Boli sme na kontrole u Dr a pri vážení synček za mesiac pribral iba 170 g. Nechápem prečo tak málo, ved kojím pravidelne, vždy keď sa zobudí tak ide hneď papať, potom sa pohra a zase spinkať. Nemám malo mlieka? Ako to zistím? (synček ma 4 mesiace)
A čo na to povedala doktorka?
Neboj,ak máš spokojné bábo,mlieka máš dosť. Hlavne neprestávaj dojčiť, je to naj pre dieťatko. Držím palce!
za mesiac 170 g? tak to je ozaj málo... ak to takto ďálej pôjde budeš musieť prikrmova´vať UM...
mne jedna dcéra miesto pribrania chudla...🙄
Moje dieťa priberalo skokom. Jeden mesiac 220g druhý 1,5 kila ,pediatricka absolútne neriešila. Pre ňu bolo podstatné, že priberá. A pritom ja som mala mlieka naozaj že veľa ,už ma to ani nebavilo mrazit keďže to nemali šancu vypit. Ak je dieťa spokojné , má dosť pocikanych plienok, dobre spí, neriešila by som to...
@ckatka Moze byt nespokojne a nezaspat...lebo si cjce grgnut.;)
@vasjar Neboj, o mesiac mozes zacat s prikrmami.. mozno mu zachutia a ak nie, vzdy mozes skusit umele mliecko. Kojeny, nekojeny... hlavne ze je zdravy, spokojny a rastie.
@andreatytler v 5 mesiaci a prikrmy? Nie je to skoro?
@deti95060810 ved aj mne známi vravia ze na jeho vek je chuducky
@vasjar Čo sa týka uzdiciek, dcérke ich pozerala laktačná z Mamily (na podporke dojčenia v miestnom materskom centre). Ona mi aj dala kontakt na 2 zubárov, ktorí toto strihanie uzdiciek robia a majú s nimi dobre skúsenosti. Ja som nakoniec strihať nedala, pediatrička mi to neodporučila. Inak moja pediatrička hovorila, ze väčšinou bábätka buď rastú alebo priberajú, tak ak rastie, mliečka málo nebude. Moja mala problém s priberaním, kým sme jej nezistili tichý reflux a nezačali dávať Gastrotuss…
@vasjar za pokus to stojí…ja len zvažujem kde by mohol byt problém. Lebo kde je maly dopyt tak sa netvorí veľmi… a on viac nepotiahne…keby som vedela skôr a teraz si to už prestrihnúť nedá, najskôr keď bude mat 8 a pôjde trvalý chrup… ale hlavne mohla som ju dojčiť a nie na UM.. dosť som sa s tým vytrapila…
@vasjar tu uzdicku isto nemusíš riešiť u zubára ale u pediatricky ta ti povie ci treba keď je ta uzdicka skrátená v tedy horšie saju mliečko tak to ti poradí nie zubar naša tiež prv pribrala cez 1kg potom za 3tyzdne 270g a to tiez kojim ako blazon tak sme potom išli na kontrolu váhy po 10dnoch k doktorke a už pribrala pekne
@misana84 Uvidíme…pediatrička uzdičky pozrela, pýtala sa aké problémy sú pri kojení že som bola za laktačnou a odporučila skôr sa zamerať na techniku, ale zbytočne nestrihat’. Že strihneme ak budú medzery medzi zubami. Vraj sa jej stáva, že čoraz častejšie prichádzajú cca 4-5 ročné detičky, ktoré nevedia vyplaziť jazyk kvôli jazve po strihaní uzdiciek. Tak poradila sa neunáhliť.
Ja ti odporúčam obrátiť sa na laktačnú poradkyňu. Nemusíš sa ňou riadiť do bodky, niektoré sú až trochu psycho 🤭 ale dá ti veľa užitočných rád a je dosť možné, že niečo z toho u vás pomôže. Na nete ti ženy napíšu to, čo zabralo im, to však pre teba a tvoje dietatko nemusí platiť. Ja by som odporúčala nestrácať cas, pri prvej dcére som váhala, prikrmovala UM a o mesiac už po mojom mlieku ani stopy. Pri synovi som sa na laktačnú obrátila pri prvom probléme, v niečom som si nechala poradiť, čo mi nesedelo som vynechala a dojčím ďalej.
@vasjar Ano, je to trochu skoro. Normalne sa zacina okolo 6 mesiaca, ale kazde dieta je ine. Ak uz bude na to pripraveny a mlieko mu uz nestaci, tak by som kludne skusila prikrmy.
Ak je spokojný, tak je to v poriadku. Naša napr. za 6 týždňov pribrala 1,5 kg a potom za ďalších 6 týždňov len 450g. Sú detičky, čo majú v roku 8 kg, iné to majú v 3 mesiacoch.