Kedy presťahovať dieťa do vlastnej detskej izby?

nycool
28. máj 2012

moj syncek ma 1,5 roka a stale nema vlastnu izbu, niektori kamosi maju, a znepokojuje ma to, lebo momentalne sme v procese setrenia penazi na prerabku a netrufam si odhadnut kedy na to budeme mat.. spi so mnou v spalni a nema problem zaspat sam, ani sa mi nezda ze by potreboval sukromie alebo tak.. takze otazku som mala polozit skor naopak: dokedy moze byt dieta bez vlastnej detskej izby, v ramci spravneho vyvinu? dakujem

strapco13
28. máj 2012

@nycool ..dieta moze spat s rodicmy dovtedy kym nie je pripravene spat same
nehrozi ziadne porusenie zdraveho vyvinu ani nic podobne 😉
dakedy zila cela rodina pokope v jednej izbe a mali normalne vztahy
akonahle bude syncek pripraveny na vlastnu izbicku, da ti to vediet..ale aj potom je normalne ze sa pride suchnut k tebe do postele..ved je to tvoje dietatko
ja si pamatam ze som lozila obcas k nasim do postele aj ako starsia...pritulit sa, pokecat
a ked sme na nasteve u mojej babky tak jej vlezem vecer do postele, ked uz manzel a deti spia a este s nou pokecam, kedze sa nevidame az tak casto

raona
28. máj 2012

hmm.. ťažko povedať podľa mňa je to na rodičoch a zvlášť závisí aj od typu dieťaťa, na podmienkach v dome či byte.... čiže veľmi individuálne.. Moja prvá dcérka šla rovno z mojej postele do svojej izbičky keď mala 18 mesiacov, práve v čase, keď som ju odúčala od nočného kojenia.. a nebol žiaden problém, pekne si zvykla na svoju posteľ izbu.. Detská izba je hneď vedľa spálne, takže žiaden problém - keď potrebovala, resp. potrebuje príde za nami, alebo zakričí ...
ale zas napr. synovec má 4 roky a ešte stále spáva síce vo vlastnej posteli ale v izbe u rodičov 😉 čož si už myslím že je dosť veľký a mohol by byť v izbe sám..

mandragora22
28. máj 2012

hm, co je spravny vyvin? ktovie..... moje dieta ma 27 mesiacov a spi so mnou na manzelskej posteli. partner spi na valende, ktora je k posteli prisunuta. povodne sluzila ako postel pre dieta, kedze v postielke mi uz niekolko mesiacov odmieta spat... a vies co...akosi mi to nevadi 🙂 som rada, ze zaspava pri mne, ze ma drzi za ruku, ze ma pusinkuje, nez zaspi, ano.....niekedy je to uz na nervy, ked uspavam vyse hodiny, ale cim dalej, tym sa akosi z toho viac vytesujem. ved mam len jedno dieta, povedala som si, a budem si teda uzivat to, ze ma chce pri sebe. ved nepotrva dlho a bude ma odhanat (puberta-chlapci-laska-atd atd). navyse si to vychutnavam preto, ze v tychto chvilach mam doma "anjela". proste ked uspavam svoju malu, tak som taka nabita laskou, ako za cely den nie 😀 😀 😀 😀 kedze mam doma takeho certa, ktory stale vresti, beha, vystraja, neobsedi, nahanam ho s jedlom i pitim.... apropo, ak vypije 1 dcl tekutiny denne, tak som happy.... 😀 😀 😀 takze obednajsie, i vecerne chvile si momentalne vychutnavam, i ked priznam sa, ze ked mala dcerka 1,5 roka, vadilo mi to a tiez som si kladla podobnu otazku: "kedy bude spat sama vo svojej izbe?" dnes si ju nekladiem, dnes si to uzivam. su to v poslednom case jedine chvile lasky medzi nami, kedze vrcholi vzdor ako "hovado" a kazdy den je velmi, ale naozaj velmi narocny 😉 🙂

nanulik
28. máj 2012

náš svoju izbu nemá a tak lahko ani nebude mať 😀 máme 2+1 a peniažky na prerábku nie sú, takže tak 😀

lucula73
28. máj 2012

nycool........toto absolutne nerieš..........ak má svoj kútik na hranie,tak isto zatiaľ svoju izbu nepotrebuje....
Moja dcérka mala izbu ,kde sa hrávala,spala cez deň,ale v noci nechcela spať,som ju nenutila,do piatich rokov spala s nami 🙂 ,teraz máme takmer 2,5 ročného synčeka a tiež spí stále s nami a to miesta máme kopec.....neriešim,ak príde čas,ho presťahujeme 🙂

tea333
28. máj 2012

podla mna male dieta nepotrebuje vlastnu izbu. moze mat svoje kralovstvo, nejaky detsky stan, kutik, kut s hrackami a kobercekom kde bude on panom, ale myslim ze izbu na to nevyhnutne nepotrebuje.
v 1,5 roku ta to nemusi znepokojovat, lebo on to neriesi. mozno to budete riesit ked bude mat 3 alebo 4 a zriadite nieco take.

ajca123
28. máj 2012

Ja som druhého syna presťahovala do jeho izby ked mal 8mesiacov a aj pri treťom to tak hodlám spravit

xenicka13
29. máj 2012

no ja spim s mojimi troma detmi v jednej izbe a keby ze mame viac izieb urcite by som to nechala na detoch kedy by to oni chceli 🙂

lakte
29. máj 2012
patkaza
3. nov 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

samostatné detské izbičky sa veľmi často zariadujú až keď dieťa začína chodiť do škôlky/školy http://akoapreco.com/ako-zariadit-detsku-izbu/