Kočíkovanie júnového bábätka

22. jún 2022

prosím som prvorodička a nemám v okolí nikoho kto by mi poradil máme doma bábätko narodené teraz v júni...chystáme sa s ním prvýkrát von a neviem či použiť aj túto vrchnú časť kočíka alebo to je až na chladnejšie počasie? čiže dám bábätko do kočíka a prikryjem len dekou alebo plienkou podla teploty vonku a tú vrchnú časť nechám doma?
a tiež stačí dať body, tepláčiky, kabátik a čapičku?
dakujem za všetky rady

tinkavvv
22. jún 2022

Urcite nepouzivat. To je na chladne, vererne dni. Teraz ked sa teploty blizia k 30, tak dat pozor na prehriatie. Nenaobliekat vela, tie vanicky su hlboke a chrania aj pred vetrom.

zuzanka.zuzu
22. jún 2022

kabatik?? urcite NIE

veronika3110
22. jún 2022

je leto... dala by som max jednu vrstvu viac ako máš ty... ale zas... ak ty máš tričko a ideš sa roztopiť, tak si myslím, že krátke body stačia aj babatku... prípadne ak sa veľmi bojíš, tak obleč a priebežne skúšaj za krkom

mamkalentedkova
22. jún 2022

Pravidlo je také,že by dieťatko malo mať o jednu vrstvu viac ,ako ty ...najlepšie vyskúšať na bábätku ..ak bude vonku 30 stupňov ,kabátik už mi príde veľa..ja som moju mávala len dlhé body ,polodupky alebo dlhé legíny ,ponožky,čiapočka ,zákrutu jemnou dečkou.Vrchu časť ( nánožník ) už nie v takých horúčavách .Ak aj dáš tenký kabátik ,nevadí ..odsledujes,či nemá potničky 😉 Moja bola narodená 30.6. . Ale doteraz niekedy neviem,ako ju obliecť 🤣..pozerám že iná mamička dieťa len v letných šatách a moja krátky rukáv a tepláčiky 🤣a riflovka ešte v taške 🤣🤣🤣

1angelika
22. jún 2022

v tomto teple určite ten kryt nedávaj, dieťaťko oblečené len v jednej vrstve, body, určite nie na vrch kabátik, a prikryté tenkou bavlnenou dečkou alebo plienkou. Keď bude veľmi horúce tak nôžky aj holé, myslím bez ponožiek. Keď bude vietor radšej von s novorodencom ani nechoď. Ja som mala tiež júnové....

autor
22. jún 2022

@1angelika
@zuzanka.zuzu ked je 30 tak jasné že by som kabátik nedala ale chceme chodiť kočíkovať doobeda ked je okolo 18 - 20 stupňov tak to by jej asi bolo chladno nie?

1angelika
22. jún 2022

tak vtedy niečo s dlhým rukávikom a dečkou zakryť.

autor
22. jún 2022

dakujem za rady 🙂

1angelika
22. jún 2022

nemáš za čo, spomínam si presne že som toto stále riešila, čo obliecť 🙂

nika0204
22. jún 2022

Tak tak locikovat hlavne ked je chladnejsie a vtedy treba vrstvu nejaku decku popr jemnu..v horucavach neist von ani nahodou s takym malym babom nevie si este regulovat teplotu.

mina17
22. jún 2022

podľa mňa to záleží od počasia aké je von môj syn je tiež júnový a používala som prvé mesiace aj tu vrchnu časť lebo bolo dosţ veterno syn bol v perovej perinke a nebolo mu teplo

mirkava
22. jún 2022

Musíš urobiť tak, ako ti káže materinský inštinkt 😊. Ak je horúco nenechaj babo pariť sa, ak je chladnejšie daj svetrík. Chyť mu noštek ak je studený je mu zima. Držím palce určite urobíš správne 🥰

evaachesa
22. jún 2022

Rob tak ako ti poradili baby a ja ešte dodám, len žiadna plienka cez striešku. Ak budeš chcieť urobiť dieťaťu tieň, tak si kúp riadnu UV clonu, ktorú pripevníš o madlo a striešku. 🙂

maryetta
22. jún 2022

Tu vrchnu cast mozes kludne odlozit. Do zimy ju urcite nebudes potrebovat a to uz bude dieta mozno aj v sportovom kociku.
Hlavne dieta neprehriat. Urcite staci body. A uz ci dlhe alebo kratke nohavice nejake. Nic viac. Ak aj deku tak len lahucku. No nad 25 stupnov vonku ani to. Vyhladavat prevazne tien. A hlavne!!!!!! Nedavat plienku cez kocik. Ak uz tak clona na kocik. Pripadne vies aj sietku proti hmyzu kupit ak ti bude spavat vonku v kociku. Aby tam nezabludila vcela ci podobne 😉

autor
22. jún 2022

@evaachesa
@mirkava ďakujem moc 🙂 a ešte jedna vec mi napadla dat ju rovno na matrac alebo pod ňu ešte dat perinku? Myslím tká by som tu perinku neviazala samozrejme nech jej nie je horúco ale iba pod ňu ju dat.... Mam na matraci plachtu

mirkava
22. jún 2022

Ja si myslím že na perinke by jej mohlo byť horúco.

janickacrazy
22. jún 2022

perinku nedávaj, je fakt teplo

evaachesa
22. jún 2022

Skús popozerať oblečenie a spacie vaky od Little angel z Outlast termoregulačného materiálu. Majú aj tenučké spacie vaky, ktorý by si mohla využiť aj v kočíku, no už pri veľkých horúčavách asi len tenučkú dečku alebo bez nej. Sú to drahšie veci, no skús pozrieť aj bazár, nájdeš takmer nové alebo úplne v top stave za polovičnú cenu. Ja som tak malému na cestovanie v aute kupovala outlast tričko a kraťasky. Doma spal v outlast perinke a neskôr v spacom vaku od nich a nikdy sa neprepotil. Outlast je fakt skvelý materiál.

janka_266
22. jún 2022

Pod hlavičku odporúčam dávať plienku, kvôli prípadnému grckaniu 😃 ľahšie sa vymení ako stále meniť plachtu 😃a s oblečením to nepreháňam, aby sa babo neprehrialo 🙂

athom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amelie2017
22. jún 2022

@athom ked mam saty a nezabudnem, tak si cupnem. Alebo ked to musim dlhsie hladat. Ked je to na vrchu a mam kratasy, tak sa len predklonim. Ale ano, obcas aj v satach zabudnem a okolie moze obdivovat moju zadnicu.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamkalentedkova
22. jún 2022

@athom tak ten zážitok opíš a my ti poradíme 🤣🤣🤣Zo skúseností ..niekedy si chlapi veci vysvetľujú úplne inak ,ako v skutočnosti sú ..myslia si,že keď sa žena prehne ,pozýva ich do svojej vagíny a ona v skutočnosti iba niečo hľadá 🤣🤣🤣 a vôbec si neuvedomuje ,že to muzi takto vnímajú 🤣

kvetinka75
22. jún 2022

ja som dcéru nechávala iba v košielke, plienke a dala ponožky. Narodila sa začiatkom júna. A keď fúkalo prikryla plienkou. A pod hlavičku plienku.

kvetinka75
22. jún 2022

@athom tiež som niečo také videla. Ale niektoré akoby ani neuvažovali čo majú oblečené a čo robia. Minule taká 30tnička, plnoštíhla, šaty, tangáče a predklon. Bolo to nechutné. Ja som si vždy kvokla, hlavne keď som mala sukňu, šaty.

kamagma
22. jún 2022

Mam junovu a julovu, tu vrch cast odloz na jesen. Staci body a tenke nohavice ,prikry plienkou. Pripadne body a perinka prehodena cez nohy. Urcite nie kabatik a ani ciapku som vo vanicke nedavala.

athom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
22. jún 2022

Urcite co najľahšie obliecť do kočíka. Na slnku vie byť v kočiari aj 40°

kvetinka75
22. jún 2022

@athom no tak potom vieš o čo jej išlo a že to bolo naschvál

jaskolka
22. jún 2022

@athom ja si vždy akoby klaknem ku kočíku, nikdy sa nepredklanam, ale to som stále tak robila, aj keď nešlo o kočík, že dačo som dvíhala zo zeme, takže to robím už automaticky.
Ale konkrétne v tejto situácii vôbec nemusíš riešiť, ako robia iné mamičky, lebo táto očividne to robila z iných dôvodov (nie ze by dačo hľadala v kočíku).