Šoférujem a dieťa reve

mala_claire
1. okt 2017

Chcem sa poradiť s vami, či sú nejaké triky alebo niečo , keď šoférujem v aute a mám tam malú. Pretože to je hrozné. Akonáhle sadnem za volant, mala spustí rev a reve celu cestu, dokym si nesadnem k nej... bez toho, že to odsoferuje manžel ani nikam nemôžem ísť.. no a predsa sa potrebujem niekedy aj sama odviesť niekam a dieťaťom... strašne si vyžaduje, aby som ju mala na rukách, v autosedačke ani nesedí, pokial nespí. A zas nedá sa každa cesta naplánovať tak, že bude spat... ako to riešiť?

marlenka222
1. okt 2017

1. Z tvojho prispevku citit ze si total rozhodena, nervozna. Dieta to vyciti. Dieta nereve, place. 2. Neda sa to inak, lebo protipravne a vlastne hazard so zivotom je uz len to ze ju pocas jazdy vyberies zo sedacky. 3. Je zvyknuta, ze ju vyberies ked zaplace. Lebo ju sedacka obmedzuje. 4. Aj moja to bezne robila, rozpravaj sa s nou pocas jazdy. U nas zabralo. 5. Ked nemas inu moznost a nic ine ti neostava, neboj sa, poplace,prestane. Ked musis-musis

eribel
1. okt 2017

U nas sa to zlepsilo, ked sme vymenili vajicko za sedacku v smere jazdy....ale tiez nevydrzal dlho....okolo 9-10m to uz bolo lepsie, ked sme prisli na to, ze staci pustit detske pesnicky....nesmiem vsak sediet vedla neho vzadu, lebo sa hned ku mne pyta....ked sedim vpredu, vydrzi viac.....ale s hudbou, chrumkami a hrackami tak max 30-40min....

zuzubb007
1. okt 2017

koľko má malá vlastne mesiacov? presne ako píše marlenka222 dieťatko si zvyklo, že ako zaplače ide von zo sedačky a dosiahne svoje, treba vydržať a dať jej dačo papať do rúčky, mne tiež malá nerváčila v autosedačke, vlastne aj teraz má nervičky a to má cez rok, ale prišla som na to, že jej pustím cdčko s pesničkami a hneď sa ukľudní to jediné zaberá, tak furt počúvame dookola pesničky ale na nezaplatenie to ticho 🙂, držím palce

vroni
1. okt 2017

Daj si sedacku dopredu, mala ta bude vidiet aj ty ju. Na ruky v ziadnom pripade, mozes pohladkat, chytit rucku, ale zo sedacky nevyberat. Ona si zvykne. Mne tak syn ziapal osem mesiacov. Potom si zvykol a dnes by v aute najradsej aj spaval. Obrazne povedane, v skutocnosti v aute nezaspi ani omylom.

fofinka1
1. okt 2017

moja robila to isté,z 30min cesty preplakala 20min...ale co som mala robit,ked som potrebovala soferovat.hlavne klud pocas jazdy,aby si nesposobila nehodu,venuj sa volantu a dieta si nakoniec na cestovanie zvykne

mala_claire
autor
1. okt 2017

Bude mat teraz na konci okt rok... a plač to nie je, je to doslova rev, slzy ako svet. Neviem sa potom sústrediť na šoférovanie, lebo mi do toho vrieska... chrumky má, iPad zapnutý pred ňou..

nela6
1. okt 2017

ja som malemu doma pustala riekanky, ked zacal plakat v aute tak som ich spievala a hned prestal... 🙂

eribel
1. okt 2017

@marlenka222 1. Prepac, su deti, co revu. Mam jedno take doma ... 2. U nas bol ovela vacsi hazard so zivotom nechat dieta vrieskat, co znervoznilo aj chlapa - skuseneho vodica ... 3. Vid bod 2. Su deti, ktore neprestanj revat, resp. matka nepocka, kym sa ureve k smrti... 4. Skusali sme ovela viac receptov... 5. Neprestane... 6. Bud rada, ze mas taky nazor, aky mas. To znamena, ze si nemala narocne dieta...

mala_claire
autor
1. okt 2017

Eribel ;)

nelinka2009
1. okt 2017

Mozno jej sedacka nevyhovuje... Neskusala,si pozicat nejaku inu??? U nas funguje tablet zaveseny pred malym a tiez pesnicky aj s videami. Dal tak 13 hodin na dovcu, samozrejme aj pospal.

lenkaam_1
1. okt 2017

Presne...obdaruj sa bozskou trpezlivostou...babo este nemam...ale v aute bez vajicka/autosedacky vobec nie nikdy za ziadnu cenu ani na 500metrov....videla som v tv crash testy co sa stane s babom ak ho drzia pri naraze na rukach...hnus...nemas sancu nech sa snazis akokolvek dieta udrzat....
Skus mozno malej pustit oblubene pesnicky a spievat si s nou 🙂 alebo ak je starsia a rozumie tak nieco slubit za odmenu zmrzlinu cokoladku nieco co ma rada

mala_claire
autor
1. okt 2017

Sľúbiť zmrzlinu čokoládu??? Veď si ušijem na seba ešte väčšiu búdu...

lenkaam_1
1. okt 2017

@mala_claire preco? Nehovorim o velkej cokolade...ale nvm mala kinder napr...nie 2kila....ak budes dobra a nebudes plakat tak ked prideme domov....alebo nieco co robi rada ze si zahrate oblubenu hru/pustis jej oblubenu rozpravku.

alenky
1. okt 2017

Nam pri dcere zabralo cd s detskymi pesnickami, miestami mi sibe z nich v hlave, ale dokazem sa pri tom normalne sustredit ako pri intenzivnom reve a potom slova tipu wow pozri tam ide traktor, deticky do skolicky a podobne pre mna v aute unavujuce putajuce slova a vety 😂

nelinka2009
1. okt 2017

@mala_claire inak mbe sa maly v sedacke neskutocne potil a velmi mu to vadilo. Vzadu mal vzdy mojry chrbatik ci v lete ci v zime... Dala som usit bavlnenu podlozku do sedacky a odvtedy s tym tabletom auto miluje

mala_claire
autor
1. okt 2017

@lenkaam1 vyjednávať s dieťaťom za odmeny veľmi nechcem... teraz by tomu nerozumela a dúfam, že keď bude staršia k tomu nebude treba až zájsť.. ale to vravím teraz.. nejde o veľkosť čokolády...

mattkapd
1. okt 2017

Držiak na tablet,tablet A pustiť fihu tralala 😉

deniska96
1. okt 2017

@mala_claire ahoj presne viem o com hovoris. Nasa robi presne to iste, ked nespi,tak len reve a reve a to az tak, ze sa mi zacne zachadzat od placu. Vyhradne s nou chodime niekde len vtedy, ked nam zaspi. Inak sa to neda, lebo mna to velmi rozhodi pri soferovani. Bojim sa aby sa mi nezasla. Najhorsie je to, ze pokial ideme autom a spi, zastavime na semafore a v momente rev. Nedajboze ked je tych semaforov viac, je to katastrofa.

marika6
1. okt 2017

Mne saz revuceho dietata stalo pokojne akonahle som pustili detske pesnicky. Myslim ze nas osvietilo ked mal 4 mesia e a odvtedy pokoj

lenkaam_1
1. okt 2017

@mala_claire to je pravda....ale niekedy zufale situacie si vyzaduju zufale riesenia 😀
Kazdopadne skus tu hudbu alebo co ti kocky radili.....drIm palce aby sa princezna umudrila a nasla si k sedacke cim skor vztah 🙂

sasa1310
1. okt 2017

@mala_claire no vyzerá to tak, že dieťa nie je zvyknuté na autosedačku.
Moje deti od samého začiatku boli v autosedačke zapnuté, vozili sa skoro denno denne a keď vrieskali vo vajci alebo vo väčšej autosedačke či ešte v tej väčšej, tak miláčik nemiláčik, bohužiaľ sedieť tam museli.
Začali sme spievať robili sme iné opice chvíľu, ale sedeli. Ale to bolo len párkrát, lebo jednoducho vedeli, že keď zapištia tak neskočí maminka a nevytiahne ich odtiaľ.
Čo budeš robiť, keď budeš mať dve vreštiace deti v autosedačkách? Budeš mať dve na ruke?
Teraz sú väčšie, už si sami sadajú a v živote sa nestalo, že by sa sami nezapásali. A vieš prečo? Lebo sú na to zvyknuté, že jednoducho v aute sa sedí tak, aby to bolo bezpečne

vloky
1. okt 2017

Podľa veku tvojho dieťatka... Môj má rád zavesený ,,kolotoč,, na vajíčko z ikei, poprípade nejakú kocku,ktorú môže po ceste ohryzat... A určite nevyberá zo sedačky pri každom zamrncani... Aj keď z vlastných skúseností viem že niekedy je to fakt nevyhnutné... Najmladší ma 10m a ten keď spustí...koniec... Tvrdohlavý, koľkokrát zvladame, koľkokrát ho musím zobrať na ruky 😕

ivec16
1. okt 2017

moj tiez reval, neplakal reval az tak ze sa zadusal. Veru vytiahla som ho aj zo sedacky pocas jazdy. Hazart by bol nechat ho tam zadusit... ked sa dalo zastavili sme a stali sme aj pol hodinu a do sedacky ani za svet... ako rastol sa to zlepsovalo, viac vnimal viac rozumel. Nas hlavne nebol na auto zvyknuty, jazdili sme vacsinou vlakom, autobusom. Lietadlom a vsade mohol byt na rukach takze sa mu auto moc nepacilo, tym sme cestovali len obcasne aj stale cestujeme obcas tak 4 krat do roka. Teraz ma rad auto lebo je to pre neho vzacnost. Cesty som planovala hlavne na spanok, dlhe cesty tak stale planujem. Inak ako vravia, mobil, tablet, jedlo... juj a par razy som aj kojila povas jazdy on priputany v sedacke a ja som skoro o chrbat prisla :D

sono2
1. okt 2017

@mala_claire ja síce nešoferujem, ale detto mala na mne A aj celú cestu Z Chorvátska, som myslela, že som jediná, proste neni šanca aby bola prioutana. Poradiť ti neviem

redlola
1. okt 2017

Prenosné DVD prehrávače, skontrolovať či sedačka netlačí, či v nej nie je teplo... tiež sme okolo 11m menili vajíčko za sedačku. Mala nám tam neskutočne plakala a znervózňovalo to všetkých.
Vajíčko jej bolo malé a bolo jej v tom teplo, hoci v aute šla klíma naplno.

eribel
1. okt 2017

@ivec16 Sa mas, ze iba par razy ☺ U nas kazda cesta autom (vzdy plzmovana na spanok) zacala tak, ze som sa dala na kolena a kojila....lebo ani v aute nezaspal bez prsnika.....Ach jaj, co sme si my s nasim sibalom uzili za ten rok 😊 Aka "nuda" to bola so starsou, normalnym dietatom 😊

maminecka2
1. okt 2017

Baby, aj ja mam doma kriklunku nespokojnu, ale vy fakt pocas jazdy vyberate dieta zo sedacky? Urcite vasi muzi jazdia bezpecne, ale co ti deb..li co jazdia po tych cestach s vami? Narazia do vas ani sa nenazdate. My sme pravidelne zastavovali, kojili, natriasali a zasa priputali, 2,5 hod. streka trvala aj 4 hod., a nakoniec jazdime dlhsie trasy uz len na spanok, ale nikdy by som neriskovala bez sedacky, s dietatom len na rukach. Ten rev je strasny, ale to mozne nestastie...
Inak postupne sa to zlepsuje.

jana_eyre
1. okt 2017

Z vlastnej skusenosti - nepomoze nic ine len vymena vajicka za inu auto sedacku, otocenu v smere jazdy.. Kazde moje dieta takto revavalo vo vajci.. My sme vzdy riesili jazdu v case spanku, ale druha dcera a treti syn nikdy nespali dlho, takze mame vyskusane.. A nepomohlo nic, jednoducho iba cas..

Ale nikdy som dieta pocas jazdy nevyberala, nedoverujem cudzim vodicom co okolo nasho auta jazdia.. Proste revali a chodila som iba s manzelom..

Sama som zacala jazdit len nedavno, najmladsi vydrzi teraz maximalne tu jazdu co absolvujeme - do skolky pre najstarsieho a spat s tycinkou v ruke..

marlenka222
1. okt 2017

@eribel to myslis to moje dieta, ktore od narodenia nevedelo zaspat same a uspavala som aj 8x denne, ktore cely den ma muselo vidiet - hoci aj z autosedacky, aby sa nezanieslo, to, ktore do roka pri zaspavani plakalo aj hodinu lebo jo bolievalo brusko prvy rok zivota,lebo sa nedokazalo upokojit , to ktore v noci sa zobudza aj 6x este aj teraz, ktoreho o kazdom zubku sme vedeli a ktore doteraz neda pokoj ani na 5minut ked nema presne vedeny den (vyplneny roznymi cinnostiami ktore netrvaju dlhsie a musia sa striedat), tak mas uplnu pravdu, moje dieta je nenarocne. 😉 dufam ze aj dalsie bude jednoduche mat 😀

emi16
1. okt 2017

Nasa mala z duse nenavidela autosedacky a kocik po tretom mesiaci
Bolo jedno kde kto sedi a v kt. smere
Proste bola niekde kde nechcela a necitila sa dobre
Cesty sme planovali tak aby spala
A ked nespala prehlusila by aj motor lietadla
Drahy vodic penil
Nevedel sa sustredit a nedala sa stopnut
A najhorsie ked isli zuby
Prevrestala 115 km. lebo sa jej nedalo zaspat
A to aj unava aj zuby, aj prestavku sme si spravili, aj som nakojila a nic, spanok neprisiel
Cela rodina aj druha dcera sme mali migrenu
Po osmom mesiaci na kratke trate zniesla hrkalku,taky kruh co udrzala v rucke a v nom bola usadena gula kt. Sa tocila na jednej strane vesela tvar na druhej smutna.
A druha vec kovovy zvoncek na klucoch, s nim si zvonila
Pomali to zacalo ustupovat okolo roku
A od roku a pol sa tesi do auta
Je to obdobie a ono to prejde, len je to narocne, hlavne ak sa mas za zvukou svojho dietata sustredit na soferovanie.
Susedina mala tiez nenavidela autosedacku, ale ta az do dvoch rokov