Ročná dcéra spí zadočkom hore

upam
22. jan 2015

Mala ma rok a zrazu cca 2 mesiace nepokojne spi, 3-5x za noc sa prevaluje zaplace, musim ju uspavat a zaspi nakoniec po skusani poloh (to skusa tak 10min katastrofa!) len so zadkom hore - tj na bruchu nohy skrcene pod sebou a zadok dvihnuty ale ozaj dost do hora. Ma nejaky problem? Doteraz spavala celkom ok max dudlu hladala...

evuliceeek
22. jan 2015

@upam môj syn má 18 mesiacov a tiež zaspáva občas zadočkom hore, tiež sa v noci občas prevaľuje, aj zaplače/zasmeje sa, niekedy sa otočí tak prudko, že čakám, že ho to zobudí a on spí ďalej, niekedy sa zobudí uprostred noci a tiež si poplače, vezmem ho k sebe a zaspí....a čo sa týka skúšania polôh 🙂 syn ich skúša aj trištvrte hodiny kým si nájde takú, v ktorej zaspí.........máme normálne deti, je to normálne podľa mňa

libertine
22. jan 2015

otazka je ten zadok hore? lebo to je normalne, vela deti tak spava, maju to radi.

upam
autor
22. jan 2015

Ale kazdu noc? a celu noc? a po prevalovani sa a hladani polohy? a po placi?

jana_eyre
22. jan 2015

kazde dieta co som doteraz v tom veku videla, poznala tak rado spalo - a do teraz nemalo ziaden problem.. je to prijemna poloha na spanie pre deti - mozno im to trocha pripomina polohu v brusku - skrcene nohy, natlacena tvar na matrac.. druha dcera tak spava nadranom, ked ma najnepokojnejsi spanok a tak sa vzdy ukludni..

adkat13
22. jan 2015

aj naša tak spávala, po čase ju to prešlo, myslím, že je to normálne 🙂

jaaty
22. jan 2015

@upam moja Hanka tak tiež spávala ako maličká. Bolo to rozkošné 🙂 .So zlým spánkom to nesúvisí, naša spala od 6 mesiacov celú noc. Myslím, že to deťom pripomína polohu v brušku 🙂

mahulenka87
22. jan 2015

aj náš Miško tak spáva 🙂 Budí sa možno kvôli zúbkom...

sofiadurovic
22. jan 2015

aj moja malá tak spávala a sranda bola že tak vydržala spinkať najdlhšie 🙂 🙂 🙂 🙂

loliki
22. jan 2015

@upam Je to najlepsia poloha, aby mohli odchadzat plyny( prdiky), potom neboli brusko a kludne spi. Co sa ti na tom nepozdava? Ked jej to vyhovuje?

tajka1986
22. jan 2015

Aj nada tak spi. Najhorsie je ze ked cika,vacsinou sa vzdy precika☹ a hneva sa ked ju vhcem napravit do inej polohy pripadne zakryt🙂

ica86
22. jan 2015

Asi takto sa spi u nas

5katarina7
22. jan 2015

Aj naša tak najradšej spí 🙂

adeala
22. jan 2015

@loliki keď to takto vysvetlíš, tak to prestáva byť tak roztomilé 😀

margaretka99
23. jan 2015

nasa 16 mesacna spi tak isto ☺ a pravdupovediac nikdy ma nenapadlo to riesit ☺

upam
autor
23. jan 2015

@tajka1986 ani moja sa neneca zakryt :( a hlavu si vzdy narazi az uplne co to da o zahlavie postele a tak ostane

upam
autor
23. jan 2015

@margaretka99 ja to riesim asi preto lebo moja mala 11 mesiacov nespavala na bruchu ani ked ju tak dali v porodnici vzdy plac a rev a a hned ako sa vedela prevratit vzdy bola na chrbte a teraz sa takto prevracia a place pri tom tak je to cudne - je mozne ze ma nejake prdiky hoci denne pije feniklovy caj a nezda sa mi zeby ju brusko bolelo..

matrix87
23. jan 2015

spat zadkom hore je v pohode. nas tak spi od narodenia skoro. teraz ma cca 15 mesiacov a tiez sa v noci budi, niekedy mu staci flasa vody, niekedy je hladny (ved aj dospely clovek sa dakedy zobudi v noci na hlad), a niekedy ho nieco boli (momentalne zubky), takze treba dat nurofen... posleduj cez den, aj v noci, a uvidis co sa deje...

evening_star
23. jan 2015

Ja som tak spávala, ked som bola malá, mama mi to vždy pripomína. Asi to je pre deti príjemná poloha. Určite je to normálne. 🙂

adela232
23. jan 2015

Aj náš drobec tak spí 😀

maja1982
23. jan 2015

aj nas, aj nas 😀 😀 😀

tajka1986
23. jan 2015

@upam presne,ja niekedy normalne nechapem🙂 ale hlavne ze su zdrave😉

mirkava
23. jan 2015

@upam nas drobec ma 10 mes a tiez takto obcas spava a je nekludny v noci. Asi zubky

andrea_za
23. jan 2015

@upam
necitala som, co ti odpovedali ostatne mamicky, ale ja som nedavno otvarala temu u spanku nasho rocneho synceka, kde som tiez spomenula, ze spava zadockom hore. dve mamicky reagovali, ze u nich bol problem s bruskom. skus si to pozriet, ide o reakcie od "patinka" a "fopka"
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/rocne-dieta-spi-v-noci-horsie-ako-ked-bolo-mladsie/

mandy20
23. jan 2015

Aj nasa skoro rocna dcerka tak spinkava . Ritku hore a hlavicku vrazenu uplne v cele postielky a ked meni polohu vzdy zamrnci alebo si najskor sadka nieco zamrmle a vacsinou aj tak zase skonci v tej istej polohe a najviac ju rozculi ked ju zakryvam ;)

upam
autor
25. jan 2015

@matrix87 ako viem ci je hladna? lebo moja je zrut ja ked jej dam mlieko barskedy tak vypije len uz jej vnoci vraj netreba po roku davat vravela doktorka a neka nepytava len zle spi...

matrix87
25. jan 2015

@upam no ja to viem podla toho, ako mrauci, lebo on ma zakazdym iny plac, ked ho daco boli, ked je hladny... tak viem, kedy mu co treba.. po roku netreba davat, ale ked je hladny, tak ho nebudem trapit...

upam
autor
25. jan 2015

@matrix87 to teda asi u nas hlad nebude lebo ona sa so spanku strhne a zaplace ako sa prevaluje skor akoby sa jej nieco snivalo zle alebo ci ju nieco boli neviem - a moja uz pyta abaaba ked je hladna neplace 🙂 vraj po roku sa uz nema vnoci davat mlieko lebo sa jej prave zle travi a zle spi

yollanda
25. jan 2015

aj u nas sa spi ritou hore

upam
autor
25. jan 2015

@mandy20 moja sa hore zadkom dvihne rozhliadne sa nevidiacimi ocami na styroch posomre a lahne nazad - ale to robi len v skorych nocnych hodinach alebo cez den, vnoci sa strasne prevaluje a place aj sa prebera

upam
autor
25. jan 2015

@andrea_za hm to s tym tucnym mliekom a stavou s ananasoveho kompota na pomoc je ozaj rada lekarky? viem ze v ananase su stiepiace enzymy ale kompot ved to je cukrova voda ci