Ahojte maminky. Mám trojročného chlapčeka, trošku je vyvojovo pozadu, takže mu ešte neviem všetko úplne vysvetliť, preto neviem ako si poradiť s touto situáciou. Chlapček má dlhšie kučeravé vlásky. Stále si pýta gumičky, sponky, čelenky. Na vlásky je hrdý a pýši sa nimi. Každý deň si aj pýta obliecť šaty. Popravde to my ako rodičia už prestávame zvládať. Aj keď mu stále vysvetľujeme, že len dievčatka nosia šaty a dávajú si ozdoby do vlasov. Tak on je neustupcivy a nevieme ako toto zastaviť. Rozmýšľali sme, že by sme ho ostrihali a možno to potom prejde. Ale bojím sa ako citlivo to vezme ak o vlásky príde. Čo by ste urobili vy?
@kikush182329 ostrihať ho, sponky a ozdoby vyhodiť tiež, taktiež byť neústupčivý 🙂
Tak niekto mu tie dlhe vlasy nechal narast a niekto mu tie sponky a ozdoby musel kupit 🤦♀️ Sa teraz necuduj, ked vidi na dlhych vlasoch gumicky a sponky, ze aj on chce.
A odkiaľ sa u vás vzali dievčenské šaty na trojročného chlapčeka?
@kikush182329 Môj manžel ostihal syna (4) doma strojčekom.Lebo plakal keď videl že aj tato sa strihá.Chcel aby aj jeho ostihal.Tiez mal trošku dlhšie vlásky.
Trol.
@belllinka má sestru dvojča....
@januska12323 toto mi tiez tak pride. Jedine, ak by mal starsiu sestru, ze to vidi, by som brala, ze moze byt.
Alebo taka tema, ze sa mu pacia dlhe vlasy, lebo ma aj ocko, napriklad, tak preco nie.
Moj muz nosil istu dobu dlhe vlasy pod plecia, krasne, huste, kucerave. V istom veku to muselo ist dole. Tak keby sme vtedy mali deti, tak si myslim, ze si budu chciet chlapci nechat dlhe.
Ostrihať a hotovo, chlapci s dlhými vlasmi to je za mňa otrasne, nechali ste mu to tak, dávali sponky tak necudo
Deti po sebe opakuju, po surodencoch...o to viac ak ma dvojca. Je to obdobie, prejde.. možno viac tatina zapajat teraz
Teraz by som nestrihala. Videl tata sa strihať ?
Nechaj ho tak. Aj moj chcel v tom veku dlhe vlasy lebo kamos ma copik, tak sme nechali narast. Potom ho to prestalo bavit tak to slo dole. Tiez mal oblubene farby cercena oranzova ruzova - na nete sa docitas, ze to je v tomto veku bezne. Oblecko som mu vacsinou kupovala ja, takze mal chalanske, ale stalo sa v obchode, ze chcel ruzove tricko s duhou, tak ho dostal. Nosil ho chvilu, potom ho stvalo, ze sa ho v skolke pytaju, ci je chalan alebo baba, potom ho nosil este chvilu a potom prestal. A uz z neho vyrastol a dalsie take nechcel. To ze sa ozdobuju iba zeny a ze len zeny nosia sukne nie je nic prirodzene ani biologicke, je to len zvyk v nasej spolocnosti. Cim menej to budes riesit a tlacit na to, tym lepsie.
@kikush182329 uf no viem, ze vam to vadi, ale jeho to prejde, chce sa podobat na sestru dvojicku predpokladam...teraz uz vam nic ine neostava iba byt trpezlivi
Môj síce neznasa dlhé vlasy a rád sa chodí strihať, ale v istom období považoval sestrine sponky a ozdoby do vlasov za neodolateľné. Bolo mi to úplne fuk, chodil so sponkami. A čo? Po pár mesiacoch ho to prešlo a vybavené.
Nepoznám chlapca v okolí s dlhými vlasmi, o ktorom by si nemysleli ze je dievčatko...tak považuj.
Je to len obdobie, myslim ze si tym presiel kazdy chlapec co ma sestru. Nechaj ho tak, prejde to. Preco ti vlastne vadi ze si dava sponky? Komu tym ublizuje? Moj syn o sebe dokonca asi do 4 rokov hovoril v zenskom rode, lebo tak pocul hovorit mna a svoju sestru. Vyrastol z toho a nenechalo to na nom ziadne nasledky. Cim menej to budes hrotit, tym skor to prejde
@kikush182329 Ved mu nechaj dlhe vlasky ak to tak citi. Bud ho prejde casom alebo proste sa citi ako dievca. Nic by som nerobila na silu. Pripadne sa chod poradit za detskou psychologickou, ze ako na to. Ale uvedom si co pises, je hrdý na svoje vlasy. Tak mu ich neber.
moja starsia dcera si z brata robila babiku/sestricku - Emilku 🙂 obliekla ho do siat, namalovala, urobila mu copiky, nalakovala nechty a on drzaaaal 😀 oboch ich to preslo, on sa neskor sam rozhodol, ze by chcel vlasy ostrihat. potom zas narast atd atd. nechty si teraz nelakuje, ale co nie je moze byt - kludne sa s nim o lak podelime. 😀
@kikush182329 to vážne mu to chcete urobiť? Ostrihať keď nechce
Ostrihala by som. Trojročné dieťa manipuluje rodičov. Keď bude mať 7, tak vám bude sedieť na hlave.
Dnešný rodičia sa radšej nechajú komandovať deckom lebo preto aby náhodou neplakalo a nebolo smutné. Však chytím mašinku a ostríham
aka manipulacia? ved to je jeho telo. o com moze 3r dieta rozhodovat, ak nie o takychto veciach? hlavne ze potom sa bavime o vychove k zodpovednosti, ale nemoze si ju vyskusat ani na takej malickosti, ako je farba tricka alebo dlzka vlasov.
@zuzanockamt nevidím dôvod vyhovieť 3 ročnému s dĺžkou vlasov. Dieťati sa dá všetko pekne vysvetliť. Keď bude starší a bude si vedieť vlasy sám umyť, učesať, a bude ich mať pekné, nech si nechá. Autorka si nevie poradiť s vlastným 3 ročným dietaťom. Keby to vedela, tak sem nepíše. Keď si v 5 ticho vymyslí, že bude do škôlky chodiť v plavkách namiesto nohavíc a v 7, že bude do školy nosiť sukne ako jeho sestra, tak asi aj to mu dovolí. Rodič má byť zdravá autorita a s deťom veci vysvetľovať. Nie skákať ako pískajú.
@betulinka1 ist za psychologom aby som ostrihala vlasy?🤦♀️
Ok tak nech si rozhodne. Ake dlhe bude mat nechty, ci si utre osranu rit, alebo umyje zuby. Vsak nech si povie. Netreba ho k nicomu viest. Rodic je vlastne k nicomu
@1ryba Moje dieťa si nechalo narásť dlhšie vlasy (bol asi štvrták / piatak - už si nepamätám presne), držalo ho to možno rok - dva a sám ma poprosil ostrihať. Výzor je predsa slobodná voľba každého. To neznamená, že bude nevychované a nebude mať pravidlá.
Ísť s ocinom do kaderníctva aby videl že ocino sa striha a potom ostrihať aj jeho.
Však nehovorím že ostrihať ho na koleno, ale tak aby mal vlasy upravené