Natieranie dieťatka po kúpeli

tehotna40
11. aug 2021

Ahojte, do ktorého mesiaca ste olejcekovali/natierali bábätko po kúpeli?

karhu
11. aug 2021

vobec

timetotime
11. aug 2021

natieram stale, hlavne teraz v lete ked je na slnku tak treba

tehotna40
autor
11. aug 2021

@timetotime a čím, ak sa smiem spýtať

denden77
11. aug 2021

ja ju tiez mazem.. uz sa to stalo akymsi ritualom.. kiez by si uvedomovala ako je jej sveta zit 🤣🤣🤣

timetotime
11. aug 2021

@tehotna40 detskym telovym mliekom alebo bambuckym maslom, co je doma pre nu 🙂

s_a
11. aug 2021

@timetotime bábätká nemajú byť veľmi na priamom slnku...

tehotna40
autor
11. aug 2021

@timetotime ďakujem

timetotime
11. aug 2021

@s_a ona sa pytala dokedy som natierala, moja uz nie je babatko a aj tak ju natieram v neskorsom veku sa mi podakuje ked bude mat peknu pokozku 🙂

kristina1001
11. aug 2021

@tehotna40 moja má 10 mesiacov a stále natieram len už nie olejom

tehotna40
autor
11. aug 2021

@kristina1001 a dokedy ste používali olej ?

nikpa
11. aug 2021

@tehotna40 keď ma suchú pokožku tak netieraj, ak nie tak načo... A vôbec by som nemazala mastným, ťažkým olejom. Dnes už je na výber všeličo možné, mastenie olejom je prežitok ešte z našich čias keď sme boli deti.

majuska161
11. aug 2021

@tehotna40 mne doktor povedal ze natrieť mám len ked bude mať prísť svokra na návštevu 😆 aby bola spokojná ze je bábätko natreté.. Inak ze to je zbytočné... Jedna dcerka mala vsak ekzem a to sme natierali bambuckym maslom

marrilyn
11. aug 2021

@tehotna40 ja som maleho natierala olejcekom od wiledy asi tak do roka a pol, ale v zime som mala pocit, ze mu uz nestaci, mal taku suchsiu kozu, tak sme presli na wileda telove mlieko

lenkakravcova
11. aug 2021

@tehotna40 Nenatierala som ani syna (4r) a ani dcéru (11m)
Jedine krém na opaľovanie keď ide syn na slnko. Inak nič.

gleep1
11. aug 2021

Už ma cez rok a natieram tak raz za týždeň, za dva len pre to že to ma rada, spokojne sa pri tom tvári a ja sa na ňu rada pozerám.
Podľa mna záleží od typu pokožky dieťaťa, moja ma hebku, nikdy nemala suchu ani po narodeni ale ja som ju 4 mesiace kúpala len v cistej vode bez čohokoľvek.
Tak isto záleží od gelu na umývanie, ktorý používaš- niektorý vysušuje veľmi, niektorý menej a niektorý olejový sprchovy olej môže naopak, hydratovat.
Tak isto záleží na teplote vody , dĺžke kúpania sa a frekvencii- kúpes vo vlažnej a chvíľku? Netreba. Kupes v teplej vodičke a dieťa sa tam maca 20-30 minút? Tak to je potom určite treba lebo pokožka stratila svoju vlhkosť.
Kupes každý deň a každý deň používaš sprchovy gel? Tak to podľa mna tiež treba.
Kozmetiku pouzivam len prirodnu, sprchovy gel od weleda cez zimu sme mali pomaranč, teraz keď je teplo sa mi veľmi paci ten mint. Kremujem maslom tiež od weleda, vonia úžasne.

Inak síce je po nakremovani pokožka krasne hydratovana, keď kremujes viac než treba tak dosiahneš akurát tak prirodzenú suchost pokožky- zvykne si na to že ju kremujes a nebude mat dôvod sama sa mastil. Stane sa na kreme závislá. Takze treba sa riadiť svojim kupacim rituálom a typom pokožky dieťaťa, nie tým čo robia ini 🙂

mabenn
11. aug 2021

@tehotna40 3 roky ma pouzivam telove mlieko weleda

tehotna40
autor
11. aug 2021

@mabenn baby inak musím sa priznať, až sa trochu hanbím keď čítam kolko z vás túto kozmetiku požíva , ale pre mňa je neznáma

gleep1
11. aug 2021

@tehotna40 nemáš sa za čo hanbiť, ty vieš zase 1000 veci ktoré my nevieme! Už ju poznáš a môžeš skúsiť, bežne kúpiš v DM 🙂👍🏼

https://www.weleda.sk/product/s/2-v-1-sprchovac...
Nopriklad toto je to co som spomínala- nie olej ale krém ktorý hydraruje počas kúpania takze netreba mastit pokial dieťatko nemá vyslovene suchu alebo exematicku pokožku 🙂 určite vyskúšaj je to super kozmetika a podľa mna strašne pekne vonia na to že je prírodná (ale konkrétne tento krém som neskusala 🙂)

bluka2
11. aug 2021

@tehotna40 ja tiež tak raz týždenne olejom od Weleda (calêndula) alebo aj excipial (ten mastný s urea). Tie dva striedam, ale vydržia mi veľmi dlho

lucia147852
11. aug 2021

Natieram stále. Má 4,5 roka. Ona je atopicka, ale aj keby nebola natierala by som. Veď aj ja používam po sprchovaní telové mlieko, inak som sucha

zuvelyn
11. aug 2021

syn 15 mesiacov, natierala som len v zime ked mal suchu pokozku inak nenatieram nicim, je to podla mna viac na skodu ako na uzitok.

tehotna40
autor
11. aug 2021

@gleep1 ďakujem veľmi pekne, určite ju pozriem. Ja mam olejcek od saloos tiež je to prírodná kozmetika, teda väčšinu kozmetiky pre malu mam od nich, alebo používame aj bambucke maslo ale to iba keď ma moc suchu pokožku keď je dlhšie vo vani alebo v bazéne.

tehotna40
autor
11. aug 2021

Ďakujem vám všetkým

gleep1
11. aug 2021

@tehotna40 aj saloos je super 👍🏼❤️ O nič horši než weleda.

kristina1001
11. aug 2021

@tehotna40 do 5 mesiaca potom mala zneho ekzém čo som bola prekvapená že 5m jej nevadil a zrazu áno teraz používam značku Attitude aj sprcháč aj telové mlieko a som spokojná pokožku má krásne vizivenu ale nie mastnú čo je pre mňa palec hore

mabenn
11. aug 2021

@tehotna40 ja ani neviem ako som zacala s nou ale je z DM ...kremy pomahali na ekzem ked bol maly tak preto

kkovacovak
11. aug 2021

@tehotna40 no ako to tu tak čítam tak podľa mňa sa málokto naozaj radil s nejakým kožným lekárom. Mazať olejom sa určite nemá. Olej nehydratuje pokožku takže nemá hydratačnú funkciu. Je to prežitok ktorý bohužiaľ stále pretrváva. Olejom sa proste nenatiera. Weleda je tiež nie úplne vhodná. Je extrémne navoňaná to je prvá celkom dôležitá vec. Pre detičky najlepšie neparfumované veci! Weleda je z prírodných zložiek a akokoľvek to môže vyzerať pozitívne tak bohužiaľ môže byť pre deti alergénom. Ano niekto to znáša dobre ale s touto značkou naozaj veľmi opatrne. Bábätká stačí najskôr kúpať v čistej vode neskôr sa môže pridať kvapka nejakého sprchového gélu. Natierať netreba pokiaľ nie je pokožka suchá alebo nie je problémová. Niekedy je to ale rituál a masáž bábätká pred spaním upokojuje. Keď je to potrebné tak premasťovať kyselinou mliečnou zatobenou z lekárne. Nepoškodzuje kožnú bariéru ako niektoré kremy a odstraňuje starú vrstvu pokožky. Bol tu spomenutý aj excipial. Ten má v sebe ureu a tá pre deti s citlivou pokožkou tiež nie je výhra. Skrátka niekedy je menej viac. Netreba používať niečo len preto že je to populárne a robili to naše mamy. Vtedy sa robili rôzne veci o ktorých už tetaz vieme že neboli vhodné.

bluka2
11. aug 2021

@kkovacovak menej je určite viac, avšak Weleda práveže nie je parfumovaná vobec a ak by som z toho niečo vyradila, tak skôr ten sprchový gél. Nepotrebné pre deti rovnako ako pre dospelých. Umývame sa iba vodou a nesmrdime...

kkovacovak
11. aug 2021

@bluka2 tak weleda veru nie je bez vône. Dostala som darom nejaký zelený krém od weledy a tú vôňu som cítila celý deň. Pot a mastnotu neumyješ čistou vodou. A keďže dospelý človek sa v lete asi potí je šetrný sprcháč namieste. Písala som že bábätko v čistej vode a potom maximálne kvapku nejakého gélu.

bluka2
11. aug 2021

@kkovacovak jaj, tak myslím, že tu hovoríme o detskej welede...
Mastnota ide dole aj teplou vodou. Však ako na riadoch 😂 ibaže zvyčajne nie som až taká špinavá ako panvica, takže po sprche som proste čistá