Neviem si dať rady so štvorročnou dcérou

8. nov 2021

Mamičky ja si už neviem dať rady a mojou 4 ročnou dcérou..každý večer ideme do posteľe.s tým že ju boli bruško..celý deň nič a na večer keď ma.ist spať začne s sťažovať na bruško..ale takým štýlom že chvíľku ju boli začne kričať že.boli boli..o dve sekundy na to zabudne a už je dobre az kým si k nej nelahnem vtedy jej nič nieje zázračne.uz včera večer to zašlo tak ďaleko že sa až rozplakala že boli..a že chce ešte rozprávku pozerať keď som jej ju teda večer pustila zrazu ju preslo bruško..nechapem.toto už čo na mňa hra.....

mima1
8. nov 2021

Nas ma kazdy vecer nieco😂😂Dnes zazracne ho bolela noha.inak po skolke nic nebolelo. Az ked som povedala ze do pyzama. Ok dala som mu indulonu a fical. Zazracne indulona pomohla. Nevedel co som mu dala. Vcera si trosku fakt ze trosku oskrel prs. Tiez rev. Ale proste moze skusat kolko chce spat ide. A zaspi raz dva.
Obcas poviem ze nemam ziadny liek ale ze na pohotovosti isto nieco maju ze tam to pozru. A ani nedopoviem a uz mu jic neni😂😂

autor
8. nov 2021

@mima1 aj ja jej poviem že tak nič ideme k doktorovi po injekciu a zrazu je dobre zrazu kričí že neboli..že nejdeme k doktorovi

eeffka
8. nov 2021

Stoji ti to za to? Sak si k nej lahni na 10min a bude to bez placu a vymyslancov. Ja si citam kona kym uspavam 9r... ,ked pri nej nikto nie je jej to trva aj hodinu, ked som pri nej 7min.
Verim ze uz len par mesiacov 🤣

deti95060810
8. nov 2021

@eeffka uspávaš 9 ročné dieťa?

inana11
8. nov 2021

Joj to takéto skúšanie. My sme mu trojročnému kupili radio,stiahli rozpravky a zaspava s tým aby sme ho nerušili keď zaspava lebo keď sme čítali alebo boli pri ňom,trvalo to strašne dlho a vykecaval by… no a u nás bolo bolave bruško často lebo videl že babatku dávam espumisan a hladkam brucho… potom mi povedal že aj jeho boli,dala som espumisan a bolelo každý druhý den… potom keď mi doplo že čo robí,tak som mu dala hylak,lebo že on je už veľký a asi mu teda nezabera ten babatkovsky a odvtedy nebolelo🤷‍♀️Ono sú to všetko len podpory na trávenie takze ublížiť neublížili a vravím že preslo ho to… no len to,že tazko odhadnúť kedy klamu a kedy nie🤷‍♀️

deti95060810
8. nov 2021

vyzerá to tak že tvoje dieťa to na teba len hrá.. ťažko bude od toho odvykať...

eeffka
8. nov 2021

@deti95060810 sedim na posteli a si citam na mobile a ona spokojna ... vadi jej tma, po ockovi je odvazna 🤷‍♀️

autor
8. nov 2021

Len ja sa bojím že ju môže fakt dačo bolieť a neviem do rozoznať ale zas si hovorím že by sa asi inak správala keby jej dačo reálne bolo alebo ju bolelo

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanda323
8. nov 2021

Moja 6 ročná jazdy deň ráno keď má ísť do školy, je to obdobie prejde to

kacena4
8. nov 2021

skusa tvore hranice a evidentne to zabera zaplace a ma rozpravku ☹

autor
8. nov 2021

Už zaspala ale.pred spaním tancovala pred telkou na Frozen pesničku a hrala.sa.ze je Elsa..vtedy bruško nespomenula..akonáhle som zavelila že spať už sa začala.chytat dole že auu boli..bruško.

autor
8. nov 2021

2 dni dozadu zase prišla z postele že boli bruško chce ísť kakať keď som ju posadila na záchod zacala sa vyskierat

barby141
8. nov 2021

Moja 6 rocnročná dcéra tiež mala také obdobie, najskôr som si myslela že vymýšľa ale potom par krát mala také bolestivé kŕče, že sem išli na pohotovosť, kým sme tam prišli nič jej nebolo,všetko ok
nebolo to ani vymýšľanie, potom som to cele pochopila, prosto mala také pocity v brušku, niečo ako keď my ideme napr. na nejaku skúšku, nechcela byť sama, bála sa možno , tak som si s ňou pár dní ľahla, potom každý druhý deň a tak pomaličky sme sa dostali do normálu, a samozrejme pomohli aj krvné testy, už ich viac nechcela 😉

patka06
8. nov 2021

pekne s tebou "cvičí" a dosiahne svoje, je to obdobie vymýšľanie, prejde, len už teraz musíte mať pravidlá čo môže a čo nie, v budúcnosti to veľmi oceníš
Neustupu,j na dieťati predsa poznáš -ak ho naozaj niečo bolí

elizabet173
8. nov 2021

to sa fakt pýtaš, alebo si z nás robíš prču? Nevidíš, ako slečna s tebou cvičí? A darí sa jej!!! Tlieskam jej!!!! Mamu prekabáti kedy a jej len zachce.
@eeffka uspávaš 9 ročnú? Nie je to preklep? Slovom deväť ročnú?!

autor
8. nov 2021

@elizabet173 pýtam sa pretože mám prvé dieťa a nikdy toto nerobila doteraz..a neviem to odhadnúť..neviem ako by sa správala kebyže má fakt dačo s bruškom keďže doteraz jej nikdy nič vážne okrem soplika nebolo .

elizabet173
8. nov 2021

prečítaj si po sebe ešte raz tvoje príspevky. Tancuje pred TV a keď má ísť spať, tak ju zrazu začne bolieť brucho. O dve sekundy zabudne, myslíš, že keby ju skutočne bolelo, tak by o dve sekundy zabudla? Iba tancuješ ako ona píska, treba jej dať veľmi dôrazne najavo, že na jej vymýšľanie už jej neskočíš

autor
8. nov 2021

@elizabet173 možno proste je mi ťažké uveriť že tak malé dieťa so vymýšľa a takto dokáže špekulovať všade čítam že deti si bolesti nikdy nevymýšľaj..

mmoonna
8. nov 2021

Moja MUDr. tvrdí,že pokiaľ sa nebudú na to,že ju niečo bolí,tak to nie je nič vážne.

sono2
8. nov 2021

Moja skoro 5 ročná už začala aj klamať
A teda presvedčivo.
Lenže ja viem ako na ňu a tým pádom nemá šancu. To už 4 ročné sú múdre deti veľa chápu

elizabet173
8. nov 2021

kde všade to čítaš? Vymýšľajú si oveľa menšie deti a najmä, keby ju to bruško naozaj bolelo, tak ju o dve sekundy bolieť neprestane. A tebe nie je divné, že kým tancuje pred TV, tak jej nie je nič, ale keď má isť spať, tak ju začne bolieť? Veď to je tak priehľadné, že až

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikha2809
8. nov 2021

Aj moju dcéru dcéru dnes extrémne bolela noha nemohla ani chodiť.tak som jej dala rozdrvenu polku celaskonu,akože liek od bolesti hneď ako prehltla odskákala z kuchyne že zabrala a už ju nič nebolí 😂 má 5.

madeleine
8. nov 2021

Je to uplne prirodzene. Dieta je plne vnemov, ak chodi do skolky ci ineho kolektivu pocas dna, navyse dost dlho odlucene od rodica. Akekolvek vymyslanie moze byt znamenim, ze dieta chce stravit viac casu s rodicom, najma ak pomaha, ze si k nej na chvilku lahnete.

My mame kazdovecerny ritual, ze ked uz su v posteli, detom precitam rozpravku, potom si k nim lahnem a uz po tme im zaspievam jednu uspavanku, kazdy dostane pusu na dobru noc, este raz ich uistim, ze ich lubim a odchadzam. Dcerka ma 4 roky a obvykle spi uz pocas uspavanky, ale zas chodi do skolky, kde cez obed nespavaju.

Ja im ten cas doprajem. Nepovazujem to za ziadne mavanie rodicom, ale faktom je, ze ak ich o stvrtej - piatej vyzdvihnem zo skolky, vacsinou cas potom travim pomedzi citanie / rozpravanie / hru s nimi v kuchyni varenim a teda opat nie plnohodnotne spolu. Takze ak maju potrebu mi vecer este 5 minut rozpravat co cez den zazili, alebo polozit nejaku nesmierne dolezitu otazku, ten cas si najdem. Samozrejme, ze som po celom dni unavena a este ma toho dost caka, kym zalahnem, ale uvedomujem si, ze toho kvalitne spolu straveneho casu mame ukrutne malo a bohuzial vnimam, ze je ho stale menej.

Deti chodia spat o pol osmej - osmej a do pol hodiny som urcite s "uspavanim" hotova. Tato investicia do buduceho vztahu s detmi mi stoji za to.

Ale samozrejme, kazdy ma svoj sposob fungovania a dolezite je, ze su s tym vsetci spokojni. Verim, ze aj vy si najdete ten svoj. 🙂

annm81
8. nov 2021

Ja mám na takéto podozrivé bolesti "liečivý krémik". Vezmem na tento účel vyhradený bežný detský krém, natriem bebinko a väčšinou to do minúty pomôže.

elizabet173
9. nov 2021

@annm81 tým sa ale stotožníš s jeho klamstvom

eeffka
9. nov 2021

@elizabet173 ja som vo veku ked si vacsinou polozim otazku, chces mat pravdu alebo klud?

annm81
9. nov 2021

@elizabet173 Nemyslím, že je to vyslovene klamstvo. Skôr vymýšľanie s ktorým sa detská fantázia vie úplne stotožniť, niečo ako keď si vymyslí imaginárneho kamaráta.

elizabet173
9. nov 2021

@annm81 to sú dve rozličné veci vymýšľať si preto, lebo chcem niečo dosiahnuť a mama mi na to skočí a vymyslieť si imaginárneho kamaráta. Je to nakoniec tvoja vec, ako to riešiš