Syn sa budí, keď ja zaspávam. Prečo?

feb13
15. júl 2011

Ahojte mám 7 mesačného syna a v posledných asi 2 mesiacoch sa dosť často budieva ako keby naschval práve vtedy, keď ja konečne pôjdem spať. Niekedy vtedy, keď sa rozhodnem, že ešte túto tému rýchlo prečítam a už idem do sprchy, alebo keď sa práve chystáme zhasnúť svetlo, či už sme zhasli ale ešte sa potichučky rozprávame v posteli a niekedy keď už manžel spí a ja už napoly tiež a fakt už ho nič neruší. Stáva sa to asi tak 1-3x do týždňa, ale teraz napr. už 3 dni po sebe a dúfam že dnes nebude štvrtý... a je to úplne jedno, či idem spať o pol desiatej alebo o polnoci... v tom lepšom prípade ho nakojím a zvyčajne ešte treba trochu pohojdať ale tak za 20-30 minút ho uspíme, ale niekedy je potom hore 2 hodiny, a to iba na rukách je mu dobre a som z toho zúfalá, lebo dosť často s ním takto ponocujeme a pritom mu nič nie je!!! Keby bol chorý, alebo by ho bolievalo bruško, by som to brala inak... podla mňa ani zúbkami to nie je... tak mi povedzte, prečo to robí??? Prečo práve vtedy, keď ja konečne padám do postele??? Nemáme druhú izbu, ani kuchyňu zvlášť, takže za celý čas sme pri ňom, pohybujeme sa okolo neho (samozrejme v nevyhnutnom rozsahu), takže nie je to tým, že dovtedy spal sám v izbe a zrazu tam pôjdeme zo sprchy a začneme buchotať a vyrušíme ho. Dovtedy sa budieval na kojenie až o pol piatej. Zatiaľ som časom našla vysvetlenie na všetky jeho "netradičnosti" ale tomuto fakt nerozumiem a som z toho riadne na nervy, samozrejme ráno nespí moc dlhšie ani po takýchto akciách, o pol piatej - pol šiestej je už hore, potom je celý deň mrzutý lebo sa nedospal, a ja tiež... prosím pomôžte...

achojka
15. júl 2011

@feb13 Tak toto presne aj ja poznam, my sme mali tiez jedno obdobie, ze vzdy, ked som si ja konecne lahla do postele bol maly hore....... Neviem, ako poradit, asi to treba len pretrpiet a ono to raz urcite skonci 🙂

sisaha
15. júl 2011

@feb13 ak ta mozem ukludnit, moja dcera to robi tiez.. ale nie vtedy ked idem zrovna spat ja (aj ked vacsinou to nakoniec tak vypáli), ale vacsinou hodinu, dve po zaspatí sa zobudí so strasnym revom. Sice zaspi do pol hodiny bud po vozeni chvilu v kociku, alebo sa ideme hrat a o 15 minut hru vzda.. Neviem preco to robi, ci sa jej za ten cas nieco intenzivne sniva a preziva to, ale uz to takto robi vyse roka..a co je za tym...netusim. Dobra sprava je, ze nerobi to uz kazdu noc, ale interval sa predlzuje..

janka79
15. júl 2011

aj u nas to bolo tak...treba vydrzat...chod skor spat, ked mas len jedno dieta spavaj aj cez den, ked spi ono

lvka
15. júl 2011

@feb13 🙂 to ma mrzi... Nas presne 7mesacny syn mi kazdy vecer preplace kym nezaspi... A to cely den spava sam c postielke bez vacsich problemov, len ten vecer... Niekedy mam pocit ze ked presli koliky, zacali zubky... A urcite to niecim bude pokracovat... Minulu noc bol hore kazde dve hodky, predtym sa budil max 2x za noc...
Mozno to bude trosku smiesne ale nie je to u vas tym splnom? U nas nie lebo nas place kazdy vecer... 🙂
Prajem pevne nervy!!!

bridget
15. júl 2011

🙂 No preco? Lebo funguje zakon schvalnosti? A ako ti diskuteri pomozu teda naozaj neviem, ale idem ta aspon potesit, ze v tom nie si sama. My mame presne to iste, ako keby som citala o mojom dietati. A vlastne si na tom trochu lepsie, lebo moje sa zobudi takmer kazdy vecer, nielen 3x v tyzdni😀 Sice ma to prave v tej chvili velmi nepotesi, ale ani nerozladi. Vobec sa nehnevam ak ma v noci budi aj niekolkokrat. Som tu pre svoje dietatko a ak ma potrebuje, tak som k dispozicii... Sice niekedy rano poriadne nevyspata, ale ked pozriem na svojho anjelika, vsetko je prec a vzdy sa najde sila fungovat dalej. Chceli sme dieta, mame ho a sme za to vdacni a budeme tu pre neho vzdy, ked nas bude potrebovat. Ci cez den, ci v noci, ci v piatok, ci v sviatok... a vzdy dostane vsetku lasku akej sme schopni. Ved je nase 🙂

medyna
15. júl 2011

no tak teraz som si uvedomila, ze vlastne aj u nas je to tak ...... presne ako pises, je jedno, kedy idem spat, ci o desiatej alebo o polnoci, jednoducho, ako zalahnem do postele /potichucky ako myska/, Natka sa zacina preberat, mrmlat, pripadne sa uplne zobudi ....... ocka dokoran a "vyspinkana" ...... A pritom spalnu mame vedla kuchyne a ja zvyknem vecer varit, umyvat riad, robit caj, cokolvek co troska buchoce ....Natka spi. Potom odidem do obyvky, kde kukame telku alebo som na nete a Natka ma klud a spi..... A zrazu som v pyzame, idem si lahnut a uz sa prebudza ..... 😕 ..... hmmm, fakt, preco je to tak?????? Neni to kazdy den,ale dost casto, tak 4-krat do tyzdna ....... 😅

medyna
15. júl 2011

@janka79 moja herecka spi cez den tak pol hodky, viac nepotiahne, to by som ja ani zalahnut nestihla ...... 😝

edie63
15. júl 2011

😀 Aj moja dcera to robila kym som ju neprestahovala do druhej izby ked mala 6 mesiacov, odvtedy je to lepsie (do pol roka bola plne kojena a este stale kojim aj v noci). Ona akoby cakala na to, kedy idem spat, hned bola hore a dlho som ju uspavala roznymi sposobmi az kym konecne zaspala. Ked sa v noci zobudila a bola som pri nej v izbe, neprestala plakat, tak som aj v noci uspavala niekolkokrat a dost dlho, ale odkedy spi sama v izbe, ked zacne plakat, len pridem ku dveram a uz prestane (som tam behom par sekund, nikdy ju nenechavam plakat), neviem ci sa jej nieco zle sniva alebo je nekludna kvoli zo zubkom. Takze u nas zabralo to, ze ma svoju izbicku a sukromie. Ale kazde dieta je ine, mozno u vas je nejaky iny problem. Drzim palce! 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
crawler
15. júl 2011

ano, tomu se říká zákon schválnosti...mě tohle malý dělal taky a to vždy když už jsem klimbala a upadala do spánku..taky jsem to nechápala...popravdě mě ani nenapadlo se pídit po důvodu - říkala jsem si, že je to prostě malá potvora, která mamce dělá naschvály - dělal to každou noc celé měsíce - pak to přešlo ze dne na den začal spát celou noc, ale až v roce 😒

beruska1989
15. júl 2011

u nás to taky bylo, naštěstí to přešlo a doufám že napořád, a nedávno měla i období kdy v 8 usnula, a po hodině, max. 2 se budila s řevem, stačilo chvíli pohoupat a spinkala dál

chce to přetrpět

argousek
15. júl 2011

u nás je to to samé, já si myslím, že je to kojením, podle mně tě ucítí, že jdeš spát, jakože cítí mlíkárnu. U nás je to stejné, celou dobu spí, jen ulehnu do postele, tak je do deseti minut vzhůru 😝

kamilka22
15. júl 2011

hm, netusim, preco to robi, mne to stale vychadza len na to, ze ho rusite. Aspon u nas to tak bolo. Synovi stacilo, ze som sa prehodila z boka na bok a bol hore, alebo som pohla perinou a zobudil sa. Odkedy je vo vedlajsej izbe, tak spi celu noc. A to uz od necelych troch mesiacov. Vlastne Ti touto odpovedou nepomozem, kedze ste v jednoizbaku. V tom pripade, musite len cakat, kym si na to zvykne. Drzim palce.

feb13
autor
15. júl 2011

Dakujem babenky, ze mi pisete, ste zlate... ja mam akoze za sebou dalsi zly den, tak preto som to tu tak vybuchla 😅 ono sa totizto cez den zvycajne este znasobi, ja som po takejto noci citlivejsia na vsetko a on ako keby naschval robi vsetko co mi vadi takze potom to uz takto ide do vecera... ☹
@sisaha no tak to kocikovanie v noci ti tiez nezavidim... 🙂
@janka79 ano snazim sa spat cen den, len ja potrebujem aspon pol hodinu na to aby som zaspala, aj viac, no a po takom case niekedy maly je uz aj hore, v tom lepsom pripade spi hodinu a z toho ja spim 20 minut takze nic moc... no a si natrafila na dalsiu vec, chceme druhe babo... pred 2 mesiacmi to skoncilo mimomaternicovym, este musim chodit na kontroly ale ak budem v poho tak by sme velmi chceli, lenze takto si to vobec neviem predstavit a pritom tuzim...
@lvka Co myslis tym splnom? Sme v garzonke takze nespi sam v izbe ani ked sme my hore...
@bridget Co mi diskuteri pomozu? Asi hladam nejaku myslienku, ktora mi pomoze prezit. Ano takto nejako by som si to predstavovala ako pises, teoreticky velmi suhlasim, len v praxi... ked uz padam zo stolicky a este stale ho nemozem polozit... vtedy by som asi kazdeho poslala do teplych krajin ked mi toto povie... 😅 potrebujem nieco co by ma v tej chvili trochu ukludnilo. Ja sa velmi snazim pre svoje dieta urobit vsetko, byt stale v pohotovosti ked ma potrebuje a uspokokovat vsetky jeho potreby, naozaj... lenze aj ja mam nejake potreby a ked sa tych nedari uspokojit tak som frustrovana a upadam do depresie a neviem co s tym. Uz som sa vela veci naucila akceptovat odkedy sa maly narodil, co vsetko mi zo zaciatku vadilo a uz nevadi, toto bude asi dalsim takymto bodom, len este neviem ako na to. 😔

pink_lady
15. júl 2011

nemozete prosim pokracovat v niektorej teme o spanku dietata? je ich tu viac 😉

lvka
15. júl 2011

@feb13 no vseobecne sa traduje ze pocas splnu je horsi spanok, mozno su babatka citlivejsie... Napr.tu: http://www.ezoterika.info/astrologia/lunarny-ka...
Ale zase pises ze je to v poslednych dvoch mesiacoch tak ak je to pravidelne tak to stymto zrejme suvis nema... Hmmm tak neviem :(

bridget
15. júl 2011

@feb13 Poriadne nas tie nase dietky vycvicia, vsak? 🙂 Celkom chapem o com pises, aj ja sama obcas posuvam svoje hranice kamsi, kde som si ani nemyslela, ze sa to da 🙂 A aby som neostala len pri teorii ako hovoris, hoci sama sa cudujem, ale nevytaca ma, ked v noci dieta nespi, proste to beriem ako to je,aj ked som obcas velmi unavena. Jedna prakticka rada - rano ked sa dietatko zobudi, pekne krasne ho odovzdaj ockovi a posli prec zo spalne. Ved aj otec ma dve ruky a polhodinku, kym si este zdriemnes sa v pohode zvladne postarat. Ja som to praktizovala len vcera, lebo bola velmi zla noc a nevladala som. Asi tristvrte hodinu som este zdriemla a bolo ok. Takze ak sa chce, riesenie sa da najst 🙂 Vela stastia.

feb13
autor
15. júl 2011

@medyna Presne tak, s tym rozdielom, ze ja mam kuchynsky kut v izbe, takze vsetko robim pri nom. Sice ma fazy ked sa zobudi aj na to, ze otvorim chladnicku... ale zvycajne mozem take bezne veci urobit (akoze vecer, cez den uz takmer nic ked spi). No tie polhodinkove denne spanky tiez velmi dobre poznam, u nas to trvalo od 6tt do konca 4. mesiaca, ale teraz v poslednych tyzdoch sa zase castejsie stava ze sa po polhodke zobudi. A vecer ked zaspi tak po 30 min je hore vzdy tak ho musime znova uspavat a od toho si tiez isty cas odvykol a teraz znovu.
@edie63 Tak neviem... my druhu izbu nemame a este moze trvat tak 1,5-2 roky kym dokazeme zafinancovat nejake slusnejsie byvanie. Tak hadam dovtedy sa to upravi aj same. 😅
@dominika1988 Fiha tak to je dobre ze sa aspon rano dospis, moj syn je schopny sa zobudit o pol piatej a ked raz otovri oci tak ja musim byt okamzite na nohach inak sa mu nelubi... u nas to hladom nie je, normalne sa budi na kojenie az o pol piatej, teraz mu davam aj kasicku tak hodku pred spanim alebo skor a tesne pred spanim este nakojim. Ked sa v noci zobudi, velakrat si ani nepyta prsnik.
@stvura Budi sa rozne, vecer zaspi okolo siedmej-osmej, po pol hodine je hore vzdy, potom kym my pojdeme spat (zvycajne okolo jedenastej) tak sa este zobudi niekedy aj 2-3x, niekedy vobec, to ho musime pohojdat, potom niekedy sa budi este medzi jednou a tretou a to si zvykne pytat prsnik, potom o pol piatej tiez na kojenie, a vtedy sa casto uz ani nezaspi ale ked ano tak si potiahne este do siestej-pol siedmej. Ja to pripisujem najma intenzivnemu motorickemu vyvynu (aj ked by to mohli byt aj zubky, ma uz dlho napuchnute dasna ale este to nevyzera rovno na prerezanie), uz 2 tyzdne sa aj postavi, vlastne behom 3-4 tyzdov presiel vsetkymi stupnicami vo vyvoji hrubej motoriky... no a ked sa trochu preberie, automaticky si hned sadne v polospanku, a to ho preberie uplne. 😒

feb13
autor
15. júl 2011

@bridget Diky no nemam kde ho poslat prec, ak nie do kupelky... 🙂 sme v garzonke a to je ta druha vec, ze ani ja nemam kde s nim ist prec ked je v noci hore, takze potom nespi ani on a na striedacku ho uspavame a potom ide do roboty unaveny. Huh ta druha izba by nam fakt zisla, ja to stale hovorim, ale na druhej strane sa mozeme tesit ze aspon toto mame a nemusime byvat u rodicov lebo to by som uz asi fakt neprezila. 😉

feb13
autor
15. júl 2011

A este, ze mame taku roztahovaciu pohovku, cez den si nan sadnem a tak ho uspavam lebo je uz dost tazky ze postojacky ho nevladzem hojdat. Ale v noci uz je roztiahnuta, lebo toto mame miesto postele, a tym padom nemam kde si sadnut, teda nemam kde si opriet chrbat a to ho dlho nedokazem drzat, a na stolicke je to tiez strasne nepohodlne takze mozno aj preto ma to nocne uspavanie tak vytaca. Uz som sa normalne rozmyslala ci si nekupime nejake hojdacie kreslo, bolo by pohodlnejsie, len uz fakt neviem kde by som to tu strcila.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
feb13
autor
15. júl 2011

@stvura Ano je to pravda, zaciatkom tyzdna som bola u kamosky ktora ma 10,5 mesacneho a su uuuplne rovnaky, aj na vysku, aj na hmotnost, aj na pohyblivost... jej syn trochu sikovnejsie sa stavia a nieco uz aj kraca, ale zas nestvornozkuje kym ten moj fici (aj nahana psa u svokry hehe a ten pred nim uteka)... fakt vyzeraju ako keby sa v rovnaky den narodili, akurat ten je o nieco mudrejsi, predsa 10,5 mesacne je uz dost rozumne dieta, ale to je asi jediny rozdiel medzi nimi.
To neviem, ci by v hojdacom kresle zaspal, asi by som ho musela este k tomu aj rukami hojdat, ale aspon by sa mne pohodlnejsie sedelo. Nemyslim detsku hojdacku, ale take normalne velke kreslo pre mna 😅 len to ze mame problem s priestorom.

feb13
autor
15. júl 2011

@dominika1988 Do istej miery tiez to vnimam ako buntosenie, ale niekedy mi pekne kludne lezi na hrudniku, akurat oci ma otvorene a musim ho hojdat a takto vydrzi aj veelmi dlho kym zaspi a teda vydrzi dlhsie nez moje ruky. Minule som sa rozmyslala, ze on pritom aj po tme vsetko velmi sleduje a takto vlastne ziskava cenne informacie o tom aky je nocny svet co by inak nezistil lebo vecer zaspi ked je este svetlo a rano o pol piatej je teraz uz zase svetlo a ked sa budi na kojenie tak nema cas skumat veci okolo seba. Takze mozno je to cena za jeho "mudrost". No len mne sa nechce. 😅

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzik24
15. júl 2011

@feb13 I naše beruška měla takovéhle období. Je to opravdu tím, že začínají více vnímat okolí, svět, do jejich hlavinek se nastřádává každý den spousta informací. Proč se tak děje, přesně, když jdeš spát, netuším, ale asi mají nějaký radar nebo co :- D U nás se takhle budila asi měsíc, pak to samo odešlo. A i teď je někdy v noci vzhůru, ale já jsem vlastně i ráda, protože jsem noční tvor, tak si povídáme, mazlíme a tak. A upřímně ti řeknu, přijdou horší věci než řešíš teď 🙂 To nemyslím nijak zle 🙂 Já si taky myslela, že hůř už být nemůže, ale období vzdoru, které přišlo, mě z tohoto omylu rychle vyvedlo 😀 Takže se pokus tímhle netrápit, to přejde, uvidíš, dej tomu čas 🙂 Pak přijdou mnohem "libovější" období 😉 😅

lucia20
15. júl 2011

@feb13 jeeej, nepises o nas??? teda o mne? mojho muza nic nezobudi, ale ja si idem lahnut, citam v posteli a prave vo chvili ked zhasnem svetlo, ze uz zaspavam pri knihe, spokojne si odfuknem, ze konecne spanok a prave vtedy niektora zaplace..... tiez netusim preco... maju svoju izbu, nemaju sancu vidiet svetlo, su zvyknute na hluk aj na ticho, tka ja netusim... podla mna maju nejaky siesty zmysel, lebo presne toto iste sa stava, ked sa konecne dostaneme s muzom k tomu, ze sa budeme venovat jeden druhemu a estelen mi da pusu a niekto place.... 😀 😀 😀 prave vcera som padla do postele mrtva o pol 2. do druhej som citala knihu, zhasla, a ... plac. plakala stredna, tak som jej povedala zo spalne, ze ma byt tichucko, ukludnila sa a par sekund na to zacala najmladsia.... no pochopis to????????

bosoriak
16. júl 2011

@feb13 Presne taketo situacie som zazivala aj ja.. Kedykolvek som si isla lahnut, ci cez den alebo v noci, vzdy to malo za nasledok ze sa dcera zobudila. Obcas to robila tak prefikane, ze sa ani nezobudila, len si pockala, kym zacnem driemat a potom zacala mrncat. Tak ja som vystrelila z postele, ze ideme uspavat a ona potvora spala sladko dalej. Cize jej islo len o to, aby ma zobudila 😀
Obcas sa v noci zobudila a ked som ju uspavala, tak samozrejme pol hodiny hladkania a mojkania a ked uz desat minut oddychovala, som sa zdvihla pomaaaaalinky a skoro po stvornozky som sa odplizila z izby.. A v okamziku ked som si konecne nasla polohu na spanok.. tak znova. Vzdy som si myslela, ze ma slahne. Velakrat som od zurivosti vyboxovala postel 😀
Ani nebudem spominat, ako vecer nevedela zaspat do pol desiatej a rano o piatej uz bola ako rybicka.

Prejde to tak ako vsetko ostatne a pridu znovu ine akoze "naschvaly", neboj. To mame preto aby sme sa nenudili.
Drzim palce, aby to co najrychlejsie preslo.

romana29
16. júl 2011

Normální, u nás to samé 😀