Môžem zobrať týždňové dieťa do kostola?

annapapekova
4. feb 2013

pýtam sa za kamarátku. chcú vziať tyždnové decko to kostola. je to v poriadku? zobrali by ste vy také mimino do kostola? su hrozne veriaci.

alka221
4. feb 2013

1. ja by som tak male dieta do kostola iste nebrala..
2. je to vsak ich vec, ich dieta, ich nazor..nech si robia co chcu.. 😉

andrik78
4. feb 2013

Teraz určitr nie. Všade zúri chrípka

katia7
4. feb 2013

tak to je snad ich problem 😀 ci? 😕 su zeny ktore ziadne sestonedelie neriesia a ako vidim su take co riesia aj za ostatne 😀

annapapekova
autor
4. feb 2013

to som im vysvetlila ale nedaju si povedať. sú hrozne veriaci a musia tam vraj chodiť, že neni správne vynechávať omše.

zazalienka
4. feb 2013

podľa mňa to nie je problém.. niektorí chcú čo najskôr pokrstiť, aj dvojtýždňové sa krstia.. aj keď týždňové je ešte malinkaté, v zime by malo byť vnútri, a postupne adaptovať na von.. ale veď každá mama si najlepšie rozumie..

alka221
4. feb 2013

@annapapekova "MUSIA"? ved viera nie je povinnost.. 😒

annapapekova
autor
4. feb 2013

pre nich je.

annapapekova
autor
4. feb 2013

pre nich je Boh velmi doležitý.

lubka1983
4. feb 2013

urcite nie,kostol im ,teda babätku neutecie a ked su uz veriaci mali by vedet ze deti a este tak male nemaju,nenesu za to hriech,ze sa nezucastni omse..........do tej chrípky a zimy,ble...

malinkaaninka
4. feb 2013

@annapapekova ak sú takí veriaci ako píšeš,tak sa môžu pri dieťati vystriedať.určite nemajú len jednu omšu.v prípade choroby alebo ked sa im nedá sú ospravedlnení,môžu si pusiť omšu na Lumene.a ďalšia vec,kopec matiek sa promenáduje s týždňovým novorodencom po meste aj po mrazoch a daždi a neviem čom a dobre je ale do kostola už je zle?

sympa1
4. feb 2013

ja vídam v kostole strašne vela kočikov..volakedy to nebolo...však nech vezmu..ked bude zle, pojdu von..pohoda

annapapekova
autor
4. feb 2013

nedaju si povedať, že vraj je to pre nich dôležité a musia tam ísť. Boh je u nich na prvom mieste.

suelop
4. feb 2013

@annapapekova Vynechat omsu kvoli starostlivosti o dieta nieje hriech. Ak chcu ist ja by som sa postriedala, jedna omsa idem ja,druha omsa manzel. Tu neide ani tak o sestonedelie ako o zranitelnost babatka. A aj ked som tiez veriaca zdravie dietatka by som neriskovala. To by som sa radsej isla vyspovedat z neucasti ;)

lubka1983
4. feb 2013

tak akoze nie som pohann,ale nejaka prehnana viera......dôležité

sissy27
4. feb 2013

@annapapekova tak nech berie, čo ťa je do toho? kamoška sa ťa zjavne na radu nepýtala, tak čo riešiš...

alka221
4. feb 2013

@annapapekova a preco to vlastne riesis ty?

andrejka1974
4. feb 2013

s takym malym babatkom urcite nie, v tomto pocasi by sa nermalo ani von chodit a von sa s babatkom sa chodi az ked ma 2 tyzdne a je uz ako tak teplo , ja som mala dve novembrove deti a prvykrat isli von az ked mali mesiac a to len do poradne 🙂 🙂 🙂 🙂 a teraz mam malu aprilovku a prva prechadzka bola az ked mala dva tyzdne a to bol uz teply april 🙂 🙂 🙂 nech neblaznia 🙂 🙂 🙂 vsak ked chcu ist na omsu tak bez malej jeden pojde rano a druhy vecer a pri malej sa prestriedaju doma a babo nech tam urcite neberu , potom ked im ochorie co bude robit , pojde s chorym babom do kostola tiez

zonjushe
4. feb 2013

@annapapekova ale to je v poriadku, ze je Boh na prvom mieste..ale ved teraz je situacia taka, ze maju malinke babo, a nie stale sa da ist..ved nezhresia, Boh vidi, preco neboli na omsi..resp. nemusia chodit spolu, ale vystriedaju sa..su situacie, kedy sa na omsu proste neda ist a ak je to zdrava viera, nie fanaticka, tak si uvedomuju, ze ziadny hriech nespachali, ani sa neodvracaju od Boha..

monikajaco
4. feb 2013

@annapapekova nech si predsa robia co chcu ... koho to zaujima ... je to predsa vec kazdeho rodica ..

sveta27
4. feb 2013

to sa nemôžu pomodliť doma? Veď, Pánbožko to určite pochopí... Alebo tu ide o to, že sa chcú pochváliť dieťaťom pred ľuďmi? Je im ľúto, že majú zdravé dieťa, budú ho vláčiť po zime a medzi kašľajúcich bacilonosičov? Veď uvidia, čo budú prežívať, keď bude choré... Ja by som ani väčšie nevzala.

dais
4. feb 2013

@annapapekova nikdy v živote. aj matka aj dieťa v šestonedelí majú sedieť doma a maximálne chodiť na prechádzky až to zdravotný stav a počasie dovolia.

moon1979
4. feb 2013

@annapapekova

nech si robí čo chce ... ale keď jej dieťa s nulovou imunitou niečo chytí tak potom nech nevyplakáva 🙂 teraz všade zúri chripková epidémia, zatvárajú školy, škôlky, varujú ľudí aby sa čo najmenej zgrupovali ... ale nech si robí čo chce, no evidentne jej 600nedelie nič nehovorí ...

veľa zdravia pre bábatko ...

madlei
4. feb 2013

...zdravy rozum by mal byt predovsetkym voditkom v kazdej zivotnej situacii...
sestonedelie ma kazda ine, niektora silno krvaca, druha ani nevie ze rodila, ale obranyschopnost je po tehotenstve aj po porode oslabena, teraz ked je chripka, netreba chodit medzi masy ludi...a uz vobec nie s tak malinkatym babom. to nema obranyschopnost este ziadnu, protilatky ma akurat z maminho mliecka...ak teda koji. lebo dnesne matky su nejake divne v tomto smere...to je ale do inej temy
nuz...ale ak je niekomu prednesia viera a nazor susedov, nez zdravie dietata a sameho seba, tak nech si ide.
lebo ved co by povedali keby sme jednu nedelu nesli do kostola, ze? treba to asi nechat na nich, ja som len vyjadrila svoj nazor. kazdopadne by som nesla ani so sebou ako zena po porode ani s dietatom.

huxy
4. feb 2013

je to na nich,je to ich rozhodnutie.ja by som to určite nerobila,aspoň počas prvých 6-tich týždňov.
nedá mi však reagovať na dôvod,prečo chcú ísť s tak malým dieťaťom do kostola.Boh nepotrebuje,aby sa tí dotyční rodičia aj s bábom hnali hneď do kostola na každú jednu omšu.chce,aby žili a správali sa podľa jeho prikázaní.a to,že je niekto veľmi veriaci tiež nemení nič na tom,že je to podľa mňa normálne,že také malé dieťa do kostola proste nevezmú.mne to skôr príde,že buď sú až fanaticky pobožní alebo sa obávajú toho,že čo na to povedia ostatní /ufrflané babky v kostole a tak/

fuska
4. feb 2013

@annapapekova Podla mna je toto vymysleny nick, vymyslena tema, rovnako, ako ta so sushi a tatarakom. Inak, zaujimalo by ma, ako ta Tvoja pobozna kamoska prezila, ze minulu nedelu nebola v kostole, ale lezala porodnici... 😉

sveta27
4. feb 2013

@fuska Neviem, či kamarátka existuje alebo nie, ale poznám taký typ ľudí...

crazybabenka
4. feb 2013

my chodíme s malou od 3 mesiacov....sme evanielici....a náš pán farár s pani kaplánkou sú manželia a majú dcérku o pár mesiacov staršiu ako je naša....a teraz malinké miminko...a v pohode.....sme s pani kaplánkou v chodbičke aj s kočíkmi....keď detičky vyhutujú...ideme s nimi na chvíľu von....alebo to detičky prespia

crazybabenka
4. feb 2013

@fuska u nás v pôrodnici boli aj služby božie 😉

sveta27
4. feb 2013

@fuska prepáč, krivdila som Ti, je to vymyslená téma, pozrela som si ten tatarák a registráciu "annapapekova" 🙂

fuska
4. feb 2013

@sveta27 A vlasaty chlapec. 😉