Moja 9-mesačná dcérka na nočníku plače

kika499
8. okt 2022

Ahojte kedy ste začali dávať deti cca na nočník zvládali to v pohode ? Máme 9 mesiacov dam dcéru na nočník a plače 🙂myslíte že ju to časom prejde? Ďakujem

zuzanaete
8. okt 2022

Naozaj nie je nutne davat v tomto veku na nocnik. Netreba to silit, nech nebude mat uplny blok. Niektore deti akceptuju nocnik az pri oducani od plienok. Toto bol pripad nasho syna.

abbey1
8. okt 2022

@kika499 Keď tam plače, prečo ju tam dávaš? Zbytočne jej vytvoríš blok. Poznáš nejakého dospelého, ktorý nevie chodiť na wc?
Napr moje deti na nočník nechodili, rovno začali na wc. Z to mladšia od roka nemala plienky. Chce to čas a hlavne kľudne, bez nátlaku.

janulik2008
8. okt 2022

Už dávno mala vedieť cikať do nočníka. A že plače, nech zvykne si.

A trz vážne, má času dosť na nočník;)

alchemilkazltozelena
8. okt 2022

@kika499 pozerám že má len 8,5 mesiaca bože to načo ju trápis???? Toto nepochopím nikdy 🙈

janulik2008
8. okt 2022

@alchemilkazltozelena možno povedala babka, teta alebo suseda že jej vnučik, syn, brat už vedeli v tom veku cikať do nočníka;)

alchemilkazltozelena
8. okt 2022

@janulik2008 presne to má napadlo... Chudá dieta

marvin1234
8. okt 2022

@kika499 si na najlepšej ceste vyrobiť jej pre blbosť taký blok, že v 2 rokoch ti bude celé dni zadržiavať 👍

taga
8. okt 2022

Zacni v 9 mesiacoch a tak ju znechutis ze v 4 v.bude spisat "vykaka sa mi len do plienky"

aurorastone
8. okt 2022

@janulik2008 jezisi to ako u nás doma, moja mama aj babka aj mamina sestra furt ze ich deti a aj ja sme už od pol roka chodili na nočník a od 10 mesiacov bez plienok (iba na noc) a od roka úplne bez plienok, moj malý ma rok aj 3 mesiace a toto dokoliecka stále len ze kedy mu zruším plienky 🙏 🤦‍♀️

erikab82
8. okt 2022

@aurorastone mňa vždy zaujímalo, že ako sa to 10 mesačne dieťa pýta, alebo aj ročné, veď väčšina detí vie len pár slov v roku.
Moje odplienkované od 2-och rokov, bez stresu a plaču za 5 dni, deti už chápala čo od nich chcem

aurorastone
8. okt 2022

@erikab82 ja som sa vraj doplazila k serblu alebo ukázala alebo urobila taky zvuk ako cscscs... Ja to ale absolútne neriešim ešte 🤷‍♀️

elizabet173
8. okt 2022

@kika499 prečo ju tam dávaš, keď plače? Aký to má zmysel? Skonči s tým a skús znova o pár mesiacov, ale nie dávať každú hodinu, ale spočiatku len raz, dva krát za deň po zobudení, Na to, či bude odplienkovaná v dvoch alebo v troch rokoch to ale vplyv nemá žiadny, len si vytvorí návyk a môžeš sa vyhnúť tomu, že si nebude chcieť na nočník sadnúť, alebo bude vedieť kakať len v stoji.
@erikab82 mladšia dcéra mojej susedky sa pýtala len takým tssss, rozprávať samozrejme nevedela, mala 13 mesiacov. Niektoré deti ťahajú mamu a búchajú sa po plienke

jazula
8. okt 2022

Moja má 16,5 mesiaca, pri pokuse dať ju na nočník chytila skoro hysterický záchvat 🙈, tak som ho schovala, že ho vytiahneme zasa na jar 🙂. Možno ale aj skôr, lebo začína dávať najavo, keď robí potrebu a keď sa pokaká, chodí hlásiť. Takže uvidím a zareagujem podľa vývoja.

elizabet173
8. okt 2022

@aurorastone veď polročné ešte nesedí...mne sa našťastie do toho nikto nemontoval, syn sa síce pýtal pomerne skoro, ale keby mal plienky aj dlhšie, rýchlo by som zrušila všetkých, čo si myslia, že odplienkovanie sú preteky

janulik2008
8. okt 2022

@aurorastone keď bola neter malá tak suseda že jej vnuk v roku behal bez plienky. Malá malá niečo po roku keď nás tak zastavila že joj ty máš plienku? Hovorím hej má. Ale nočník už kúpený že? Hovorím nie a MOŽNO na Vianoce kúpime. Joj ta to už neskoro náš Vilko v roku už behal bez plienky. Hovorím jej teta, kto kupuje plienky? MY? kto bude kupovať plienky? MY. Vtedy mi hovorí že šak hej. A tým skončila debata 🤣

uckova
8. okt 2022

@kika499 tiež sa pridávam názoru prečo tak skoro. Keď sa jej tam nepáči. Má čas.

mikadooo
8. okt 2022

@kika499 je príliš malá na nočník. Okolo 2 rokov najlepšie. Ak neobsedí, tak ani vtedy ešte nie 🤷🤷🤷.

anavixy
8. okt 2022

Ked place, tak je priskoro, nech hovori suseda, teta, mama, stareho otca kona brat co chce, tvojmu dietatu je to jedno, mohlo by byt aj tebe. Riadme sa prosim vas viac svojimi detmi, nie cudzimi.

katulka94
8. okt 2022

V 9 mes dávaš dieťa na nočník a ešte sa cudujes že plače a pýtaš sa či je to normálne 🤦🏽‍♀️ Kam sa ponahlas keď to dieťa nie je evidentne pripravené fakt neviem ….

iwesska
8. okt 2022

Tipujem,ze dobra mama ci svokra takto "dobre poradili"🙄😆 Nerob jej traumu,ozaj to nie je nutne. Nebude ani zaostala ked bude mat v 1-2r. plienky.

nykkushka
8. okt 2022

Podľa mňa plače, lebo si ju začala neskoro posadzat na nočník a je za to naštvaná. Už s cíti stará a neschopná. Mala si začať o mesiac, dva skôr. Hold, človek sa učí na vlastných chybách 🤦🏿‍♀️

srferreira
8. okt 2022

Moj ma 1r aj 2mes, vidi nocnik a reve. A uz vobec aby na nom sedel. Takze ho tam nedavam 🤷‍♀️

81anina
8. okt 2022

Boze mne mojho v takom veku ani nenapadlo posadzat na serbel este sa vtedy ani nevedel sam posadit. Este v 2 r chytal hysaky ked som ho skusila posadit na serbel alebo wc. Ked mal 2,5 roka sa bezproblemov odplienkoval za par dni. A hned aj na noc a obedny spanok. Kazde dieta je v inom veku pripravene na odplienkovanie niektore skor niektore neskor. Novodoba moda toto niektore su po sexe schopne hned utekat na sono ci su tehotne ine zas posadzaju decka na serblik pomaly hned ako vylezu z maternice 🙈😲 KAM SA PONAHLATE ZENY ??? trochu zdraveho rozumu by to chcelo

elizabet173
8. okt 2022

@nykkushka 😂

beata_k
8. okt 2022

Nikdy. Rovno wc s redukciou ked bol pripraveny.

vasjar
8. okt 2022

@kika499 netráp ju, tak ako píšu ostatné. Nám svokra vyčítala ze malého nedávame na nočník (keď mal rok), ale tiež na ňom nechcel sedieť! Ze ho už treba dávať (teraz ma 16 mesiacov), nedávame ho! Na čo keď dieťa najprv musí pochopiť ako ten moc udržať

babymarket_sk
8. okt 2022

Dieťatko v tomto veku nie je ešte fyziologické zrelé na používanie nočníka. Napríklad zn. Chicco uvádza použitie nočníka od 18 mesiacov. Okolo 2 rokov je teda najvhodnejší čas na odplienkovanie dieťatka.

kika499
autor
8. okt 2022

@alchemilkazltozelena ja ju netrápim dala som ju tam 2x raz plakala raz nie

nikpa
8. okt 2022

@kika499 dobre, že už od nej nechces aby recitovala básničky a sama jedla. To že plače, ti má byť dostatočné znamenie aby si s tým prestala, v jej veku určite. A dúfam, že uz sama sedí, bez opory, keď ju dávaš sedieť na nočník.

kika499
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz