Mala ma rok a zrazu cca 2 mesiace nepokojne spi, 3-5x za noc sa prevaluje zaplace, musim ju uspavat a zaspi nakoniec po skusani poloh (to skusa tak 10min katastrofa!) len so zadkom hore - tj na bruchu nohy skrcene pod sebou a zadok dvihnuty ale ozaj dost do hora. Ma nejaky problem? Doteraz spavala celkom ok max dudlu hladala...
otazka je ten zadok hore? lebo to je normalne, vela deti tak spava, maju to radi.
Ale kazdu noc? a celu noc? a po prevalovani sa a hladani polohy? a po placi?
kazde dieta co som doteraz v tom veku videla, poznala tak rado spalo - a do teraz nemalo ziaden problem.. je to prijemna poloha na spanie pre deti - mozno im to trocha pripomina polohu v brusku - skrcene nohy, natlacena tvar na matrac.. druha dcera tak spava nadranom, ked ma najnepokojnejsi spanok a tak sa vzdy ukludni..
aj naša tak spávala, po čase ju to prešlo, myslím, že je to normálne 🙂
aj náš Miško tak spáva 🙂 Budí sa možno kvôli zúbkom...
aj moja malá tak spávala a sranda bola že tak vydržala spinkať najdlhšie 🙂 🙂 🙂 🙂
Aj nada tak spi. Najhorsie je ze ked cika,vacsinou sa vzdy precika☹ a hneva sa ked ju vhcem napravit do inej polohy pripadne zakryt🙂
Aj naša tak najradšej spí 🙂
nasa 16 mesacna spi tak isto ☺ a pravdupovediac nikdy ma nenapadlo to riesit ☺
@margaretka99 ja to riesim asi preto lebo moja mala 11 mesiacov nespavala na bruchu ani ked ju tak dali v porodnici vzdy plac a rev a a hned ako sa vedela prevratit vzdy bola na chrbte a teraz sa takto prevracia a place pri tom tak je to cudne - je mozne ze ma nejake prdiky hoci denne pije feniklovy caj a nezda sa mi zeby ju brusko bolelo..
spat zadkom hore je v pohode. nas tak spi od narodenia skoro. teraz ma cca 15 mesiacov a tiez sa v noci budi, niekedy mu staci flasa vody, niekedy je hladny (ved aj dospely clovek sa dakedy zobudi v noci na hlad), a niekedy ho nieco boli (momentalne zubky), takze treba dat nurofen... posleduj cez den, aj v noci, a uvidis co sa deje...
Ja som tak spávala, ked som bola malá, mama mi to vždy pripomína. Asi to je pre deti príjemná poloha. Určite je to normálne. 🙂
Aj náš drobec tak spí 😀
aj nas, aj nas 😀 😀 😀
@upam
necitala som, co ti odpovedali ostatne mamicky, ale ja som nedavno otvarala temu u spanku nasho rocneho synceka, kde som tiez spomenula, ze spava zadockom hore. dve mamicky reagovali, ze u nich bol problem s bruskom. skus si to pozriet, ide o reakcie od "patinka" a "fopka"
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/rocne-dieta-spi-v-noci-horsie-ako-ked-bolo-mladsie/
Aj nasa skoro rocna dcerka tak spinkava . Ritku hore a hlavicku vrazenu uplne v cele postielky a ked meni polohu vzdy zamrnci alebo si najskor sadka nieco zamrmle a vacsinou aj tak zase skonci v tej istej polohe a najviac ju rozculi ked ju zakryvam ;)
@matrix87 to teda asi u nas hlad nebude lebo ona sa so spanku strhne a zaplace ako sa prevaluje skor akoby sa jej nieco snivalo zle alebo ci ju nieco boli neviem - a moja uz pyta abaaba ked je hladna neplace 🙂 vraj po roku sa uz nema vnoci davat mlieko lebo sa jej prave zle travi a zle spi
aj u nas sa spi ritou hore
@upam môj syn má 18 mesiacov a tiež zaspáva občas zadočkom hore, tiež sa v noci občas prevaľuje, aj zaplače/zasmeje sa, niekedy sa otočí tak prudko, že čakám, že ho to zobudí a on spí ďalej, niekedy sa zobudí uprostred noci a tiež si poplače, vezmem ho k sebe a zaspí....a čo sa týka skúšania polôh 🙂 syn ich skúša aj trištvrte hodiny kým si nájde takú, v ktorej zaspí.........máme normálne deti, je to normálne podľa mňa