Dievcata prosim poradte mi. Som uz zufala. Nedokazem doma vobec nic urobit. Moja babulka mi to nedovol. Nevie zaspat inak ako na rukach. To by mi nevadilo,len to zaspavanie trva aj dve hodiny. Dnes 6....Som uz na prasky.Aj ied zadriemka a dam ju do postielky spusti poriadny koncert☹ Nechce nosic,kocik, lehatkp...Nic,len ruky :-I som na nu sama. Manzel pracuje v zahranici a naozaj uz nevladzem ☹ ☹
@123iveta Ahoj, v prvom rade Ti prajem veľa síl, aby si toto náročné obdobie zvládla čo najlepšie. Poradiť Ti veľmi neviem, pretože až v takej situácii som nebola, môj manžel našťastie pracuje v BA a tak ho máme večer a v noci doma. Ale napadlo ma, či nemáš k dispozícii starých rodičov - myslím Tvojich alebo manželovych rodičov. Alebo súrodencov. Alebo dobrú kamarátku. Mne veľmi pomáhala aj pri dcérke aj pri synčekovi zo začiatku najmä mamina. Buď zabavila drobca a ja som navarila, upratala alebo naopak - mamina aspoň navarila a ja som sa venovala drobcovi. Máme našťastie všetkých štyroch starých rodičov a to je pomoc na nezaplatenie. Ak takúto možnosť nemáš, tak sa skús popozerať po okolí, či sa dá niekam chodiť pre obedy (napr. nejaká základná škola), aby si nemusela variť. Upratané mať veľmi nemusíš, to nechaj, keď manžel príde domov (predpokladám, že aspoň cez víkendy je doma). Určite to časom bude lepšie, určite, určite. Bábätká sú rôzne a niektoré potrebujú stále cítiť, že sú s maminkou spolu. To je asi aj prípad Tvojej babuľky. Tak dlho si ju mala v brušku a ona bola stále s Tebou a zrazu jej to zrejme chýba, keď ju dáš samu do postieľky. Neboj sa, keď bude cítiť Tvoju lásku, časom sa naučí, že môže spinkať aj sama a Ty za ňou vždy prídeš, keď Ťa bude potrebovať. Chce to len a len trpezlivosť. Vieš, ono je to teraz ťažké, ale o krátky čas, keď sa dcérka začne na Teba usmievať, alebo inak prejaví radosť z Tvojej prítomnosti, sa Ti toto vynaložené úsilie vráti. Ver mi, to potom zabudneš na všetky neprespaté noci, pretože tá láska, ktorá sa Ti dostáva od Tvojho dieťatka, tá to všetko vynahradí. 🙂 Som sa rozpísala, ale chcem Ťa aspoň povzbudiť. Čítala som, že určite každý rodič by niekedy veľmi rád o tretej v noci svoje plačúce dieťatko zavral do skrine... 😀 Áno, je to vyčerpávajúce, to verím, ale musíš byť silná, pretože iné Ti aj tak nezostáva, ale takéto obdobie naozaj netrvá dlho, hovorí sa o zhruba mesiaci, možno u niekoho trošku dlhšie, ale nie je to záležitosť dlhodobá. Ešte jedna rada - keď spinká maličká, vtedy spi aj Ty. Potrebuješ si oddýchnuť, nabrať sily. Fakt kašli na poriadok, sprav len základné, nevyhnutné veci, ostatné má čas. Držím Ti veľmi, veľmi palce, aby si to celé zvládla bez zbytočných stresov a aby si si vedela vychutnať tú lásku, ktorá sa Ti dostáva od dcérky. 🙂 Ozvi sa časom, ako sa vám darí a či je už situácia lepšia. Posielam Ti kopec pozitívnej energie. 🙂
nedá mi ....musím......viem že ma niekto znosí pod čiernu zem.....ale je to môj názor a tým aj prispejem.....mali sme aj my doma také malé čudo judo čo plakalo a chcelo sa iba nosiť ....ale plač - neplač......pomojkali sme , potuľkali....a šla do postieľky spinkať, samozrejme bola som pri nej...... plakala a snažila sa vydobyť si svoje.
Niekedy som už nevládala ale neľutujem že som nepoľavila .....do týždňa si zvykla krásne spinkať v postieľke až do času keď sa naučila sama vyliezť von, tak sme vybrali tyčky z postieľky aby nelozila vrchom a neublížila si....ale teraz je problém ju udržať v postieľke......
Ale k veci.....ono je pravda že v tomto období dieťatko maminu bytostne potrebuje , mamina nemá dôležitejšie poslanie ako byť s bábom 24 hodín denne, ale treba aj oprať, navariť.... čiže ako píšeš.... "stala si sa otrokom svojho 5 týždňového bábätka" pri zaspávaní ....predstav si že bude mať rok, rok a pol.... a zo skúsenosti svojej sesternice....nosila malého pri uspávaní do dvoch rokov na rukách......plakala ako ju bolel chrbát a nemohla sa nikam od neho hnúť.....lebo ho nikto iný nemohol nosiť len ona.....fakt v dvoch rokoch je to už veľa.... vieš, ak ju uspávaš dve hodiny to pomaly stále ju máš na rukách lebo intervaly medzi spinkaním sú cca tri - štyri hodinky......čiže fakt nič nerobíš len ju máš na rukách.
Skús ju dať troška do postieľky nech aj poplače /samozrejme nie hodinu v kuse /, pokiaľ to je plač normálny že sa ti nezachádza .....neublíži jej to.
A neboj, ono všetko sa časom ustáli a nájdete si vlastný rytmus aj ty aj bábo.
A ako píše masinka.... spi vždy keď spí aj malá, jedine vtedy si oddýchneš. A neboj domácnosť neutečie a nie sme superľudia aby sme zvládali všetko dokonale 🙂 .držkajte sa
@123iveta zavinut napevno ako male burito a pokocikovat doma. Cez den nosit v satke, postupne stale dlhsie a dlhsie. Neskocit pri kazdom mrnknuti. Ked je dieta prestimulovane potrebuje sa vokalne uvolnit. Postupne casom sa naucis rozoznavat medzi placom a placom. Vsetko chce cas. Novorodenec nema den a noc, len casove intervaly medzi jedenim a spanim. Az neskor okolo 12 az 15 tyzdnov si zace zvykat na nas rezim.
a este to zavinovanie:
Skus jej pustit tzv white noise na zaspatie, tj napr zvuk vysavaca a ine.... U nas stopercentbe funguje zvuk fenu. Su taketo aplikacie na tablet alebo mobil. Plus zavinut ruky, aby babatko nerusili. Nosenie na rukach mu nahradi fitlopta. Skus postupne tieto veci....drzim palce, aj u nas to tak bolo..,.do troch mesiacov. Teraz zaspava v postielke. Treba len vydrzat, i kedje to horor. Drzim palce :-*
Ja som maleh uspavala na fitlopte zaspinkal rychlejsie. Teraz ak bude problem okamzite kupujem baby k'tan a nosime sa. To aj cosi porobim aj sa budem moct venovat starsiemu Vela ludom sa to nepáči a reči typu ze sa nauci na ruky a nosenie nepocuvaj. Bude aj babo spokojne aj ty budes kludnejsia. Nie vsetky deticky sa chcú nosit ale skusila by som to.
ahoj aj my sme tozazili....nicnefungovalo...len ruky.. len pustit vysavac, fen...aj to ked sme to vypli tak nie raz boli vsetki nazad...niekedy nespal aj 7-8hodin a to mal mesiac...takusto som bola na prasky...unas to trvalo velmi dlho..aj som sa snazila honechat v pistielke sameho....och ked si takna to spomeniem 🙂 anase prebdene noci...celu nocprespi asi od 2rokov 😀 a samozrejme s nami vposteli 🙂 kludne si ju mojkaj tulkaj tie dristy starych mam ze sa naucina ruky a neviem co nepocuvaj, ona len chce byt zmamkou, mozeju boliet brusko...hocico...len tak zosrandy neplace...nuektore deticky suproste take zaplakane..niektore ani mamky nevedia ze maju...zo vsetkeho bam vyrastu 🙂teraz mi je aj smutno za tym 🙂 aj jed teraz mame ine neduhy 🙂
@123iveta skus ozaj ten fen, fit loptu...alebo potom nam stacil aj teplovzdusny ventilator...ten ti moze ist aj celu noc ..u.na najnizsi stupen aby nezralo vela elektriny 🙂 inak existuje otazka dokedy ste uspavalu svoje dieta na rukach, zalozila som ju ja a dost ma to ukludnilo 🙂 vtedy som prestala riesit ze zaspaval na rukach...asi do roka a pol to tak fungovalo...teraz si ku nemu staci lahnut... 🙂
my sme nasu nehavali vyplakat, trvalo to 5 minutiek a zaspala, teraz zaspava na prsniku alebo ked si odgrgne len polozim a ona si pokecia s hrackami na zaspi aj sama, chce to samozaprenie 🙂 mne by ruky odtrhlo robit to ako ty..a máme aj látkovky a to by bola nestihacka
Aj nas najstarsi bol uplakanyyyy... casto som plakavala s nim😅 Po troch detoch poviem len ze ked babatko potrebuje, daj mu co najviac svojej blizkosti-uplne skvelo sa to riesi nosicom ako je manduca, alebo baby k´tang. Babo mas na sebe a mozes s nim aj vysavat, aj piect a vsetko🙂 Ani sa nenazdas a velmi rychlo z toho vyrastie, ked sa nauci chodit, uz nebude chciet byvat tolko na rukach🙂 Praem velmi vela sil a radosti z babatka...
Aj toto patri k zaciatkom materstva. Nie je to idylka z casopisov, kde upravena vysmiata nastajlovana mamicka puci svoj ruzovy usmiaty uzlicek, toto co prezivas je omnoho blizsie realite. Takze dobre rano, nadych, vydych a pomaly, pomalicky sa zacat ucit rozne polohy novej role. Trva to casto roky, bude lepsie aj horsie.
Btw babo bolo 9 mes sucastou teba samej, teraz je malilinke, prve 3 mes mimo tvojho tela sa iba uplne ze zacina rozkukavat, niektori to prirovnavaju k takemu polo stavu, polo von, ale starostlivost by mala by o to intenzivnejsia, vkuse na tele, na rukach akoby bolo este sucastou teba, aby to nebol prilis skokovy prechod...da sa aj studeny odchov nahodit resp. jeho zaklady, ale zo skusenosto radsej zabrat a obetovat pohodlie, ved o tom materstvo je.
Tiez nechapem preto sa toto neuci uz na skolach, preco sa povinne nevykresli cela realita ako je, to ze dnes je doba kedy si zena casto mysli ze je to brnkacaka, ze vsetko zvladne sama, ze pomoc netreba. Mnohe deti su narocne a bez pomoci je to vycepravajuce az na hranu. Volakedy zili ludia viac komunitne, mlada rodicka mala ku pomoci kde koho, napr. jej varili, nemusela ona atd. role boli rozdelene. Dnes ziju samostatne bunky, najuzsie rodiny osve odkazane len na seba, mysliac si ze vsetko zvladnu a nikoho nepotrebuju, a ked este naviac chyba aj otec lebo je vecne v praci, mlada mama nie je pripravena na to co prijde su to dost krute zistenia, vztahy krachuju nakolko to nezvladaju, je to smutne...
Inak ked 6 tyzdnove odmieta nosic, je este malinke, mozno uz o 1-2 tyzdne by nieco ako obdobu baby-vaku mohlo zniest. Treba skusat, niektore babo jeden typ nechce, iny si oblubi, idealne ked sa da pozicat od kamosiek, pribuznych ci obchodu na skusku a poskusat doma. My sme mali celu skalu nosicov, a original baby vak zabral na najmensi vek najlepsie. Ale je to individulane...
Prečo si ju uspavala 5 tyž. na rukach????Teraz to budes mat o to tažšie.Ja som ju od prveho dna davala do postielkly, ano aj moja plakala "vrieskala" ale prve dni som ju zobrala na minutku na ruky aby citila istotu ale zas položila, ked revala aj tak som ju skusila hladit ked neprestala zas zobrala na ruky na chvilku, medzitym som vždy na chvilku vyšla z izby. a ta kto to bolo 4 =5 dni. A potom som už len položila a ostala pekne ležkat,spokojna vo svojej krasnej postielke. Samozrejme sem tam bola nejaka vynimka ked ju niečo trapilo, ale to bolo velmi malinko. Acez den prve dni zaspala sama v košiku pri mne a potom som ju tiez začala davat do postielky. Aj teraz sa to da naučit len tažšie, Nechat plakat ked je to už moc prideš pohladiš a zas odideš a tak, kamoška si tiež až v takom veku naučila.
@123ivetaa inak place? My sme mali nieco podobne, plakavala nam 4 mesiace, zaspavala iba na rukach alebo v kociku. No nebolo to ziadnym zvykom - ukazalo sa, ze ma intoleranciu laktozy a bolelo ju proste z mlieka stale brucho...po nasadeni bezlaktozovej diety hned zacala zaspavat sama v postielke, nic sme ju nemuseli ucit ci zvykat...cize moze byt za tym aj nejaky zdravotny problem, ze je taka nepokojna.
To je este velmi male babatko. Ma iba 5 tyzdnov. Si si ista, ze neplace koli bolestiam bruska? Mozno sa jej v postielke nepaci, noja statsia dpavala vez problemov v postielke, dvojky do 4 mesiacov v kresielkach zaspavali a musela sim ich prekladat. Ale v ziadnom pripade na rukach som neuspavala, pri dvojkach by sa to ani nedalo. Nie som zastanca toho, ze 5 tyzdnove nechat vyplakat, to e este male babatko(
(Ja som nechavala vyplakat malu az ked mala 18mesiacov). Ale chcela som napisat, ze dvojky fo tuch 4 mesicov v tych kresielkach zaspavalai a to som musela opatrne prebiest kresielko do spalne a opatrne prelozit. Liezli mi yo na nervy, ake inak sa nedalo. Potom jedna z dvojok bola v nemocke a tam da naucila vyt v postielke tak ked prisli domov tak som naucila aj druhu. Prkne si zvykli. Uz sme postupili na level ze dam do pistielky a ifem prec z izby a oni zaspia same ale tiez to slo postupne. Nie naraz. Ty mas este male babatko, venuj sa hlavne jemu, co nemusis nerob, tes sa, spoznavajte sa, netrrsuj sa. Otrokom urcite nie si. Vo mam povedat ja s tromi malymi detmi? (Cerstvo 2 roky a o par dni dvojicky 9mesiacov). Aby som nezabudla dvojky krd mali mrsiac muz odisiel do anglicka trvali tompǒ toka kym konecne zostal uz doma. Prezili sme choroby, ickovania koliky a 8hodinovr place plus strsiu dcerku kyora bola hiez malicka a bolo sa jej treba venovat.... Ono je to k pristupe, skus hladat moznosti, ked nechce v pistielke, skus judat na velku postel a lahnut pti nu, fo lresielka a podobne. A ked nic ine tak budes musiet vydrzat. Kazda si tym presla. Drzim palfe
@123iveta kup si satku ci nejaky ergonomicky nosic. Ty si aj porobis,aj bude s tebou. 9m.bola v tebe,nie je pre babatka lahke si odvyknut..este je mala,pomalicky sa otvara svetu,zatial ta velmi potrebuje. Ja viem..chrbat...
Moji sa tiez nosili dost,pri nalom som nemala nic,ale jemu stacilo,ze som pri nom bola a hrala sa s nim,dcerka bola aj kolikova,tam bol nosic nevyhnutnostou. Dost mi ulahcil zivot,lebo ona bola kludnejsia a ja som sa mohla venovat aj synovi,prip. Daco porobit. Ak sa da,zabezpec si aapon raz do tyzdna dakoho k malej a chod na daku masaz ci cvicit(ak cvicit mozes),lebo chrbat trpi,viem o tom svoje. Ony sa postupne tie deturence zmenia a coraz menej si budu vyzadovat nosenie,ako najdu vlastne sposoby dopravenia sa niekam a ako sa budu otvarat svetu,mama uz nebude natolko zaujimava..ja som.teraz rada,ked sa 4r.syn pride pritulit. A postupne to nacuc obdobie konci aj u malej - 29m.
moj dnes už dospelý syn keď tak veĺmi plakal pomohlo, keď som si ho privinula na prsník. Alebo keď sa veľmi rozplakal, vedela ho utíšiť len moja mama. Pretože ja som bola študentka, chodila som do školy, vystresovaná z toho všetkého a dieťa cíti nervozitu. Moja mama bola kľudná - k deťom má nervy z ocele, prihovárala sa mu kľudným hlasom. A dieťa sa ukľudnilo.
Viem ťa pochopiť čo prežívaš, tiež som si s tým prešla. Myslela som že to ani nezvládnem a postupne som mala 4 deti. som na MD už 8,5 roka, rozbehaná na všetky strany. moje deti sú celkom slušní otrokári.
@123iveta kazda matka je "otrokom" svojich deti. bohuzial, je to tak. a ked ma len 5 tyzdnov, neni sa comu divit. dieta si casom najde svoj rezim a zlepsi sa to. prve dni, tyzdne sa tocia len okolo dietata. ako je to stresujuce pre vas, tak isto aj pre dieta. dajte babo do kocara a chodte von. detom sa vonku dobre spi. ja som deti uspavala v kocari vzdy. aj vecer. ked ste si dieta uz naucili na rukach, tak sa to tazko dieta odnauci. pokial je napapane, prebalene, neni mu zima ani teplo, tak ma byt dietatko kludne. ak nieje, tak mu neico je a treba hladat pricinu placu.
pousmiala som sa nad nadpisom 🙂 ono u 5 tyzdnoveho to inak ani nejde, len byt otrokom, produkovat mlieko a uspavat 🙂 hlavna napln dna...
domacnost absolutne pocka! takze okrem toho aby si ty mala co jest a dajme tomu sem tam oprat a pozehlit malej veci - by som vobec nic neriesila.. popros niekoho o pomoc, mamu, svokru, kamaratky.. kazdy ochotne pomoze, to mi ver..ja viem ze mentalne je to mozno zahul, zrazu byt len opatrovnikom a nebyt schopna povysavat kedy sa ti zachce... ale aj to pride, a o chvilku budes nutit do domacnosti aj potomka :D a to budu frfoty zasa!
kazdopadne, dieta nie je naucene...dieta to potrebuje. takto male babatko ta nevyuziva a netyranizuje, 9mesiacov poznalo len matku, a jej hupkanie a teraz v tom velkom svete potrebuje to iste.. pevne zavinut (plosna rada, urcite vyskusaj, na moju to nezaberalo, ale moja mala nesermovala a nerusila samu seba rucickami), nosic - ergonomicky alebo satka - urcite si zadovaz - mala bude pri tebe, bude sa moct nakojit, bude hupkana a par zakladnych veci zvladnes porobit a najma s pribudajucou vahou babatka ti neodtrhne ruky od tela, a posledna rada...trpezlivost! ale nenechavaj ju vyplakat zbytocne, co z toho bude mat? ano raz ten plac vzda, ale co si z toho odnesie? - am problem a opustili ma.. to nie je pekny zaciatok do zivota 🙂
btw pre tie co by pochybovali o mojej relevantnosti k tejto teme 😀 moj manzel je 90% casu prec a som na vsetko sama a zijem ja aj babo a sme obe stastne a postupom casu aj vyrovnane ! 😉
@nelly912 ale 5 tyzdnove dieta placom rodica nevydiera .. byt v kontakte s matkou je jeho fyziologicka potreba ... taketo mle dieta nechape, ze matka je s nim v m iestnosti alebo vedla v izbe, pokial ju neciti ... tu plati, ze matku neciti = matka tu nie je = stres u dietata ... je to tazke, narocne, vycerpavajuce, ale ak teraz da dietatu ten kontakt, ktory potrebuje, tak sa to bude casom len zlepsovat ... alebo teda druhe riesenie - nechat vyrevat v postielke, stresove hormony u dietata boli namerane v krvi este dlho potom ako plakat prestalo ... ono neprestane preto, ze si najde rytmus a pod. ale preto, ze zisti, ze matka proste nepride a rezignuje - a to sa prenasa aj neskor do zivota
@stanislavao dovolim si nesuhlasit s tym,ze ako ste si naucili,tak mate. Syna som dost nosila,ale on to natolko nevyzadoval,ja som to tak citila. Bol pokojne babo,stacilo sa mu venovat,ale nosit som ho nemusela cely cas. Aj v kociku bol rad,aj si v nom vonku v pohode pospinkal.
Dcerka pravy opak. Koliky,neustaly plac,len na rukach/v nosici, kocik nehrozil,tam len ak uz bola tvrdo uspana. Kociku prisla na chut az od 9.m.
A ani moja sestra nebola v kociku spokojna,spat tam ani za svet. Lebo bola zvedava a z lezmo polohy nic nevidela. Takze dotycnej mamine kocik vobec nemusi pomoct. Moja je aj teraz zvedava. V kociku zaspi,ale doma. Vonku ledva na 45 minut,aj to malokedy. Bud vobec,alebo do 30minut.
Ale suhlasim,ze najma v prvych mesiacoch sme akoby "otroci"svojich deti. No netreba sa nechat zotrocit uplne. Ja ked som bola hladna,som sa sla najest,takisto wc ci hygienu som absolvovala. Ved to netrva dlho a zas zopar minut,ked sa aj nahodou rozplakali,sme to vydrzali.nastastie to nebolo casto.
Veľa síl prajem 😉
Viem že to nemáš ľahké, ja som bola takisto sama na dcérku, muž pracoval neskoro do noci, ked som fakt už nevládala tak som si s ňou poplakala
A milujem reči typu kedy bude braček? Veľmi mi to ublyžuje, chcelaby som ďalšie bábo, len ked si predstavím ako som bola zúfalá a nikto mi nepomohol, je mi s toho stale doplaču:'(
Snáď nieked naberiem dosť síl a bude dalsi drobec 😉
Dievcata je rozdiel p!ac a plac, 5 tyzdnove dietatko sa citi bezpecne a pozna iba matkinu naruc.9 mesiacov nosite v brusku a zrazu ma ostat same? Viem co dievca preziva,ja som si tym presla takisto , som sama v zahranici, priatel cely cas v praci.Prve dva mesiace katastrofa, bolievalo ju brusko , ked bolo najhorsie , nosila sa na rukach, inak sa kolisala v koliske ....A teraz?Ma 4 mesiace,vek kedy uz rozumie , ze nebude zaspinkavat na rukach, polozim do postielky, zavrem dvere a spinka.Taktiez nie je dobre nechavat dieta vyrevat, ine je keby si placom vynucuje.Autorke odkazujem treba vydrzat,o mesiac, dva bude lepsie.Sladkou odmenou bude usmev dietatka
U nas to bolo nieco podobne... mala mi nespala aj 12 hodin v kuse... potom som zistila ze mala mierny reflux-vyvysila som je telicko smerom k hlave, pomahalo aj 2-3 x za den odsatie nosika (babatka dychaju len nosom) - to sa mi osvedcilo aj u syna, dcera mala rada tesne priestory - perinku, kocik, spavala so mnou v posteli - v noci som sa ako tak vyspala.... na brusko espumisan proti naduvaniu-tiez denna zalezitost...
@zuzanockamt presne o tomto som hovorila.....že budem zvozená pod čiernu zem....
Je samozrejmé, že dieťatko matku bytostne potrebuje .....nehovorila som nič o vydieraní .....je jasné že nie je normálne nechať dieťa plakať dlho a zostresovať ho .....ale je plač a plač.....to matka rozozná keď dieťatko plače že mu niečo je, niečo ho bolí. Ale plač kedy je to vyslovene po dvoch hodinách nosenia na rukách a položení do postieľky.......no tiež si povedzme že vtedy dieťa neplače preto že mu niečo je ale preto že sa chce nosiť a je už na každej mamine či v prípade že bábo zaplače berie ho hneď na ruky alebo nechá aj poplakať a pomrnkať......ja nevravím že mamina nemá prísť k dieťatku a nevšímať si ho a nechať ho revať kým nezaspíííííí . Ale dá sa byť pri ňom pohladkať, rozprávať k nemu, položiť si ho na posteľ a pritúliť.....dieťa sa upokojí a nemusí sa rovno pri každom zaplakaní brať na ruky....... Ono sa to časom upraví a zlepší ale poznám aj prípad kedy samozrejme staršie dieťa si plačom vyslovene vynucovalo non stop pozornosť.
Máme dve deti, niekedy si ako bábätká aj poplakali - zdôrazňujem normálne plakali, nie vrešťali do roztrhania - a nemyslím si že by mali z toho nejakú traumu v staršom veku.
No samozrejme aj detičky sú rôzne, a už každá mamina zistí čo im robí dobre a čo nie.....
ja som mala tiez takeho ceckaca, co mi cely den visel na prsniku. pritom nepil, mal to len ako dudu. ako som si rano sadla do obyvacky, tak ma muz nasiel ked prisiel z prace. po dvoch mesiacoch som sa zrutila. bola som tak slaba, ze som mala problem si zaliat caj!!! samozrejme, ze syna milujem a bolo mi prijemne ho citit a pocut ako dycha ale vsetko ma svoje hranice. chvalabohu vecer moje babo spi od 6 tyzdnov vecer uplne same... odporucam takisto ako @nelly912, ze to musite riesit lebo vasa psychika tym trpi. skuste si lahnut s nou do velkej postele, hladkat ju, hmkat, spievat... alebo ju rovno dajte do postielky a tam ju hladkajte. mojmu pomohla plienka latkova, tu si vzdy dal cez hlavu, aby mal tmu a sa mojkal s nou. aj ked bude plakat, neustupte! samozrejme v ramci normy, zistite ci sa len jeduje alebo trpi. ;) 4dni to skuste a uvidite. oni velmi rychlo pochopia, ze to tak ma byt. ved mojkat ju mozte cely den ked nespinka. prajem vela nervov.
@nelly912 Presne!! Ja jsem taky sama - ale uplne sama na svoje deti - 16 mesicu a 2 mesice, ale MUSELA jsem si udelat svuj rezim, abych se z toho vseho nezcvokla. Rodinu mame od sebe hodne daleko a na kamaradky jaksi nemam cas. ALE ! Jak u male ( ta stejna situace, vlastne ona byla prvni novorozene, ktere jsem v zivote videla a drzela hihi), tak i ted u obou mam doma uklizeno a navareno. Navic se mi pokazila pracka 🙄 Takze od vcerejska peru v rukach a musim sehnat novou ☹ 😀 Ackoliv to holky neni jednoduche - musite si rict, ze : I JA JSEM JENOM CLOVEK a musite si alespon jednou ci dvakrat najit opravdu jen cas na sebe, At je to kafe a cigarko nebo filmecek, vana, dobry sex apod.... Musim zaklepat tuk, tuk., ze jsou se mnou jak pecovatelky ( tady v uk chodivaji na kontroly u malych miminek), tak si myslim, ze obe deti spokojene 😉
Maly (2m) mi take ze zacatku plakal, ale naucila jsem ho po kojeni, hrani si apod., lehnout do postylky, dudlik a usina sam (chvalapanubohu 😀 ), zadne na rukach hahahahaha, a mmmmm, jak to nektere maminky delaji, 😵 Jsem stastna jak blecha, doufam, ze to takto vydrzi co nejdele.
Mala (16m) je totiz zivel a ta opravdu neobsedi ani 5min, maximalne tak u nejake pohadky 😅 :Jinak manzel dela dost tezkou praci a opravdu mi prijde nemistne ho jeste obtezovat s nejakymi pracemi doma, to mu radsi supnu deti do ruky a udelam si vse sama. Holky hura do toho, drzim palceky, at vas vase deticky nesedrou z kuze 🙂
Ahoj presne viem ako sa citiš nakolko mam doma 7 týždnove babo i ja. po prichode z nemocky som myslela že zošalim z neho .tiez stale hore a na rukach .každý mi nadaval že načo si ho tak učim no mne to nedalo nechat plakat v postielke , plakala by som s nim. dieťa je na nas velmi silno naviazane potrebuje ta citiť. nepomahala mi ani koliska občas ešte kočar bol super . no po 6 týždni ako by uťalo . začal vnimat hračky lepšie vidiet dokonca sa za mnou otačal na posteli. prve týždne su najhoršie aj boli pre mna. tiež som bola doma uplne sama od rana do večera kedže priatel chodi od 7 do 19,30 do 2 prac. mala som na neho nervy že mi nepomože ani ked pride , stres prebdene noci a nočne kojenie to bol pre mna horor. verim že sa to aj časom u vas upravi,a ešte ti poradim skus dat babatku na hlavičku plienku 1 vrstvu , maly strasne dobre spi ked ju ma asi sa citi bezpečne .poradila mi to znama a ako klobuk dole konečne aj upracem uvarim či posedim na modrom koniku.mam aj monitor takže ho vidim v izbe čo robi aj počujem mam ta pod kontrolou.aj ked vela ludi mi vravi že pod plienkou sa nezadusi ,radšej kontrolujem stale . vačšiu čast plienky zasuniem za madrac v postielke a tenku 1 vrstvu plienky prehodim cez hlavku ..plienky mam take tenke z KIK obchodu čo su ako sitko ,nie tie kvalitne co boli kedysi 😵 ked nas prebalovali naše mamy. skus možno to pomože aj vam.
Ahoj,prezila som si to.Trvalo to tri mesiace a potom bolo dobre.Aj ja som bola zufala,ale poradila som si.Moj manzel je v praci az do 21:00,domov chodi az 21:30,takze tiez na prd.Teraz je maly chory,place a place a az pred chvilkou zaspal a ja uz nevladzem.