najdu sa tu mamicky ,ktore sa so svojimi partnermi rozhodli mat iba jedno dieta z roznych dovodov?ja som mala tazke tehotenstvo,porod,problemi s kojenim a velmi silnym refluxom.nas syn ma 5 mesiacov a uz sa kazdy pyta, ze kedy druhe.ked povieme ,ze nam staci syn, tak hned kazdy utoci ako to mozme nasmu synovi urobit.ja milujem deti a vzdy som chcela spon 2,ale po tych vsetkych utrapach uz naozaj nemam odvahu.som stastna ,ze nas drobec ma uz 5 mesiacov a konecne si zacinam uzivat materstvo.mozno po rokoch zmenim nazor.uvidime.
@michaela18 Mna to tiez napadlo, ked som to citala. 5 mesiacov je este kratka doba, mozno ta to prejde a tuzba mat dalsie dieta bude vacsia ako obavy a vsetko to okolo coho sa obavas. Ale akokolvek sa rozhodnes aj jedno dieta je fajn, nie je na tom nic zle a vzdy sa najdu "dobry" ludia co sa do tvojho zivota rozumeju lepsie ako ty sama. 😉
@michaela18 neviem, koľko máš rokov, každopádne po 5 mesiacoch od pôrodu sa mi zdá veľmi skoro uvažovať o druhom dieťati, aj keby všetko bolo bez problémov... dnes nie je nič výnimočné mať dieťa aj okolo štyridsiatky, takže vôbec by som sa netrápila rečami okolia. Niekomu je 5 detí málo a niekto nechce vôbec, podľa mňa každého osobná vec, resp. vec partnerov.
je ještě brzo a nechápu reakce okolí
Jinak my se rozhodli pro jedno dítě
Ahoj, tak ja som sa tiez rozhodla ze budem mat len jedno! A myslim si ,ze je velmi vela parov ktore sa takto rozhodli tiez....
@michaela18 ci bude druhe, a ak bude, hoc o 10rokov, je ciste na vas dvoch. Nevsimaj si okolie, to ma vzdy co komentovat a snahu na svoj obraz inych menit
Môj má dnes 5 mesiacov a ďalšie neplánujeme. S priateľom sme spolu 15 r.. ja mám 34, priateľ 37 a myslím si, že jedno nám ku šťastiu úplne stačí. Budeme mu venovať všetku našu pozornosť a lásku. Na viac detí si netrúfam. Ale ak by sa neplánovane pošťastilo, určite nebudem nad ničím rozmýšľať a nechám si ho. Vždy som hovorila, že deti mám veľmi rada, ale cudzie 😀. A čo sa týka môjho zážitku z pôrodu bez EPI - všetkým som hovorila: "ak má nemocnica heliport, tak ma tam určite počuli kričať", škriabala som sa po kresle od bolesti".
Ahoj, si veľmi skoro po pôrode, aby si uvažovala nad ďalším bábätkom. 😉 Ja som mala pri najstaršom synovi veľmi ťažkým pôrod po 19 h. okončený sekciou....ale keď mal malý 2 r. začala som rozmýšľať nad súrodencom...a keď mal 3 r. a 3 mes. tak sa mu narodila sestrička...a ked mala dcérka 2 r. išla som do roboty...a po 2,5 r. sa veeeeľmi zatúžila po bábätku...a narodili sa nám dvojičky... 🙂 😀 😎 Dnes mám štyri krásne deti, vživote by ma nenapadlo..že to takto vyjde...ale som šťastná. A to či zostaneš iba pri synovi...alebo bude mať viac detí uvidíte časom...a materstvo či rodičovstvo je iba na rozhodnutí teba a manžela. 😉
@eaka v mojom okoli vsetky zeny od porodu tvrdia, ze chcu mat dalsie, tak preto mam pocit ,ze to u nas asi ostane pri jednom dietati.mozno sa mylim,uvidime.... 🙂
ja som z 3 deti a viem ze je super mat surodenca,ale nie vzdy to ide.bola by som rada keby sa ozvali mamicky s jedinacikmi.
@michaela18 ja Ti poviem len toľko... mala som rizikové tehu, takmer celé som ho preležala doma... dlhý pôrod a malá refluxovala do 18m... a od druhého dieťatka ma to neodradilo... beriem to ako prirodzené súčasti života, každý máme niečo 🙂 a otázky, kedy budeme mať druhé mimi púšťam jedným dnu a druhým von 😀 veď hádam my vieme, kedy sme pripravení po všetkých stránkach na ďalšie dieťa... 🙂 aj keď niekedy by som už pristala, ale... 😀 😎 😉
tak prajem veľa radostí z materstva a múdre rozhodnutia v budúcnosti 😉
@michaela18 je jen vaše věc kolik chcete mít dětí, nikdo vám do toho nemá co mluvit 😉 my máme dvě ale určitě jsem 5 měsíců po porodu neuvažovala o druhém, věděla jsem že chceme dvě ale prostě musel přijít správný okamžik 😉 takže držím palce a ať se rozhodnete jakkoliv, je to jen a jen na vás a okolí vaše rozhodnutí musí respektovat 😉
@michaela18 tak toto presne zazivam aj ja, vsetci v mojom okoli chcu dalsie,ale ja nie! kamaratka prisla domov pred dvoma tyzdnami z porodnice a povedala mi,ze chce za rok dalsie 🙂 a ja? ani za nic-uplne mi staci jedno!a tiez si nemyslim ze by som to chcela niekedy zmenit...(samozrejme ak by sa to stalo neplanovane,tak by som si to nechlala,ale na to si davam pozor(
podla mna na tom nie je nic zle🙂mne tiez malinka staci a dalsie neplanujem...a to som z 3 surodencov a nevidim na tom vobec nic zle...
@michaela18 Miška myslím, že som po 5tich mesiacoch zdieľala rovnaký pocit, aký máš ty. Ja som ho dokonca zdieľala ešte aj po 8mich rokoch (a nebolo to spôsobené ani prroblémovým tehotenstvom, pôrodom alebo niečim podobným ). Lenže potom som si uvedomila jednu vec, mám 35 rokov, syn je už väčší a ja mám poslednú možnosť. Buď teraz alebo nikdy 😖 Pozrela som sa na to z pohľadu syna. Keď sa pominieme, zostane sám. Nemá ani bratranca ani sesternicu. Viem ako mne chýba sestra a to je len 300 km odo mňa. Ale vždy je možnosť jej zavolať alebo napísať. On nebude mať komu. Takže som sa povzniesla nad svoje pocity a otehotnela. Dnes nebanujem, mám nádhernú dcéru, bez ktorej si neviem život predstaviť. Syn chvíľu žiarlil - dokonca povedal, že chce iba brata keď už 😀 , ale teraz by ju nedal za nič na svete. Je to "láska ako trám"...toť môj názor, s ktorým môžeš súhlasiť a nemusíš.
dakujem kocky,mozno sa vam zdam divna ,ze to takto skoro riesim .je to skor kvoli tlaku okolia.keby ste videli tie niekedy az sokovane tvare ked povieme, ze dalsie neplanujeme.tehu bolo strasne,vela zien tvrdi ze boli neskutocne stastne a plne sil.ja som bola bez energie a vycerpana a mala zdr problemi.aj ked som citila a aj citim neskutocnu lasku k mojmu drobcekovi.nevedela som sa dockat kedy to skonci.boli aj pekne chvile ale teraz mi je lepsie 🙂 .porod hrozny,sice len 12h od vyvolavacky ale lekari neodhadli velkost maleho a nakoniec ho tahali zaseknuteho von nasilu vakuom a tak ma potrhali ,ze som tam doslova mala jednu velku dieru.dotrhane svalstvo,konecnik.skoro som vykrvacala.dostala som tazku anemiu,a transfuzie,rehabilitacie.nehovoriac o tom ,ze stehy sa hojili do teraz.naozaj uz po tom netuzim.ci sa budete smiat alebo nie,ale ak by sme sa rozhodli pre dalsie dieta, tak premyslame nad adopciou.,moj manzel videl cely porod a povedal, ze uz viac nedovoli aby som takto trpela.obdivujem vsetky zeny co sa rozhodli mat dietatko po tazkom porode.klobuk dolu baby
@michaela18 a co druhé dítě císařem? to by nešlo? vím že pro psychický blok to lze 😉 ani se ti nedivím že do dalšího těhu se ti nechce
já jsme po dvou císařích, obě těhu vyvolávané, první nešlo vůbec a druhé 16hodin kontrakcí v kuse, brrrrr 😅
@michaela18 fúha... tak po zážitku s pôrodu sa nečudujem... ☹ ja som mala dlhý, ale nie nejako extra ťažký... rodila som 20 hodín, ale potrhaná som chvala Bohu nebola takmer vôbec, len malinký nástrih... zato po pôrode to bolo veselé...
každopádne, drž sa a akokoľvek sa rozhodnete, nech sa rozhodnete rozumne, správne a s láskou 😉
@michaela18 Ked necitis, zeby si mala mat este druhe dieta, je to podla mna uplne v pohode... Tazky porod moze zanechat v tebe taketo pocity. MOzno sa casom zmenia a mozno nie. Ale hlavne okolie neries... Nikto si nevytrpi nic za teba....
Mne trvalo 16 rokov kym som mala druhe babo... 🙂
@michaela18 tka ja som si povedala po prvej dcére že to je moje prvé a posledné , nikdy viac. Držalo ma to presne 4 roky o druhom ani počuť. Po 4 rokoch som začala tak nenápadne pokukovat po kočíkoch a z toho pokukovania sa mi narodil syn , vytrápil ma 24 hodín príšerných bolestí , dotrhaná hádam až k hlave.
Po druhom som si povedala že som naplnila pre nás niekoho kto bude na nás robiť, tak som rozmýšľala že si dám podviazať vaječníky.
Časom som sa však rozviedla , a znova vydala a narodilo sa mi tretie dieťa, moje materstvo bolo naplnené viac než dosť ale ...... manžel neustále hovorí ešte o jednom dietati a to ja mám už 37 rokov 😀 .
Takže začala som striktne pri jednom a skončím možno pri štyroch.
dakujem kocky ste zlate.a som rada ,ze sa naslo viac zien ktorym staci jenod dietatko.necitim sa byt az taka divna 😀
ty najlepsie vies, co zvladnes. paci sa mi, ze vies, co chces. na okolie nepozeraj, nikto za teba dieta, nevynosi, neporodi, nepostara sa on. uplne chapem tvoje rozhodnutie ostat pri jednom dietati, hoci ja by som velmi chcela druhe a dufam, ze ho budem mat.
@jajinka27 tiez si to nemala lahke.ja som v irsku a aj ked cele moje tehu videli na ultrazvuku ze maly je na mna velky,nechali to tak.nakoniec mal maly 4080g a 57cm.bol neskutocne dlhyyyyyy.mame to geneticke,co som tiez vravela lekarom.tu je troska iny system zdravotnictva aj iny pohlad na vsetko.vela veci mi v tejto krajine vyhovuje ale zdravotnictvo je uplne ine ako na sk.moja maminka mala rovnaky porod pri mne a obdivujem ju, ze sa rozhodla mat dalsie dve.
@michaela18 Moja kamoska mala tiez hrozne prve tehotenstvo a az teraz ked ma maly skoro 5 rokov, tak uvazuje nad dalsim a to len preto, ze uz je vo veku ked maminku stale nepotrebuje. Ale tvojho manzela chapem.
Ale vsetko je o tych "dobrych" ludoch, ked sa rozhodnete mat jedno dieta, tak ta nechapu, ak budete mat druhu babu, tak je to super ze budete mat parik (vyslovene som to neznasala ked mi to hovorili, ja som cakala ze to bude dalsi chalanisko a tesila som sa), ked to bude dalsi chalan, tak sa najdu taky co ti povedia ze je to skoda ze to nie je parik. Vrrrrrrrrr 😠 Aky by bol zivot bez tychto ludi lahsi????
@michaela18 , moja, to si strašne trpela....ja som prvé rodila tri dni...19 vonkajších, 18 vnútorných stehov...úplne ťa chápem....a náhodou, podľa mňa si veľmi zodpovedná, keď sa na viac detí necítiš, tak budeš mať len jedno...moja sestra má tiež len jedno a keď do nej všetci húdli, kedy bude ďalšie, tak raz na oslave povedala veľmi nahnevaná, že ešte raz sa jej to niekto opýta, tak už na žiadnu oslavu nepríde...odvtedy má pokoj...
kocky ako tak citam ,tak vela z vas po rokoch zmenilo nazor.a nakoniec mate kopec deti.mozno tak nakoniec skoncim aj ja 🙂
@michaela18 Jej nasa Tili bola len o 1cm kratsia a vaha rovnaka. Tiez som tym nasim midwife hovorila, ze ja budem mat velke deti (manzel 198cm, ja 158cm) a oni len neboj priroda to zariadi a potom vyvalovali oci ako puk. Takze v Irsku je to asi podobne ako v UK 😉
@adriana7 ja si tiez myslim ,ze raz mi prasknu nervy a niekto si to zlizne,pretoze vybuchnem.neznasam ked ma niekto do niecoho tlaci.tak to bolo aj s kojenim a nakoniec som to skoncila.nevydrzala som ten tlak.kazdy len musis,musis,musis aj cez mrtvoly,nepozeraj na seba len dojci,,aj cez bolesti,cez problemi,aj napriek tomu ,ze mozem povedat, ze som pre dojcenie urobila maximum.moje telo sa nevedelo spamatat z porodu a mali sme kopec problemov aj s tym.kamosky sa cudovali ze som to potiahla tak dlho.do 3 mesiaca 😢 no nejako sa to vsetko na mna zrutilo.ale tak nechcem aby to vyznelo, ze sa tu len lutujem.nastastie a vdaka bohu mam zdraveho syna,az na ten reflux.ale z toho vyrastie.stavaju sa horsie veci v zivote.teraz to uz viem.jedine co chcem je si konecne uzivat synceka a nebyt tlacena okolim do niecoho co nechcem
@mihouk 🙂 ,urcite je to rovnake.tu sa nesnazia predvidat,vsetko riesia za pochodu.niekedy az na hranici.ale som rada ,ze sme to so synom prezili 😀 .a teeeda na dievcatko ,krasne miery. a to mi lekar este po porode povedal,ze dovidenia o rok s 5kg dievcatkom.druhe je vraj vzdy vacsie.len som krutila vycerpana hlavou ze nikdy viac 😝 .nechcel mi ani prezradit kolko mam stehov.len povedal,neboj menej ako 100,takze to ani neviem.
@michaela18 , všetci sú múdri, radšej keby pomohli, že? ty si mala pôrod, ako niekto operáciu, keby si mala operovaný žlčník, tak sa skáče, ale o matkách po pôrode má väčšina predstavu, že dieťa nakojené, čisté a voňavé, matka nastajlovaná a domácnosť detto...nuž, telenovelami "poznačená" generácia má takéto predstavy...veď dovolenka, nie? 😀
nikdy by som si nedovolila odcudzovat niekoho kvoli tomu, ze sa rozhodne mat len jedno dieta... osobne si myslim, ze je mozne, ze budes chciet druhe neskor.... alebo aj nie... je to len tvoja vec a tvoje rozhodnutie. kazdy by mal mat tolko deti na kolko sa citi.
ja som chcela dve po sebe, podarilo sa, som stastna.
@michaela18 Myslím, že je úplne normálne, keď Ti 5 mesiacov po pôrode stačí jedno dieťa... ak Ti bude stačiť aj po piatich rokoch, tak to už bude iná situácia.. 😉 Tak nech sa to u Vás už len zlepšuje a môžeš si materstvo poriadne užiť!!! 🙂