Ahojte, odkedy vam deti dokazali pasivne sediet? Syn ma sedem mesiacov a stale pada dopredu, doboku, neudrzi sa...
V žiadnom prípade nedávajte drobca takto sedieť. Musí to dokázať sám, až vtedy je svalstvo pripravené. Sestra má 9-mesačnú a stále nesedí.
pasivne nesedeli...davaj co najviac na brusko, sed ma vychadzat prave z tejto polohy...
Ahoj, súhlasím s názorom predchádzajúcej mamičky. Nič netreba unáhliť, chrbtíca potrebuje zosilnieť , svalíky hlavne. Každé bábätko má svoj čas, kedy to príde. Nech si precvičuje rôzne iné pohyby na chrbátiku, brušku prevaľovaním sa, samo na to príde.Teš sa z jeho doterajších malých úspechov, netráp sa zbytočne a podporuj ho v tom, čo už dokáže🙂 Odmení sa ti určite úsmevom🙂
Chapem, ze taketo komentare asi nehladas.
Ale ja som svoje dieta nikdy nedavala do pasivneho sedu. A je pravda, ze v 8m uz vsetky deti mojich kamosiek pekne sedeli a moje dieta nie, co bolo niekedy smutne pre mna 😃 ale sedeli, len ked ich mamy posadili do sedu.
Moja mala si teda sadla sama az v 9m, ale uplne sama. Sama sa vedela dostat do sedu z hocijakej polohy a sedela pevne, lebo jej telo uz bolo pripravene.
Spominane deti mojich kamosiek si vedeli sadnut same cez sikmy sed az neskor nez moja dcera.
Nehovorim, ze to takto je vzdy. Ale neviem, preco davat dieta do pasivneho sedu, ked to nie je dobre pre ich telo.🤷🏻♀️
Ahoj mne sa maly sede udrzal uz v cca 6mesiacoch, ale nedavala som ho sediet sam si sadol ked mal 8 mesiacov vtedy bol pripraveny a mal dost silny chrbatik neunahli to zbytocne lebo babatku mozes ublizit...
Ano, ja riez vidim, ze niektore sedem mesacne uz sa udrzia tak ma to tak samozrejme trapi, ze maly este nie .... ae na bruchu vala sudy rychlostou svetla, za par sekund je na druhej strane miestnosti ... ma uz nabeh na plazenie, odraza sa nozkami, dviha zadok, len toto sedenie teda telo ako keby nema este take pevne
To je uplne normalne, ze este v 7.mesiaci nesedi. Sed by mal nasledovat z polohy na styroch, ked si dietatko zacne sadat cez bok najprv do nizkeho sikrmeho sedu, potom do vysokeho sikmeho sedu a nasledne do sedu, kde ma obe ruky volne. Takto to bolo u mojho syna, teraz zaciatkom 9.mesiaca sa pekne sam posadil. Ak ho budes posadzat, narobis mu problemy s dalsim vyvojom. Tu je o tom video od fyzioterapeutky: https://www.facebook.com/fyziomamatt/videos/538...
Dieta ma najprv stvorkovat az potom sa ma same posadit.to ze ostatnych deti sedia nic neznamena.ja som sa tiez napocuvala,ako inych deti sedia od 6 m na serbliku,len co ked chudence sa odtial nevedeli postavit🙈
Dcerka stvorkovala od 9 mesiacov,lietala ako drak po dome,2-3 tyzdne stvorkovala a az potom sa sama posadila.nikdy som neobkladala vankusmi ani nenutila sediet.
Neboj,mate cas😉
Nedávaj sedieť... Dcérka sa sama posadila v 9 mesiacoch. Na čo ju to učiť, keď nie je pripravená. Daj jej čas, ona na to pride🙂
Nerieš blbosti a teš sa, že je zdravý 👍🏻 A hlavne neporovnavaj s inými deťmi. Každé je jedinečné 😍 ja mám malého, ktorý bude mat 10mesiacov a vôbec nesedí a že vôbec to neriešim. Keď si nesadne po 12m, začnem riešiť. Vidím, že napreduje, snaží sa stvornozkovat a tým si posilňuje chrbat a to je základ. Užívaj si ho najviac takého malého, rýchlo to letí 🙂
Nebol nic, moj tiez bol najradsej vkuse len na brusku do konca 9teho mesiaca a potom zrazu zo dna na den zacal sam sediet a o par dni nato uz aj stat a ovela sikovnejsie stvornozkovat... tiez som nic neunahlovala, moja mamka zo mna infarktovala, maleho vola samouk 😆
Tak ho nedávaj sedieť, chceš mu poškodiť chrbticu? Sadne si keď bude pripravený.
Dieta ma cas si same sadnut do 1 roka. Mate este kopec casu. Neskor nebude absolutne nikoho zaujimat, kedy zacalo dieta same sediet.
Dakujem za odpovede, posluchnem a nebude ho silit a necham to na nom teda ☺️
Presne na 9 ty mesiac si SAMA sadla.pred 1 rokom chodila.
Neponáhľaj sa nechaj to na dieťa 😉😉
🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️ja nechapem niektore mamicky ktore dieta davaju nasilu sediet. Ved kazde dieta ide vlastnym tempom. Ja som syna nikdy do nicoho nenutila a sam si sadol , sam zacal stvornozkovat a nikdy som ho ani za rucicky nevodila a presne na rok zacal sam chodit. Tetaz ma 1rok a 2mesiace a beha po byte jak raketa a nikdy som mu nemusela behat za zadkom lebo tym ze na vsetko prisiel sam tak je opatrny a pádov sme mali minimum. Nic netreba uponahlat, oni sami vedia kedy su na vsetko pripraveni. 🙏
Nedávala.som pasívne sedieť, posadili sa keď to sami zvládli.. boli Max vo vyvysenej polohe v babatkovskom kresle.. najstarší.syn sedel az okolo 8-9m, chodiť začal ako 16m.. stredná dcéra sedela v 6m a chodiť začala ako 17m.. posledny syn sedel ako 7m a chodiť začal v 14m.. píšem to preto aby bolo vidno aké rozdielne deti vedia byť.. v úplne vsetkom.. a najstarší aj keď začal sedieť a chodiť neskoro je uplne normálny 8r chlapec.. má síce miernu skoliozu aj tak, ale ako povedala dr, to je preto že príliš rýchlo rástol a je chudý, proste genetika..
Jednoducho si myslím, že deti sa nemusia do ničoho tlačiť, dosiahnu to vtedy ako majú.. samozrejme nehovorím o deťoch so zdravotnými komplikaciami.. ale každý nech robí ako uzna za vhodné..
Moja sa z brucha odtlacila do sedu pred 6. mesiacom, aj skoro sa začala stavať a chodiť okolo veci, ale skoro ma hodilo o zem keď to videla nejaká mama v detskom centre a nasilu nadrapovala a stuchala svoje dieťa ktoré to ešte nevedelo 😳 Ako načo? Žiadny športový multitalent z nej dnes nie je, stále ma problém s bicyklom a to ma 8. 😅
Sed je posledny... ked tvoj este nestvornozkuje, je normlne ze este nesedi. Nas zacal sediet hned po tom ako zacal stvornozkovat... urobil 2 kroky stvornocky a sadol si, zase dva kroky a sadol a takto to trenoval asi 3 dni.
Tak od začiatku 8 mesiaca, nechci to urýchliť, bábätko vie kedy neboj
Nechaj ho spevniť, dobre robí, čo robí, sadne si sám. Môj sa 8mesacny plus 1 týždeň sa v ten istý deň posadil aj stvorkovat začal. Táto fáza spevnovania je veľmi veľmi dôležitá, potom už pôjde ako blesk. Netreba si všímať iné deti, každé ma svoje tempo. 😊
Môj malý sa začal v 7 mesiaci plazit a len sa valal z brucha na chrbát a naopak, na bok. Teraz ma 9 mesiacov a začal stvornoskovat hneď nato si sadol a sam sa postavil. To všetko vládol za týždeň. 👍Sam bez našej pomoci. Teraz sa uči ako padat😉.
ja som ziadne dieta neposadzala, moj najstarsi syn sa posadil sam az v roku.. nic mu neuslo, najvacsia vyzva bola nedavat ho sediet v kociku, ale zvladli sme to 🙂 vyvoj ma byt prirodzeny, a dieta ma na vsetko prist samo, tak ako na za ruku som ich nevodila, nechala som ich lozit po zemi vonku, co vacsina ludi nerobi lebo ved zem je spinava :D
@farkaska fu tak to rychlo teda islo potom
No on dlho nič a potom naraz všetko. Teraz už len stat a stat🤦♀️,... tak len chytame aby sa netreskol, lebo ešte neviem ako spadnúť. 🤦♀️😉
Ved ma iba 7 mesiacov. Sadne si, led nude dost silny. Je to asi tvoje prve dieta. Na reci, aj deti ostatnych nemysli. Kazde dieta je ine. Dcera si sadla, led mala 8 mesiacov, a syn 9. A nic im neuslo
@farkaska Zevraj aj to chytanie aby nepadal nie je dobre... nauci sa ako padat len tak ze naozaj padne. Ale aj ja som chodila prvy mesiac vsade za nim s rukami nachystanymi na kazdej strane. Dali sme medzi sedacky penove stvorce a vela sme ho drzali tam a tam som ho neistila.
@stanislavicenka ano je to moje prvé dieta, tak som este taká neskusena, neviem
Nedávaj sedieť, chrbtica nie je dostatočne silná, môžeš mu tým ublížiť.ak si sadne ,tak len sám.žiadne obkladanie vankúšmi.