Komu nechávate opatrovať deti?

homolca
24. aug 2019

Ahojte. Máte tip komu nechať opatrovať deti? Hlavne večer? (Majú rok a dva a pol)(Zn. BA) viac ako tri roky som nebola sama vonku, večera s manželom, nedajbože kino, koncert...babky a dedkovia strážia 1x týždenne dve hodinky popoludní, viac nechcu...dnes má sesternica svadbu, bola krásna nevesta, videla som len z okna, a je mi veľmi ľúto, že nemôžem ísť ani na hodinku do kostola (manžel v práci, starí rodičia na oslave inde, zobrať sama dve deti na svadbu nehrozi)...skúšala som opatrovateľky, ale napísali mi,že na dve hodiny sa im neoplatí, do kútikov malého nezoberu

pribinak
24. aug 2019

To nemas ziadnu kamosku, co by ti aspon jedno dieta postrážila 1-2 hod?

menojojka
24. aug 2019

@homolca ahoj v NR Ti ich po strážim kedykoľvek aj na hodinu 😉

momoqui
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
24. aug 2019

@homolca ja som chodilla všade s dieťaťom ako s príveskom. Mama mi postrážila, ak som šla do prace, kvôli zábave som ju zaťažovať nechcela. Svokra len ozaj veľmi výnimočne, spravidla tiež kvôli práci a raz kvôli svadbe tam syn spal cez noc. Manžel bol vtedy v nemocnici, inak by šiel maly na svadbu s nami.

Sama s mužom som bola niekde prvýkrát na 11. výročie svadby, opatrovanie vybavil on. Do kina sme sami dvaja šli hádam po 15 rokoch. Na dovolenke bez deti sme neboli nikdy, a to je staršia už dospela. Mám deti, tak fungujeme s nimi. Nevadí mi to, sú slušne vychovami, vedia sa správať.

Neviem prečo si nevzala deti ku kostolu zagratulovať. Socializuj ich. Naši chodia s nami od mala aj do reštaurácií, všade.

jana_eyre_2
24. aug 2019

ja opatrujem deti kamoskam, ale som kusok za ba ale moja nevyhoda je, ze moje decka byvavaju casto chore..

ak potrebujeme ist s muzom niekam sami, tak mi pomozu svacsa moji 3surodenci (mamu nemam a svokra pomaha dceram).. v kine sme boli asi pred 4rokmi, prvy krat sme teraz po dlhom case poprosili moju sestru o strazenie minuly piatok a dnes na cca 2h - v oboch pripadoch slo o pohreb..

myslim, ze na kulturu osamote s muzom si este chvilu pockame..

hettinka
24. aug 2019

Naši vedia zostať sami, odkedy mal mladší cca. 8 rokov, staršia vtedy 13. A teraz sa už aj tešia, keď môžu ostať sami. Ono ti príde, len treba vydržať 😊

abbey1
24. aug 2019

Trošku nechápem tu potrebu odkladať deti, keď sa jedná o bežné aktivity, kde deti nie sú automaticky vyradené. Nech mi nikto nevravi, že na svadbe matka nezvládne 2 deti, keď je tam kopa ľudí okolo, ktorí určite radi pomôžu. Rovnako nákupy, výlety a podobne. Chápem večer kino, divadlo s manželom. Deti sú predsa súčasťou rodiny a i aktivít, ktoré spolu robíme.
Keď už je ozaj nutné, určite sa nájde kamarátka, študentka, osamelá dôchodkyňa.. Ale tu už treba zaplatiť. Tá možnosť však stále je.

ajka0207
24. aug 2019

@homolca my tiez chodime vsade s detmi. Mladšia ma sice len tri mesiace, takze na svadbe este nebola, ale do kostola s nimi chodim aj sama,starsia ma dva a pol a nevidím v tom problem. Ja mam dcéru vychovanu, vydrzi a ak aj neposlucha, tak to zatial kazdy pochopil. Inak stazi moj otec, ale len ked mam doktora, s volnocasovymi aktivitami ho nezatazujem.

majka99999
24. aug 2019

@homolca my sme sli do kostola v pohode s 2-rocnym, vecer sme neostali, lebo som bola v siestom mesiaci a svadba bola vo vedlajsim meste. Kludne by som sla zablahozelat. Deti mi strazi manzel, ked chcem ist niekam sama, v pohode ich uz par rokov zvladne na 3-4 hodiny, firemne posedenie mozem ist v pohode, ulozi ich spat. Spolu dvaja len ked ich na prazdniny oboch dame mojim rodicom (150 km). Kamarati maju tetu, co im deti postrazi, byva blizko a chodia pravidelne s partiou vecer, deti su zvyknute. Mozno ponukni zaujimavejsiu cenu na 2 hodiny, neviem... My budeme niekoho hladat, ked nebude druzina na ZS, zda sa mi skoro pre 10-rocne dieta byt same, ja robim z domu, takze to bude pokryte na 50 %, mozno sa budeme striedat s tymi znamymi, ze ich syn pride k nam a zase ked oni budu robit z domu, bude starsi u nich. Manzel nezvladne obe deti? Ci su este take naviazane, ze mama musi vsetko?

siska53
24. aug 2019

@homolca po veceroch zatiaľ nikomu a to maju 7a9r.. ak chceme.niekam vecer ist, tak len vtedy, ked su u starych rodicov na prazdninach..

Ale kamoske strazili kamarátky z prace, najskor ich zavolala na zoznamenie sa, potom sli na ostro.. ona tu zas nema.pobliz rodinu..

A je to divne, ze sa im nechce chodit, je sice pravda, ze ked ja som robila babysitting vo fr.rodinach tu v BA, tak to bolo vzdy na viac ako dve hodiny.. oni chodili na operu, potom.si este posedeli obcas, prip.mali dlllu veceru s priatelmi, takze minimalne tie 3 hodiny to vzdy bolo..

Ale na svadbu by som sla s nimi.. ved je tam.ja kopec znamych a pribuznych..hadam.pomozu..

stela01
24. aug 2019

@homolca tak ich daj na dlhšie , a zober sa a chod dať psychohygienu .

dkethe
24. aug 2019

Baby vy ste zlate, ze kvoli zabave neobtazujete starych rodicov. U nas by ma vsetci najradsej videli ze si davam sabaticky rok so sangriou v ruke, hlavne nech vypadnem a deti im necham. Kolkorat sa ja z trucu motam sama mestom a sedim na kave, len zeby si stari uzili strazenie 😞

eliska13
24. aug 2019

@abbey1 rok a dva a pol roka jej neobsedia ticho v kostole to chápem, že radšej nešla.jedno v kočíku druhé pobehuje ...
@homolca u nás v dedine ma jedna pani opatrovatelske centrum doobeda je to škôlka a myslím, že potom môžeš dať deti "iba"postrážiť pozriem a napisem

abbey1
24. aug 2019

@eliska13 Však nemusela do kostola. Aj vonku mohla, na chvíľu na hostinu.

homolca
autor
24. aug 2019

@pribinak akú? Zavesim ich kamoske bez detí, ktorá nevie, čo s nimi, alebo tej, ktorá nonstop behá okolo svojich dvoch?
@menojojka haha, tak to je mi zbytočne, ale ďakujem
@hettinka áno, chodila s jedným...ja mám dve, veď mám dve ruky, mohla som ich zobrať zagratulovať, ale čím by som podala ruku neveste neviem 😂 starší sa hanbil, bol na rukách, mladší nechodi, určite na rukách...mladší neposedi ani sekundu, obrad by som nevidela vobec...kým budem čakať ešte 10 rokov na kino, kým deti zostanú doma sami, tak sa zbláznim..a rozvediem 😂😂
@mjka99999 manžel je v práci, často a veľa, chodí o siedmej, unavený, deti by to dali, ale on nie...o cenu nejde, nech si povie opatrovateľka, ale žiadna v ba ani nechce prísť...alebo ako sa píše hore, má sama choré deti doma 🙈

stela01
24. aug 2019

@homolca veď čo si nenájdeš už teraz daku slečnu aby si mala vždy v zálohe .
Napr na doméliii ?

homolca
autor
24. aug 2019

@stela01 lebo mám dve deti...už len to poviem a nikto...a keď dám že 2-3 hodiny, tak že pani nebude cestovať z Petržalky na Kramáre, jej sa to za 10€/hod/dieťa neoplatí 🙈🙈 a sorry, ale viac ako to uz dať nemôžem...

abbey1
24. aug 2019

@homolca Prosím ťa, ani nepíš, že v Ba nevieš zohnať platenú opatrovateľku k deťom. A že by si nemala ako podať ruku neveste? Ty sa zbytočne ľutuješ. Skús jednoducho brat deti ako súčasť života a vlastne všetkého, čo robíte. Ono to ide často ľahšie, než si vieme a chceme pripustiť.

terezia1477
24. aug 2019

@homolca ahoj, bývam v BA v Devínskej, externe študujem predskolsku pedagogiku a pracujem v hrackarstve, deti milujem. Robím na krátky/dlhý týždeň, takže cez voľno ti kľudne môžem detičky postrazit 🙂 ak máš záujem napíš mi správu 🙂

stela01
24. aug 2019

@homolca tak keď s 2 sa nedá nájdi kocku k 1 kusu aspoň .... 10€ na hodinu ?

sapetka
24. aug 2019

Nikomu🤷‍♀️Nemame ziadne moznosti ale uz som sa nejak zmierila s tym ze to tak je

momoqui
24. aug 2019

@homolca ja osobne deti berem vsade na svadby urcite ale ked mi treba mame opatrovatelku a je pravda ze za tie dva roky som iba 1x ju volala na 2 hodiny, inak aspon 4 hodiny lebo inak by sa jej nechxelo. Tak isto upratovacka, kvoli 10eur na hodinu sa jej neoplati chodit ... skus pozriet stranku domelia, mozno najdes

homolca
autor
24. aug 2019

@terezia1477 super, konecne 🙏 ďakujem, napisem

homolca
autor
24. aug 2019

@abbey1 neľutujem, deti sú úžasné a rada som s nimi, ale popisujem ti realitu s dvomi malými deťmi...chodím s nimi všade, obchodu, busu,fitka, ihriská, herne, kúpaliska...niekedy pohoda, niekedy to nedavame...ich svadba nijako nezaujíma, veľa cudzích ľudí a nový priestor, nerozumejú tomu, to každá matka vie odhadnut, či jej deti to dajú alebo nie...len som chcela vedieť, ako to robia iní...90% žien si tu evidentne neodychlo a nezabavilo sa niekoľko rokov až desaťročie 😱

lianka123
24. aug 2019

@homolca domelia je blbost. Ja som hladala k prvemu asi mesiac ale na polovicny uvazok/ sla som do prace ked mal 9m. V roku a pol bol v jaslach/ s opatrovatelkou tiez 4hod denne. Zvysok so mnou. Teraz mam druhe, 2 mesacne a to ak si chcem zasportovat alebo niekam vybehnut nechavam opatrovatelke alebo mame. Ja nesuhladim ze deti patria vsade, napr ak chces ist na veceru s manzelom alebo do kina nebudes tahay 2 deti.
Inak ja som mala tento problem skor s upratovackami, ktorym sa neoplatilo / 8hodin tyzdenne za 80eur... tie som striedala kazdy druhy tyzden kym som nasla.
Domelia mi nikdy nepomohla, skor socialne siete.

momoqui
24. aug 2019

@lianka123 dal by si mi prosim kontakt ma upratovanie? Dakujem

kikusa008
24. aug 2019

@abbey1 panebože, ty máš dnes tak podrypovacne komenty že koniec.. Ak nemáš normálnu odpoveď, načo vôbec komentujes? Musíš si kus ego pohladkat?

hettinka
24. aug 2019

@homolca a kočík nemáš? Aj súrodenecké sú...

A áno, máš dve malinké deti a malým odstupom, tak sa musíš nejaký čas obmedzovať a občas niečo aj obetovať. Keď sa nedá, sa nedá... chapem, že tieto dnes prišlo ľúto.

Ale oni rýchlo odrastu, už o rok-dva to bude lepšie. Ale hlavne ich zvykaj na spoločnosť, tak ako aj robis, nech sa toľko potom nehanbia a vedia sa v spoločnosti správať.

miui
24. aug 2019

@menojojka opatrujes deti v Nr? Mozem poprosit viac info?

ataner81
24. aug 2019

Kebyze si z KE, tak kludne kedykolvek(robim na smeny) ci na hodinku alebo dlhsie. Mam 3 deti a robim so 6,takze 2 by boli pohodicka😂Ja ta plne chapem, ze chces byt na niektorych akciach sama bez deti. Kazda sme ina. Niektora ani na zachod bez deti nepojde a niektora potrebuje obcas par hodin a kludne aj den bez deti. Treba sa respektovat a neodsudzovat potreby druhych. To co je pre mna samozrejme a prijatelne, druhy nebude absolutne akceptovat