Neustály plač mesačného bábätka

nina296
14. nov 2021

Ahojte, prosím vás neviete mi poradiť alebo nemáte skúsenosť, že mesačne bábätko nám vkuse place pred jedením a po jedení? Je na umelom mlieku. Jedine kedy neplače je keď ju vonku kocikujeme. Pediatrička povie na všetko že to je normalne, ale viem, že nie je. Vkuse place, až je červená😔

zuzanka.zuzu
14. nov 2021

1.mamina má vždy pravdu, ak sa ti niečo nezdá, tak treba riešiť
1.po pôrode sú zmysly ošalené a bábätká ozaj plačú 🙂 niektoré nie, ale napr. bábo našej susedky revalo v kuse 5 mesiacov, furt furt furt....
1.vitaj v klube nonstop kočíkujúcich, nohy budeš mať ako laň 👍😎

tatianaba
14. nov 2021

@nina296 Pred jedenim moze plakat, pretoze je hladne a po jedeni, ze mu nestaci?

nina296
autor
14. nov 2021

@tatianaba aj sme si mysleli, že nestačí, ale pediatrička povedala,že mame ísť podľa tabulky na umelom mlieku a nesmieme to prekročiť. Už sme zúfalí. Niekedy vie fľašku aj odmietnut už keď je pri konci, tak neviem či je hladna. Mozeme dávať um len každé 3 hodiny,zevraj

nina296
autor
14. nov 2021

@zuzanka.zuzu ano ako lan už mám, nedovolí ma sa ani najest😔

mabenn
14. nov 2021

pred jedenim to vyzera na hlad, po jedeni moze boliet brusko? davate odgrgnut, ponosit trochu? UM zmenit pripadne?

janba
14. nov 2021

Ak vypije celu flasu a este place, skus raz zarobit o 30ml viac a uvidis, ci vypije a bude pokojnejsi.

katpox
14. nov 2021

@nina296 ja som mala tiez uplakane babo, no vycibrit si trpezlivost, spal a bol ticho iba v kociku, ale pozor, nesmela to byt rovinka, pekna asfaltka, ci chodnik. Nastastie mame park a tam to drncalo, takze som uz poznala kazdy kamienok a konar 😃😃😃3 hodiny kazdy den prechadzok a niekedy som aj ja zadriemala na lavicke, ked bolo babatko uplne v trdom spanku... Uz som mavala vankus s dekou v podvozku, ked som vystriehla okamih, dala som si slofika polhodku,

marianarem
14. nov 2021

@nina296 Ale coby si nemohla prekrocit. Vsak ludia nejedia vsetci rovnake mnozstva, ani velki, ani mali. Ja som na jednej z prvych poradni hovorila doktorke, ze sa mi zda, ze maly by chcel aj viac ako je v tabulke, na co mi ona povedala "no tak mu dajte viac" a bolo. Davala som podla potreby, nie kazde 3 hodiny. Neskor zase zacal jest o dost menej, ako bolo v tabulke, ale stacilo mu. Ja by som aspon skusila dat trochu viac mliecka, ze ci je to hladom alebo niecim inym.

zabina27
14. nov 2021

Skús zarobiť o 1-2 odmerky mlieka viac a uvidíš, môže určite aj bruško bolieť, ak by to bol len apetít, tak je to najmenej 🙂 náš malý síce jedol tie cca každé 3 hodiny, ale plné fľaše prvé mesiace, ale cez deň a v noci krásne spal, čiže si svoju dávku zjedol cez deň. Ale nevracal, nebolelo bruško, pekne priberať, čiže doktorka na moju otázku, čo mám robiť, vždy len povedala, že kŕmiť 😀 Každé bábo je iné a tabuľky sú len orientačné. Skús dať viac a proste uvidíš, pokiaľ by to bolo ono a nemal by tráviace ťažkosti, ani by som to s doktorkou neriešila, nech sa tabuľkovo kŕmi ona.

zuzanka.zuzu
14. nov 2021

@nina296 cooo? to co je za hovadinu 🙈 podla tabuliek sme NIKDY nesli... papa kedy chce a kolko chce. kks vsak to je mucenie co pises 🙈 riadte sa dietatom a nie tabulkou...
my sme mali obdobie napr. kazdu hodinu 50ml - co by si vtedy robila? a o tyzden zase inak

mattkapd
14. nov 2021

@nina296 tiež mámesacnu dcérku bohužiaľ tiež sme len na umelom mlieku a teda podľa tabuľky nejdeme vôbec.. Však by som zosedivela.. Ona vypije tak 60ml a o hodinu si vypyta zas stiahne 30ml a niekedy vypije aj 90ml a teda 3 hodiny bez mlieka mi vydrží len v noci.. Ja som si ale týmito tabuľkami presla pri prvom a chudiatko maličké mucila som jeho aj seba.. Potom som si povedala ze dosť a ono sa to fakt časom upravilo

thoughtfulweirdo
14. nov 2021

Ja som mala dcéru na UM a pila asi do piateho mesiaca každú hodinu cez deň. Možno aj vášmu by pomohlo piť častejšie menšie dávky, tie prechody od hladu k úplne plnému žalúdku mu možno nerobia dobre. Za mňa to určite stojí za pokus, skúsim kŕmiť častejšie. Držím palce, nech nájdete príčinu plaču

bubik6x
15. nov 2021

To je somarina riadiť sa tabuľkou môj už prvý deň od narodenia pil 70ml a doktorka povedala že len 30ml môže a kaslala som na ňu, neskôr mi keď bol 2,5 mesačný tak zase hovorila že môže za deň vypiť max 1l mlieka a vypil mi 1200ml denne tak mi povedala že mu mám menej dávať lebo bude tučný tak som jej povedala že nech mu to vysvetlí sama keď je taká múdra predsa nenechám dieťa hladné a nie je tučný len väčší hladoš s tým nič nespravíš, neriad sa tabuľkou chod podľa seba, ty o tom rozhodujes nie niekto iný daj na svoju intuíciu, ale ten plač po jedení môže byť aj kolika, moje obidve deti mali koliku, dcéra do pol roka a syn ju má ešte teraz a má 4 mesiace, skúšala som všetko od výmyslu sveta kvapky,masáže, nosenie, kocikovanie a jediné čo pomáha je kúpeľ, musíš všetko vyskúšať tak držím palce

lorin29
15. nov 2021

@nina296
aké dávaš mlieko?
Neriadit sa tabuľkami hlavne... Ja nechápem ako toto môže pediatricka povedať.. Naša malá už v porodnici vypila 60tku a tvrdili mi ze to neplač z hladu... Také prd... Prišli sme domov a prvý týždeň hneď píla 60tku a nie každé 3 hodiny... Pýtala si každé dve.. Najskor sme ju zabavali ze reku musíme sa riadiť tabuľkami ale to bola pekná somarina začali sme sa riadiť tým ako si ona pýta a keď papa cez deň každé 2 hodiny potom napr v noci pýta menej mlieka a menej často.. Ale už nikdy by som sa tabuľkami neriadila😉

nina296
autor
15. nov 2021

@mabenn
@janba
@janba
@katpox
@marianarem
@zabina27
@zuzanka.zuzu
@mattkapd
@thoughtfulweirdo
@bubik6x
@lorin29
Dakujem vam pekne za rady. Pýtala som sa hneď že vkuse pyta,dudka a hľadá a povedala že nie je hladna,to je saci reflex a keď som sa opytala či mozem jej skusit dat častejšie mlieko tak povedala že vôbec že pokazim jej žalúdok. A taktiež strasne grcka až to ide prúdom a to povedala že tiež normalne.som prvorodička a ešte bola nervózna čo riešim.dnes som už plakala s ňou, skusim teda dat viac mliecka

zabina27
15. nov 2021

ono su to tie teorie, ze novorodenec ma malicky zaludok a nema sa prepchavat a roztahovat a UM sa dlhsie travi a teda sa nema davat castejsie ako tie 3 hodiny. len, vysvetlit to babatku, ze este nema narok byt hladne, to uz je iny level 😀 preto pisem, ze pokial vascie alebo castejsie davky mlieka nerobia traviace problemy, tak kaslat na tabulky. mozno o tyzden uz nebude taky apetit a dieta bude pit menej.
teraz pises, ze grcka, skor by som sa zamerala na tento reflux, lebo pokial vracia prudom, tak jasne ze ma skor prazdne brusko a je hladna. treba davat nejake antirefluxne UM, to by mala pediatricka riesit. lebo bars das vacsiu davku, aj viac vygrcka a zase len kolotoc. reflux babatka mavaju, ale trosku treba s tym nieco riesit a nie povedat, ze to je normalne... jasne, ze je hladna, poskusaj dat viac a uvidis, pokial bude aj viac vracat, pytaj AR mlieko a zase len uvidis, aky to bude mat efekt. ja by som sa s nou o davkach nebavila, pokial by bolo babo spokojne

lorin29
15. nov 2021

@nina296 ak grcka vyslovene prúdom a často môže mať reflux

nina296
autor
15. nov 2021

@zabina27 na mlieko som sa presne pýtala proti refluxu a povedala že nie že naco jej chcem mlieko keď grcka,že to každé dieta.ako citam vaše skúsenosti asi by som mala vymeniť pediatričku. Spi len vonku keď kocikujem mozno naozaj len vtedy zabudne na hlad a spinka.inak tomu nerozumiem

mattkapd
15. nov 2021

@nina296 keď ti často grcka a veľa zavolala by som doktorke nech predpise to AR umelé mlieko.. Možno máte reflux.. A možno keď ti takto veľa grcka je aj preto rýchlejšie hladna

marianarem
15. nov 2021

@nina296 Druha moznost je ze ma aj reflux a boli ju to, v tak pripade radsej menej a castejsie. No je to bordel, moznosti vela, nezostava ine, nez skusat.

nina296
autor
15. nov 2021

@mattkapd strasne grcka,vcera vypila mliecko a mám pocit že všetko islo von a až takym prúdom.ale priberá pekne preto to doktorka aj nechcela riesit 😏

zabina27
15. nov 2021

@nina296 nase deti enmali reflux, tak s tym nemam skusenosti, ale neda sa to mlieko aj kupit bez receptu? ze by si skusila a uvidis, ked nie je ochota od dr. ako ano, deti to mavaju, ale preco neskusit pomoct vsetkymi cestami, pokial sa da? musis skusat aj ty, nieco si nastudovat, napr. zvysena poloha pri lezani a podobne

vmatuscinova
15. nov 2021

mam tu kolikovu skupinku, venujem sa nadmerne placlivym babatkam, skus mi napisat IP🙂 Vela veci nie je len o brusku a UM, treba ist na priciny placu logicky. Prvorade je ale pri tak malom babu skontrolovat prirastok hmotnosti a podla toho nastavit UM, aby to naozaj nebol plac hladovy

mattkapd
15. nov 2021

@nina296 treba jej rovno povedať ze by si skúsila toto mliečko ci sa jej nebude toľko vracať.. Je to rozdiel lebo ja som kúpila Sunar HA v lekárni za 20e a pani doktorka keď mi ho predpise ma stoji necelých 1,30€

luccija
15. nov 2021

@nina296 môže mať tichý reflux doktorka ma nejake divne nazory

sssilvuska
15. nov 2021

@nina296 moja plakala vkuse 3m... Nevedela som čo robiť.. možno má bábo veľa podnetov..možno je len hladné ..určite sa neriad tabuľkami na um..treba dávať podľa potreby bábätka ale samozrejme každé 3h..mozno aj espumisan pomoze...skús počúvať ako plače..na to postupne prídeš..nájdi si o plači bábätiek...je to najhoršie obdobie ale už bude len lepšie.. držím palce 👍

alex1303
15. nov 2021

@nina296 ahoj aj my sme mali tento isty problem....tiez som si myslela, ze je hladny a preto place..tak som mu dorobila este mliecko..ale plac aj tak...nakoniec sme skoncili v nemocnici ze su to koliky a ze dieta "prezieram"...trvalo to to 4 mesiaca

sssilvuska
15. nov 2021

@alex1303 Prezieras? Omg.. akože moja vypila na tretí deň 80ml v nemocnici..a proste chcela tak jej dali ...veď bábo predsa vie kedy má dosť..nechápem

mimixxxx
15. nov 2021

Treba sa sustredit na materinsky instinkt a ostatne veci neriesit. Pokial je babo zdrave a nema medicinsky problem, tak casty problem je ze niektore babatka si pomalsie zvykaju na prostredie mimo maternice. Tzv. 4. trimester alebo high need baby alebo u nas sa to vola narocne babatko. Da sa to zmiernit a treba vydrzat, je to len kratke obdobie (3/4 max 6 mesiacov). Na zmiernenie placu pomaha simulacia prostredia maternice - dieta je nosene, alebo pevnne zabalene v satke a nosene alebo matka s nim poskakuje na fit lopte atd. V brusku babatko spalo ked sa matka hybala preto aj teraz sa ukludni pri pohybe ale musi cititi matku - preto nosit ci uz na rukach alebo v satke 🙂 Celkovo kontaktne rodicovstvo mu robi dobre, sspanie spolu v posteli. Casto tieto babatka nemusia kocik, postielku, cumel, hracky ale kazde je trochu ine.

mimixxxx
15. nov 2021

A pustat biely sum! Tiez vacsinou pomaha, pritom kludne spinka v satke a matka sa moze prechadzat alebo skakat na fit lopte.