Kedy ste zacali ucit deti zaspavat same?Ako ste na to isli?Dakujem.
@klarissa25 presne...dam papat a polozim do postielky...treba ucit od zaciatku...ziadne hojdania a hluposti...
Moja bude mať pomaly 6r, ale ešte stále ju uspávam. Ano niekedy to je o nervy, ale niekde som čítala, že čas pred spánkom je pre deti veľmi dôležitý. My čítame rozprávku. Možno aj vďaka tomu pozná všetky písmená a je veľmi šikovná. Ja to beriem tak, že v 13-tich už nebude potrebovať rozprávku 🙂 ani uspávať, dúfam🙂)))
Od zaciatku..)..
ono je to najlepsie od zaciatku. vtedy si na to dietatko aj tak rychlo a lahko navykne, bo neskor, uz je s tym celkom problem a dietatko si bude vyzadovat to, aby si tam s nim bola az pokial nezaspi
@jaja23 Ja som ho učila okolo roku. Dala som ho do postieľky, zapla svietiace hračky (z Billy obláčik, čo sa po 15min sám vypne), dala mu fľašu s mliekom, povedala že ide spinkať a šla preč. Prvý týžden vzdy plakal (zaspal tak po 15min plaču), potom ho to prešlo.
Nabudúce budem učiť od začiatku - je to jednoduchšie.
Tiež si kladiem tu otázku 🤔 dcéra má 6, syn 3,5 😬😅😂😂😂😂😂😂
Najstarší, do dvoch rokov hodinové uspavania kedy má musel držať za vlasy. Potom som to stopla a už spal sám. Druhý syn od 5 mesiacov, položila som a spal okamžite. Tretia dcéra od 8 mesiacoch dovtedy zastávala v nosiči alebo na prsníku.
Je to veľmi individuálne. Moje dieťa by už aj mohlo spať samé a chcela by som, zaspáva síce vo svojej postieľke, ale má ju pripojenú k našej manželskej posteli. Nemá totiž vlastnú detskú izbu, preto. Ale čo mám kamarátky v okolí, tak to deti zvládajú už okolo 2 rokov, bez problém (že neprotestujú, neplačú a dokonca sa sami vypýtajú spať do svojich izieb). Samozrejme tento proces môže narušiť nové dieťa v domácnosti.
Urcite je lepsie zacat hned od novorodenca, ale nie je to zaruka, ze v roku alebo dvoch ti bude dieta stale same zaspavat. Moj prvy syn od narodenia zaspaval sam, dala som do postielky, pustila kolotoc a zachvilu spal. Asi od 4 alebo 5 mesiacov uz nechcel sam zaspavat a vrieskal ako o zivot. Do asi 15 mesiacov sme ho potom museli uspavat, vacsinou na rukach hojdat. Teraz ma 3 a zaspava sam. Druhy syn tiez od narodenia zaspava sam. Teraz ma 9 mesiacov a stale je to v pohode. Nakojim, ulozim do postielky, zhasnem svetlo a chvilu este pokuka, pomrvi sa a zachvilu spi. Takze je to individualne. Kazde dieta je ine. Ale cim starsie, tym horsie sa asi oduca od uspavania.
Obidve moje deti zaspávajú samé od narodenia,položím do postieľky a odídem....staršia 2 ročná spi už v posteli,a vždy zaspáva sama aj v noci má niekedy vyháňa,že chce sama 😊😉
Syn má 8 rokov,kým nezaspí ležím pri ňom ja alebo muž...zaspí niekedy aj sám...nerobí mi to problém,je to pár minút
Asi po mesiaci, mozno aj skor uz si nepamatam a to su len 2 roky😂...dala som ho do postielky, pusinka, spinkac, zapla som uspavacieho psika ten sa po 10 min vypne sam a odisla som....prvych niekolko vecerov trosku plackal tak som sedela pri postielke a sem tam pohladkala, potom si na to sam zvykol a odvtedy zaspava sam...od 8 m isiel do vlastnej izbicky a uplne bez problemov...takto sme mali s manzelom vzdy vecer na seba cas 😉takze pri druhom to tiez tak urobime 😎
Nijak a nikdy ..starsia dkoro 5r a mladsia skoro 17 mes.a spia s nami😀😀...
@jaja23 velmi tazko povedat. Kazde dieta je ine. Niektore sa napapaju a zaspinkaju same v postielke, niektore potrebuju nasu blizkost. Urcite by som to neriesila. Uzivaj si to ze ta tvoje dieta potrebuje raz ti bude za tym smutno. A ver ze raz sa nauci spat same a celu noc a niekdy aj cely den 😀😀😀.
Ked som bola mala, spala som s rodicmi cca do svojich 6 rokov - velka chyba. Nemohla som sa naucit spavat sama, a este okolo 10 rokov sa mi zle zaspavalo a / alebo som mala zly spanok. Takze suhlasim s @anabella111 , treba zacat ucit od zaciatku.
Nas maly ide mat 4 mesiace a muz hovori,ze ho mame ucit zaspavat sameho.Mne sa zda byt na to este malicky.On je sice vecer unaveny a nervozny,ale neviem si predstavit nechat ho v postielke sameho.A plakat ho nevydrzim nechat.
Ja teda neviem, ale obe deti som dlho kojila, takze pred spanim som nakojila a zvycajne tak aj zaspali, ked som uz nekojila, tak som pred spanim precitala rozpravku, chvilu pohladila po chrbatiku a bud dieta zaspalo hned, alebo ma same poslalo prec, ze uz chce byt same. Ale metodu vyplakania by som nemala srdce pouzit a nevidim ani v tom zmysel nechavat dieta plakat. Ak sa vystihne spravny cas na ukladanie (toto si treba odsledovat), tak potom nie je problem. Ine je, ked ma male miminko koliky, vtedy je cela teoria k nicomu, ale to zase netrva vecne.
@jaja23 chce to muž alebo ty? Ak to pre teba nie je problém byť pri ňom, kým zaspí, nestresovala by som ani seba, anj jeho.5 ročná a 2 ročná zaspáva ju s nami a s nami aj spia. Vyhovuje nám to tak všetkým a som si istá, že raz príde čas, keď sa odstahuju samé. A je mi jedno, kedy to bude. Ja si užívam, že sa večer potichu rozprávame, čo sme zažili a ony pomaly stichnu a zaspia.ale nie každý to tak chce. Potom je to naozaj o tom, dieťa to naučit. A je podľa mňa jedno, kedy sa s tým začne, lebo ak to nechce samé, v každom veku to bude vždy ťažší tréning, ako keby k tomu dospelo samé.
@pininka moja ma 8 mesiacov a zaspava na prsniku a to denný aj nočný spánok. Normálne si ho vypýta, začne hľadať a v tej sekunde zavrie oči, uvoľní sa a poriadne naje a spí. Keď sa nedá kojit, tak chce aspoň nosiť a potom zaspi. Prosím, ako ti začala dcéra zaspávať sama? Ja keď ju dám do postele len tak, začne kričať ako na raty :/
Podla mna je dolezite pocuvat dieta - kazde je ine a inokedy zvladne zaspavat samo. U nas prvy zaspaval vecer pri kojeni cca do roka, nikdy nebol problem, od 7 mesiacov spal bez budenia do 5 rano, prechod na samostatne zaspavanie bez problemov. Druhy pri kojeni nie, ked som ho uspavala plakal, ked som ho polozila a nechala tak zaspal bez problemov. Najmladsi je narocny, od narodenia spi len ked ho nosim, pripadne v hacke, akakolvek snaha o zmenu sposobila hystericky rev (ale teraz ma 7 mes a skusame to pomalicky). S akymkolvek vyplakavanim mam problem a nechcem ist tou cestou, pokial to nis je nutne. A inac starsie deti (6 a 4) zaspavaju bez problemov same, ale tiez su radsej, ked sme s nimi
@jaja23 ak.má 4 mesiace, tak odporúcam prečítať si knizku "A dosť! Francuzske deti nevystrajaju pri jedle". Šikovná knižka, takmer sama sa číta a je tam toho dosť venované aj uspavaniu deti. U Francúzov je vraj bezne, že polročné deti prespia celú noc a suvisi to aj so spôsobom uspávania. Nie je to žiadna veda, v podstate neskakat k dieťaťu hneď ako zaplace v postieľke. Taký sympatický kompromis medzi nechanim vyplakat a uspavanim rodičmi. Je to v knižke pekne rozpisane
Moje 19mes.dieta som prave odstavila od kojenia.dovtedy spaval s nami.od odstavenia spi v izbicke ale vzdy som pri nom aj cez obed kym nezaspi.deti mame male len chvilku.uzivam si kazdu sekundu s nim.pride vyssi vek a uz vas samozrejme nebude potrebovat nebude sa chcet mojkat tulit preco si to teraz neuzit??? Preco dieta odstrkovat.to je moj nazor .kazda to samozrejme berie inak .pekny vecer
@danula.ch a vy ste porodili dieťa alebo kuchynského robota, keď na neho potrebujete manuál....
@dominika001 no na niektoré deti je taký manuál viac ako potrebný. Ale také treba najskôr porodiť a až potom hodnotit. ....
Autorka témy sa pýtala, ako na to. Nevidim na tom nič zlé, odporučiť jej niečo, o čom si myslím, že je fajn vec. Také milé poznámky si radšej nechajte pre seba
@basska_b ona bola od mala zvyknutá na ten nosič, zaspala, preložila som ju. Lenže čím ďalej tým viac keď som ju išla preložiť, tak vstala a zasa dookola to isté. Tak som ju raz dala do postieľky, zapla.som jej na video vysielačke uspávanky a o a zaspala a vaic som ju už do nosiča nedala. Aj sama som bola prekvapená ako v pohode sme to zvladli.
Ked mal 2 mesiace 🙂 resp proste som ho polozila do postielky a odvtedy zaspava sam, ma 2,5 roka 🙂