Trojmesačné dieťa sa na mňa nepozerá ani neusmieva.

tutanchamon79
29. dec 2019

Prosim napiste mi vlastne skusenosti ak ste mali rovnake babatko a ci z nich vyrastli zdrave deti. Nasa mala sa vie vedome usmievat, struha krasne usmevy na vankus na ktorom su cierne macky. Vzdy ked jej ho ukazem, nadherne sa usmeje. Teda sa vie vedome usmiat, ale neusmieva sa na mna. Nereaguje ani na moj hlas, nepozera sa mi do oci. Bojim sa ci nebude autistka. Vsade pisu, ze babatka reaguju na matku, udrzuju ocny kontakt a usmievaju sa uz od druhého mesiaca.

tehulka2011
29. dec 2019

Moze mat problem so sluchom ked nereaguje na hlas.. autizmus ti v troch mesiacoch nikto nepotvrdi.

tutanchamon79
autor
29. dec 2019

Urcite vidi aj pocuje, pozera sa na sustavy papier alebo ju miklo ked mi nieco spadlo.

tehulka2011
29. dec 2019

@tutanchamon79 tak potom to bude snad v poriadku, neboj

mima1
29. dec 2019

Skus sa dat tak aby si nebola nad tvarou niekam na bok hlavicky a napr luskaj prstami alebo tapkaj rukami volaj menom ci sa otoci na teba.

tutanchamon79
autor
29. dec 2019

To som skusala, ona sa na chvilu pozrie, ale to je par sekund a uz pozera inde. A aj ked sa na chvilu pozrie, nikdy sa neusmeje. Na vankus alebo obrazkovu knizku sa pozerat vie aj dlhsie a usmievat.

leeo
29. dec 2019

Moje dieta toto zacalo robit tiez v 3 mesiacoch po ockovani (teraz tu nejdem robit antiockovaciu kampan) proste ziadny kontakt nic. O par dni to odznelo

tutanchamon79
autor
29. dec 2019

Aka to bola vakcina? Lebo ju maju ockovat o par dni :( zatial ma len rotavirus, ale to je uz par tyzdnov od vtedy

sarafortuna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sarafortuna
29. dec 2019

Skontrolujte očka, zrenicky pekne ciste cierne musia byt. Otestujte malokontrasnym predmetom, napr. vasa ruka, ci ju zaregistruje. Skontrolovat pediatrom, ak sa vam to nepozdava.

ludinka
29. dec 2019

@tutanchamon79 určite by som išla k pediatrovi, a ďalšie očkovanie by som odložila na neskôr

blunka
29. dec 2019

ja si myslim že bude OK
moja sa tiez tak divne spravala na zaciatku
teraz ma 9 mes. a je OK uz
Ja som to nazyvala ze ma nema rada, hocico ako ten vankus s mackami ju zaujimal viac ako ja.
Uplna ako keby ma az nenavidela taky ignore postoj ku mne, ziadna radost ze na nu hovorim alebo ze som sa jej ukazala.
Ked sa vedome smeje na ten vankus bude isto OK.

leeo
29. dec 2019

@tutanchamon79 bolo to to prve ockovanie proti ciernemu kaslu, tetanusu a dalsich 4 chorob v dvoch injekciach - skratene sa to vola hexa

lucy0807
29. dec 2019

@tutanchamon79 ak má dieťa veľa podnetov tak je to ťažké. Skús sa s ňou rozprávať vtedy keď v miestnosti nie je telka ani nič čo by ju vyrušovalo. Podľa mňa len nevie kam skorej pozerať, začínajú byť zvedaví v tomto období. Na môjho niekedy tiež môžem hovoriť čo chcem a kašle na mňa, ale zase ja staaaaale naňho hovorím alebo niečo, tak už niekedy mu ozaj možno idem na nervy 🤣🤭

selest
29. dec 2019

Moj sa tiez tak spraval. Je ok

ruzasipova
29. dec 2019

@tutanchamon79 Neboj sa, zmeni sa to. Ja mam 5-mesacne a este ako 3- mesacny sa usmieval na vsetkch, len na mna nie. A presne aj s tym pohladom, stena a strop boli vzdy zaujimavejsie. Ale potom od 4. mesiaca som zacala byt aj ja v jeho pozornosti a uz sa usmieva aj na mna. Takze treba si pockat, do usmevu asi tiez musi dorast. 🙂

blunka
30. dec 2019

A ešte som zabudla napísať, že tiež som vyčitovala články o autizme 😀, lebo fakt divne reagovala na ľudí. Úplny ignore. A sa to opravilo samé tak do ďalších 2 mesiacov.

mogaa
30. dec 2019

@tutanchamon79 ešte je maličká...a určite je zdravá🙂naša sa tiež začala na ľudí smiať až keď bola väčšia a vedela sa dobre sústrediť na tvár a videla že jej robíš blbiny....a to už začínala džavotať.....pri takom malinkom bábätku sa veľmi nedá spoliehať na tabulky, že čo by už malo dieťa vedieť, lebo aj s vedomými úsmevmi je to ako so všetkým ostatným dieťa musí dozrieť ...je veľmi pravdepodobné že má len veľa podnetov a nevie sa ešte sústrediť na konkrétnu vec - na tvoju tvár...ak má už ukončený tretí mesiac, čiže bude v štvrtom tak na poradni to spomeň doktorke, ale je možné že sa na teba začne usmievať každým dňom....keď ju ale pestuješ a pozerá sa na teba(si v dostatočnej blízkosti aby na teba videla) tak je to ok, ten pohľad ešte nemusí byť sústredený že pozerá len na teba ale ak vydrží aspom chvíľku pozerať na tvoju tvár keď jej rozprávaš, tak je to ok

lyci
30. dec 2019

@tutanchamon79 sestrin maly takto ignoroval uplne vsetkych ovela viac mesiacov. pozeral do boku a nepozrel na cloveka, co sa ho snazil zaujat ani za nic. ma 5 rokov a absolutne ziadny autizmus. za to niekedy ho musime oslovit doteraz aj 3x a on potom, ze No co je? :D

ivca88
30. dec 2019

Má tri mesiace. Čo by si po nej chcela ?
Niekedy mamičky nechápem.
Také vážne diagnózy sa nedajú ešte s istotou určiť trojročným, nie to trojmesačnym.
Vieš ty vôbec, že dieťa ťa vidí ešte rozmazane? Nevidí ťa ešte ostro.
Zbytočne dávaš svojmu dieťaťu diagnózy 🙈

sara07
30. dec 2019

@ivca88 dá sa určit aj 3 ročným len na to treba špičkového odborníka a komplexné testy, nie hodina v ordinaciii , v zahraničí to vedia u nás občas ano
napr taká expresívna dysfazia v čechách ju vedia diagnostikovat v 18 mesiacoh na slovensku ani v 4 rokoch , žial, teraz sa to troška zlepšilo ale žiadna sláva,dieta je lenivé a rozmaznané a vela ho sledujete a dietatu ide o čas ktorý stráca čo by mohlo makat a robit aby ked išlo do školy bolo to ok
asi tak
a aj autizmus sa dá v 3 rokoch určit len to treba vediet, a testy poriadne na to , adhd napr su na to testy, u nás sa to určuje od stola bez testov a pritom dieta kolkokrát má len poruchu pozornosti čo je rozdiel

alexandra2010
30. dec 2019

@tutanchamon79 odloz to očkovanie, radim Ti to ako zdravotník, aby si neľutovala, kym nemáš malú predtým vysetrenu. Držím palce.

ukulela
30. dec 2019

@tutanchamon79 nerob paniku, nespajaj to s nicim. ani moji sa ako 2mesacni urcie na mna neusmievali. urcite nie. dlabali vsetky tabulky. a sama pises - ze sa kukne, no potom kuka inam. asi nie si taka zaujimava, malo kontrastna, nefarebna (nemyslim v zlom) - tak mu vyhovuje ako ocny stimul nieco ine ... a urcite sa neboj autizmu. ten by si aktualne ani nerozoznala. nestresuj sa, upokoj sa. a od miminka necakaj, ze poleti podla tabuliek, alebo lepsie, dva mesiace popredu .... moj mladsi stale nechodi, hoci jeho brat v jeho veku uz 3 mesiace cupital sam. mladsi sa ledva pusti opory a stoji. chodit nechce ani za ruky - neriesim, nepanikarim, vidim, ze si ide od narodenia svojim tempom .... (nehovoriac o tom, ze lenivci sa nechceli pretacat, zuby sli von v 10mesiacoch a nemam paniku ani z toho, ze 4rocny sa este v noci pocika, tak spava s plienkou .... naozaj v dobrom, necakaj od miminka zazraky a nalinkovany vyvoj. pomoze to tebe aj babatku.

tutanchamon79
autor
1. jan 2020

Dakujem vam vsetkym za povbudenia. Stale dufam, ze sa to bude kazdym dnom lepsit, Zatial sa stale usmieva len na obrazky a lustre.

mogaa
1. jan 2020

@tutanchamon79 luster svieti a obrázky sú farebné😉naozaj sa nedrž čo všetko má vedieť a vôbec nečítaj ako sa znaky autizmu....Pravda je, že znaky autizmu má do 2-3rokov skoro každé dieťa a skoro u všetkých sa tie znaky vekom strácajú.....naozaj to nerieš, lebo mu hneď dáš zbytočnú diagnózu😅 skoro každé dieťa má obdobie že jednoducho nereaguje na meno, fascinujú ho kolieska, či stále opakuje činnosť ktorá ho baví.....

tutanchamon79
autor
5. feb 2020

Tak chcem potesit vsetky mamicky, ktore mali podobne obavy ako ja. Nasej dcere to sice trvalo ale ku koncu 4teho mesiaca sa zacala na nas skerit. Teraz sa pozera a aj usmieva. Neviem sa nabazit jej bezzubého usmevu 🙂

leeo
8. feb 2020

@tutanchamon79 som velmi rada, ze to takto dopadlo, teraz to uz bude stale zaujimavejsie 🙂

pundari
23. feb 2020

Mmhaicky, moja dcerka tento tyzfen bude mat 8tyzdnov...ale ignoruje ma, ignoruje svet... Nepozera na mna (iba velmi malo malo kedy mamae ocny kontakt) neotaca sa za zvukmi... 😵 potera len tak na stenu raz na jednu stranu, rsz na druhu... Ja uz ani nespim taka som nervozna

bibi_279
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tutanchamon79
autor
3. mar 2020

@pundari viem o com píšeš. Moja robila to isté, zvuky ignorovala tiež. Ale vedela som ze počuje aj vidí. Keď niečo buchlo, miklo ju a sledovala očami čierno biele obrázky. Skus jej ukazovať kontrastné obrázky, tým ju stimulujes. Naša dcéra si nás vážne všimla a začala sa na nás pozerať až niekedy v polke 4 mesiaca. Teraz ma 5 a skeri sa o dušu. Skus sa ukludnit a hlavne ju stimuluj. Napríklad jej ukazuj ruky, otváraj a zatváraj päsť, skus ťap tap tapusky. Vytlač si kontrastné obrázky alebo si kúp takú mini knižku. My mame malú pandu.