Ahojte, chcem sa spýtať o akom case vecer dávate spat vase dieta? Resp.kedy vam zaspi? Moj 17 mesačný syn vecer zaspi vzdy okolo 23hodine a to ideme do postele o 20.30 lenže on stale vymysla a spava s nami v posteli tak stale ma vsetko mozne na robote len nie spat.
@barbora1522 moja dcerka ma 2,5r. a davam ju pravidelne o 19.00h do postele. Zaspi tak do pol hodinky,povieme rozpravku,pohladim a odidem z izby. Je tak naucena od malicka. Pre 17mes.dieta je to "sialeny"cas zaspavania. Je mi jasne ze nie vsetky deti su ukazkove ale az takto nekoro...Mozno aj tam je problem ze spava s vami. Nechapem to sa ulozite s nim,ci nechate ho sameho ci ako. Asi by bolo lepsie keby uz mal vlastny priestor na spanie.
Maly ma 18 mesiacou,cez den este spava 2x a vecer ide spat cez tyzden kolem 19.h.lebo dcera vstava o 6 do skoly,takze ho vetsinou vzbudi budik a cez viken najpozdejsie maly ide spat o 20,h a spi celu noc
Moje deti (5r, 2,5 r) chodia spat na ôsmu, cca od pol ôsmej sa chystáme, sprcha, prezliect, staršia do postele, tato číta rozpravku, zhasne sa a je ticho. Mladšiemu púšťam asi 10 minut hudbu pred spanim, este sme v objatí v jeho izbe. Potom sup do postieľky, odkiaľ nevylezie a zloži sa, spi. Úprimne, za týmto je kus roboty. Od zhruba ich 7m sme ich cielene učili spat o ôsmej. Ale poznám aj rodicov, ktorých deti o ôsmej nespia, aj keby neviem co robili - vid moja sestra.
Maly ma 2,5 roka a do postele chodieva o pol desiatej a do desiatej zaspi. Skusala som ho ukladat skor, ale aj tak zaspal az okolo desiatej. On vymyslal a mne stupal po hodine uspavania tlak do nepricetnosti. Teraz zaspava sam. Takto sme vsetci spokojni. Ked zacne chodit do skolky, tak sa to mozno upravi, ked bude musiet skoro vstavat. A mozno nie 😉
Moje dcery chodia spavat o osmej vecer. Neviem si predstavit, ze by este o jedenastej vecer nespali.
Nas maly..18.mes..bol nauceny okolob20:00 ist spinkat..v poslednej dobe tiez nie a nie zaspat..uz som z toho na nervy..tak sme to posunuli na cca pol9..ale akosi ziadny efekt tpo nema..ja uz sa len tym utesujem,ze to nepotrva vecne..snad🙂niekedy aj hodinu apol zaspava..spi vo svojej izbe,okupeme,mliecko a zostavam s nim,max 20 minut a ked nespi,odchadzam..ale to donho vsetci certi..zacne sa vykecavat,hracky vyhadzovat..nastastie nezlieza z postele..cakam,kedy aj to pride🙂ale najneskor o pol10 uz spi..uz som z toho unavena,ale uz neviem co s tym..rezim ma od malicka..nebol problem,az posledny cca mesiac..idu aj zuby,tak neviem,ci je to tym..asi ti neporadim..len ti poviem,ze v tom nie si sama🙂zelezne nervy,nejaky rezim,co ale chvilu potrva..urcite ho nechat spat sameho,uz je velky..a vyckat,snad to prejde🙂drzim palce..
moj 2,5 rocny cca o 21.00, plus,minus. Ale preto tak neskoro,lebo ma dlhy 3-hodinovy poobedny spanok, niekedy aj dlhsie. Logicky ho o siedmej nemozem tlacit do postele. Ked sme mali rok a pol, ako vy, cca o pol osmej, najneskor osmej sme uz davno spali. od mala len vo svojej postielke, pohladenie, pusa a odchadzam z izby, pripadne kratky vecerny rozhovor, ale ziadne ceremonie.
@barbora1522 Tak my to mame podobne a presla vyskusala som uz asi vsetko ale to Vy urcite tiez..A kedy rano vstavate?
No mi sme mali režim ze najneskor o 20.30 spal len uz asi4 mesiace nieje kojeny predtym som mu dala cecok a spal teraz nema.na com zaspavat kedze nechce mlieko z fľaše na dudel nieje nauceny. Mali mi vôbec mlieko nepije, odmieta ho takže mali aj v noci ked sa zobudí len jogurt. Ako prespi väčšinou do pol6 rana spapa jogurt a spí cca do 9 niekedy aj dlhsie
Naša malá bola do 2 rokov v posteli okolo siedmej, do pol osmej spala. Potom sa to posunulo, zaspavala okolo osmej a az od 4 rokov zaspava medzi 21 a 21:30. Od 5 mesiacov je zvyknuta na vlastnu postel a na vlastnu izbu, zaspavanie jej nerobilo, nastastie, problem.
Ja som tiez skoncila s kojenim len nastastie mlieko z flasky nechce ale kakao ako tak vypije alebo skusam pred spanim natlacit kasou vtedy krasne prespi 🙂 A rano by spaaaal a spaaal. Ale my uz cez den spime len raz neviem ako Vy a ked nespi naobed dlho tak vecer zaspi rychlejsie ked ho nebudim cez obed xe ho necham dlhsie vecer je to umenie uspat a to obdivujem maminy a zavidim co im deticky spia 2x denne a aj vecer rychlo 🙂
U nas je to tiez sranda... starsi, pokial si po obede pospi, nehavam ho len ak skoro rano vstane zaspava okolo 22h hoc tam lezi od pol 9tej nezaspi sam, vacsinou pri mne, drziac sa ma a tuliac sa ku mne. Mladsi skoro 2r, ak poobede spi o tej 21 zaspi pri dojceni... a nie a nie ich naucit spavat spolu v jednej izbe
@barbora1522 Možno by bolo treba prehodnotiť spánkové návyky. Kedy Váš synček ráno vstáva? Kedy spinká cez deň a ako dlho spinká? Možno by stačilo pár úprav (napr. skrátenie denného spánku) a zmena by bola zjavná.
@barbora1522 mám takmer 4 ročného a 20 mesačného - obaja chodia spávať medzi 19.30 a 20.00 - staršiemu čítam rozprávky, ale to už v posteli. Starší spával sám vo svojej postielke a vo svojej izbe od 20 mesiacov a mladší spával od nejakých 6 mesiacov do takmer 1 roka s nami v posteli, ale vo vlastnej izbe je už od 17 mesiacov.
@mia29 aj mi cez den spavame len 1x vacsinou okolo 2 ideme do postele vzdy su scény ze nechce ist, ale musi niekedy zaspi hned niekedy to trva aj do 15.30 hod. podla jeho nalady, co ja uz mam nervy na dranc niekedy kedze s nim musim byt v posteli lebo bezomna by uz vobec nezaspal. A spí tak 2 hodiny max. poobede.
@barbora1522
Tak tie nervy poznam..asi ani tak nie nervy ako vycerpannost...My chodime uz pravidelne o pol 1 na prechadzku v koci kde zaspi a zatial klopem adpon takto sa mi ho podsri uspat lebo uz sme mali aj take dni ze na obed som pri nom lezala od pol 1 aj do 15.00 a nic chlap vobec nezaspal...a vtedy mi vecer o pol 8 uz vystaveny zaspal ako nic...teraz mame obedny spanok v koci no aspon daco a len dufam ze sa to dako upravi..@barbora1522
Malá ma 18 mesiacov,večer chodí spinkať okolo 19:30-20:00 a spinka celu noc do 7-8hod,ale rano okolo piatej si vypyta mlieko a spi ďalej.tak skoro chodí spavať lebo cez deň mi vôbec nechce spať,ukladam ju po obede okolo 12:30,ale spinka len 40min.az hodinu,niekedy potiahne 1,5 hodky,ale to je zriedkakedy.do 15mesiaca spavala 2x denne a od 15.mes.uz len 1x.Ale podstate na vecerny spánok som ju ukladala od bábätka okolo 19:30,čiže asi je to prenu už rutina ze vtedy sa ide spať,lebo aj sama sa pýta v tom čase,zoberue flašu s čajom a už cupkame do postieľky.spinkava vo svojej postieľke.
@barbora1522 mam pre teba jednoduchu radu vlastnu izbu ak nemate chodte spat do obivacky. Nasa mala od kedy ma vlastnu izbu prespi celu noc ani raz sa nebudi a ked ju tam dam do desat minut spi. Len pozor zo zaciatku bude protestovat ale musite byt tvrdy a silny... Prajem vela uspechov
@barbora1522 toto sa neda nijako zmenit. Kazde dieta je ine. Ja mam doma tiez nespacov (2 a 4 roky) Ulozim ich o 20.00 a aj tak zaspia najskor o 22.00 a rano su uz 6.30 hore. A poobedny spanok je tiez boj. Tazko zaspia a spia max hodinu. Nepomahaju ziadne predspankove ritualy, kludovy rezim bez TV, citanie rozpravok, proste nic. Mozem len ticho zavidiet matkam co maju doma o 20.00 klud.
@barbora1522 poznam,moja.to iste, ak.aj zaspala, o polnoci bola hore a "kecala", hrala sa aj potme, pomohla az skolka
@barbora1522 nedávaj ho poobede a skús dať spat o 19. Vsak ked tí niekedy zaspi až 15,30 tak je logické že ked sa zobudí o 18, tak o 23 je to potom akurát......
@barbora1522 v tom veku zaspavali okolo 21. To bol ich cas.. Ale najma ako je maly starsi,bude mat coskoro 6,on akonahle spi v skolke,tak tiez vie byt este o 22 ci 22:30 culy.. On vseobecne od isteho veku,akonahle spal poobede,uz mi do tej 21 nezaspal.. Az po 22.
Podla mna ma posunuty rezim -vstavat o 9,zaspavat o 15:30..
To uz aj moja inak o dost lepsia spacka nez syn vymyslala,ked v tom veku spavala do 15:30-16..to tiez nevedela zaspat skor ako o 22. Tak som ju zacala budit najneskor o 15 tej.
Inak,mne mala od isteho casu odmietala poobede zaspat na prse,ani bez neho,bola som zufala,lebo mala len cosi vyse roka,tak som ju z toho zufalstva dala do kocika,zaspievala jej a ona zaspala..odvtedy zaspavala tak. Az ktm ju vo veku 2r.a 8m..nezobudila vrtacka.. Odvtedy som ju uz uspala doma malokedy.
A syn zacal popoludny spanok vynechavat uz vo veku 16.m.
Pri oboch som sa ale drzala zasady - ak nezaspali do 14:15,uz spat nesli. Jednak by bol zas problem vecer,jednak od isteho casu sme pri malej kusok po 15tej chodili po braceka do skolky, takze kebyze spi polhodku,tak by revala.. Lebo ona zas uz potom aspon tu hodku na spanie potrebovala.
A nemysli si,nasi zas nie su nejaki velki ranni spaci- obcas,aj to skor mala,potiahnu do 8 (syn) ci 9 (dcera),ale to malokedy.. Zvacsa do do7:30hore,syn,kzd bol mensi,vstaval zvacsa este skor,napriek tomu poobede nevedel zaspat a vecer vacsinou fakt az o tej 21.
Ja by som skusila upravit mu rezim. Aj nasil som to trosku korigovala..
O 20:00 je v posteli, kazdy den ..samozrejme nie na minutu presne 🙂 , mame 2 roky.. este asi 45 minut saskuje , pyta sa pisat, kakat a potom spi.. ale my to mame takto od narodenia.. spi vo vlastnej postielke.. v nasej len vynimocne.. rano vstavame okolo 7 mej.. a mame aj poobednajsi spanok 2 hodky.. ale my takto fungujeme s vecernym zaspavanim od narodenia.
a ked citam po sebe.. vidim, ze sa opakujem 🙂 , neviem ci to mam pripisat neskorej nocnej hodinke, alebo tym,ze popri pisani pozeram Vikingov 🙂)
naša tak neskoro chodila spavat vzdy, teraz zacala chodit do skolky a sama si upravila rezim, uz je o 20:00 v posteli
Ja mam 5 rocnu a 2 rocnu a obe chodia spat okolo 19-19:30 hod. Starsej muz citava rozpravku pre spanim , potom zhasnut a dovide nia😊 Mladsia je navyknuta zaspavat sama, dostane mlieko do postielky, za tym pyta vzdy esze trochu vody do flase, to uz lezi v postielke a potme vypije svoje davky 😄 Potom ja pridem po flasu a dovidenia. 23 hodina je podla mna nevhodna, je to velmi neskoro.
Moja ma dva roky a uz od mala mame zauzivany rezim o pol osmej okupat a do postielky vacsinou zaspi hned vstava okolo osmej a o pol dvanastej zas obedny spanok.
@barbora1522 je úplne jedno kedy chodia spávať naše deti, zbytočne ťa to bude stresovať. Ak sa spánok tvojho dieťaťa skorigovať nedá musíš sa s tým zmieriť. Moja staršia chodila spávať aj o pol tretej v noci. Zaspávala hrozne dlho a bolo to veľmi vyčerpávajúce. Dodnes so spánkom bojuje ale zlepšilo sa to v tom že zaspáva cca 20:00-20:30 a keď už zaspí tak sa nebudí. Mohla som sa aj rozkrájať ale zmeniť sa to nedalo. Môj syn chodí spávať o pol siedmej večer a nijako som sa o to nepričinila.
@barbora1522, vykasli sa na to. Mam dve deti, vychovavane rovnako. Dcera chodila spavat medzi desiatou a jedenastou vecer az do skolky, az potom sa to o kusok posunulo (v zivote nesla spat o osmej a ponocovala by kludne dodnes). Nedalo sa s tym urobit vobec nic, zbytocne sme seba i ju stresovali. Proste sme si nastavili rytmus tak, ze nam to vyhovovalo. Syn vytuhne medzi siedmou a osmou, kludne ide do postele aj sam, nikdy ho nebolo treba presviedcat a nahanat. Takze podla mna to je typom dietata, kym nie je cez den unavene, mrzute, nedospate, tak by som neriesila. Mna by ovela viac rusilo, keby sa mi deti v noci budili, hoci by zaspavali vzorovo o 19.00. A deti spavali s nami v spalni obidve (mladsie dokonca este stale spi)
@barbora1522, preto sme odisli zo spalne do inej izby a mala ostala v postielke a spalni sama. Ona sice zaspala skor, ale ked sme okolo polnoci isli spat my, vsimla som si, ze ona nespala, ona cakala na nas. Celkovo sa budila casto a ked sme odisli a naucila sa zaspavat sama, spanok sa jej zlepsil. No ajtak neprespala este roky celu noc.