Môžem ísť na kúpalisko s mesačným bábätkom?

rebeka3333
15. jan 2023

Ahojte baby chcela by som dnes spraviť vylet sestre aj bratovi na kúpalisko do turčianskych 🙂 kúpanie je vnútri 🙂 ale mám aj malého mesačného syna či môžem s ním normálne ísť na kúpalisko s tým že my dvaja by sme sa nekupali ale len by bol vo vajíčku ďakujem

majki_ki
15. jan 2023

@rebeka3333 ak si zaplatíš vstupné, tak určite, len ja osobne by som asi mesačné bábätko nebrala takto medzi ľudí, ale je to fakt na tebe

silceb
15. jan 2023

@rebeka3333 ja len sa opýtam....je vám ľúto že máte zdravé dieťa? Lebo ja túto myšlienku asi nikdy nepochopím...

bajka16
15. jan 2023

@majki_ki asi tak. S takým babatkom ešte k tomu v chripkovom období. Ešte doplním že mať ho vo vajíčku po celý čas nie je tiež v poriadku.

jazula
15. jan 2023

Ja by som s takým malým ešte nešla, ma slabú imunitu ešte, nech ti tam niečo nechytí…

zuzap33
15. jan 2023

@rebeka3333 nie si este nahodou v sestonedeli ?

martinkatinka
15. jan 2023

Tam je ina vlhkost, klima.... Ja by som teda nesla.

evaachesa
15. jan 2023

Ísť môžeš aj s týždňovým, nikto ti to nezakáže...otázne je, prečo by si chcela riskovať jeho zdravie? 😧

diewcatqoo
15. jan 2023

K tomu, co tu odznelo si este dovolim pridat, ze ked malo moje dieta mesiac, tak som bola rozbita ako hracka a aj keby mi za to mali zaplatit, tak by som na kupalisko nesla 🙂
Ale viem, ze kazdy to ma inak. To len na odlahcenie.

rebeka3333
autor
15. jan 2023

@zuzap33 som ale ja sa kúpať nechcem 🙂

misinka0611
15. jan 2023

Ja som takto nechodila, mám májovú. Keď sme išli najprv len na jazero, bola v kočíku na vzduchu pod stromom a aj sme sa tam prechádzali, bol to veľký areál. Takto vnútri bola 1x ako 8 mesačná.

rebeka3333
autor
15. jan 2023

@bajka16 ja by som ho nemala len vo vajíčku ale aj na rukách aj v kočíku 🙂 to som napísala len priebezne 🙂

melanta
15. jan 2023

Bože prečo ľudia majú deti, keď už počas šestonedelia potrebujú brat miminko do termálnych kúpeľov? Veď nech si kúpia psa keď nedokážu ani prvé týždne po pôrode prispôsobiť život novorodencovi. To šestonedelie nie je prežitok. To má konkrétny význam. Že sa kúpať nechceš je irelevantné. Ideš do vlhkého prostredia plného všetkého čo pre dieťa nie je vhodné. Máš dieťa, načase začať pozerať nielen na svoje potreby.

bajka16
15. jan 2023

@rebeka3333 tak nech sa páči choď. Moje deti sú choré už druhý mesiac. Otrasná chrípka ktorej sa nevieme zbaviť. Choď s bábätkom na kúpalisko. Je to tvoja zodpovednosť.

babalenka
15. jan 2023

A čo by si tam akože robila keď sa kúpať nechceš ? A ani dieťa sa kúpať nebude? Zbytočne vyhodené peniaze za niečo čo nevyužijes a v chripkovom období s tak malým dieťaťom by som nešla .Či beries tak však je to len chrípka a nie kovid.No za mňa nie kebyže je máj a dieťa má aspoň tri mesiace a bolo by teplo že aj vonku by sa dalo tak možno by som sa nahovoriť dala.Ale teraz v januári s tak malým dieťaťom určite nie.

nwnw
15. jan 2023

@rebeka3333 bez ohladu na choroby, a nevhodnu pomohu dietata vo vajicku. Ja by somsa bala v tom teplom vlhkom prostredi prehriatia a vyjdete von s vajickom a oblecenie na dietati natiahnute vzdusnou vlhkostou. No a 6n by som ani doma do vane nesla a nie do bazena 🙈

petamich
15. jan 2023

my teda s malym cestujeme kade tade ale nie, so stvortyzdnovym novorodencom by som do uzatvorenych priestorov, s nie uplne vhodnou teplotou a vlhkostou nesla, hlavne na co? ved sa kupat nebudes, babatko tiez nie a ak mate starsie dieta a chcete ist kvoli nemu, tak s nim predsa moze ist manzel

alanko20
15. jan 2023

Dajte si radsej prechadzku na vzduchu. Kolko maju surodenci rokov? Vezmite kolobezky, chodte do parku a potom im vymysli program doma. Pustite si film, urobte pukance, bla bla vymysli hocico.

44janica44
15. jan 2023

To su mi napady. Nikde inde sa vylet urobit neda?Úprimne moje dieťa má takmer rok a pol a nechodím s nou ani do obchodu. Keď mala mesiac boli sme doma a kazdej návštevy som sa aj 3x opýtala ci sú všetci zdraví lebo odsavať sokle novorodencovi je zážitok. Mimochodom tak malé dieťa nemôže takmer žiadne lieky - väčšina je od 3 m a od určitých kíl čiže kľudne chod ale keď dostane sokle a teplotu pamätaj ze to je iba tvoja vina.

diavant
15. jan 2023

Pamataj ze do 3m sa s teplotami chodi do nemocnice plus aj tak su vypadky liekov. Vela stastia

3vita
15. jan 2023

Môžeš ale teda s mesačným dieťaťom by som do takého prostredia určite nešla.

@44janica44 zase nechodiť s rok a pol ročným dieťaťom je zase prehnaná izolácia

nikpa
15. jan 2023

@rebeka3333 v januári, v chripkovom období do nevetraneho interiéru medzi toľkých ľudí s mesačným bábätkom. Začíname. Prvá manka roku na MK....

44janica44
15. jan 2023

@3vita chodím s nou na prechádzky von, aj do kolektívu deti - do obchodu aj kvôli chorobám a druhy dôvod: aký má take male dieťa z toho prospech alebo zážitok behat pomedzi regale? V lete sme boli kade tade na pobytoch ale teraz v zime si to rozhodne odpustím keď 10 ročne pri chrípke teplotuje aJ týždeň načo zbytočne pokúšať šťastie a potom si to vyčítať?

moje dieťa má doteraz za sebou 2x mini sople a covid s 2dnovymi miernymi teplotami. Čiže vyhýbanie sa týmto miestam v správnom čase mi ušetrilo kopu nervov a dopovania bábätka liekmi.

vera0123
15. jan 2023

Nie nešla by som , riskuješ chorobu

sasa1310
15. jan 2023

neviem ako ty, ale ja by som sa bála ísť s mesačným dieťaťom. Pokiaľ ho nemáš ako módny doplnok, tak seď s ním doma

kacena4
15. jan 2023

kludne si chod kam chces aj s drobcom nepocuvaj rady ohladom choroby a pod. ak ma matka viac deti tak tiez z najmladsim musi absolvovat vsetko, behanie po lekaroch so starsimi, skolky, skoly, nakupy... toto nik neriesi ze je to bezne, ale ak sa chce ist zena vyventilovat a vezme so sebou dieta je to tragedia.
za mna vsak by som nesla do kupelov, naco ak sa chces stretnut s rodinou mozete aj v kaviarni, v detskom kutiku ci nekde inde vsak aj ty mas zivot a neznamena ze ho musis presediet na riti doma
drzim palceky nech sa odreagujes

mpg
15. jan 2023

@rebeka3333 V žiadnom prípade tam netreba chodiť, na to budete mať dosť času, keď bude staršie. Na také malé dieťa treba brať ohľad a malo by byť prvé, nie kúpaliská.

ankare
15. jan 2023

@rebeka3333 ja by som také malé dieťa tam nebrala. Ešte ani po 600nedeli nie ste. Súrodenci počkajú, teraz je najdôležitejšie malé bábätko, novorodeniatko skoro ešte len. Nič Vám neujde.

miskamicha
15. jan 2023

@rebeka3333 nesla by som. A isto nie do uzavreteho ptiestoru s bazenmi...sak ja mam problem vnutti dychat..plus chlor... ale je to na tebe

vlado818
15. jan 2023

Som chlap ale toto by ani mna nenapadlo. Je to blbost a nezodpovedne voci dietatu.

koniarova
15. jan 2023

Neverím,že toto môže niekoho napadnúť. Fakt neverím.