Mám podozrenie, že 5 mesačná má kliešťa. Mám ísť na pohotovosť?

seva22
26. júl 2019

Mamičky, nemamicky, prosím vás o názor. Dcérka má 5 mesiacov, včera sme boli asi hodinku von pred panelákom (bola v nosiči) a teraz som jej našla asi kliešťa. Neviem to odfotiť poriadne, na žiadnej fotke to nevyzerá ako v skutočnosti, ale aj tak prikladám foto. Je to skôr cervene, nie čierne, trochu vystúpene nad povrchom kože. Moja pediatricka nedvíha (čo samozrejme chápem keď ordinuje) a dnes ju už nestihnem. Bolo by veľmi odveci ísť s tým neskôr na pohotovosť,keďže je piatok a ak je to naozaj kliešť,nechcem aby ho tam mala do pondelka. Za všetky pripomienky vopred ďakujem.

seva22
autor
26. júl 2019
snehulienka8
26. júl 2019

ak tam nevidis cierneho/hnedeho/tmavosiveho kliesta, tak to kliest nie je..prikladam obrazok kliesta..

angelinja
26. júl 2019

nie nebolo by od v eci ist..ale si si ista ze tam je???

candii
26. júl 2019

Nevidím či je to kliešť alebo nie, no ak si si istá, že je to kliešť určite by som išla a vôbec to nie je od veci.

anna_maria1
26. júl 2019

@seva22 vies co, ja si myslim, ze to kliest nie je. Kliest vyzera inak, tak viac cierno. A ked mas podozrenie, tak jej ho vyskusaj potocit aj ked u maleho babatka to je narocnejsie. No a ked si nevies dat sama rady, tak chod radsej na pohotovost.

ivca88
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
seva22
autor
26. júl 2019

@snehulienka8 máš pravdu,kliešť to nie je, zle som sa vyjadrila, trčalo by mu ploche bruško, ale môže to podľa vás byť aj to,že mala si ho nejak odskrabka a ostala jej tam hlavička? Lebo je to po obvode čierne,pripomína to do okruhla zarastený chlpok...
@angelinja
@anna_maria1

janage
26. júl 2019

@seva22 a co keby si rovno zbalila malu a isla este k lekarke ak ordinuje iba nezdviha. Vysvetlis ze si sa nedovolala, ide vikend radsej ides k nej ako pohotovost. Pozru a nemusis sa po pohotovostiach trepat. Este nieco chyti na pohotovosti

janage
26. júl 2019

@seva22 ono doktorka po telefone aj tak by to nevedela poriesit. Bud osobne tvoja alebo ta pohotovost.

lucyluv
26. júl 2019

Mňa na pohotovosti vysmiali, mala som malý kúsok kliešťa ešte v koži, áno bol veľmi malinký, ale ja mám super oči. Oni že to je také malé, že to ani nevidí a nevie vybrať. Išla som potom na inú pohotovosť, kde som akurát skončila u nejakej speci kožnej a dala mi na to iba mastičku, že tiež to nevie vybrať, ale aspoň uznala, že tam niečo mám.

soldi
26. júl 2019

nie je to kliest. a nie je to na pohotovost. pohotovost je pre akutne, zivot ohrozujuce stavy.

nie je to ani cervene, ze by to bol zapal. je to pravdepodobne len chrasticka.

ludstvo je skutocne odsudene na zanik, pokial si clovek uz nedokaze sam poradit ani s takouto banalitou 🙄

anna_maria1
26. júl 2019

@seva22 tak to moze byt. V tom pripade musis navstivit doktorku alebo teda pohotovost. Lebo to uz je narocnejsie vybrat.

angelinja
26. júl 2019

pozri poviem ti tak..neivem odkial si ale mohla si ist k chirurgovi/bez listka/ akoze akutne podla teba..povedala by si ze dr tam uz neni a na pohotovost nesce ist ci sa nemoze pozret atd..kludne to aj zahrat na total neschopnu a bojazlivu mamu... bud by ta vysmiali otocili alebo by ta zobrali a by si mozno vyzerala ako total trapka ale mala by si pokoj v dusi..mozno nie takto to je ozaj zle vidiet..ano moze to byt aj kliest moze byt total mrnavy...mohla is ho teoreticky ona sama odskrabnut ale neivem no....akoze ono mozne je uplne vsetko..

saja1
26. júl 2019
angelinja
26. júl 2019

a za dalsie neivem ci byvas na dedine alebo co ale pisala si ze bola iba v nosici??a boi ste pred panelákom akoze na betone?tak to je asi fakt total najmensia moznost aby mala kliesta..najskôr by bol na tebe a nie na nej..lebo by musel prejst od tvojich noh az k jej ruke co je neivem no..akoze nonsens ale ok moze sa stat...

angelinja
26. júl 2019

akoze by musel asi fakt skakat cez teba na nu...pokial teda nebola na trave sama...

loginexistuje
26. júl 2019

to nie je kliešť zbytočne pojdeš betadine potri ak je to ranka

candii
26. júl 2019

@soldi no myslím, že kliešť nie je banalita. A pohotovosť a urgent je rozdiel .. radšej ísť na pohotovosť, kde to vytiahnu ľudia, čo vedia, ako keby tam trebárs mala ostať hlavička, to nie je sranda

iveta143
26. júl 2019

@seva22 ak sa lepsie na to pozries,bude vidiet nozicky...moja dcerka mala asi 2 mm kliesta na chrbte a bolo vidno nozicky.

sense
26. júl 2019

To nema kliesta...mohla sa len skrabnut....a na druhej strane keby sa aj dovolas po telefone ti nikto diagnozunestanovi.....urcite by som nerobila paniku a neutekala na pohotovost

mondolina
26. júl 2019

To nie je kliešť. Má to na viditeľnom mieste, to si si všimla až dnes?

simca06022011
26. júl 2019

Skôr poškriabané ako kliešť. Kliešťa si ona určite nestrhla, dosť ťažko si to dieťa zoskrabe. A zvykne sa prisat na iných miestach a nie na prste.

kvetinka75
26. júl 2019

fotka nič moc ale nevyzerá to na kliešťa. Ak si si istá že je to kliešť, tak radšej choď.

seva22
autor
26. júl 2019

Ďakujem všetkým za názory... nestíham všetkým osobitne odpísať...myslím že nateraz ju budem len pozorovať, nemá to začervenane ani teplotu takže ak to aj je hlavička kliešťa, nemal by to byť problém, ak nebude mať reakciu, nie?

michelle567
26. júl 2019

Mne sa to nezdá na kliešťa. Ale ak to tam ty vidíš že to kliešť byť môže tak by som išla.. nebezpečné je mať kliešťa 24hod nieto ešte celý víkend...

micka81
26. júl 2019

@seva22 to ma stipanec od komara. Moja ich ma niekolko. Boli sme sa kupat, pod stromami nas dostipali. Mala spala v kociku pod sietkou a nejako sa jej tam dostal komar a stipol ju na nozke. Videla som ho a presne na tom mieste, kde sedel ma takyto stipanec. Keby som nevidela, nevedela by som, ze to komar. Ma to uplne ine ako ked stipne mna. Mala ma tiez 5 mesiacov.

micka81
26. júl 2019

@seva22 ked sa mi zobudi, odfotim ti pre pokoj duse 😀

eliska13
26. júl 2019

@seva22 z tak zlej fotky nie je vidieť nič.Musis predsa vidieť či to je kliešť?a áno je možné, že ho chytis aj na prechádzke stačí, že sa obtries o krik, nemusí byť len v lese, na tráve
Ak to je kliešť išla by som na pohotovosť
Skôr mi to príde ako štípance od muchy
Ja neviem, keď chcem niečo posúdiť spravím nerozmazanu fotku prepáč.Aj, keby mala kliešťa nemusí mať teplotu nepanikar🙂

0hena0
26. júl 2019

Ja by som ani tu cas nestra ala. Mam dilemu? Idem hoooc kde, hoc k veterinarovi😂 nech sa na to pozrie a odbornym okom povie co vidi. Prinajhorsom vyrezu a je pokoj. No, boooze. Budu aj horsie situacie, okolo deti sa uzije bars co...

janinah
26. júl 2019

Nepíšem ako laik...pohotovosti majú plné zuby kliešťových prípadov,ošetria vás,lebo právnici by ich následne zožrali,ale myslia si svoje aj povedia /mimo pacienta/....okrem kliešťov na mihalnici či inom ťažko prístupnom mieste sa všetky kliešte dajú pohodlne vybrať doma,máte internet s videonávodmi,máte možnosť kúpiť v lekárni čo len k tomu chcete a bežná dezinfekcia by mala byť vždy v každej domácnosti /Betadine ja odporúčam/..takže nerobte paniku z jedného kliešťa...a tiež si za pol minúty vygooglite čo sa stane,ak tam z neho ostane kúsok....súhlasím so @soldi.....to už kam spejeme,technicky vieme vyčarovať neviem čo ,ale pinzetu do ruky sa bojíme chytiť...to ozaj pohodlnejšie merať cestu do nemocnice,čakať tam ktoviekolko,stresovať,bacily od iných pacientov chytať a v neposlednom rade zdravotníkov zaťažovať banalitami ako pohnúť rozumom a rázne a rýchlo urobiť čo treba ?
a teraz ma môžte zjesť,ak sa len jedna matka uvedomí,tak to rada znesiem....