Tipy na zaspávanie na prsníku

boka79
26. máj 2012

Ahojte, moj maly Martinko vie zaspat takmer len na prsniku, alebo v satke.

A tu je moj problem, on zaspava nekonecne dlho, aj ked je velmi unaveny.

He to tym, ze casto mu ide mliecko, ked on nechce, a budi ho to, alebo ked sa snazim pred tym prsnik mu dat vypit, tak sa mu nelubi, ze mliecko nejde. No ja naozaj neviem, ako to urychlit. No, niezeby to nebolo pekne, ale ja zaspavam aj s velkou dcerkou a neustale sa potom rusia.

Ako to urobit , aby zaspal lepsie-. Viem, mozno blbe otazka, ale mozno mi nejaka ta skusenost pomoze. Dakujem.

jespera
26. máj 2012

mne pomohlo - ked uz som videla ze zaspava, rychlo som vybrala von prsnik a dala cumel, pohojdala....a to zabralo. Odnauc ho od toho kym je este maly - potom to bude tazsie....A dcerku takisto..myslis ze v skolke kto bude s nou zaspavat....

sladkasue
26. máj 2012

@boka79 neviem co ti vadi... bud rada, ze ho mozes kojit... a cumel urcite nedavaj!

boka79
autor
26. máj 2012

@sladkasue

ja som rada anic mi nevadi, len som myslela, ze by mu to mohlo ist lahsie, ze niekto ma nejaky tip. cumel nechce a ani nepotrebuje tak naco. som chcela ulahcit zaspanie velkej aj maleho, nic ine.
@jespera

ona uz chodi do skolky a vie zaspat sama, len teraz posl. tyzdne chce byt s nami, je jej luto, ze maly je a ona nie.
tak jej to nevezmem, ona hadam pride na to sama, ze bude chciet spat u seba

strapco13
27. máj 2012

@boka79 ved nech zaspava v satke
ak mu na prsniku vadi ked chce spat a mliecko este tecie, tak mozes noznicovym uchopom spomalit az zastavit tok mliecka alebo potom sa s prisatym babom prgulaj na chrbat tak ze on bude nad prsnikom
a ked dcerka chce zaspavat s tebou...tak jej to nechaj..budete na to s laskou spominat..maleho na prsnik, ju si objim druhou rukou a tak si uzivajte
ak sa rusia, daj maleho do satky, tak sa nebudu
ja som tak uspavala maleho ..mala na prsniku a on pri mne, v naruci, objimala som ho 😵

@jespera kazde dieta raz dospeje do stadia ze uprednostni svoju vlastnu postel..naco ich na to nasilim ucit skor ako su na to pripraveny? 😉 a cumel moze narobit potiaze pri dojceni, je lepsie sa mu vyhnut a navyse moze sposobit predcasne odstavenie od prsnika ☹

lakte
27. máj 2012

@boka79 to co robis, robis spravne, krasne a tak ako sa ma 🙂 dojcenie nieje len prijem materskeho mlieka a jednou z jeho funkcii je tiez aj uspatie dietatka. A ak ti v satke zaspi a pri dojceni je to tak ako to byt ma. Nikto ti neda zaruceny recept, pretoze kazde dieta je ine.Nemozes vediet , ze s cumlikom to nebude po case to iste 😉
Dojci v polosede, alebo si pribrzdi tok ak mu tecie a hneva sa. Deti sa potrebuju nosit a tiez potrebuju spat s rodicmi v posteli.Ak im tieto potreby naplnis,same dospeju k zdravemu rozhodnutiu a bude to jeden z milnikov v ich zivote. Nebude sa chciet nosit vecne, ziadne sa nechce a tiez ziadne dieta nespava vecne s rodicmi, ak sa odstahuju budes este ty smutna 😉 Uzi si to, a bud rada, ze to ide takto ako to priroda sama zariadila. 🙂

boka79
autor
28. máj 2012

@strapco13
@lakte

ja ho dojcim v leze na strane, al posledne dva dni ani zapsat na prsniku nechce, len ho ma v ustach, sa tak smeje s cicikom v ustach 🙂 a potom je len nepokojny, nakoniec zaspi, ked je vonku, posledne dni hio prsnik skor rozculi, ako ukludni, aj ked mliecko ide. Jedine kludne pije v noci, neviem preco, vsetko ho zaujiam a aj v satke vcera len kukal a nespal. Spal len 20 min. nechapem , ale asi sa naozaj nieco uci a je cely z toho mimo... Ale v noci zato spal od siedmej s viacerymi prestavkami do siedmej, to sa este nestalo 🙂

dudlik nedam, to uz som sa rozhodla, v podstate nam ho netreba. A ten pohlad na neho, ako ma cicik v ustach a sa na mna smeje je bozsky 🙂

no nejako to bude, hadam sa to ppolepsi

lakte
28. máj 2012

@boka79 nechcem do toho rypat, to je uz asi "deformacia z povolania" 😀 ako myslis ze ho prsnik rozculi?Odtlaca sa od neho, alebo natahuje bradavku a otaca sa? Robi to stale?Ci predtym sa cez den z neho nadojci a az ked je unaveny vymysla?

boka79
autor
28. máj 2012

@lakte

on si ho xhyti, potom pije, ale pritom stale niekde kuka, bije hore dole rukami, neplace ani nemrnci, a puci sa a tak ale nepusti ani za svet, az ked velmi rychlio strieka. Ja ani sama neviem , co to ma byt, to je posledne dva dni , aj sa otaca aj niekedy natahuje bradavku, tak striedmo, ale napije sa a potom po chvilke, ked ho odpojim chce zasa. Mu dam, zasa trochu popije..

co myslis je deformacia z povolania, co konkretne?
ze ho rozculi?
To je len moj pocit. Ale mozno sa mylim, mam pocit, ze teraz menej pioje a mam viac ako treba a ide mu to rychlo a nepaci sa mu to. A nevie preto zaspat. tazko sa to odstranuje, antigravitacne sme skusali, na bruchu nevie pit, tu hlavicku nevie nejako udrzat. a na boku to ide. v polosede sa na mna vacsinou zvali a ani to nejako nefunguje a noznicovy strih , to uz je neskoro, ked ho potom urobim, ako sa zacne dusit. mam aj velke bradavky, mam pocit, ze niekedy ked chnapne, ho to drhne.

lakte
28. máj 2012

@boka79 no ze radim maminam pri dojceni tak som to myslela ako deformaciu, ze niekedy to ani nemusi nic znamenat a ja uz tam vidim "problem" 😀
ano ked je nadprodukcia tak sa odporuca po leziacky, v polosede, na chrbate. Hovorim robis to spravne 😉 si sikulka
maly sa moze pucit, baby co robia BKM by ti hned povedali, ze dava signaly na kakanie , cikanie a pod. POkial potrebuje prestavku tak mu ju dopraj, ved aj my dospely potrebujeme obcas pauzu nezjeme vsetko naraz, a vzdy ked prejavi o prsnik zaujem tak mu ho ponukni.

boka79
autor
28. máj 2012

@lakte

ahoj , ja mam tiez pocit, ze mu treba vtedy kakat. Dnes sa to potvrdilo, ale ta BKM je mi prilis narocna, a pri velkej ani nestiham... mam pocit, ze vzdy ked ho prilozim sa mu pohne crievko. Tie ostatne veci musim strapco podakovat, vyucila ma 🙂

lakte
28. máj 2012

@boka79 ano dojcenie ma rozne funckie, a podporuje aj vylucovanie 😉

boka79
autor
28. máj 2012

@lakte

ved hej, preto ked vidim, ze ho trapia prdy, tak ho necham cucat a trochu poprdka. Ale teraz ma nejaku cudnu fazu , stale len kuka a kuka, a nic ine ho nezaujima, ani satka, ani cicik-

lakte
28. máj 2012

@boka79 tak ale ved sa musi aj poobzerat 😅 nebude stale len cucat a spat, je to obdobie okolo 2-3 mesiacov kedy sa uz rozkukava, a potom pride take, ze sa ti vymota zo satky a pojde stvornozkovat a pod 😀 a ty ho budes nahanat po dome so satkou aby sa dal priviazat 😝

luciferkax
28. máj 2012

môjho ked ruší to, že mu ide mliečko, dám mu cumeľ, a hned zaspí .. nmo teda, hned, musí byť na rukách,ale do dvoch minút spinká :D

boka79
autor
28. máj 2012

@lakte
@strapco13

inak ked uz vas tu mam, poradte, mam obavy , musim po roku do roboty, som hlavny zarabatel doma, a maly bude s tatom, alebo v jasliach a ja sa bojim, ze ked ho teraz dojcim na poziadanie, ze bude problem, keby nastupil doo jasli, ked nema dudel. Naucia sa to tie deticky? Ja sa snazim muza nahovorit, aby isiel na rodicovksu, ale neviem, ci sa mi podari..

lakte
28. máj 2012

@boka79 co myslis ci sa nauci?po 1,5 roku cca je dojcenie ak je dojcenie ukotvene, tak to ze odides od neho na par hodin, uz dojcenie neohrozi. Nadojcis ho rano a potom poobede ked prides po neho a aj v noci a pod pokracujete ako obvykle. No pozor, cumel by to prave v tomto mohol ohrozit. A od roka ak prejdete na tuhu stravu plynule on nepotrebuje ani UM, No v jasliach je holt vsetko podla rezimu, tam netusim ako ti vyjdu v ustrety 😕

boka79
autor
28. máj 2012

@lakte

nie ved v jasliach jedia normalne, mlieko ucia z poharika, bez flasky, viem podlamojej velkej. Ja som len myslela, ked bude nekludny, ako ho bez dudla ukludnia a ked bude chciet spat, ako ho uspia. Zo zaciatku by som chcela lenn doobedu robit , aby som ho pred spankom vyzdvihla. Ale to je zatial len teoria, keby bol muz doma, tak chodim domov az o stvrtej , alebo tak.

lakte
28. máj 2012

@boka79 tak ako som povedala, ak sa dojcenie ukotvi, tak on zaspi aj bez teba 😉 oni sa dozaduju cicika ked je mama po ruke, inak to bude tam. No je ine dat 6mesacne do jasli kde dojcenie rozhodne nieje este ukotvene a tam ho nechat len tak na pospas. Cize ak teda musis do prace, co je jasne niekedy sa inak neda, treba platit ucty a tak, tak by som asi pockala az do tej hranice 1,5roka cca, alebo teda chod doobeda a potom si ho bravaj a neskor na cely den.

boka79
autor
28. máj 2012

@lakte

po roku by som mala urcite ist, ale uvazujem nad 20 hod., to by sme zvladli financne. Tu je materska je platena len rok..Takze myslis, ze rocne babo este nema ukotvene dojcenie?
Teda ty asi vies 🙂

lakte
28. máj 2012

@boka79 no viem aj neviem, prave ma oznacili v jednej teme ze som "vsetkoviemnajlepsie" niekedy uz fakt nemam ani chut radit, nech sa vytrapia same ak sa navazaju. 😝
Po roku zvacsa este nie, utrasie sa to tak okolo tych 18mesiacov, ale kazde dieta je ine samozrejme

boka79
autor
28. máj 2012

@lakte

si laktacna poradkyna nie?
problem je skor, ze vela zien nechape, co to znamena byt lakt. poradkyna a co znamena dojcenie, pri prvej by som sa asi aj ja len pousmiala. Tu v nemecku som aj ja povazovana za choru v uvodzovkach, lebo mi dieta este zaspava na prsnika , vravim naozaj ESTE.. Je to dost smiesne, co im mam povedat, len mi je to luto, samozrejme, ze niekdy by som aj ja chcela viac casu pre seba, a mi to dojde luto, ze muza pomaly ani nevidim a nemam cas na neho, ale na druhej strane si to inak neviem predstavit..

Cchcela by som sa stat tiez poradkynou, ale neviem ci to v DE ma vyznam... Tu je uplne ine zmyslanie, satkujem jedine ja, nikoho v meste nevidim. Je to cudne, ked kojis v meste, tie pohlady, no na grc. Niekedy si clovek mysli, ze je mimozemstan a zacne o sebe pochybovat..

lakte
28. máj 2012

@boka79 velmi presne poznam ten pocit, ano som poradkyna, a ked sa snazim poradit ako najlepsie viem, tak ma kamenuju 😝
na SK to nieje o nic lepsie, s tymi pohladmi ver mi 😉 tu je skola pre poradkyne kde sa ucia a ziskavaju certifikaty, nieje to len tak, ze aha stanem sa nou, nieco si precitam a budem nou, to je to co si mamy asi neuvedomuju ☹ ze je za tym aj drina. Neviem ako v DE, ale kazda krajina ma asi bohuzial ine normy na dojcenie, a podla toho su aj cisla a statistiky vylucne dojcenych deti ine. SK na tom nieje zle, ale mohla by byt lepsie

boka79
autor
28. máj 2012

@lakte

tak tu sa da flasa hned pri prvom probleme, asi tak.cievka? Co si narocne, a nazory : radsej budem vecer nieco citat, ako hodiny deti uspavat,Asi tak

jespera
28. máj 2012

@strapco13 ahoj, nesuhlasim ale - kolko ludi tolko chuti....

strapco13
28. máj 2012

@jespera jasne na to mas pravo 😉 a ja mam pravo na svoj...tak sa nebudeme dotahovat ako to robia inde v temach ☹
len ja autorku poznam trosku a viem ze dudel nechcela pocut 😉

strapco13
28. máj 2012

@boka79 po roku ked pojdes do roboty tak dieta zvladne jasle nadojcis pred a potom ako sa vratis..ak mas moznost si odskocit a nadojcit pocas roboty by bolo fajn, ale ak sa neda..uz vydrzi
nahradia vodickou, prikrmami ..cumel nedaju ak si nezelas /kde by ho aj vzali..to by si ho tam musela doniest/..oni uz nejak uspia neboj sa
ja som sa tiez bala ked som sla na kurz...a maly zvladol cely den bezomna v pohodke
a ked som sla do porodky som plakala co bude s nim..ani si vecer na mna nespomenul :D a ked ma prisiel pozriet tak zaujimavejsie boli gulicky v automate ako ja :D

boka79
autor
28. máj 2012

@strapco13

no bojim sa prist pocas prestavky, aj keby som mohla, jasle mam pri robote.
lebo ked ma uvidi , bude zasa plakat ked pojdem prec. Keby nezaspal, co by som asi neriskovala. Viem, ze lejka si velmi tazko na skolku zvykala.

inak este jedna otazka na profi. Maly mi obedne spanky spava doma, musim aj navarit a tak , ale posledne sa hned zobudi a spi len ked ma prsnik cely cas v ustach ☹ Mam strach , ze mu tym vyvolam poruchu spanku a ze nijako nebude vediet spat, je ako taka bunka, akonahle cicik vytiahnem, za 5 min. je hore. mam ho nechat? musim povedat, ze mi vadi, ze vbyte je bordel, muzovi musim varit, lebo nema v robote obedy a mne tiez. v satke varit nechcem, bojim sa, ze ho popalim nejako..

ja len nechcem, aby nevedel vobec spat..

strapco13
28. máj 2012

@boka79 uvidis ked pojdes do roboty..teraz sa tym netrap...este je cas 😉
tak uprac ked je hore...kym sa hrajka, vtedy ho daj do satky a poupratuj a ked spi tak si oddychni s nim
co sa tyka varenia..tak bud var ked je hore alebo ho supni na chrbatik 🙂 tak ho nepopalis
a ja si navarim viac a naporcujem do mrazaku a potom vytahujem..ale zas moj muz ma obedy v robote, cize aspon toto mi odpada
a co sa tyka bordelu..ved uvidis ked bude starsi...a zacne objavovat supliky 😀

boka79
autor
29. máj 2012

@strapco13

uf, na chrbatik, to mi je este maly, anií hlavku nevie poriadne drzat, mozno ked bude starsi..
ved nejako bude,

ale nie je ten jeho spanok nenormalny? Ze stale chce cicik, ja tak akurat zaspim a on zasa chce, nemoze to byt , ze som ho to ja naucila, tym, ze stale dostane? Snazime sa dojcit na poziadanie, posledne dni je to aj kazdu pol hodinku, a niekedy len cucka, je to normalne? Nemam s tym skusenost.

strapco13
29. máj 2012

@boka79 nie je nenormalny 🙂 je to uplne normalne..aspon ti spi
moj spal aj s cumlom /bola som vtedy blba, ved sa mi to aj vypomstilo/ 20 min do dna, nepoznala som satku..tak som nioc nespravila a zila na rozkoch a horalkach 😝 ☹
a hlavku na chrbte zafixujes
v afrike a pod nosia na chbte od narodenia..ale uprimne to by som sa bala v satke
ale v nosici by som dala..asi 😅 nenosila som malu v tom veku na chbte, nemala som nosic a satku som sa bala..a je to take z mojho pohladu bezpecnejsie a neznejsie na hrudniku..ale da sa od narodenia na chrbte
4 - tyzdnove babo

https://www.youtube.com/watch?v=e1lmPSxLuWg