Odkedy má vaše dieťatko vlastnú izbu?

henrietag
23. okt 2012

Ahojte chcem sa vás spýtať ako a kedy ste naučili dieťa na detsku izbu, mne osobne nevadi ze spinka s nami v spalni v postielke ale kedze za 7 mesiacov cakame prirastok uz zial snami spavat nebude moct aby sme ju pocas noci nebudili.. ako ste to riešili vy ? ako reagovalo vase dietatko ? my budeme mat v decembri 2 roky

katren
23. okt 2012

@henrietag od minulej soboty.....
Dominika bude mat 3 a Misko ma malinko cez rok 😉

magic08
23. okt 2012

ahoj, my cakame dalsi kusok do rodiny v januari, dcerka ma 2,5 roka a spava dokonca s nami v posteli... uz sme jej zariadili a pripravili izbicku, mali sme jednu pokusnu noc, ked ju prespala v pohode v izbicke, no chyba mi zabrana na postel, takze nemam odvahu ju nechat spinkavat vo svojej postielke... no kupime zabranu a ideme na to.., do konca roka cchem aby uz spikavala vo svojej izbicke... aj ked v posteli mi bude hroooozne chybat... 🙂
myslim, ze cim je dieta mladsie, tym to vnima a znasa lespei... aj si skor zvykne... osobne tomu davam tyzden maximalne 2 a bude spinkat bez problemov... len sa to tomu dietatu musi rozumne vysvetlit, ze uz je velke a potrebuje vlastnu izbicku... drzim palce

henrietag
autor
23. okt 2012

@karten a to doteraz spavali s vami v spalni ?

bodka13
23. okt 2012

@henrietag medzi chalanmi mám rozdiel 2 roky a 9 mesiacov .....keď sa narodil mladší nemohli sme mu poskytnúť vlastnú izbu,lebo sme bývali v podkrovnom byte,ktorý bol delený iba čiastočnými priečkami a výklenkami=teda sme spali všetci vlastne v jednej miestnosti....a nespomínam si,že by sa starší syn v noci zobudil na plač a mrkanie bábätka 😉 ...keď mal menší 1 rok presťahovali sme sa do 3izbového bytu,tak starší syn dostal svoju izbičku- pekne v nej zaspal sám,ale okolo polnoci docupkal do spálne a zase sme spali všetci 4 v jednej izbe - mali sme tam postieľku,detskú válendu(veľkosť ako postieľka a manželskú posteľ....v detskej izbe začali spolu spávať od 2 rokov toho menšieho,no nočná turistika trvala veľmi dlho 😉 😀

henrietag
autor
23. okt 2012

@magic08 no super to mate ja idem iba teraz zariadit izbu ma tam zatial len hracky poobede nieje problem lebo mala zaspava na terase v kociku a potom ju prekladam do postele len vecer teraz ma obdobie ze nechce sama zaspavat musim ju naucit.. aj ja vam drzim palceky a dakujem

henrietag
autor
23. okt 2012

@bodka13 no ked si spomeniem na seba ked som bola mala som asi do 9 rokov chodila medzi rodicov spávat 😀
no mi mame stastie mame dost velky R.D. no tak vyskusame teda zariadime izbu a ked tak moze tam manzel spavat na gauci snou v izbe 🙂)

bodka13
23. okt 2012

@henrietag ....naši chodia doteraz 😀 😀 ale psssst,nikto to nesmie vedieť
Treba to skúsiť,však za skúšku nič nedáte 🙂 ...a manžel nech je tam napr. kým malá zaspí a potom pekne k tebe 😉

ikke
23. okt 2012

@henrietag izbicku ma od narodenia a spava v nej aj v noci od asi 2 rokov a 2 mesiacov. prve dva tyzdne sme ho museli v noci parkrat chodit uspavat, no potom si zvykol uplne bez problemov. myslim, ze okolo tych 2 rokov je taky akuratny vek

memma
23. okt 2012

moja mala ma 3 roky a 2 mesiace, vlastnu izbu mala ako dvojrocna, ale spat v nej zacala az ked mala 2 roky a 8 mesiacov. Sama spi uz pol roka, ale zvykne sa zobudit a potom ma vola k sebe, alebo pride k nam. Problem ma ale zaspat, vacsinou chce zaspavat so mnou, od coho ju chceme odnaucit, kedze v marci sa nam narodi druhe

lenkahruskova
23. okt 2012

Nas maly spava vo svojej izbe asi od roka a pol. Ani sme ho nechceli dat tak skoro, ale zle spaval v noci, tak sme to skusili a velmi to pomohlo, dokonca sa potom prestal budit aj na nocne kojenie.

k_a_j_k_a
23. okt 2012

@henrietag starsia isla do svojej izby v roku a pol. Vtedy sa nam narodila mladsia dcerka a aj sme sa stahovali do vacsieho, cize to bolo spojene vsetko dokopy. Zvykla si super, bola hrda, ze ma svoju izbicku. No a mladsia isla hned z porodnice do detskej, cize tam to slo hned. A starsia bola aj spokojna, lebo nebola sama, ale s babatkom. 🙂

magic08
23. okt 2012

@henrietag sami nezaspavame ani my.. vzdy jej niekto musi asistovat... 🙂 😝

m.i.r.i
23. okt 2012

v roku a pol...vtedy sme mu urobili izbicku, dali tam spat a nemal problem...ja som mala vacsi ako on..bola som tam s nim este par noci na madraci, ale on uplne bez problemov...bol to pre neho super vek, lebo neskor som videla, ze sa zacina viazat, pytat, rozmyslat preco zmena a tak..vtedy uz bol sice vacsi ako babatko ale nie taky velky este aby prilis spekuloval nad zmenami..a tak to slo super hladko..

nikalv
23. okt 2012

@henrietag my sme malu prestahovali do vlastnej izby ked mala pol roka 🙂

xenicka13
23. okt 2012

vsetky deti mam v jednej izbe, po narodeni si zvykli na surodencov plac za jeden tyzden 😀

soldi
23. okt 2012

@henrietag ahoj, moj maly spava vo vlastnej izbe od pol roka 🙂

modrofuzik11
23. okt 2012

nakolko je medzi nasimi detmi iba 19 mesacny rozdiel, este zatial nespavaju samostatne vo svojej izbe. jeden z nas spi s jednym a druhy s druhym. ked sa mladsi kubko prestane tolko prehadzovat na posteli🙂, tak ich dame spavat spolu.

mariannkkaa
23. okt 2012

my sme dali maleho do izbicky ked mal rok. my sme ho budili vecer ked sme sli spat, v noci manzel chrapal na co sa maly zobudil, zacal plakat a potom zobudil aj nas. a aj rano sa budil ked manzel vstaval do prace. spojila som to s tym ze som prestala kojit a ucila ho zaspinkat sameho v postielke. stalo nas to dost sil a aj trochu placu, ale zvykol si a odvtedy prespi s vynimkami celu noc a my tiez 😉

meryenes
24. okt 2012

Pri prvom dieťati som s ním spávala ja v jednej izbe, s tým, že malá bola v postieľke a ja v posteli, manžel spával sám v spálni. Keď sa začala neskôr budiť na kojenie len 1 až 2x za noc, tak som sa presťahovala k mužovi do spálne a malá odvtedy vlastne spáva sama v detskej izbe (od 1 roka). Druhá dcérka má rok a spáva v postieľke s nami v spálni. Až sa prestane budiť na kojenie, tak ju dáme k staršej sestričke do izby.

ducci
29. okt 2012

my sme malu prestahovali do vlastnej izbicky v 13 mesiacoch. velmi nam to pomohlo, predtym sa aj 5-6 x budila za noc a potom uz len tak 1x na nakojenie. jednoducho sme ju rusili 🙂 takze takto to bolo lepsie pre nas vsetkych 🙂

patkaza
3. nov 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

ked malinkému pekne zariadíte izbičku tak nebude mať problem v nej cez noc zostať http://akoapreco.com/ako-zariadit-detsku-izbu/