ahojte mamicky.Chcem sa opytat ako to vyzera zo spankom vasho babatka. Dcerka ma mesiace a cez den malokedy spinka.Vacsinou si zdriemne na 10 min a hned je hore. nie je problem ju uspat ale problem je aby spinkala dlhsie. vecer je potom podrazdena a nevie uz zaspinkat nechce papat s tej nervozity. Celu noc potom spinka pekne nie je kojena sme na UM. Takze nas problem je spinkanie cez den. Nepomaha ani kociarik ani prechadzky. Doobeda je este celkom v poho pekne sa hrame ale od tretej je to uz tazke lebo je podrazdena s unavy ale neako jej to spinkanie aj tak nejde. Co by ste mi prosim poradili? Viem ze spanok je pre babatka velmi dolezity Dakujem za nazory
@michaelamc aj moj maly byval ku veceru a vecer podrazdeny. niekde som citala, ze dieta spracovana vnemy zo dna. nosievala som ho v vtedy v nosici a bolo to trosku lepsie.
takze jednoznacne nosi alebo satku? dakujem 🙂
@michaelamc pokial ani v kociku nepospi dlhsie tak skus nosiť
@michaelamc vzhladom k veku by bola satka lepsia, ale su aj nosice vhodne pre novorodencov s novorodeneckou vlozkou. zalezi od toho v com sa bude mala citit lepsie ale aj od pohodlnosti. nosic pripnes a ides, satku treba viazat. treba vyskusat
@michaelamc pre dvojmesacneho drobca radsej satku 🙂
Alebo skus satkonosic didytai. Pozri si ho na youtube.
dakujem krasne hned objednam kupujem 🙂
@michaelamc pridaj sa do tejto skupiny. Tu ti stale niekto poradí
@michaelamc tak málo ti spí a to len 2mesačný? moja v tomto mesiaci viac spala než bola hore...mne zaberal kočík a nosenie, byť tebou skúsim tú šatku
My máme úplne presne to isté. Jediní rozdiel je že kojim. Stále musím behať s kočíkom alebo nosiť, inak cez deň proste nespí. V nosiči sa vie pekne vyspinkat ale nesmiem ju dať dole. Len zase trpí môj chrbát. A ešte to že mám ešte staršieho synčeka ktorému by.som sa rada.tiež.chvíľku venovala ale.ťažko keď mi mala nespí. Skúšala som aj dudlik ale ten často vypluva a hned sa zobudí
L
Ja by som si denne v pravidelnom intervale s nou lahla do postele, ešte pred tým ako začne byť nervozna lebo potom s auž ťažko zaspava....zatiahla zavesy aby sa ,,navodil,, dojem ze ideme spinkať, v postielke, bez podnetov ako su hračky, hladkala by som ju, ležala vedla nej a tiško jej hovorila ako ideme oddychovať,že zavrieme očká, ideme spinkať. Možno prvé dni vobec nezaspí a nepride k nijakej viditelnej zmene, ale spanok sa vraj da nastavovať ovplyvnovaním biologických hodín dieťaťa zvykmi... Aj ked dcerka je ešte maličká možno to za pokus stojí...V knihe ,,Každé dieťa sa vie naučiť spať,, píšu že od 6 mesiacov je možné nastavovať spánkové cykly. Ja osobne by som nepodmienovala spanok nosením, ,,hontrlaním,, na rukách....dieťa sa tak akurát naučí že zaspáva v nosici, šatke a stava sa mu to zvykom - inak už nebude chcieť spať a len čo ho položíte
bude po spanku, nehovoriac o tom ,že ani vy si velmi nevydýchnete. Ja som počas spánku detí tiež oddychovala pripadne niečo porobila v domacnosti.Ale samozrejme komu to tak vyhovuje tak nemá čo riešiť...dá do šatky a nosiča a šmitec, hotovo a bude sa uspavať tam.
@sardinka333 ahoj ja som malú prvé dva mesiace uspávala na rukách, potom sme prešli na kočík bez problémov, ale s kočíkom to bolo na nervy, tak som ju chcela naučiť na posteľ lenže už si zvykla na to, že sa v kočíku natriasa, tak sme si ľahli, dala som si ju na brucho a hojdala som ju aby sa cítila ako v kočíku a keď zložila ruky, už bolo dobre len som ju preložila zo mňa na posteľ a vpohode, niekedy ju ešte musím takto pohojdať na mne niekedy stačí ak ju držím za ruku. Ale ako píšeš najlepšie je navodiť dojem akoby bola noc, urobím tmu, hračky musia ísť preč tie ju strašne provokujú, vyzlečiem ju aby bola len v bodíkoch a potichu jej rozprávam, že ideme búvať a spievam jej úplne blbosti, čo sme robili alebo čo budeme robiť hlavne aby sa to rýmovalo 😀 A tiež najlepšie je dieťa dať spať hneď ako si začne šúchať oči či ľuľkať sa, ak ju nedám spať hneď začne byť veľmi nervózna, odnesiem ju spať a nič ..akoby ju už spánok prešiel a nezaspí.
@sardinka333 presne ako píšeš, nedávala by som do šatky,ani do nosiča, o pár mesiacov nastane problém,ako naučiť zaspávať bez neho. Načo si vyrábať zbytočné problémy? Napísala si to výborne - nvodiť atmosféru, že sa ide spať, dieťa si postupne zvykne a mamina si oddýchne.
@michaelamc ahoj, ja som mala podobný problém, keď mal malý tak mesiac, zaspať zaspal a po chvíľke sa strhol a už bolo po spánku. Kúpila som hacku a bolo po probléme, v nej aj keď sa strhával, tak sa nezobudil, alebo keď sa začne po chvíľke vrtieť, trošku hojdania ho znova uspí. Keď mal dva mesiace, prespal v nej tak 2 hodiny a 2 hodiny bol hore. Teraz má pol roka a cez deň spinka tak 4 až 6krát po pol až 1,5 hodine. Z toho 2x vonku v kočíku, ak sa dá.
Možno sa to zdá veľa, ale jednoducho keď vidím, že začína byť podráždený, brhlí si očká a reve bez príčiny, tak ho tam položím a do 5-10 minút spí. Na posteli len plače. A zobudí sa vysmiaty jak lečo. Večer ho uspávam v postieľke alebo keďže býva teraz trošku plačlivý kvôli zubom, tak sem tam na prse.
Áno, už začínam rozmýšľať, ako ho od hacky odučiť, lebo sa do nej pomaly nevmestí, a vlastne ani do vaničky ale verím, že tu nájdem nejakú tému aj na tento problém 🙂 ale zatiaľ sme obaja takto spokojní.
Nikdy do nosica,pokazis si to,bude naucene pestovat sa,byt na rukach,ty musis zistit sama co bude dobre aby spala,ci dudel jej dat klopjat po nom jemno co som videla susedu tak ju ispala ked sa po chvili zobudila...nie kazde babo rovnake je,ja som mala deti nikdy som ich neucila pestovat sa pekne zaspavali same ....
My mame 5 mesiacov a tiez to bolo take ako opisujes.nosila som malu v satke. Tam sa vyspala. Oni potrebuju pritomnost maminy. A inak teraz je to 100x lepsie, zlepsilo sa to samo. Treba dopriat babatku co potrebuje a ono sa nauci spinkat 🙂
@rose32 su deti, ktore nevedia spat same ked su male. My sme pouzivali satku a dnes ju uz nepotrebujem, naucila sa sama spinkat. Vobec si nenavykla. Dostala co potrebovala a je to stastne a spokojne babo, ine maminky mi ju zavidia. To ze nenosit navykne si je blbost. Take male babo si nevie navyknut, ono to bytostne potrebuje. To je len prezitok z dob minulych, nechat dietatko vyrevat. Ale zase su deti, co spia same a neptrebuju mamu stale pri sebe. Kazde je ine a treba dat kazdemu co potrebuje.
@origalaxis co by nevedeli!vyhovorky beriete,vsetko to pojde len treba vydrzat a tak si zvykne!a deti potrebuju mamu vzdy,len trba skusat
Dievčatá ďakujem za ochotu Emka ale nemá problém za spinkať zaspí aj sama v postieľke ale ona nedokáže spinkať dlhšie ako 10min
Ona si zvykne,neboj,treba len vydrzat,
@michaelamc moja sesternica uspavala slabou hudbickou
@rose32 ja pisem ze moja si sama odvykla. Nikdy by som nenechala take male babo vyrevat. Ved ono este nerozmysla, ono ma len potreby.
@michaelamc v satke ti vydrzi spat dlho. Casom sa to upravi. Moja teraz spava aj 2,5 hodinky a v postielke. V dvoch mesiacoch spala len na mne. Nikde inde. Bez satky by som to nezvladla.
@origalaxis babo si potrebuje aj poplakat,aby sa rec rozvijala pekne....ja som pisala po dobre a urcite pestovat na rukach nosic atd neodporucam,budete nosit v rukach aj ked bude mat 3roky poznam to je veela takych pot.sa stazuju na chrbat atd,s to je v tom nik si neuvedimuje,dopadla takto moja byvala svagrina
@rose32 dieta sa naplace aj bez toho, aby spalo same. A to ze sa rozvyja rec alebo pluca je metoda, ktoru vymysleli Hitlerovi ludia, to si nevymyslam, to je fakt. Vtedy bola vychova prisna, ale je to prezitok. A ak dieta v troch rokoch zaspi len na rukach, tak preto, ze si navyklo neskor, urcite nie ako dvojmesacne. Do polroka netreba experimentovat s ucenim babatka.
Ja som totálny odporca satiek a pod. 1. Dieťa potrebuje mať rovnú chrbticu 2. zvykne si na to a nebude potom chciect spať nikde inde a bez teba 3. Teraz ma možno 5 kg, ale čo potom keď bude mať 10? 4. Vyhrala si chrbát v lotérii? Alebo je MM fyzioterapeut?
Mám kamarátku, kt.obidve deti celé dni nosila v satke a sa mi sťažuje, že ziapu v postielke, musí byť pri nich, kočík môže vyhodiť, ani do obdchodu nemôže ísť poriadne... Cudujme sa 😬
My máme to isté, pomáha kočík, najlepšie keď je vonku chladnejšie. Niektoré dni sú lepšie, inokedy horšie. Večer mi stačí ju potom ponosit, keď sa ukľudni ju dám do postielky a zaspi aj sama. Jasné, že v tej postielke aj pol hodinu pinda, ale pokiaľ neziape, tak ju tam nechám.
Máme byť matky a nie otroci vlastného dieťaťa...kt.len využíva to čo ich naučíme že môžu.
Btw. Buď rada ze v noci spí... 😉
@lajlilinka presne aj to je,uuuplne suhlasim babo v rovnej polohe,zabudla som aj to dodat
Dobre kocky tak šatku nekupujem 😁skúsim metódu hladkať a ležať pri až kým nenašli tvrdo odstránila som hračky s postieľky tak uvidime
@michaelamc ja som mala tiez problem lebo som nevedel kedy chce buvat,ale potom som ho dala spat kazdu hodinu, viac hore nevydrzal, cize hodinka hore,a potom do postielky, do 4 mesiacov,ked bolo treba tak som ho upokojovala na rukach, kym sa mu nezacalo driemat,ale nikdy nie do uplneho zaspatia, no ked potreboval ukludnit tak som ho pohojdala ale takym prirodzenym pohybom,ako ked sa hupes,nie ako v kociku a ked som videla ze uz je kludny polozila som ho do postielky a tam zaspal, do postele som si ho nedavala, vzdy zaspaval v postielke,do 5 mesiaca pospal polhodinu a potom sa zobudil,teraz uz spi viac,ale vysledok je,ze zaspava sam v postielke, nerad sa uspava na rukach no obcas potrebuje ukludnit a tak ho vezmem na ruky prejdem.po izbe a polozim do postielky dam mu do rukcky hracku s ktoru buva, ma ich dve ale tie su len v postielke a nevyberam ich aby sa s nimi hral ked je hore...takze ide to aj bez stresu,urcite aj plakal na zaciatku, ale to nebol plac, len ma volal ale vzdy som sla po dvoch minutach,ked reval ze mu daco bolo sla som hned a naucil sa a je to pohodlne lebo sa netrapime ani jeden, dolezity je sposob ako ukladas babo, lebo musi byt stale rovnaky aby si to vedelo osvojit...dufam ze ti to pomoze 🙂 u nas to funguje a myslim ze to nebolo nic nasilne len sme sa museli zladit a najst sposob ktory nam obom vyhovuje drzim palce
@michaelamc skusila by som satku alebo nosic. Alebo hačku