Stale mi volaju a vypytuju sa na toto, ze ci uz konecne sedi lebo ja a oni a ine deti v rodine vraj uz sedeli v polroku( podkladali ich vankusmi z kazdej strany, bohuzial aj mna). Ja to neuznavam a verim ze sa nesmie umelo posadzat kym same nesedi, sle nechapu to.. Oni by uz chceli aby sedela, chodila, sla na nocnik a asi uz aj na wc rovno, a mozno uz aj do skoly je najvyssi cas.. Neviem im to vysvetlit, chcem aby sama dospela do toho stadia. Uz sa davno pretaca bore dolu, pivotuje, zapiera nozicky cize viem ze to chce len cas... Ale oni mi stale hucia
Tvoje dieťa, tvoje rozhodnutia a môžu hucat, aj na hlavu sa stavat a ušami tlieskať a aj tak bude po tvojom
Bla bla bla nech si hučia... to jedine mozu🤣 ty
si rob podla seba predsa ty si mama. Ja som neposadzala a po par upozorneniach sa o to nikto ani nepokusal. Teraz dovolis posadzat potom ti budu babatko tahat na nohy chodit, atd...
@tatiana321123 ale oni si nedaju povedat vobec, chcu aj na navstevu prist ale brzdim ich ze halo, co budete robit s mojim dietatom kym ja uvarim atd...
razne dat najavo kto je matka, aj za cenu urazenia sa alebo inych dosledkov...ak si nevazia tvoj pristup, nevazia si teba a pokial budes ustupovat, bude sa to opakovat a zhorsovat
Mne to tiež mamina “odporucala” že však na chvíľku sa mu nic nestane, a on by už sedel a podobne..... vždy keď s ním bola tak som ju na to upozorňovala, že to nechcem aby to robila, a ak som ju náhodou našla ako ho dáva sedieť, tak som dieťa zobrala a bud ho dala ľahnúť, alebo na bruško, alebo do polohovateľného kriesielka a zopakovala, že si to neželám. Proste som si spravila podľa seba. Je to tvoje dieťatko,takze mamu a svorku vypočuj jedným uchom dnu a druhým von. Veľa šťastia! 🤞
Veď na návštevu prísť môžu, a ty ich vrámci návštevy zober k vašej pediatricke, nech im vysvetlí.. 😁
ty si nesvojprávna? Tvoje dieťa, tvoje pravidlá, vysvetlím pokojne, ak nepochopia, pohrozím, že s nimi preruším styky, ak ma nebudú rešpektovať ako mamu. Prosím ťa začni sa správať ako dospelá, to čo je za názor, že čo budú robiť s mojím dieťaťom, kým ja navarím. Tak nebudeš variť, kým máš návštevu, ak sú zďaleka, tak sa pôjdete najesť. Si dospelá, halooo
To počúvam z každej strany aj ja, že veď môže aj posedieť, veď uz je veľký (má 8 mes), ale ja si to proste neželám.. chcem aby do toho dospel sám.. pasívny sed proste nie je vhodný.
Čiže, musíš byť rázna.. je to tvoje dieťa.
U nas bolo to iste ale som razne vsetkych uzemnila ze si to neprajem nakolko som s malou dlho cvicila vojtovku. Sadla si az v 10m a co? Je tu ziva, zdrava, prisla na to sama. Presne dnes ma 20 mesiacov a lieta ako sarkan, neposedi chvilu. Trvaj na svojom, je to tvoje dieta a ked si to nepresadis ty tak to za teba nikto iny neurobi
U nás mala moja babka a svokra podobné snahy pri prvom synovi. Vždy som im povedala, že to robiť nebudem a vysvetlila som im pokojne prečo. Fakty, logické argumenty. Na ten ich “aj my sme to robili a ste tu” som vždy povedala “kedysi sa tiež upaľovali čarodejnice a to neznamená, že to bolo správne” dorozprávané. V rodine pokoj, do výchovy mi nikto nekecá.
Aj okolo mňa sú všetky deti dokonale, len moje je MOJE a každého prd do toho, kedy bude chodiť, rozprávať, či jesť surovú klobásu, lebo iné v jej veku jedli a všetko vedeli.
Povedz im, že hej, vie sedieť, minule mi bola nakúpiť sama. 😀
Ak nepomaha normalne vysvetlenie, preco to nie je vhodne, tak kludne povedz, ze si sa pytala pediatricky a vyslovene ti to zakazala.
Mojej dcerke sa raz jeden rodinny prislusnik tiez prihovoril šušlavo:"a ty kedy budeš sediet?" Odpovedala som protiotazkou: " a ty kedy dostanes rozum?" 😃 a bolo dorozpravane.
6m dieta je male,ked pride cas,samo si sadne,vsetko ma svoju postupnost.
Na tvojom mieste by som bola razna,jasne vysvetlila s tym ze je to naposledy co sa o takejto teme bavite a ak to nebudu respektovat,nebudete sa stretavat.a dorozpravane..ja neviem kam sa furt vsetci ponahlaju🤦♀️
Musíš byť razna a vysvetliť že je to tvoje dieta, či si myslia ze mu chces zle? Chodíš s ňou pravidelne na poradnu a konzultujes s doktorkou. Lebo týmto štýlom budú za chvíľu nútiť dávať do chodulky a pod. Len raz mi mama povedala že by som mala používať chodítko, lebo veď aj my sme v tom boli...Vysvetlila som jej, a bolo vybavene.
"ano, ano, ano...." a urobím si po svojom 😂 s mamou (svojou, mužovou) sa neháda! ony majú vždy pravdu 😎 a ja si urobím ako chcem 😉
@elizabet173 ty si hrozna lebo hned urazas a utocis... Musis byt velmi zlomyselny clovek 😢
keď myslíš. Si matka, tak si presaď svoje v záujme tvojho drobca, ktorý to ešte nedokáže
su aj k knihy a a aj clanky od fyzioterapeutov o sedeni ci vodeni deti za ruky, ukaz im to
Ta starsia generacia je taka... to sa este nepocuvas ako oni to tak nerobili a oni take nepotrebovali a oni take neriesili atd. a tu su...frajerky 😃 Co uz..generacne rozdiely...osobne neverim, ze ich nieco presvedci, ze dnes sa uz vela veci riesi inak. Asi len pretrpiet to obdobie...
No veru na mňa sa takto urazila moja babka🙂tiež hovori len "ved" už má pol roka a ja vždy ze to ze ma pol roka neznamená ze ju budem posadzat... Dieťa si musí sadnúť same🙂
@lorin29 urazila? Babka je z inej generácie, kedy sa to takto robilo, nemali matky také poznatky ako dnes. Keď si jej to vysvetlila, nezmenila názor?
U nás bol riadny cirkus z toho. Od 4 mesiacov kázala svokra dávať sedieť. Povedala som že ani náhodou. Syn v 4 mesiacoch ešte ani hlávku poriadne neudržal. Potom som mala kázeň od švagriny, nech ho pre jeho dobro dávam sedieť , lebo ináč sa nenaučí sedieť. Nedala som a sediet sa naučil sám. Urazene boli obe, lebo ich nepočúvam staršie a skúsenejšie. Oni už deti vychovali a ja nič neviem len vymýšľam novoty. Mladší má teraz pol roka a okrem jednej poznámky od svokry, že on by už chcel sedieť, sa už nikto nestará.
@elizabet173 áno... Ale moja mama mi vždy povie ze nevšímaj si ju 😁to je proste babka... Lebo vždy keď sem príde tak okrem toho ze ju mam davat sedieť tak jej mam aj prisálať a sladiť jedla s čím ja absolútne nesúhlasím takze u nás je to vždy pestre
Napíšem ti vetu, ktorú som povedala ženám,čo sa mi montovali do výchovy. Ty si si svoje deti už vychovala, nechaj teraz mňa vychovať moje deti. Skús ju použiť, možno pochopia a dajú pokoj.
Si rychlo doma sprav poriadky bo pri posadzani to neostane.
A tes sa na prikrm,to bude rad do zivota
Tym posadzanim to zacina, potom ťahanie za ruky, lebo už susedina chodí a Tvoja ešte nie 🤦.
Stopni v zárodku. Kľudne im vysvetli,že nech si naštudujú čo je zdravé a čo nie. Ked im neveríš, nenechávaj s nimi dieťa samé.
Tak huc naspäť im že v žiadnom prípade, neviem aku inú odpoveď chces počuť ;)