Ahojte kedy ste začali dávať deti cca na nočník zvládali to v pohode ? Máme 9 mesiacov dam dcéru na nočník a plače 🙂myslíte že ju to časom prejde? Ďakujem
Už dávno mala vedieť cikať do nočníka. A že plače, nech zvykne si.
A trz vážne, má času dosť na nočník;)
@kika499 pozerám že má len 8,5 mesiaca bože to načo ju trápis???? Toto nepochopím nikdy 🙈
@alchemilkazltozelena možno povedala babka, teta alebo suseda že jej vnučik, syn, brat už vedeli v tom veku cikať do nočníka;)
@janulik2008 presne to má napadlo... Chudá dieta
@kika499 si na najlepšej ceste vyrobiť jej pre blbosť taký blok, že v 2 rokoch ti bude celé dni zadržiavať 👍
Zacni v 9 mesiacoch a tak ju znechutis ze v 4 v.bude spisat "vykaka sa mi len do plienky"
@janulik2008 jezisi to ako u nás doma, moja mama aj babka aj mamina sestra furt ze ich deti a aj ja sme už od pol roka chodili na nočník a od 10 mesiacov bez plienok (iba na noc) a od roka úplne bez plienok, moj malý ma rok aj 3 mesiace a toto dokoliecka stále len ze kedy mu zruším plienky 🙏 🤦♀️
@aurorastone mňa vždy zaujímalo, že ako sa to 10 mesačne dieťa pýta, alebo aj ročné, veď väčšina detí vie len pár slov v roku.
Moje odplienkované od 2-och rokov, bez stresu a plaču za 5 dni, deti už chápala čo od nich chcem
@erikab82 ja som sa vraj doplazila k serblu alebo ukázala alebo urobila taky zvuk ako cscscs... Ja to ale absolútne neriešim ešte 🤷♀️
@kika499 prečo ju tam dávaš, keď plače? Aký to má zmysel? Skonči s tým a skús znova o pár mesiacov, ale nie dávať každú hodinu, ale spočiatku len raz, dva krát za deň po zobudení, Na to, či bude odplienkovaná v dvoch alebo v troch rokoch to ale vplyv nemá žiadny, len si vytvorí návyk a môžeš sa vyhnúť tomu, že si nebude chcieť na nočník sadnúť, alebo bude vedieť kakať len v stoji.
@erikab82 mladšia dcéra mojej susedky sa pýtala len takým tssss, rozprávať samozrejme nevedela, mala 13 mesiacov. Niektoré deti ťahajú mamu a búchajú sa po plienke
Moja má 16,5 mesiaca, pri pokuse dať ju na nočník chytila skoro hysterický záchvat 🙈, tak som ho schovala, že ho vytiahneme zasa na jar 🙂. Možno ale aj skôr, lebo začína dávať najavo, keď robí potrebu a keď sa pokaká, chodí hlásiť. Takže uvidím a zareagujem podľa vývoja.
@aurorastone veď polročné ešte nesedí...mne sa našťastie do toho nikto nemontoval, syn sa síce pýtal pomerne skoro, ale keby mal plienky aj dlhšie, rýchlo by som zrušila všetkých, čo si myslia, že odplienkovanie sú preteky
@aurorastone keď bola neter malá tak suseda že jej vnuk v roku behal bez plienky. Malá malá niečo po roku keď nás tak zastavila že joj ty máš plienku? Hovorím hej má. Ale nočník už kúpený že? Hovorím nie a MOŽNO na Vianoce kúpime. Joj ta to už neskoro náš Vilko v roku už behal bez plienky. Hovorím jej teta, kto kupuje plienky? MY? kto bude kupovať plienky? MY. Vtedy mi hovorí že šak hej. A tým skončila debata 🤣
Ked place, tak je priskoro, nech hovori suseda, teta, mama, stareho otca kona brat co chce, tvojmu dietatu je to jedno, mohlo by byt aj tebe. Riadme sa prosim vas viac svojimi detmi, nie cudzimi.
V 9 mes dávaš dieťa na nočník a ešte sa cudujes že plače a pýtaš sa či je to normálne 🤦🏽♀️ Kam sa ponahlas keď to dieťa nie je evidentne pripravené fakt neviem ….
Tipujem,ze dobra mama ci svokra takto "dobre poradili"🙄😆 Nerob jej traumu,ozaj to nie je nutne. Nebude ani zaostala ked bude mat v 1-2r. plienky.
Podľa mňa plače, lebo si ju začala neskoro posadzat na nočník a je za to naštvaná. Už s cíti stará a neschopná. Mala si začať o mesiac, dva skôr. Hold, človek sa učí na vlastných chybách 🤦🏿♀️
Moj ma 1r aj 2mes, vidi nocnik a reve. A uz vobec aby na nom sedel. Takze ho tam nedavam 🤷♀️
Boze mne mojho v takom veku ani nenapadlo posadzat na serbel este sa vtedy ani nevedel sam posadit. Este v 2 r chytal hysaky ked som ho skusila posadit na serbel alebo wc. Ked mal 2,5 roka sa bezproblemov odplienkoval za par dni. A hned aj na noc a obedny spanok. Kazde dieta je v inom veku pripravene na odplienkovanie niektore skor niektore neskor. Novodoba moda toto niektore su po sexe schopne hned utekat na sono ci su tehotne ine zas posadzaju decka na serblik pomaly hned ako vylezu z maternice 🙈😲 KAM SA PONAHLATE ZENY ??? trochu zdraveho rozumu by to chcelo
@nykkushka 😂
Nikdy. Rovno wc s redukciou ked bol pripraveny.
@alchemilkazltozelena ja ju netrápim dala som ju tam 2x raz plakala raz nie
Naozaj nie je nutne davat v tomto veku na nocnik. Netreba to silit, nech nebude mat uplny blok. Niektore deti akceptuju nocnik az pri oducani od plienok. Toto bol pripad nasho syna.