Nosia vaše deti teraz pančuchy?

alofinka
13. mar 2023

Nosia vaše deti teraz pančuchy? Mám 6 ročnú dcéru a každé ráno boje lebo nechce pančuchy, keby nosila aspoň hrubšie nohavice ale nechce, chce legíny bez pančúch, ja neviem mne sa zdá ešte zima, do aj zo školky chodíme autom ale ide o tie prechádzky a oteplovaky už vôbec

jesenzima
13. mar 2023

@alofinka nikdy nenosili pančuchy ... Dcére daj zateplené legíny, alebo jej dovoľ v tých tenkých,možno sama zistí, že jej je zima ...
A odporúčam nebojovať 😃 6 ročná už vie, či jej je zima, alebo nie ...
Ešte doplním, ze ani môj dvojročný nenosí pančuchy von, pokiaľ nie je mínus veľa, tak chodí v teplákoch ...

mija199
13. mar 2023

Áno, predškolák a 8 ročný školák zatiaľ pančuchy nosia. Najstaršie 12 ročný už nie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majka176
13. mar 2023

Moja 7,5 ročná nechce nosiť pančuchy a bojovať s ňou nemá zmysel. Nosí hrubšie zateplené legíny.

danulicek
13. mar 2023

moje deti nenosia pancuchy vobec, nenosili ich velmi ani v skolke. dnes hlasia u nas na severe TN kraja plus 10. rano je trosku chladnejsie, ale deti nie su z cukru 🙂 inac moj starsi tiez nechcel ako skolkar pancuchy, tak isiel bez nich a dohoda bola, ked mu bude zima, nech si ich pyta. a ver alebo nie, ked bolo -10, tak ich veru aj vypytal.

zuzanaete
13. mar 2023

Asi by bolo fajn napisat, kde zijete. V takej BA by sa deti v pancuchach uz uvarili.

januska12323
13. mar 2023

Teraz pančuchy? Tak asi jej je teplo len ty to nevieš pochopiť.

primadona
13. mar 2023

Moja 6 ročná ešte nosí pančuchy do škôlky

diewcatqoo
13. mar 2023

Moj 6 rocny syn mal tuto zimu oblecene pancuchy 2x. Neviem ako u vas, ale u nas tuto zimu ani nebol poriadny mraz.
Rano, ked ideme do skolky pesi, ma oblecene zateplene nohavice alebo softshellky, v skolke sa prezlecie do teplakov, ked idu na prechadzku, da si znovu zateplene nohavice. Je dost velky na to, aby sa zvladol sam prezliect a dost maly na to, aby rozkazoval, ze v zateplenych rano do skolky nepojde 🙂

eternity24
13. mar 2023

@alofinka bývame pod Tatrami a moja ešte nosí pancuchy. Hlaveň rano je ešte u nás chladno. Pancuchy a trošku teplejšie legose na to. V škôlke jej legose vyzlečená tam je v pančuchách a nejakej tunike/satach

janulka182
13. mar 2023

baby akoze je rozdiel, ci zijete pod Tatrami alebo na v Komarne. nechapem taketo diskusie. na Slovensku su rozne teploty.

martul
13. mar 2023

@janulka182 nad týmto som sa aj ja zamyslela, možno mohla autorka napísať kde bývajú, ale aj baby hneď jak sršne samé posmešky, veď baba možno býva pod Tatrami.

slapina
13. mar 2023

áno, moje dieťa ešte stále nosí. príde mi to ešte skoro, aby prestal nosiť. keď sa viacej oteplí, tak prestane logicky, zatiaľ je to v pohode.

janulka182
13. mar 2023

@martul presne tak. treba napisat lokalitu. u nas bola vcera taka zima, ze by som si tie pancuchy navliekla aj ja 😀

zuzuliennka1
13. mar 2023

@alofinka mam 5r syna, pancuchy nosil tusim len do 1roka, potom vobec. Nikdy chory nebol

snowgirl1
13. mar 2023

@alofinka posledne dni nasi idu do skolky len v teplákoch resp leginach zateplené nohavice im nesiem v rukách škôlku mame asi 300 M od domu nechce sa mi na tu chvilu obliekať to prežijú tu chvilu ved nie je -20 uz ráno na prechádzku z skolky uz nohavice maju a aj ked idu domov lebo ostávame von aj ďalšiu hodinu dve. Liptov

mija199
13. mar 2023

Tiež každé dieťa to má inak a je inak zvyknuté. Naši nosia pančuchy celú zimu a včera si von vzal pančuchy pod tepláky aj 12 ročný.

kmysiakova
13. mar 2023

Synovi 5r ešte dávam spodky po teplaky/nohavice do škôlky

simca06022011
13. mar 2023

Myslim, ze 6r uz nenosila, fakt ked mrzlo a pod oteplovaky termo pancuchy, ale bezne nie. LEginy si davala do skolky a na to flisove, mikrovlaknove "leginy" alebo klasiva vonkajsie nohavice ako oteplovaky a pod. V podstate leginy mala ako spodky a v skolke ako leginy :D
ak bolo zima a nebodaj aj v skolke chladnejsie, tak zateplene leginy sa daju kupit perfisne. Pod leginy pancuchy, to je uplne neprijemne, vyskusaj si to 🙂)) Ja ju chapem (ale zase aj teba, jasne aby teplo bolo).

maranco
13. mar 2023

@zuzanaete tu je predpoveď počasia pre jej obec
https://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=meteo_num_mgr...

memma
13. mar 2023

@alofinka ja už mám staršie deti ale pančušky nosili iba k šatám alebo keď bol velka zima. Možno max. 10 za zimu

maciatkolulu
13. mar 2023

A to tie deti sedia celý deň v pančuchach a teplákoch, pripadne leginach aj v škôlke, kde sa kúri? Sa nečudujem, že nechcú tie väčšie obliekať. Vy by ste vo vykurenej miestnosti sedeli v bavlnených, to v tom lepšom prípade, inak umeliny, pančuchach a na tom nohavice? Popritom sa hýbali? Chápem malé deti, čo sedia aj v kočíku, ale 6 a viac ročne decká v tomto počasí? A áno aj v tatrách. Véd nemrzne už. Potom sa dievčence nečudujte, že sedíte v kuse doma s chorobami....

mamkalentedkova
13. mar 2023

No je otázne aj ,či je celý deň v škole ,alebo v škôlke .V škôlke jej vieš do triedy nechať len pančuchy a na vrch obliecť sukničku trebárs,ale keď sedí v škole ,tam veľmi nemá možnosť zobkiect sa a myslím,že v triedach nie je taká zima ,aby tam musela sedieť v pančuchacoch .Zo škôlky zas na prechádzke deti dosť behajú ,vystrajaju ..možno jej nie je zima ,ale do škôlky by so. Asi pančuchy ešte dala ,alebo potom ozaj ,aj nechce pančuchy,tak nejaké teplejšie legíny .Ale myslím,že už aj sama vie ,či jej je ,alebo nie je zima .Na vychádzky nechodia skoro ráno ,ale až v čase pred obedom ,to už býva zväčša celkom fajn počasie .Keď je vonku 10 stupňov ,to už asi na pančuchy nie je ,ale keď je trebárs 5,tak pod tenke legíny ešte asi aj áno .Ja si vždy pozriem počasie ,každé ráno a podľa toho obliekam aj malú vonku ...ťažko radiť..teraz je počasie ešte kolísavé

dididudu
13. mar 2023

6 ročný syn nenosí do školy pančušky uvaril by sa tam v nich, nosí normálne len nohavice alebo rifle a nesťažuje sa že by mu bola zima. Po poobedoach sú z družiny vonku, na dvore, behá a lieta vkuse je celý spotený... Mal pančušky asi 5x dokopy keď bolo tak mínus 10 ale inak vôbec...

nikpa
13. mar 2023

@alofinka na tenké legíny je určite ešte skoro. Legíny sa dajú kúpiť aj s tou česanou vlnou z vnútornej strany, také teplejšie. Naši chodia v škôlke na prechádzku po 9hod a nap. včera o takom čase u nás mrzlo. Dnes keď sme išli ráno do škôlky, bolo príjemne ale pančuchy malý určite znesie. No v škôlke mu dávam dolu tepláky a na pančuchy len kraťasy. Toto obdobie je najhoršie, ráno zima a keď ideme zo škôlky 15 stupňov. Človek nevie ako sa sám obliecť, nie ešte deti. Ale za mňa radšej nech im je teplejšie ako by mali byť chorí.

janulka182
13. mar 2023

@maciatkolulu ale ano, v Tatrach este mrzne. a nie v nohaviciach, v leginach. osobne by som mala zly pocit aj ja, keby moje dieta islo po zime vonku len v leginach. aj prechladnutim vznikaju choroby. staci, ze je telo trosku oslabene, unavene, plus ta zima k tomu a je to.

myrusiatko
13. mar 2023

@alofinka bez pančuch celoročne

elizita
13. mar 2023

@alofinka moje deti obe neznasaju pancuchy, akekolvek.. aj pod sukne aj saty nosia v 99% leginy.. zimu sme riesili tenkymi leginami a na to softshelky... ale teda 8 rocna to tak mala mozno 2x za celu zimu, inak len hrubsie leginy.. bundy maju obe po kolena a topanky vyssie...

maciatkolulu
13. mar 2023

@janulka182 tak pokiaľ slapu v mrazoch do škôlky 15 a viac minút, tak určite nie v leginach. Ale ja už pomaly nepoznám nikoho, kto chodí pešo s dieťaťom do škôlky a v mrazoch. Naopak poznám mamičky, či je vonku 15 St. A dieťa má sal, čiapku, zimnú bundu, pod site nohavice a pančuchy a 3x do mesiaca atb.

majka99999
13. mar 2023

V BA uz nie, ale chalani mali parkrat spodky tuto zimu. Najma mensi, kedze idu z druziny von, velky nema druzinu a skola je 5 minut pesi. Oteplovacky mali 2x, co tu nasnezilo a ked sme sli koculovat.