Ahojte, potrebujem poradiť. Máme doma 3oj mesačného syna, ktorý v podstate od začiatku spí s nami v manželskej posteli. Je to pohodlné hlavne kvôli nočnému dojčeniu, avšak bábätko rastie a posteľ sa akosi zmenšuje 😃 Máme samostatné matrace a kvôli medzere medzi nimi, do ktorej sa mu furt skotúľala hlava sme kúpili akúsi medzimatracovú výplň, tzv. matracový klin, ktorý je široký asi 20 cm a je nad matracmi asi o jeden cm vyššie. Celé toto znemožňuje komukoľvek z nás späť v strede a tak manžel spí na svojej strane a ja s bábätkom na mojej strane. Avšak priestoru pre mňa je čoraz menej. Prisunutie postieľky nehrozí, to sme skúšali a zaspatie nehrozilo, to bol iba plač😏Riešil niekto z vás takýto matracový problém? Ako ste to vyriešili?
Kúpte si na vrch ešte taký tenký 5 cm vrchný matrac
neriesila som ale na manzelskej ( americka boxspring) mame este jeden tenky matrac, neviem ako sa to vola. Inac mam tri deti a dve spia s muzom v manzelskej a ja v hostovskej s babatkom a mam ho vo velkom hniezde od narodenia a to je perfektna vec. pokukaj
Preco plac?? My sme mali a este aj mame tu postielku pri posteli manzelskej. Ona je prisunuta uplne na doraz k mojej strane, vyskovo rovnako ako nasa postel. Tu bocnu mriezku muz odmontoval. Tak ked som deti vecer dojcila, lahla som si skoro do postielky, nadojcila, zaspali. Alebo zaspali a presuchla do postielky. Takto som mala cely matrac pre seba, chapes. Tu postielku aby sa nehybala sme este primontovali k nasej posteli.
tiež by som dala do vlastnej postieľky prisunutej pri manželskej ..určite si zvykne a budete mať všetci svoj priestor
@lija22 nad tým doplnkovým matracom sme rozmýšľali. Len sa bojíme, či cez ten matrac nebude tú medzeru medzi matracmi cítiť,keď tam bude niekto ležať.
@streckavlecka tieto matrace maju rizne hrubky aj tvrdost. my mame stredne tvrdy a priehlbinu citit, resp viem kde je ale nevadi to, ani nepadam do diery 🙂
@lija22 A prosím ťa, akú hrúbku toho matraca máte?
@streckavlecka zajtra odmeriam. juj inac mas bohovsky nick 😁
@rosabel sak to je presne ako postielka bez tej bocnice pri posteli. Akurat urcite x nasobne drahsia..😀
...pockaj ked bude mat zo 4 roky, este len vtedy sa postel zmensi 🙂 a ked pribudnu surodenci tak este viac. My sa rano budime niekedy v posteli piati a to ma najstarsi syn uz 10, ale s oblubou k nam pribehne, najmladsi ma dva a spi s nami stale a prostredna dcera spala s nami do 4 rokov 🙂
Postielka k posteli?
@streckavlecka ahoj, my spime od mala v 160cm posteli,vsetci spolu.ked bol malicky,bol v strede medzi nami v hniezde,este podlozenom niecim tvrdym,aby mohlo byt cele hniezdo trosku podlozene a on mal vyssie hlavicku,kvoli grckaniu.ked sa zacal pretacat,hniezdo sme zrusili,uz mu aj bolo male.potom putoval v noci po posteli a putuje doteraz.medzeru medzi matracmi skoro necitime,mame na nich este toto https://www.babynabytek.sk/p/5639-chranic-matra... a je citit iba trosku. Inak,ked zacal putovat,tak sme zrusili postel a dali matrace iba na rost, rovno na zem, ak by nahodou supol dole v noci.ale nikdy sa to nestalo.teraz je to super,pretoze ked cez den spi doma,necham mu len pootvorene dvere a ked sa zobudi,pekne zlezie z postele a docupita za nami.tak aj nad tymto zauvazuj,ze ako to vyriesis,az sa bude pretacat.na zaciatku stacilo,ze som mala na boku kojo vankus a na druhom kraji postele bol tato,ale ked uz sa vedel aj postavit,konstrukcia postele sla prec.
Dať do postielky a naucit ho tam. Jasne ze bude plakat ale treba byt trpezlivy
@streckavlecka Cim skôr naučíš na vlastnú postieľku tym lepsie. A nie vymyslat podobne veci. Ale iste je to tvoja vec.
Neviem aky naozajstny vyznam ma ucit decko na postielku. Ked je pri manzelskej posteli tak je tam a vsetci sa normalne vyspia. Toto su nejake prehistoricke nazory, ze dieta ma spat same v postielke😂🤔
@lija22 ďakujem 🙂 No a ten nick ešte vymysleli decká v škôlke môjmu bratovi 😃
@streckavlecka viem ze to nie je dobra rada, ale u nas prisunutie postielky pomohlo, spala som v nej ja :D
@streckavlecka nas vrchny matrac je pamatova pena a ma 4cm plus ochranny navlek ako byva klasicky na matracoch ;)
Není nad to keď dieťa spí vo svojej postieľke. OTP si ako naučí tak ma. Je to len o zvyku.
Prečo problém? My sme tiež mali postieľku bez bočnice priamo pripojenu k našej posteli v rovnakej výške. To bolo super a vieš rovnako pohodlné nakojit a máš dieťa rovnako blizko
@jankaovecka predhistorické názory? Možno pre teba. Pre mňa pohodlný spánok všetkých troch. Mala som postieľku prirazenú k posteli, tak, ako tu radia a od prvej noci v nej spával. Bola som blízko, mohla som ho držať za ruku, hladkať, podať cumel, ráno si ho pritiahnuť k sebe, ale každý z nás mal priestor na pohodlný spánok a nemusela som potom riešiť problém, ako ho odučiť spávať v našej posteli. Nech si každý urobí tak, ako mu to vyhovuje. Moje dieťa spalo spokojne vo svojej postieľke od štyroch týždňov celú noc. V prvé ráno som mala šok, či dýcha, keď už je ráno a ja som nekojila. Čítala som tu zopár tém, kde maminy písali, že im dieťa začalo dobre spať po presťahovaní do detskej izby. A to malo niekedy len tri mesiace. To by som zase nedala ja, ale nebudem písať, že je to nezmysel. Zase je to o tom, že každé dieťa je iné, každému vyhovuje niečo iné, tak je prinajmenšom divné považovať niektorý názor za predhistorický. Možno o pár rokov bude niekto považovať za predhistorický ten tvoj.
@angela85 ano pre rodicov je to paradicka, ale predchadza tomu slzave udolie, ziadne male babatko/batola nie je nastavene spat samo v postielke, fraza ako si kto nauci je v podstate fakt, ze ho nechame vyrevat dni, tyzdne kym nerezignuje a apaticky neprijme danu sutuaciu, mne to pride krute, naco robit take stresy detom ked su mini...
@angela85 to ano, aj take deti su, potichu zavidim, ze to slo tak hladko😀 Akonahle bude mladsi zaspavat sam bez nasej pomoci, a bude pripraveny, stahuje sa do detske izby k starsiemu, ktory tam spi sam od 4 rokov.
@nickpick prosím ťa a to si kde zobrala, že necháme dieťa vyrevať? V živote som to neurobila a som kategoricky proti tomu. Normálne sme prišli z pôrodnice, večer som dieťa nadojčila a uložila do postieľky. Ležala som vedľa neho, hladkala ho po rúčke a zaspalo a tak to bolo aj ďalšie noci. Medzi vyrevaním a spaním v jednej posteli s matkou sú aj iné možnosti. Neviem, ako by som reagovala, keby v postieľke plakalo, nemohlo zaspať, lebo som to nezažila. Zase nebudem písať, že nikdy, samozrejme, že som ho nenechala plakať a nepozerala sa naň ako tupka.
@streckavlecka nemôžete si kúpiť veľký matrac na manželskú posteľ?