Koľko má cikať 6 mesačné dieťa?

lusia222
4. máj 2013

Ahoj,chcem sa opytat kolko pocikanych plienok ma mat pol rocne dieta ktore neni dehydrovane.Dakujem

xlucia
4. máj 2013

@lusia222 aspon 6 plienok

janka191
4. máj 2013

kazdú plienku ma mat pocikanu... chodime na nefro tam nas na to upozornila....

lusia222
autor
4. máj 2013

@janka191 kazdu v akych intervaloch?

janka191
4. máj 2013

no tak kazde 3 hodky približne ale môj mal problem z obličkami no obcas sa môze stat ze nema ale ked sa ti to stane dva krat po sebe urcite chod na nefrologiu alebo aspon k pediatrovi

0550
4. máj 2013

musí byť stále pocikané ked prebaluješ. Nech veľa pije a bude veľa cikať 🙂 Je teplo potrebuje veľa tekutín

majka1981
5. máj 2013

tak ako pisu baby - okolo 6 plienok denne. doobedu sa cika viacej a castejsie, poobede menej.

lusia222
autor
5. máj 2013

@xlucia
@janka191
@janka191
@majka1981 baby a je v poriadku ked mi mala rano nacika plnu plienku,doobeda trocha a do vecera uz nic moc? V noci necika vobec ale moc na v poriadku a zdovodnene je to tym ze ma tuhy spanok a preto sa riadne vycika az rano.Moze byt,tuhy spanok fakt ma. Ale aj tak,kojim ju a ponukam jej aj cajik.Ale malokedy chce.

xlucia
5. máj 2013

@lusia222 je to malo. ale na jednorazovych plienkach sa to aj tazko odhaduje

janka191
5. máj 2013

no podla mna velmi nie, je este malinka takze by mala cikat aj v noci aj ked ma tuhy spanok ... sak neprespi celu noc ci? a po obede môze menej ale stale by nieco mala... sak si skus najst cislo na nete na nejaku nefrologičku zavolat jej a poradit sa ...

lusia222
autor
5. máj 2013

@xlucia praveze ked ich tak pozmolis tak citis ze je tam nacikane.Aj ked idem prebalit tak citim vahou kolko tam je.

xlucia
5. máj 2013

@lusia222 citis ked je tam vela nacikane, ked je cvrknute, nevies odhadnut ako velmi 😒

katka1981
5. máj 2013

@lusia222, ako dlho to trva?

lusia222
autor
5. máj 2013

@katka1981 asi mesiac

katka1981
5. máj 2013

@lusia222, oteplilo sa, treba dodat tekutiny, ovocie, vodu...

lusia222
autor
5. máj 2013

@katka1981 cajik ponukam ale malokedy chce a z ovocia sa jej robia flaky,to nehrozi.

cicimon
5. máj 2013

@lusia222 skus dat 1 den len latkove plienky a uvidis... vtedy treba prebalovat casto aj 2x za hodinu..... pri jednorazovkach to castokrat necitit.... ja ked som davala latkovky nestihala som prebalovat
moze to byt len tvoj dojem ze malo cika, kedze z jednorazoviek sa to neda uplne presne posudit!

katka1981
5. máj 2013

@lusia222, moja nepila nic len UM AR, ona vyvratila do 15 mes. aj lyzicku vody. A keby si jej davala viac mliecka? Ono ked davas UM pekne vidis kolko pije, da sa lahko zistit, ci cika malo, lebo malo pije, alebo ma zastaveny moc. Nepoti sa ti? Mala by mat mokrych najmenej 5 plienok. Skoda, ze este nie je sezona, ze by jedla melon. Moja tekutiny dohanala v ovoci, inak by vyschla. A polievocky ma rada? Co sa tyka pitia mliecka, nevies odhadnut, ci pije rovnako alebo menej? Tu by sa to dalo zistit jedine vazim pred a po krmeni. A dolezita vec, ked sa vycika, aka je plienka? Je zlta alebo bezfarebna? Podla toho zistis koncentraciu mocu a ovonaj plienku, ci moc nezapacha.

lusia222
autor
5. máj 2013

@katka1981 moc je bezfarebny,pediatricka povedala ze je cisty.Ale zapacha,to ano.To mi bolo ale zdovodnene tym ze pouzivam Pampers plienky a ked ju mala pocika moze sa to zlucit a moc zapacha.Poti sa iba obcas,ked je teplo.Ale ma suchsiu pokozku na tvaricke.

boka79
5. máj 2013

@lusia222
ahoj, moj maly tiez tak pil, ze v noci necikal, aj ked bol hore a rano plienka mega tazka, raz som odvazila, bolo to ca 300 g takze nieco pil a cez den pomenej pil, neviem, ale vaha plienky je subjektivna vec, niekto povie, ze je plienka tazka, niekto, ze je lahka. ja som raz vazila za den plienky a konzultovala som a bolo to ok, neviem, ci to je dobra rada, ale skus odvazit a podla ttoho mozes vediet, kolo vycika .. Podla toho mozes odhadnut kolko vypije, ale dolezite je, ze prospeiav a pribera?

katka1981
5. máj 2013

@lusia222, robila jej rozbor? Alebo cisty na pohlad?

akova
5. máj 2013

@lusia222 malá ti ciká podla toho kolko vypije. Ked vela nevypije, nemá ani z čoho cikať. My mamé problém s močovými cestami, malý mal prekážku,ktorá mu bránila v odtekaní moču, ked išiel cikať, tak musel tlačiť, aby sa vôbec vycikal a vracal sa mu tak moč do obličiek naspäť. A veru sa mi nezdalo, že by malo cikal, len vždy tlačil to mi bolo čudné. Nam vlastne toto zistili pri narodení pri sono obličiek, sme sledovaní na nefrológií. Moč či je alebo nie je ok, to podla mna nesúvisí vôbec s počtom plienok pocikaných. Mne malý musí vypiť 1 liter tekutín denne /nerátam mlieko to nam vravela nefrologička, že mlieko nemám rátať za pitie/ Kojila som ho do 10 mesiacov, a musel piť ešte aj vodičku popri kojení,ale pravda vela nechcel, ked sme prešli na čajík tak sa dosť rozpil a teraz ma vždy flašu na stole a sám sa chodí napiť už automaticky... má teraz 15 mesiacov. Takže ak sa ti zda, že malo pije, treba do nej dostať viac tekutín, jedine tak zistíš či je to ok. ked sme ležali v nemocnici tam sme zapisovali prijem tekutín a výdaj /vážili sme plienky pocikané/ skus aj ty také niečo ale to by si musela mať doma váhu a malu pred a po kojení važiť.

lusia222
autor
6. máj 2013

@boka79 aha,to mozem skusit 🙂 pribera a prospieva,to ano 🙂 len ma znepokojovalo to cikanie

lusia222
autor
6. máj 2013

@katka1981 davala do skumavky ten papierik.

lusia222
autor
6. máj 2013

@akova dakujem,musim vyskusat to vazenie.

katka1981
6. máj 2013

@lusia222, a lekarka ti nato co povedala? na to cikanie? lebo podla mna ona bude vhodne dat moc do labaku a tak zistia ci nie je dehydrovana. Moja velmi slabo pije, dr. o tom vie a povedala, ze viackrat jej robila moc a nikdy nebola dehydrovana a cika ovela menej castoi ako ja. Ale to len od veku kedy nemala mlieko ako hlavnu stravu.

boka79
6. máj 2013

@lusia222
ale dieta by som nevazila pred a po, je to stresujuce a neodporuca sa, len plienky

akova
6. máj 2013

@katka1981 či je dehydrovaná, zistí aj z papierika.

lusia222
autor
6. máj 2013

@katka1981 moja mala tiez tak biedne cika odkedy prikrmujem.Ale ponukam aj cajik a nechce.

lusia222
autor
6. máj 2013

@boka79 no jasne,skusim plienky vazit.Aj ked uz mam tak v oku kedy tam kolko je odhadom..

cicimon
6. máj 2013

@lusia222 preco neskusis tie latkove plienky? urcite ti to usetri stres a dohady