si deti otĺkať.
Ak by to cudzie bilo moje dieta, tak ano. Vacsinou ale nechavam na malu nech si nejake drobne nezhody ak medzi detmi nastanu skusi vyriesit sama, ale vzdy sledujem aby si nejak neublizili.
Ak by cudzie dieta bilo ine cudzie deti, tak nie nikoho by som neupozornovala, nato maju svojich rodicov.
Niektore deti su ale fakt hnusne zakerne a neviem kde sa to v nich berie.
ano
Tiež by som reagovala. Minule boli u nás na návšteve dve deti 2r a 4r s rodičmi a našej 9 mes trhali z rúk všetko, čo chytila a schovávali jej to tak, aby si to nemohla vziať. A keď rodičia nič neriešili, tak som im normálne povedala, že hračky sú mojej dcéry a ony sa jej majú opýtať, či si nejakú môžu vziať a nie jej ich brať z rúk a schovávať ich lebo sú u nás na návšteve, nie doma. Nech sa to neopovážia viac robiť. Ani na to rodičia nezareagovali.
Áno.
Samozrejme ( ak by si to mala nevybavila sama, ale tak do 3,5r nechápala a drzala)
Ak by nezasiahol rodic, ano.
Áno, reagujem aj v prípade, že moje bije druhé, na 100% však viem, že tomu niečo predchádzalo, preto sa prihováram obom účastníkom, žiadne vety, že to sa nesmie, nemá, nerobí - to je pre deti tak abstraktné, že to nemá žiadny účinok výchovy, vždy ponúknem/navrhnem deťom nové riešenie situácie - napr. ako si majú požičať hračky, alebo ako sa budú striedať na hojdačke a pod. Vychovávam v prvom rade svoje dieťa, o druhé sa nestarám.
Áno, zasahujem vždy, keď vidím nejaké násilie medzi deťmi, aj keď sú mi obe strany cudzie. Nevšímavosť okolia spôsobuje nárast agresivity.
Nerobím sudcu, neskúmam. Často stačí len zavolať, "hej, hej, čo je to tam, nebite sa" a deti prestanú a prekvapene ku mne otáčajú hlávky.
Áno, bez ohľadu či by bilo moje dieťa, alebo cudzie dieťa
Nebudem tam nevinne stať a cumiet ako tela
A môže sa jeho mama na mna hnevať koľko chce
Ano, nemám s tým najmenší problém keď sa matka len prizerá ako jej dieťa bije iné alebo v horšom prípade cumi len do mobilu a dieťa si nevsima
Ano. Nie vzdy sa to paci rodicom. ;D Dont care..
Ano, niekedy je lepsie, ak to povie cudzi ako rodic
Áno, lebo mam už dosť ignoracie okolia voči agresii, od určitého času a je mi jedno, kto je to a čie je to. Moja neter k nám nechodí aj skrz toho, že som jediná, kt. ju upozorňuje, že to a hento sa nerobí, a hlavne ak to robí môjmu 2r., dievca ma 6 / a co sa tyka deti, nie je ospravedlnenie, však je to len dieta, vedia presne co robia /
Nie. Pokial sa to netyka mojho dietata, tak nie. A ked si ina matka nedava pozor na svoje dieta ...jej vec, ze si ho necha otlkat. Nebudem vychovavat cudzie dieta na ihrisku.
Samozrejme bez vahania, ked nema dostatocne rozumnu matku ktora by mu to povedala...
Ano. Tak ako svoje upozornim aj cudzie.
Aha vidim tu komenty ze ak sa to tyka mojho dietata.
Tak ja som to automaticky pochopila ze ano, ked bije moje dieta. Nenepadlo mi ze by si sa pytala ci robim policajta medzi cudzimi detmi. To nerobim. Mozno su tie deti bratranci a biju sa so suhlasom rodicov 😃
Samozrejme,ja som takto upozornila cca u ročného chlapca,keď mi 19mesacneho strcil do tvare v bazéne. Potom.pribehla mama a som jej len povedala,prepáčte, ja som.mu len vysvetlila,že deti sa nestrkaju. A už vôbec nie do tvare
Predvčerom sme boli na jednom ihrisku. Mám deti 2r a 3r. Bol tam chlapček tiež 3r. Najprv sa oťukával. Len chodil za nami, usmieval sa. Potom začal nekontrolovateľne pobehovať po ihrisku, predbiehal sa na šmýkalke, môjho skoro zhodil dole keď išiel po schodoch. Upozornila som ho, nech nebehá, lebo spadne a ublíži aj druhým. On nič. Tak som dávala väčší pozor na moje deti, samozrejme aj na neho, aby nespadol. Presunuli sme sa ďalej do dreveného domčeka. On za nami. Začal zatvárať a búchať oknami, dcérke privrel prsty. Už som ho upozornila druhýkrát, že sa ma pekné hrať, lebo ho pošlem za mamou. Chytil moju za vlasy a hodil na zem, normálne s ňou pozametal ten domček. Až som sa nezmohla na slovo. 🙄 Vošla som dnu, vytiahla za ruku, a poslala k mame. Jeho mama sedela pri pive a s mobilom v ruke. Prišla aj s ním, že prečo sa nemôže hrať. Vtedy som vybehla na ňu, že môže, ale pod dozorom, nie že mi bude otĺkať deti a ona si bude ťukať do mobilu. Chytila ho za ruku, a takého zasopleneho ťahala z ihriska preč.
Takže áno, upozorním, keď tam nemá rodičov, keď má, tak poviem najprv im a až potom decku.
Keby to robilo mojmu, tak jednoznacne by som zasiahla.
Zasiahla by som ak by rypalo do môjho,, zažila som matku z mobilom dieťa jej padlo z výšky a len utekala co sa stalo, som si len pomyslela ze je dobre sprostá nemá cumet do mobilu keď je vonku z dieťaťom,, no viac zasahujem na psov lebo veta nič.neurobi chce sa hrat no neznášam tu vetu,par rokov dozadu bolo to aj v TV pes dohryzol susedove dieťa preskočil bránku,, on sa chcel vždy hrať nechápem prečo to urobil 🤢 odpoved majiteľa
Upozornila by som podľa závažnosti, veku a situácie ... Už som párkrát usmerňovala cudzie deti, ktoré sa nevpratali do kože, ale to už boli 5 a viac roční ...
Moje deti, keď ichniekto cápe, začnú tak hucat, že nie je možné aby si to druhé mamy nevšimli, takže väčšinou si svoje deti riešia 🤭😃
@zuzulka558 boli sme sa kúpať, v detskom bazéne 300 deti, hlava na hlave, a zrazu taký malý chlapček sa šmykol a pod vodu. Rýchlo som ho zachytila, vzala na ruky, nikomu nechýbal 😱 otecko si ležal na lehátku a mobil v ruke. Ja by som mu ho tak oplieskala o hlavu. Veď sú tam smykalky, plno deti, skáču, striekaju vodu, sú tam tri rôzne hĺbky bazénov. A ešte na mňa zazeral, čo som si ho dovolila zobrať na ruky. 🙄
@tosomja presne ale väčšinou sú to taky co sa ukazujú ako sa starajú, venujú, obliekajú a neviem co idú poucat druhých
Mne nenapísala koľko ročného 7 rokov asi mal. Samozrejme bola som stále slušná chlapec s tým prestal a mama toho sa ospravedlnila. Keď niekto bude ubližovať môjmu dieťaťu a ešte bezdôvodne tak určite zasiahnem vzdy
Ano