Ahojte. Odskocil som si tu z Modrej strechy. Potreboval by som pocut nazor viacerych.
Mame 2-rocneho syna s menom Michal. Zaciatkom februara mame prirastok - nechceli sme vediet pohlavie (prekvapko), tak vyberame aj chlapcenske aj dievcenske meno.
Mne sa paci Michaela, ani manzelka nie je proti (aj ked ona je skor za Olivia - ale z toho sa nam nepacia zdrobneniny).
Mne osobne to divne nepride, keby sa surodenci volali Michal a Michaela R...
Aky je Vas nazor? Vopred Vdaka. Marek
je to trosku divne
Ja poznam rodinu, ktora dala detom mena Martinka, Martinko a Misko, tiez dalsiu, ktora dala mena Martin, Matej, Monika. Robieva sa to, neni to nic neobvykle. Ja osobne by som sa snazila mena viac odlisit, aj ked rovnake zaciatocne pismeno je podla mna super napad 🙂 ale ak s tym obaja suhlasite, nevidim ziadny problem.
podľa mňa na tom nie je absolútne nič divné, tie deti raz budú dospelí ľudia, ktorí budú samostatne žiť, bývať...takže absolútne podľa mňa nevadí, že majú rovnaké krstné meno, je to milé, ja by som sa tomu nebránila, tiež poznám ľudí, ktorí majú Nicolku a Nicolasa 🙂
no praveze Olivka alebo Olivuška, Oli, Lili a pod... mi z toho mena nesedia. Aj ked kamosi maju Kristinku a vsetci ju volaju Kika. Mišáci 🙂 - by bolo fajn, nemusis volat kazdeho zvlast a meniny by mali tiez spolu.
mne sa to paci, Miška + Miško 😉
Pro mne je to SUPER (napad)!!! 🙂 🙂 🙂
Tolik propagovane "Exoticke jmena" jste zamenili za krasne mezinarodni a v zajimavem spojeni.
p.s. No ale nevim, jestli Ti Michaela projde, protoze Olivia je momentalne dost POP ..ale ja bych se zkusila za "Michaela" i poprat 😉 😀 😀
Ve skole mych deti jsou sourozenci - jmena:
Luce, Fiammetta, Alba, Perla (Svetlo,Plaminek,Svitani a Perla) 😉
ja som tiež za Miška a Miško
Neviem, čo by na tom bolo divné. Podľa mňa by to bolo zlaté. Takže určite áno, Miška a Miško 🙂
vobec to nie je divne.. mala som spoluziacku patriciu a jej brat bol patrik a nikomu to divne neprislo 😉
v pohode 🙂
@mr79 je to mile 😉 , ja som Michaela a manzel je Michal, dcere sme ale nechceli dat meno Michaela, lebo Miska jej deti nebudu hivorit, bude to Misa (poznam z vlastnej skusenosti)
je to fajn
no mne sa to osobne vobec nepaCI urcite by som volila ine meno ved mien je velmi vela
mne sa to nezda velmi originhalne, ale je to len noj nazor
mne sa to nepaci... nasa prva dcerka sa vola Mirka... a ked sme zistii, ze cakame druhe dievcatko... chcel manzel dat druhej meno Miska.... to sa mi nepacilo: Mirka, Miska... chcela som dve uuplne odlisne mena... nakoniec sama Mirka rozhodla, ze sa nasa mladsia bude volat Karinka (po kamaratke jednej jej spoluziacky v skolke)... a to sa nam paci... ja som zato, aby deti mali odlisne mena - lebo urcite budu mat odlisnu povahu 😉 .. takze u mna jednoznacne Olivia
ahoj,ja by som rovnake mena nedala,je plno krasnych mien,ale je to len moj nazor,ja urcite nie,sestranica ma chlapceka,4r.Andrej a mesacne babo,dievca Andrea,neviem,pripada mi to divne,ale milion ludi,milion nazorov 😵
@adetka: Mišák to rozhodnúť ešte nevie. Mali sme este mena Ela, Nela a Aneta ale postupne sme vybrali Michaela a Olivia. Teraz nechcem aby ste mi pisal e ze aj Nela je fajn a pod... Cez to sme si uz presli a diskusia by mala 100 stran, lebo kazdemu sa nieco paci. Chcel som poznat ine nazory - ci uz pozitivne alebo negativne, za co Vam dakujem. Myslim ze uz je zbytocne pisat do tejto temy svoj obraz som si spravil.
Inak priatelia cakaju dievcatko a ked sa spytali 2-rocneho suna Adamka (o tyzden starsi ako nas Misak) ako sa bude volat sestricka? Tak odpoved: braček.
neni to divné,ja sa volám Ivana a môj brat Ivan,a v pohode 🙂 A teraz čakáme chlapčeka,dala by som mu meno Janko,nech je Janka a Janko,ale nepáči sa mi to meno,tak bude Lukáško 🙂
Podobnú dilemu riešime aj my 🙂 čakáme bábo ale ešte nevieme čo to bude, chlapčeka chceme Miška po ockovi a ja som vždy chcela dievča Mišku 🙂 podľa mňa je to divné aj keď je to netypické 🙂
@mr79 bude sa to trošku pliesť ale myslim že v pohode aj ked olivia je krásne meno môžete jej hovoriť olivka, olivuška 🙂 ale ked chcete mišku tak miško a miška môže deti aj okolie popliesť ale raz v tábore boli dvaja bratia chlapci a volali sa nikola a nikolaj obom hovorili niko