Potrebovala,by som radu.Malinka mi uz 4dni place pri kojeni.Zacne papat a po10min.zacne plakat natahovat sa a odmieta prsnik a to iste robi aj na druhom:(Neviem,cim to je mozno aj tym,ze som mala hrcku pri bradavke,ale uz zmyzla,alebo este jedno nasa mala ma aj koliku:(uz som s toho zufala poradte
Môj malý toto robil, začal piť a potom strašne plakal a prehýnal sa ako luk, bola to bolesť bruška, dávala som na to kvapky Sam Symplex. Mliečka som mala veľmi veľa.
Tiez sa priklanam k nazoru, ze to bude bud laktacna kriza alebo bolest bruska. Skus ju davat pocas kojenia castejsie odgrgnut, trosku pohladkat chrbatik..ak je to lakt. kriza, tak tam naozaj plati len jedno - vytrvat. Ono sa to upravi. Drzim palec 😉
my to mame doteraz a u nas je ten problem, ze si musi pocas papania aj viackrat odgrgnut. Proste ma akoby zaseknuty grg, strasne place, odtlaca sa a krici, tak ju dam,aby si odgrgla- co sa stane do par sekund, chvilku sa nosime a potom jej opat ponuknem prso. Vacsinou pokracuje v papani, napr. najcastejsie mi toto robi,ked ju kojim posediacky, pokial lezi a vidim,ze je hladna, lahnem si k nej a vacsinou tento problem nemame. Ale moze ist aj o laktacnu krizu,ako pisu baby. drzim palce
@borisvolcko Ahoj ano mala ma koliku skusali sme espumisan,infacol a nic nepomohlo,tak som kvapky vysadila uplne polepsilo sa a ako vidim znova ju to chyta a teraz este aj odmietanie prsnika:(ale musim to dako zmaknut
@daru1111 ak je malinka kolikova velas tym nezmozes,ale nemyslim si ze ide o laktacnu krizu.skus si pred kojenim odrtiekat trosku mliecka mozno mas prisilne uvolnivanie mlieka a tak jej silno tecie preto sa jeduje.alebo skus zmenit polohu.zvacsa v klasickej polohe sa deti jeduju ked im rychlo tecie mliecko,alebo naopak aj je uvolnovanie prilis pomale.ak ma koliku a nic jej nepomaha ako kvapky sab simplex ani infacol ci espumisan pokus sa uoravit jedalnicek ,ale u nas toto nezaberalo.pokial kojis doma skus po lexiacky vtedy sa malinka dobre vyprdka lebo sa bude moct zapierat nozickami o teba.a ty skus pojest trosku kopru daj si do jedla ;) koprpvy olej pomaha vyprdkat 🙂 a mozes dat aj castejsie pocas kojenia odhrgnut ale ja by som to nerobila lebo ak mate koliky tak bude zase viac vzduchu pri prisati ;) kazdopadne mas doma este malicke babatko a crievka su vo vybine brisko proste boli musi z toho vyrast.ak ti ten plac "iba" vadi ale malinka sa napapa skus to vydrzat ono to prejde.ale pokial ju krco vito vystiera pouvazuj nad zmenou polohy a odrtiekanim mliecka pred kojenim.vela stastia ;)
@daru1111 napis mi viac ako vizera vase kojenie.kolko sa koji ako dlho je na prse a aku polohu pouzivate.ako je prisata.ake ma plienky?myslim zacikane zakakane a kolko denne.ja si myslim ze he problem v technike dojcenia ten je najvacsmi problem pri kojeni a nasledne aj deti su bud "hladne" alebo nespokojne...potrebujem viac info aby som mohla skusit pokoct.ake polohy ste skusali?100% bude niekde v technike zrada alebo...sa pridruzili ine neduhy ale tie by som vylucila no kazdopadne potrebujem viac info ;) a drzim peste na poradnu...a po nakojeni ako sa sprava?je spokojna?problemy si "len" pri kojeni?
@liave tak kojime priblizne 20 az 25min dokopy...vzdy je na jednom tak 10min.,vacsinou kojoim v sede zo spodu jej drzim hlavku a potom ju len posuniem nizsie a dam druhy...skusali sme v leze kojit a este ,ako som pisala to prve len ju nedam nizsie,ale prelozim z pravej strany na lavu.Po kojeni place a potom zaspi.Dnes sa cudujem,ze neplace pri jedeni len dufam,ze to nezarieknem.A iny problem je ta kolika:(
@daru1111 ak by si mi skusila verit 😉 ?
skus zacat kojit malu v polohe na zvyslej...mozno jej bude viac vyhovovat lebo vtedy mliecko nestrieka...z mojich skusenosti viem ze nieje dobre kojit z oboch prsnikov...skus ju nechat do konca kojenia na jednom pokial sama nepusti prsnik...a druhy ponukaj iba v pripade ze este bude pytat a ak si nebudes ista tak ponukni ak vezme nechaj kojit kym pusti sama opet,ak nevezme tak dalsie kojenie zacnes z toho prsnika ktory nevysala 😉 a pouzivaj polohu zvislu...tato poloha sa odporuca najme ak je silne uvolnovanie mliecka a pre deti s refluxom 😉
po kojeni place mozno preto z elimitujes kojenie nechaj ju napapat s akolko jej treba ...a pred vecernym psankom skus kojit v lahu ale pred tym s atrosku odtriekaj a tak ponukni prsnik...je dost mozne ze ked kojis z dvoch prsnikov mala si vytiahne z vacsej casti iba predne mliecko co znamena ze ma v brusku vysoky obsah laktozi pretoze predne mlieko je sladkejsie a vtedy zvykne deticky viac boliet brusko....preto by som odporucila najrpv nechat napapat a vyprazdnit prsnik...mimochodom ako dopadla poradna? 😉
co s atyka este toho placu...je este malicka a deticky placu aj po kojeni preto lebo ich crievka sa este vyvijaju a najme po jedle to bolieva...predsa len 9 mesiacov bolo babo v brusku a crievka nemuseli pracovat a ucit s atravit taku zataz akou mliecko je i ked je iba materske 😉 nezne a najlepsie,ale vyvin je urcite bolavy ako ked rastieme bolia nas klby a pod 😉 tak bolia aj crievka a brusko ...niekto je citlivejsi iny nie...pokus sa tu polohu zmenit a nechat malinku kojit do vyprazdnenia prsnikov...jednak je to lepsie pre tvoje prsia a tvorbu mliecka 😉 jednak sa k nej dostane viac toho tukoveho mliecka ...silno drzim peste a hadam som apson trosku pomohla... 🙂
http://babetko.rodinka.sk/vyziva/dojcenie-a-mli...
tu je par poloh...tu s azvisla poloha naziva poloha obkrocmo... 😉
Ja by som dudlik akO problem nevidela moje obe deti boli kojene a s dudlikom a nemali sme taky problem .nuz ale kazdy sme iny tak sa moze stat no problem bude niekde inde.
@liave
@daru1111
http://dojcenie.wordpress.com/2009/11/29/preco-...
je pravda, niektore deti to zvladaju bez problemov, ale u vacsiny deti je cumlik prekazkou dojcenia alebo minimalne rizikom.
@beton aaano toto vsetko su dovody prec nedavat cumlik...moje obe deti som kojila vyse roka a obe mali dudel...nemali sme problem s ani jednym z uvedenych "problemov" dakujem z alink tuto stranku velmi dobre poznam a pomohla mi nejeden krat...no vsak ja si osobne nemyslim ze pokial s amamicka rozhodne dat dudlik a pocuva aj svoj matersky instinkt nieco pokazi...pokial to ma pomoct nevidim to ako problem...kazda sme ina a kazdej vyhovuje nieco ine...mimochodom ani flasa sa nema davat a mam kamosky ktore aj kolili aj davali MM s flase a nemali ano oni ani ich deti s tym problem...museli do prace a chceli kojit a jediny sposob ako to umoznit aj manzelovy bolo mliekco ostriekat a dat to dietatku cez flasku kym zena pracovala takze nevidim problem v tom aby sa vyskusal dudel...;)
@liave je to loteria. aj ja mam take kamosky. osobne som si nikdy netrufla riskovat a ani nieco podobne odporucat.
dokrmovat sa da aj z poharika, lyzicky, striekacky, po prste. dosledky pouzivania flasky/cumlika sa casto prejavia ovela neskor a mamicka si to po case uz ani nevie dat do suvisu, kedze dovtedy vsetko fungovalo. ako pises, kazdy sme iny a kazdy ma aj inu toleranciu rizika, ze sa nieco pokazi.....ja mam nulovu :o))
Liave
ahojte potrebovala by som radu moja malá bude mať v nedeľu 3 mes. a za posledný týždeň sa mi začala odťahovať od prsníka a strašne plače a vypína sa .dnes napr.som si všimla ,že začala až poobede doobedu bolo všetko v pohode krásne papala,potom sa trochu poobzerá niekedy 15 min. niekedy pol hodiny a začne plakať lebo už chce spať potom krásne zaspí a pekne spí ,no tak ku večeru je to horšie.Dnes sa mi dokonca stalo,že mi vo vaničke pri kúpaní začala strašne kopať nožičkami a rozmachovať ručičkami a potom začala strašne plakať.Papá zhruba každé 3 hodiny.Už sa stalo,že začala plakať pri kúpaní a všimla som si(odskúšala) ,že pokiaľ ju idem kúpať trochu skôr aby tak po tých 3 hod.už jedla tak je to dobre neplače.bolo mi to divné,lebo to je moje 3 dieťa a všetky sa radi kúpali.Niekedy (ak manžel robí poobede) a ja ju nechám dlhšie čakať kým uložím ďalšie dve dievčatá tak už potom je veľmi nervózna.Posledné 3 týždne už používame cumeľ predtým ho nebrala vôbec,napínalo ju tak som jej nedávala.Takže si myslím,že je na tom niečo s tým cumlom s ním predsa vydrží dlhšie kým ide papť.ale napr.večer po kojení jej ho nedávam a zaspí pri papaní a spí krásne.aj cez den ked dobre zaspí nechce ho a ked sa trochu začne budiť dám jej ho a ešte trochu pospí.čítala som tvoje príspevky LIAVE a s tým spúštaním mlieka myslím,že je to moj prípad,lebo moja malá začne ťahať,mlieko strieka a ona sa odťahuje akoby nestíhala piť.ale niekedy zase začne plakať a odťahovať sa až po krátkom pití a vtedy mám ten pocit,že má málo mlieka alebo pomaly tečie .Dávam ju aj grgnúť trochu ju upokojím a pokračujeme.aj 2x počas papania si grgne,myslíte,že je to kríza alebo bruško? Moju druhú dcéru som dojčila 1 rok a dva mesiace a tiež plakávala ale po odgrgnutí pekne pila dalej.Obe mali reflux a malá Timea tiež má.poradte mi prosím!!
Moja mala toto tiez robila.Zverila som sa detskej lekarke a ta jej hned spravila vyter.Zistilo sa ze ma bacila.Po case sa jej pridruzil aj druhy bacil tak sme bojovali az do 6 mesiacov.
@toskana Ahoj,tak nakoniec som navstivila laktacnu poradkynu a ta ma naucila,ako spravne kojit a ako ukludnit malinku na chvilku,ked zacala plakat.Bolo to zevraj tym,ze mala si zvykla na rychlejsi tok mliecka a to tieklo silno na zaciatku a potom pomalsie a s toho bola nervozna...no nam rady vydrzali len chvilku,kedze sa nam objavil slabinovy pruh a museli sme na operaciu a s tych vsetkych stresov som o mliecko prisla...ale urcite sa skontaktuj z dakou laktacnou poradkynou su to velmi mile pani a poradia...drzim palce🙂
@daru1111 dakujem ti za odpoved. aj u nas uz bola laktacna poradkyna a ako na potvoru, prave vtedy papala malicka pokojnejsie nez obvykle 😖 Tiez mi ukazala novy sposob kojenia, resp. polohu a vravela, ze to bude, ako aj u vas, tym prudom. Zatial vsak vyraznu zmenu velmi nebadam ☹ Snad to rychlo prejde, ahoj
moze ist o laktacnu krizu - prechodne znizenie tvorby mlieka. ona taha, taha a jeduje sa, ze jej malo tecie. aspon my sme to tak mali, asi po tyzdni to preslo.