Ahojte maminky 🙂 chcem sa Vas opytat po koľkých dňoch/týždňoch ste išli s bábätkom na prvu prechádzku (v tomto chladnom počasí)
Ďakujem za odpovede 🙂
okamzite- bohuzial starsie dieta muselo do skoly a male s nami tiez...
hned prvy den 😀 ale dosla som po prvy dom, lebo som nevedela este chodit 😀 chudak manzel, tak velmi uz chcel kocikovat 😀
Myslím, že po týždni by malo byť okay ale zase záleží aj od počasia. Ak je veľmi zima ako bolo napríklad minulý rok tak to by ani mňa nikto von nedostal :D
ja som bola v nemocke 10 dni s drobcom (kvoli zltacke) - na 11den nas pustili a v ten den sme sli aj na prvu prehliadku k dr. 🙂 odvtedy je kazdy den vonku min 3-4 hod. . (uz ma skoro tri roky a este nebol nikdy prechladnuty ani nebral lieky) 🙂
Mne pediatricka povedala ze na 10 den, ak nie je hmla alebo sychravo a ak je teplota pod -5..
Ja som pri treťom bábu išla hned na druhý den po príchode z nemocnice, bola zima ako šľak, so staršími som čakala dlhšie, ale v zime sme chodili von aj ked bolo -27°C, všetky deti mám jesenné a zimné, takže nebudem sedieť doma len kvôli zime.
S prvym ktory sa narodil v novembri sme isli asi na 4 den po prichode z porodnice,ale len na 10 minut,bola ozaj zima. S druhym septembrovym sme isli hned v ten den, bolo krasne a teplo. Tretiu som porodila v aprili,snezilo a bola hrozna zima, vonku sme isli,ale len kvoli navsteve doktorky,inak asi az po 10 dnoch.
My sme na svete 13 den 🙂 myslite ze ked pôjdem ku koncu týždňa tak to bude v poriadku? 🙂 samozrejme ked bude na to počasie... doma uz mam cistu ponorku... lebo niekto vravi ze az po 4tyzdnoch
@28111994 Môžeš ísť aj zajtra, pokiaľ pojdeš cez obed a bude také počasie ako dnes, ved teda bolo pekne slnečno, síce zima, ale príjemne. Ked bábo poriadne oblečieš, dáš do fusaku, tak bude v pohode, lepšie ako doma v prekúrenom byte.
Hrozne ma tešíte baby 🙈☺️Za tieto vaše odpovede 🙈😘
Mám zimné deti a začínali sme tak,že som ich obliekla a nechala spať pri otvorenom okne,asi tri dni a potom sme šli normálne vonku,ale treba ísť cez obed a spočiatku nie na dlho.
Sranda je ze ked ma zena dve deti a z toho starsie musí do skoly chodit, tak takéto otázky už davat nemôže lebo samozrejme musí ist po starsie do skoly v case nečase aj s bábätkom 🙂 Pokial nemá nikoho nablízku.
No máte pravdu,tiež som si kládla aj tuto otázku... no radšej sa opytat skúsených mamičiek ako niečo “pokaziť”
Ano začala by som kratšou prechádzkou a postupne pridávať
@katulienkax haha, presne tak, no niektoré si to vedia zariadiť aj tak, že pošlú babku, dedka, tatina, svokrušu, ja som tiež chodila aj s malým ked bolo -27°C a ked som to svokre potom hovorila, tá sa pomaly prežehnávala, že to si išla aj s malým, no nie, ale žeby došla pomocť, tak to nie 😂😝
@janickacrazy no presne,no nie každá si vie tak poradiť alebo radšej ani nechce😀😀
Maly sa narodil v decembri 2011, boli sme 11 dni v porodnici a potom po navrate domov sme hned zacali chodit von. A to sme tu mali vtedy minus 20 stupnov. Natrela som mu tvar kremom proti vetru a mrazu a davaj na 2-3 hodiny. Prvych par rokov nebol vobec chory.
no my po navrate z nemocnice hned na dalsi den na kratku prechadzku, odvtedy kazdy den....
10. deň
nás keď pustili s dcérou z nemocnice v januári bolo von -26 stup. Veľmi som sa bála, odviezla nás švagriná...Von sme išli až o niekoĺko dní, keď troška povolili mrazy, aj to len na pár minút možno 10-15....postupne viac
November. Prvá prechádzka 10dní po pôrode
Tak my sme boli opatrnejsi. Narodila sa 28.11.2016, z nemocnice nas pustili 13.12 a 1krat von sme isli 24.12 takze skoro po mesiaci
Ja som po príchode z nemocnice asi na 5 deň malú poobliekalq aj do fusaku dala na posteľ a otvorila som okno a mala spinkala a vyhrievlala sa na slniečku.tak na 15 min max pol hodinky .a po 2 týždňoch už normálne vonku ak nebola hmla a nie viac alo -10
Ked som bola ja babatko mamina sa bala ci mi neni v kociku zima tak tam merala teplomerom teplotu 🙂 odvtedy sa so mnou uz nebala chodit von aj v mrazoch ;) a ze sa hovori ze az po 4tyzdnoch... to mi pride ako ked babky hovorili ze na prechadzku az po krste sa moze ist 🙂
podla pocasia.. aj hned, ked je pekne. 1x na 10-15minut.... potom predlzovat...
ked je dieta dobre oblecene, nie je sa coho bat a nad tvarickou sa da spravit z deky taka strieska, takze si nadycha teplucko 🙂
my sme mali predcasniatko a v pohode som sla uz asi 2den von ako nas pustili.... a stale...
pobyt vonku je fajn na imunitu. vonku myslim vonku, nie obchody 🙂
S prvou som isla, ked mala 2 tyzdne, s druhou, ked mala tyzden